Ertesi gün hapı

Doktor değilim. Kullandım ilacı birkaç defa.

Ayda birden fazla kullanmamak ve yılda birkaç kezi geçmemek şartıyla kullanabilirsiniz. Bulantı, adet gecikmesi gibi yan etkileri var.

İlaç pahalı gelebilir bütçeye göre değişir ama çocuğu aldırmak veya çocuk sahibi olmak daha pahalıdır.

Korunma yöntemi yerine geçmez. Bir kez aldıktan sonra hemen sonrası bile olsa ilişkiye girdiğinizde yine korunmanız gerekir.

En kısa zamanda içilmelidir birkaç günden sonra işe yaramaz. Ne kadar erken içilirse işe yarama ihtimali o kadar fazladır.

Bende adetimi geciktirdi ama bulantı kusma yapmadı.
Adetim gecikir mi bilmiyorum daha zamanı var ama bulantı falan bana da yapmadı ella

Siz ellaya da çok güvenmeyin. Süreci takip etmeye devam edin iki yıl önce yeni atanmışken işimi rayına oturtmadan çocuk istemiyorum derken aynı şekilde prezervatifteki hafif yırtık üstüne ertesi gün sabah ilk iş gidip aldığım ellaya rağmen direkt hamile kaldım. Yani kadın doğum servisinde meslekteki ikinci yılım bu tür ilaçlara güvenmeyin sizin üreme sisteminize girmiş bir spermi bir ilacın önlemesi sadece şans . Yumurtlama döneminizde ilişki yaşadıysanız hamile kalma ihtimaliniz tamamen sperm hızına bağlı onu da ölçemeyeceğinize göre adet takvimini sıkı sıkı takip edin derim .
Hiç bir önlemin (Sanırım bazı ameliyatlar hariç) tamamen durdurma garantisi olmadığını biliyorum zaten teşekkürler mutlaka takip edicem ama ella bu konuda en güvenilir hap gördüğüm kadarı ile

Ella daha fazla kullanılıyormuş galiba ama tabii doğum kontrol hapı gibi düşnemeyiz sürekli sürekli o şekilde olmaz
Evet en sık o kullanılıyor ben sanırım 2 veya 3 kez kullandım hiç etkisi olmadı regl düzenime ama tabi o kadar kullanmamak lazım

Bende yazın böyle bi sorun yaşamıştım bende henüz bebek düşünmüyorum kullandım ve herhangi bi sıkıntı yaşamadım
Bende sıkıntı yaşamadım hatta oldum adet biraz gecikti ama normal geldi yani 🙌🏻 bi yan etki de gözlemlemedim

Ay mutlaka kullanın ben o şekilde hamile kaldım, sadece bir kez prezervatif yırtıldı. Ertesi gün hapının varlığından bile haberim yoktu. Keşke olsaydı :(
Aldım zaten hatta ella kullandım adet oldum bile iyiki de aldım keşke bütün kadınlarımız bilinçlenebilse zamanında kimse zor durumda kalmasa

Ben de 1 ocakta bir kaza yaşadım ve kullandım. Ocak adetim biraz ağrılı geçti ve kabızlık yaptı bende ilaç. Şubat adetimde 5 -6 gün kadar gecikti ama daha ağrısız oldu. Bendeki etkileri bu şekildeydi.
Ağrı ve kabızlık olmadı bende ama biraz gecikti evet

Bünyeden bünyeye değişiyor. Benim vücudumdan etkisi 6 ayda geçti. 1 kere kullanıp aylarca regl olamayan arkadaşım da var.

Senede maksimum 1 kez kullanılması gereken, bu gibi acil durumlar dışında kullanılmaması gereken bir ilaç.
Aaa

1 sene içinde 3 taneden fazla alırsanız sorun yaşayabilirsiniz ama ilk kez kullanacağınız bir şey zarar vermez :)
Ella daha fazla da alınabiliyormuş ama buna güvenip öyle hareket edilmez tabii doğum kontrol gibi düşünmemek lazım bu ilacı

Merhaba ertesi gün hapı kullanmanızda bir sakınca yok tabiki ama çok sık içilmemesi lazım yan etkilerinde adet gecikmesi olabiliyor bir arkadaşım da 10 gün gecikmişti adeti hormonlarını bozmuş çünkü bende kullanmıştım ama bende sorun olmadı yine günümde adetimi olmuştum iyi günler 🙂
Ben baya baktım buraya başlık açtıktan sonra da bende de gecikti zaten ama hormondan değilmiş o yumurtlamayı geciktirdiği içinmiş sadece kullanıldığı ay gecikiyor o yüzden yani önümüzdeki ay normal olurum diye düşünüyorum

Evet en sık o kullanılıyor ben sanırım 2 veya 3 kez kullandım hiç etkisi olmadı regl düzenime ama tabi o kadar kullanmamak lazım
Bende de sadece adetim biraz gecikti başka bir etkisi olmadı zaten baktımda pek bi yan etkisi yok bunun dışında beklenen

Kızlar eşimle korunarak ilişkiye girdik ama sonrasında prezervatifte yırtık fark ettik risk almak istemiyorum daha yeni evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz bide ilk kez ertesi gün hapı kullanıcam nasıl kullanmalıyım? Yan etkileri çok fazla mı? Daha önce kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Çok endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim. 🙏
Ya post sahibi bacım benim de almam gerekiyor ama biraz tereddüt ediyorum gerçekten etkili mi?

Back
X