Ersağ ürünlerini duyanlar, kullananlar, bilenler....

herhalde en geç ben aldım kolimi bu akşam üstü geldi nihayet kavuştum hepsine tabiki yengemin ve kız kardeşimin ürünleride var kolide onlar henüz gelip almadılar ersağlarını
bende merak ediyorum termal çamurun maharetlerini kullanan kimse yokmu arkadaşlar

İşte size kuvvetli dayanaklı bir bilgi daha...

Çamaşır ve bulaşık deterjanı, lavabo açıcı, fırın ve tuvalet temizleyicileri, şampuanlar, oda spreyleri... Herkesin evinde kullandığı temizlik ürünleri. Bilim ve Teknik dergisi, kasım ayı sayısında evdeki zararlı kimyasal maddeleri kapağına taşıdı. Evdeki kimyasalların kısırlıktan kansere, böbrek ve akciğer rahatsızlığından doğum kusurlarına, alerjiden psikolojik bozukluklara kadar birçok hastalığa sebep olduğu belirtildi.

Evlerimizde temizlik adına kullandığımız ürünler ne kadar güvenli? Bu kimyasalların bilinen basit yan etkilerinin dışında kısırlığa, kansere, alerjiye, doğum kusurlarına, psikolojik bozukluklara yol açtığını biliyor musunuz? TÜBİTAK tarafından yayınlanan Bilim ve Teknik dergisinin son sayısında evdeki zehirli kimyasal maddelere dikkat çekiliyor. Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli ve Doç. Dr. Handan Yavuz'un kaleme aldığı "Evdeki zararlı maddeler" adlı yazıda ilginç detaylara yer veriliyor. Prof. Dr. Denizli ve Doç. Dr. Yavuz, birçok evsel ürün ve kozmetikte bulunan PFC adlı kimyasal maddenin kadınlarda doğurganlığı azalttığını, yapılan bir araştırmaya dayanarak belirtiyor. Binden fazla hamile kadın üzerinde yapılan araştırmada kadınların kanlarında yüksek seviyelerde per floro kimyasalları (PFC) tespit edildiği ve kadınların çok daha zor hamile kaldığı ortaya çıkmış. PFC'ler su, kir veya yağa dayanıklı tekstil ve deri üretiminde kullanılıyor. Ayrıca tırnak cilaları, diş macunları ve cilt nemlendiriciler gibi kişisel bakım ürünlerinde bulunuyor.

Evsel temizlik malzemeleri, kısırlığın yanı sıra nörolojik, akciğer ve böbrek hasarları, kanser, körlük ve astım gibi ciddi rahatsızlıklara da yol açıyor. Çok kullanılan 15 bin kimyasal maddeden yaklaşık yüzde 75'inin henüz zehirli.lik testi yapılmış değil. Ortalama bir evde bulunan 150'den fazla kimyasal madde alerji, doğum kusurları, kanser ve psikolojik bozukluklara sebep oluyor. Bunun yanı sıra kişisel bakım ürünlerinde bulunan kimyasal maddelerin 884'ü zehirli. Ayrıca 146'sı tümöre, 218'i üreme bozukluklarına, 314'ü biyolojik mutasyona, 376'sı deri ve göz tahrişine neden oluyor.

Zehirli kimyasal maddeler hayatımıza girdikçe, vücudumuzdaki yağ dokusunda biriken zehir seviyesi de artıyor. Biyobirikim çalışmaları, bazı zehirlerin yaşamımız boyunca vücudumuzda biriktiğini gösteriyor. Böcek öldürücülerin evsel ürünlerin bileşimlerine girmesiyle çocuk kanserlerinde yüzde 28, 10 yıl içinde astım vakalarında yüzde 42 artış gözlendi. Hamilelik sürecinde bahçe veya evde zararlı organizma öldürücüleri kullanan ailelerin çocuklarında lösemi görülme riski daha yüksek.

Lavabo açıcı, fırın ve tuvalet temizleyiciler çok tehlikeli

En tehlikeli üç temizleme ürünü; lavabo açıcılar, fırın ve asidik tuvalet temizleyiciler. Genellikle evsel kazalar beyazlatıcı ve amonyak içeren ürünlerin karıştırılması nedeniyle yaşanıyor. Bu şekildeki karışımla kimyasal tepkime gerçekleşiyor ve 'kloramin' adı verilen bir bileşik oluşuyor. Klorlu beyazlatıcı, tuvalet temizleyici ve pas çözücü gibi asitli ürünlerle karıştırılırsa da tehlikeli klor gazı oluşuyor. Astım, kronik akciğer veya kalp problemleri olanlar beyazlatıcı ve amonyak içeren evsel temizleyiciler ve amonyaklı ürünleri kullanmamalı. . Zaman zaman bu ürünlerin kuvvetli kokusunu gidermek amacıyla içlerine limon veya başka bir ferah koku eklenebiliyor. Bu yanlış bir uygulamadır. Zira kötü koku aynı zamanda o ürünü koklamanın kişiye zarar vereceğini gösteren bir uyarıdır. AİLE- SAĞLIK

Evde zehir turu

Klorlu beyazlatıcı: Amonyakla karışırsa zehirli kloramin gazı çıkar. Bu gaza kısa süreli maruz kalınması, orta derecede astım belirtilerine veya ciddi solunum problemlerine yol açar.

Metal parlatıcı: Kısa süreli maruz kalma geçici göz buğulanmasına, uzun süreli maruz kalma ise sinir sistemi, deri, böbrek ve gözlerde ciddi hasara sebep olur.

Cam temizleyici: Baş ağrısı ve akciğer harabiyetine neden olur, gözü tahriş eder.

Dezenfektan: Aşındırıcıdır. İshal, bayılma, baş dönmesine yol açar, böbrek ve karaciğere zarar verir.

Mobilya ve yer cilası: Deride renk kaybı, nefes kesilmesi, kusma ve ölüme sebep olur. Kanser ve doğum kusurlarıyla ilişkilidir.

Leke sökücü ve halı temizleyici: Yutulduğunda karaciğer ve böbrek hasarına neden olur. Kanserojendir.

Koku topu: Özellikle naftalin kanserojendir. Göze, kan, karaciğer, böbrekler, deri ve merkezî sinir sistemine zarar verir.

Tuvalet temizleyici: Deride yanıklara, yutulduğunda ishale, mide yanıklarına sebep olur.

Yumuşatıcı: Bazı parfümler hassas bünyeli kişilerde tahrişe neden olur.

Alışveriş yaparken şüpheci olun

Alışveriş yaparken şüpheci olun. Genel amaçlı ürünlerden ziyade belirli amaçlara yönelik ürünler tercih edilmeli.

Çelişen özelliklere dikkat edin. Ürünün bir yüzünde 'zehirli değildir' yazarken diğer yüzünde 'buharı zararlıdır' yazıyorsa ortada bir yanlışlık vardır. Ağız yoluyla zehirlenme ihtimalinin düşük olması ürünün zararsız olduğu anlamına gelmez.

Oda spreyleri kullanılmamalı. Onun yerine kötü kokunun kaynağı bulunarak ortamdan uzaklaştırılmalı. Sprey kullanmadan, pencereleri açarak da odanın havası temizlenebilir.

Fosfat, suyu yumuşatmak için kullanılan minerallerdir. Birçok ülke, evsel deterjanlar ve diğer bazı temizlik maddelerinde fosfatların kullanılmasını yasakladı. Bulaşık makinesi deterjanları genellikle fosfat kısıtlamalarının dışındadır, birçok marka fosfat içerir, ancak fosfat içermeyen alternatif ürünler de var. Elde yıkama deterjanlarında fosfat bulunmuyor.

Temizleme amaçlı kullanılan, zayıf biyobozunurluğa sahip petrol kaynaklı sadece bir tek yüzey aktif madde var. Bu madde nonilfenol etoksilat. Temizlik ürünlerinin bileşimini gösteren listede nadiren görülür. Çünkü görülürse bu ürün alınmak istenmiyor. Nonilfenol etoksilatlar ve bunların türevleri olan oktifeniletoksilatlar, saç boyalarında, şampuanlarda ve saç şekillendiricilerde çokça kullanılıyor. Genellikle 'nonoxynol' veya 'octoxynol' olarak gösteriliyorlar. 'Nonoxynol -9' sıklıkla sperm öldürücü olarak kullanılıyor.

'Kırışmaya dayanıklıdır' etiketli dokumalar genellikle formaldehit reçineyle işlenir ve bu da zarar vericidir. Ütü istemeyen kumaşlar, nevresim, perde, yatak giysileri, diğer tüm dokunmuş ürünler, özellikle 'kalıcı ütülü' veya 'kullanımı kolay' ifadeleriyle satılan polyester/pamuk karışımları bu kapsamdadır.

Şampuanlarda kresol, formaldehit, glikoller, nitratlar, kükürt bileşikleri, saç spreylerinde bütan itici ve formaldehit reçineler, losyon, krem ve nemlendiricilerde glikol, fenol ve boyalar, deodorantlarda kullanılan alüminyum klorhidrat, aerosol iticiler, amonyak, triklosanlar çok zararlıdır.

slm.. bende kullandım ama hiç memnun kalmadım özellikle şampuan, yüzey temizleyici,bulaşık ve çamaşır mak..deterjan,diş macunu tüy azaltıcı losyon ve masaj kremi abartmıyorum beş para etmez..bunları kesinlikle kullanmayın bence.. sadece sıvı sabun,el kremi ve duş jelinden memnun kaldım.

herhalde en geç ben aldım kolimi bu akşam üstü geldi nihayet kavuştum hepsine tabiki yengemin ve kız kardeşimin ürünleride var kolide onlar henüz gelip almadılar ersağlarını
bende merak ediyorum termal çamurun maharetlerini kullanan kimse yokmu arkadaşlar

Termal çamuru aldıysan bir an önce kullan da en azından senden öğrenelim. Büyük ihtimal kullanan yok ki,yorumda yok... Bel ağrısına falan iyi geliyormuş.... Bir de senden rica etsem içeriğini paylaşabilir misin?

slm.. bende kullandım ama hiç memnun kalmadım özellikle şampuan, yüzey temizleyici,bulaşık ve çamaşır mak..deterjan,diş macunu tüy azaltıcı losyon ve masaj kremi abartmıyorum beş para etmez..bunları kesinlikle kullanmayın bence.. sadece sıvı sabun,el kremi ve duş jelinden memnun kaldım.

bu kadar insan biz beğeniyoruz canım sen beğenmiyorsan diğer kimyasalları kullanmaya devam et o zaman :KK20:

Canım neden memnun kalmadın? Mesela şampuan çünkü ben almadım daha... Yüzey temizleyici derken Damla mı Genel Temizleyici mi ve lekeyi falan mı çıkarmadı? Diş macunundan memnun olan çok, tüy azaltıcıdan da öyle. Diş macunu ile ilgili bir paylaşımda bulundum. İçeriği güzele benziyordu aslında...

Yüzeysel değil de açıklayarak anlatırsan sevinirim. Benim gibi tüm ürünlerini kullanmayan ve yorum bekleyen çok insan var. Hep olumlu yorum varken,olumsuz yorumlar da bizim için değerli...

Termal çamuru aldıysan bir an önce kullan da en azından senden öğrenelim. Büyük ihtimal kullanan yok ki,yorumda yok... Bel ağrısına falan iyi geliyormuş.... Bir de senden rica etsem içeriğini paylaşabilir misin?

hayır ben termal çamur almadım bende senin gibi merak edenlerdenim onu anlatmak istemiştim :KK17:

ecrinerenn, bir de bu ürünleri ne kadar zaman kullanıp memnun kalmadın? Çünkü Ersağ'ın sitesinde, bu ürünler bitkisel olduğu için makinelerin veya cildimizin belli bir alışma süresi olduğundan bahsediyor

hayır ben termal çamur almadım bende senin gibi merak edenlerdenim onu anlatmak istemiştim :KK17:

Niye almadın, aşkolsun :)) Demek ki beklemeye devam:) İkimiz de meraktan çatlayacağız... Ben bir nette araştırayım belki bulurum

denizk,iki yerde az da olsa birşeyler buldum. Birisi face'de paylaşmış. Hatta yüzüne sürüp poz vermiş: Yumuşacık oldu cildimiz demiş. Bir de yine KK'nın taa geçen seneki topiğinde buldum. Komşusu kullanıyormuş. Bel ağrısı için iğne yiyormuş, dur şunu bir süreyim demiş ve çok iyi gelmiş.

ecrinerenn, bir de bu ürünleri ne kadar zaman kullanıp memnun kalmadın? Çünkü Ersağ'ın sitesinde, bu ürünler bitkisel olduğu için makinelerin veya cildimizin belli bir alışma süresi olduğundan bahsediyor

ecrinerenn arkadaşımız bombayı patlatmış çıkmış hemen. Umarım mesajlara cevap yazar. Sadece burada değil, nette dolaştığın zaman görüyorsun ki, memnuniyet üst seviyede. Özellikle masaj kreminden memnun kalmayan hiç yok. Geçen sene topik açılmış tüy azaltıcı için. Kullananların hepsi çok memnun kalmış. Zaten tüy azaltıcının etki etmesi için 7-8 ay kullanmak gerekiyormuş. Şampuanı da en az 1 ay kullanmak gerekiyor ki, ona göre objektif bir yorum yapasın... Diğer temizleyiciler için de senden yorum bekliyoruz ecrinerenn

Alıntıyla cevapları daha sonra vereceğim.

Ben de birşeyler eklemek istiyorum.yazı bana ait değîl alıntıdır.

ERSAĞ TEMİZLİK ÜRÜNLERİ

Ersağ içeriğini ritha bitkisinden oluşturmuş organik ürünler üreten yürekli bir firmadır. Ritha bir bitkidir Hindistan’ da yetişir. Özü itibarı ile temizlik ve kişisel bakım için gerekli olan dezenfekteyi sağlar. Bu mucizevi bitki bir de Ersağ ekibinin ellerinde işlenince ortaya inanılmaz ürünler çıkmıştır. Her ürünü birbirinden maharetli, her ürünü birbirinden etkili birçok ürün ailesi oluşmuştur. Camlarınıza, çıkmayan lekelerinize, pas izlerine, halı, koltuk, temizliğe kısacası A’dan Z’ye ihtiyaç duyduğunuz her yerde akla ilk gelen Damla mucizesi. Evin genel temizliği, tozu, kiri, olmadı kapı, baca temizliği denince akla gelen Genel Temizlik, halılar, koltuklar, döşemelik kumaşlar, hanımların en büyük derdi bir leke tutsa bin perişan oluruz ama bizim ailemizdekiler öylemi Halı şampuanı, Halı matik sağ olsun anında etki sunar. Elde makinada ürünlerimiz çeşitli ve çok amaçlı. Banyo ve wc temizliği evin en önemli bölümleri, mikropların en çok ürediği ve bayanların en özen gösterdiği bölüm Ersağ burada da kullanıcılarını düşünmüş ve her derde deva Banyo WC Temizleyiciyi üretmiş. Ürünün içeriği o kadar muazzam ki ortada ne mikrop bırakıyor ne tortu. Yapılan bilimsel araştırmalarda 14 bakteriye karşı etkin çözüm sunmakta olduğu kesinleştirilmiştir. Bataryalardaki sabun, kireç, pas lekelerini yok eder. Ürünlerimiz geneliyle konsantre olduğu için uzun müddet boyunca sizlere yeterli olur. Evimizin en değerli eşyaları mobilyalarımızdır. Bin bir zorlukla, emekle alınan her eşya bizim için değerlidir. Ürünlerimiz eşyalarınızı daha uzun yıllar sağlam ve kaliteli kullananız adına bir kalkan gibidir. Mobilya ve ahşap yüzeyler için özel olarak üretilen Mobilya temizleyicisi konsantre formülü ile hem ekonomik he de koruyucu özelliklidir. Son yılların modası olan deri koltuklar, deri başlıklar, ev ve iş yerlerinde sıklıkla görülmektedir. Deri bakım sıvısı ile bu eşyalarınızın daha uzun ömürlü olmasını sağlar ve yıpranmasını önler. Bununla birlikte deri çanta, deri ayakkabı, deri mont, deri sehpa gibi ürünlerde de güvenle kullanabilirsiniz.

Özellikle kadınların vakitlerini sıklıkla geçirdikleri ve temizliklerine önem verdikleri bir yerde mutfaklarımızdır. Mutfakların temizliği yediğimiz içtiğimiz ürünlerin muhafazası açısından çok önemlidir. Özel yağ sökücü ocakta, fırında, davlumbazda, aspiratörde, yağ kalıntılarında etkili sonuç verir. Yine konsantre formülü ile ekonamiktir. İçerisinde fosfat olmadığından ne eşyalarınıza, ne cildinize, ne de sağlığınıza zarar vermez. Adı gibi hem özel hem de yağları söker atar. Bulaşıklara geçince en iyi sonuç tabii de Ersağ Bulaşık sıvısından alınır. Bulaşık yıkamak işkence değil zevk haline gelir. Gümüşlerinize, çeliklerinize, metal kapsamınıza zarar vermez üstüne pırıl pırıl yapar. Makinalarınız için ise ister sıvı Bio Bulaşık Matik ister toz Bulaşık Matik ile temizleyebilirsiniz. Hem bulaşıklarınızı etkili formülü ile temizler hem de makinanızı korur. Ayrıca toz ürün ile mermerde oluşan çay lekelerini ovalayarak çıkarabilirsiniz. Bulaşık parlatıcısı ve Bulaşık matik temizleyici ürünleri de etkili sonuçlara ulaşmanıza yardımcı aracılardır.

Hayatımız da en çok kimyasala mağruz kaldığımız bölümleri de çamaşır makinası ile başlar. Kıyafetler, çamaşırlar, yastıklar, çarşaflar hepsi yoğun kimyasala ve parfüme maruz kalmış deterjanlarla taa içimize kadar işlemektedirler. Çocuklarımız, tüm ailemiz o çamaşırlara sarılıp uyumuyorlar mı? Onları teneffüs etmiyorlar mı? Birde leke çıksın o olsun bu da olsun diye katıp karıştırmıyoruz mu? Neden bu astımlar, egzamalar, cilt kanserleri çoğaldı bu kadar bir düşünmek bu işe bir dur demek lazım. Ersağ bir ilki başararak fosfatsız deterjan üretmiştir. Beyazlarınız renklileriniz için deterjanlar üretmiş ve işlemeden katıp karıştırmadan bize sunmuşlardır. Sonuç mu? Sonuç mucize… Çamaşır Yıkama tozu, Bio Çamaşır Matik ile gerçekleşmesi zor bir mucizeyi başarmışlar. Çamaşır aktif ürünü ile daha da güçlenmiş ve lekeleri dize getirmeyi ve de gerçek anlamda teizliği bizlere sunmuştur.

Anlatmaya saffalar yetmiyor kelimeler aklımda kavga ediyor önce beni yaz diye. Ersağ hem deterjanları ile hem de kişisel bakım ürünleri bizim gönlümüzü feth etmiştir. Şampuanları, kremleri duş jelleri, yüz temizleme sütü, her cilt yapısına uygun tonikleri, termal çamuru, tüy azaltıcı losyonu, Antiselülit losyonu, vücut losyonu, masaj kremi, antiakne losyonu, ayak bakım kremi, agan yağlı nemlendirici losyonu, renk açıcı kremi ve birbirinden özel ve mağaretli ürünleri ile tüm insanlara sağlık ve hijyen getirmiştir. Ersağ kalite, gerçek temizlik, ekonomik, başarı, kazanç, en önemlisi doğallık demektir.
İLKNUR YILMAZ

Ne kadar güzel cevaplar yazılmış yine teşekkürler herkese.Benim sorum duş jelini kullananlara diğer duş jelleri gibi durulanmamış,kaygan bir his mi veriyor? Doğal bitkisel sabunlar kullanıyorum ama bunu da merak ediyorum hani:)
Bir de dünki deneyimimi paylaşayım.mutfak bezlerimi wc temizleyicili suya bir gece basıp beklettim ama lekeleri çıkartmadı :))

bende sonunda yağ çözücü ve mobilya temizleyiciden aldım.kullanınca yorumlarımı yazarım inşaallah

Uzun zamandır kadınlar kulubünü takip ediyorum ve sonunda üye oldum :) ersag ürünlerinin hepsi birbirinden harika arkadaslar. Termal çamuru soranlar olmuş ben kullanıyorum yüzümde sivilcelerden kalma birkaç leke vardı onları ya termal çamur geçirdi ya da ersag duş jeli :) çünkü yüzüme ikisinden başka bişey değmiyor :))) onun dışında tüy azaltıcı losyonundan ve roll-on undan da cok cok cok memnunum. Ellerim kan icinde kalıyordu kısın soğuktan ve sudan. Suan sıvı sabunu ve el losyonundan kullanıyorum ellerim kaymak gibi :)) daha yazamadıgım diğer ürünleri de harika emin olun :)

Uzun zamandır kadınlar kulubünü takip ediyorum ve sonunda üye oldum :) ersag ürünlerinin hepsi birbirinden harika arkadaslar. Termal çamuru soranlar olmuş ben kullanıyorum yüzümde sivilcelerden kalma birkaç leke vardı onları ya termal çamur geçirdi ya da ersag duş jeli :) çünkü yüzüme ikisinden başka bişey değmiyor :))) onun dışında tüy azaltıcı losyonundan ve roll-on undan da cok cok cok memnunum. Ellerim kan icinde kalıyordu kısın soğuktan ve sudan. Suan sıvı sabunu ve el losyonundan kullanıyorum ellerim kaymak gibi :)) daha yazamadıgım diğer ürünleri de harika emin olun :)

bu açıklamalarla yeni sipariş listem oluşmaya başladı :KK9: duş jelinin içeriğini yazabilir misiniz?

bu açıklamalarla yeni sipariş listem oluşmaya başladı :KK9: duş jelinin içeriğini yazabilir misiniz?
Günaydın mikelaze. leylak duş jelinde sülfat vardı, ALS. Ben hediye olarak aldım, denersem izlenimlerimi paylaşırım. Tam içeriği de ulaştığımda yazarım.

Günaydın mikelaze. leylak duş jelinde sülfat vardı, ALS. Ben hediye olarak aldım, denersem izlenimlerimi paylaşırım. Tam içeriği de ulaştığımda yazarım.

Benim kullandığım leylak duş jelinde als ve türevleri yok.ritha, su, organik parfüm falan var.
Sizinkinde var mı eminmisiniz? Şaşırdım!!

X