Ertesi gün hapı

Yazdilarmi bilmiyorum. Ertesi gun hapi yumurtlamayi geciktirerek calisiyor. Eger yumurtlama gerceklestigi gun iliski olduysa hap etkisiz olur.
Biraz gerginim zaten ama öyle olmamış olması lazım benim hesaplarıma göre

Doktor değilim. Kullandım ilacı birkaç defa.

Ayda birden fazla kullanmamak ve yılda birkaç kezi geçmemek şartıyla kullanabilirsiniz. Bulantı, adet gecikmesi gibi yan etkileri var.

İlaç pahalı gelebilir bütçeye göre değişir ama çocuğu aldırmak veya çocuk sahibi olmak daha pahalıdır.

Korunma yöntemi yerine geçmez. Bir kez aldıktan sonra hemen sonrası bile olsa ilişkiye girdiğinizde yine korunmanız gerekir.

En kısa zamanda içilmelidir birkaç günden sonra işe yaramaz. Ne kadar erken içilirse işe yarama ihtimali o kadar fazladır.

Bende adetimi geciktirdi ama bulantı kusma yapmadı.
Adetim gecikir mi bilmiyorum daha zamanı var ama bulantı falan bana da yapmadı ella

Siz ellaya da çok güvenmeyin. Süreci takip etmeye devam edin iki yıl önce yeni atanmışken işimi rayına oturtmadan çocuk istemiyorum derken aynı şekilde prezervatifteki hafif yırtık üstüne ertesi gün sabah ilk iş gidip aldığım ellaya rağmen direkt hamile kaldım. Yani kadın doğum servisinde meslekteki ikinci yılım bu tür ilaçlara güvenmeyin sizin üreme sisteminize girmiş bir spermi bir ilacın önlemesi sadece şans . Yumurtlama döneminizde ilişki yaşadıysanız hamile kalma ihtimaliniz tamamen sperm hızına bağlı onu da ölçemeyeceğinize göre adet takvimini sıkı sıkı takip edin derim .
Hiç bir önlemin (Sanırım bazı ameliyatlar hariç) tamamen durdurma garantisi olmadığını biliyorum zaten teşekkürler mutlaka takip edicem ama ella bu konuda en güvenilir hap gördüğüm kadarı ile

Back