Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
argan yağlı şampuanda var fragrance de var
diğer duş jelinde ALS, fragrance yine var
bebek şampuanındada fragrance
kremli şampuanındada her ikisi var
Canım çok teşekkür ederim. Demek ki bebek şampuanı dışında diğerlerinde sülfat olduğunu öğrenmiş olduk. Duş jelindeki sülfatın başka türü zaten: Ammonium lauryl sulfate (ALS)..
*
Uzun vadede saçların kuru ve kırılgan olmasına neden olurlar. Bunlar sentetiktir, tahriş edicidir, alerjik ve toksiktir ve oral yolla kullanıldığında öldürücü olabilir.
Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/soru-c...cok-zaran-verer-kimyevi-maddeler-nelerdir.htm
En iyisi şampuan alacaksak bebelk şampuanı alalım bari:)
Fragrance : Etiket üzerindeki koku adedi 4 binin üzerinde, pek çoğu toksik ve kanserojen olan farklı katkı maddesini gösterir. Malzeme Güvenlik Data Sayfasında: Baş ağrıları, baş dönmesi, alerjik döküntüler, cilt renginin bozulması, şiddetli öksürük, kusma ve cilt kaşıntıları meydana gelebilir. Klinik gözlemler, parfümlerin santral sistemine etki edebildiklerini, depresyon, hiper aktivite ve alınganlık oluşturabildiğini göstermektedir.
Kaynak: Çevremize en çok zaran verer kimyevi maddeler nelerdir?
Kızlar yaa 2 dk uğramadım neler olmuş burada.
Arkadaslar bildigim kadarıyla cevap vermeye çalışayım.
Kesinlikle sls ve türevleri kullandıkları icin onlara kizginim ama kullandıkları oran %2 nin altinda olduğu icin en azından şimdilik daha iyisini yapincaya kadar sabrediyorum.
Fragnance dediğiniz şey,ersagin organik serifikali kokularından oluşuyor bu konuda iciniz rahat olsun.
Ayrica face olarak nereye mesaj attınız?
Binlerce Ersag adında face var.gercek sirketinkini bulabildiniz mı?
Eger şahısların açtığı sayfalara attıysanız sonuc gördüğümüz gibi olur.
Bence en iyisi genel müdürün face adresine mesaj atmak.
Ayrica üzülmeyin aklınızı karıştırmayın arkadaslar , mutlaka amacımıza ulaşıp birgun sulfatsiz sampuan göreceğiz.
Onun dısında diger ürünlerin iceriginde bir sorun yok , gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz...
yader11 nerelerdesin sen? :) Canım benim face'de yazdığım yorum, kime olursa olsun, sonuçta tüketiciden gelen ve cevaplanması gereken bir yorum. Yazdığım kişi de bronz yetkili ya da o tarz birşey. Sonuçta mesajıma bakıp silmek çok büyük bir kabalık. Diğer arkadaşım nereye yazmış bilmiyorum ama ona verilen cevap da tuhaf... Bu arada yader11 ciğim affına sığınarak sormak istiyorum;sen nereden biliyorsun % 2 olduğunu? Yani içerikte mi belirtmiş? Eğer içerikte yazdılarsa tamamdır ama benim topikte yazmıştık. Bu işin içinde olanlar, üretenler dışında kimse emin olamaz ki, bilemez ki yüzdesini... Ben zamanında Mecidefendi'yle yazışmıştım, ürünlerinizde paraben var mı diye? Bu konuda dikkat ediyoruz, kimyasalları çok az kullanıyoruz demişti, ürün bir geldi ki aman aman! 4 tane birden paraben vardı
Benim takıldığım iki şeyden önemli olanı, insanı ciddiye almamaları; diğeri de forumda hep sülfatsız derken sülfatlı çıkması. Yoksa kullananlar çok memnun. Buna diyecek birşeyim yok. Ben de sadece iki ürününü kullanmama rağmen çok memnunum. Sen bilirsin, duş jelinde ve şampuanda fragrance'ın yanında parantez içinde organik parfüm diye belirtmişler mi? Eğer öyleyse eyvallah!
Keşke broşürlerini ve sitelerini daha açıklayıcı yapsalar
İste geldim burdayim
Canım face yazdık dediniz ben de sandimki Sirket yetkilisine ulaştınız!
Güzelim onlar da senin benim gibi üyeler bronz olmuş olmamış önemi yokki.
Dediğim gibi genel mudure ulaşmaya çalışın. Valla sırf bu yüzden face hesap acacagim
Kokuların organik serifikali olduğu kataloglarında yazıyor canım.
Diger konuya gelince %96 doğalız diyorlar. Ama şirketin kimyagerlerine ulaşmaya çalışacağım.
Geridonusler hemen olmayacak ama olacak bence canım.
Temizlik ürünlerinde hic bir sorun yok.
Canım, ayrica benim daha once aldığım ve hala kullandığım leylak duş jelinde sulfat türevleri yoktu. O yüzden herkese tavsiye ediyordum ama arkadaslar yeni gelen ürünlerinde olduğunu söylediler.
Sokk oldum buna. Üzüldüm de .. Hemen yarın şirkete veryansin edeceğim valla.
Küseceğim vesselam
Temizlik ürünlerinden yana bir sıkıntım yok. Çok da memnunum:) acaba hep mi sülfat vardı da şimdi etiketlere yazıldı?
Neyse, senden haber bekliyorum
Aslında taydin de birşeyler yazardı ama iki gündür ortada yok kaçak :)
Ama ben temizlik ürünlerini alırım. Şampuan da en kötü bebe şampuanı alıp kullanırım:)
İcerikler İNCİ kriterlerine gore yazılıyor. Mümkün değil o dedigin.
Evet şimdilik sampuan dışındakileri alıp kullan.
Ben ersaginkileri kullanıyorum.fazlasiyla güveniyorum zaten icindeki sabun agaci meyvesi yani ritha herseye deger canım.
Ama mutlaka öğrendiklerimi sizinle paylaşacağım...
Bak yader11ciğim! Bizi böyle bütün gün ihmal etme, arasıra bak, sonra benim yüzümden bu saatlerde yazıp uykusuz kalma :) iyi ki varsın
Ya iste elimden geldiğince bildiklerimi herkese aktarmaya calisiyorum.
Cok sahil canım yokluğum hissediliyorsa ne mutlu bana.Bilmukabele canim
Haftasonu ufakligin keyfini gördük valla.
Bu arada 10 dk engeline takıldım
Benim face yok canım sana en yetkilinin adresini vereceğim.
Sana zahmet sorularımızı toptan sor.farkindaligimizin farkına varsınlar.ayica size saygisizca davranan o kisileri de bildir lutfen. Kimlerle çalıştıklarını bilsinler.
Ayrica face olarak nereye mesaj attınız?
Binlerce Ersag adında face var.gercek sirketinkini bulabildiniz mı?
Eger şahısların açtığı sayfalara attıysanız sonuc gördüğümüz gibi olur.
Bence en iyisi genel müdürün face adresine mesaj atmak.
Ayrica üzülmeyin aklınızı karıştırmayın arkadaslar , mutlaka amacımıza ulaşıp birgun sulfatsiz sampuan göreceğiz.
Onun dısında diger ürünlerin iceriginde bir sorun yok , gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz...
Facebook'ta Ersağ profillerinden birine yine mesaj attım.sağolsun bu daha açıklayıcıydı :)
"ersağ tüm ürünlerinde organik kimya kullanmıştır ve bunu belgelemiştir bu bahsettiğiniz sulfata da tuz anlamına gelir buda diğerleri gibi insan sağlığına zarar vermiyecek miktarda bulunmaktadır unutmayınki sağlığa zarar verse idi helal belgesi,ini kesinlikle alamzdı içiniz rahat olsun helal belgeli türkiyede tek firma ersağ dır .be belgede bizim falite mizdir kullanmaya ve lamaya devam edin."