Erol Büyükburç'un cenazesinde 2 kişi hakkını helal etmedi

bir de büyük harflerle basa basa cumhurbaşkanım diyor...

ne alaka hem kendileri ortaya sürüyor konuda başka bir yöne gidiyor sanki konunun içine biz rte katmışız gibi her yere nane yapıyorlar.

gelde kızma...

ah ahhh umarım gözünüz bir gün açılırda neyse susayım ben...:eek:
benim akepe li bir tanıdığım var.her sene oy verir.bu sene vermeyecekmiş,neden dedim.işlerini yapmamış akepeli belediye.yani çoğu akepe li gibi menfaati için oy veriyormuş:KK51:

benim akepe li bir tanıdığım var.her sene oy verir.bu sene vermeyecekmiş,neden dedim.işlerini yapmamış akepeli belediye.yani çoğu akepe li gibi menfaati için oy veriyormuş:KK51:

var öyle akraba tanıdık yada cahiller konuşunca gülüyorum açıklama yapıyorum.anlamıyorlar o zaman susuyorum.

menfaat tabiki bir de bilmeden cahilce inanmak hani abdestli namazlı ya sanki onların abdesinin namazının bize faydası var.

bize faydaları hakkımız yemesinler buna da kul hakkı denir.müslüman olan herkeste bunu bilir kul hakkını ama bunlar bilmiyorlar bende anlamıyorum bu nasıl inanç diye

Adamın cenazesini mahvettiler ya.Neyse ben hep iyi hatırlayacagım Erol Büyükburç'u..Zaten o kişilerin de gidip kendilerince cihad yaptıklarını düşünmüyorum,kim bilir kimin adamları onlar..Kimse durup dururken hadi Erol Büyükburçun cenazesine gidip hakkımi helal etmeyeyim demez.

Ya zaten hep bahsedilen şey maddi akp ile ilgili. Ekonomi düzeldi. Dünyada 10 yıldır ekonomi düzgündü zaten. Akp mi düzeltti dünya ekonomisini. Yol yaptı köprü yaptı. Ama bizim beklemtilerimiz daha farklı. Kadın haklarında iyileştirme. Eğitim sisteminde düzelme vs vs bekliyoruz. Türk kafa yapısı öyle çalışmıyor ki. Herkesin dini imanı para. Para akıyosa problem yok. Paralar kesilmeye başladı. Şimdi akp oyu düşerse şaşırmam çünkü bu millet iki yüzlü.

Bir konu da siyaset meydanına dönmesin yahu.
Ünlü ya da değil; inançlı ya da inançsız hiç kimse böyle bir şeyi haketmez. İnsanlığa saygınız olsun be... Ne ölüye ne diriye saygı kalmış. Ne ara bu kadar vicdansız olduk biz. Yazık...

Örneği alıntılayıp iki bir şey yazacaktım ama sağolsun Medcezir çok güzel yazmış zaten :KK9:

Yani bir insan nasıl böyle bir örnek verebilir aklım almadı, devrelerim yandı. Biri sanatçı diğeri bir ülkenin önce başbakanı sonra cumhurbaşkanı. Birinde hiçbir hakkın olamaz adam sanatçı, diğerinin üzerinde açlıktan ölen, soğuktan ölen bebeklerle birlikte senin de zibilyon tane hakkın var. Helal eder miyiz bir düşün bakalım!

Yahu bu kadar mı gönül gözünüz kapalı olanı biteni göremiyorsunuz, üzülüyorum, içinde kendi akrabalarım da dahil; Allah diyorlar ama aslında Allah'ın sakın bana bunla gelme dediği kul hakkına alet oluyorlar, hatta bunca olay ayyuka çıkmışken resmen kul hakkına giriyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama.

Hakkını helal etmek zorunda değil ama bunu cenaze sırasında haykırmaları çok yanlış yakınlarınada sayğısızlık eğer helal etmiyorsan ahirette git al hakkını böyle ortalığı karıştırmakta neyin nesi.

Orada bir cenaze var ve bu kişi sanat dünyasında gösteren sevilen bir sanatçı. Orada bu şekilde davranılması cenazeye ve vefat eden insana saygısızlıktan başka bir şey değil. Bunu kendi adıma tasdikliyorum fakat şöyle de bir durum var ki onların yaptıklarını tasdiklemiyorum ama bu davranışı niçin yaptıklarını en azından düzgün bir şekilde öğrenilmesini isterdim.Çünkü eğer ki sadece gösteriş saçma bir sebepse bilemem fakat borcu varsa ya da ciddi mana da helallik verilmeyecek bir durum varsa meftanın mezarında rahat yatması adına bu giderilmeli diye düşünüyorum.
Tabi ki hiçbir sebep bu saygısızlığı affetmez.Ne olursa olsun orada yapılacak bir davranış değil bu.

bunların yaptıkları edepsizlik...

hepimizin hayatında canımızı yakan şeyler oluyor kimi zaman allaha havale ediyoruz kimi zaman hakkım helal değil deyip allahla aramızda kalıyor.yani kendi adıma böyle

hakkı helali bilen insan dinide bilir dinin mutavazılıgını kulun ahlaklı olması gerektiğini kul hakkını neyse onu bilir çıkıp cenaze de bagrılmaması gerektiğini de bilir.

yaptıkları çok çirkin ha biz onu sanatçı olarak tanıyoruz özel hayatında nasıldır bilemeyiz her ne olursa olsun kim olursa olsun cenazeye saygı denen bir şey var ölene saygın yoksa ordaki aileye sagyı duy ha onada yokda ordaki insanlara karşı saygılı ol...

saygıyı bilmeyen insansa böyle saygısızlık edip kendi krakterini de gösterir millete

ayrıca cihad nedir ya...tamam sende demişin ama kullandığın kelimeler ilginç olmuş

cihadın anlamı bambaşkadır.

ve nedense bu cihad kelimesi bana hep şu kendilerini islamın kurtarıcı sayıp milleti kesip öldüren dinle ilgileri olmayan örgütleri hatırlatır.
ama değil işte

mücadele demektir cihad ne için kullanıldığına bağlı

ama şöyle düşün varsayalım o insanlar orda ( gündem oluşturmak popüler olmak için değilde) ki bence öyle

özel hayatında alacaklıları ve hiç bir şekilde alamadılar
aileye bildirdiler alamdılar (bunlar varsayım)

öyle üç beş kuruşta olmadığını düşün ciddi bi mebla

böyle tanıdıklarım var bu arada

bi akrabanın anneme 15 gr bilezik borcu varken vefat etti durumuda gayet iyiyken

senelerce kendine söyledi yok

vefat edince oğullarına söyledi yok

hani annem cenazede böyle bişey söylemedi sonrasında söyledi

ama meblanın daha yüksek olduğunu düşün ve çaresiz kaldığını

baktı ki çare yok yapar insanlar

belki ALLAH a karşı mahcubiyetten değilde (tövbe haşa)

ele güne karşı diye

burada büyükburcu tenzih ederim ( basa basa tekrar söylüyorum adamların amacı popületire gereksiz gündem hoş bulmuyorummmmm)

................................................

konuya ilk mesajımda belirttiğim gibi

ALLAH rahmetiyle muamele etsin

şahsım adına ben rahatsız edici hiç bir şekilde görmedim kendisini

varsa da bilemem

.......................................................

tekrar söylüyorum o kadar yozlaşmış program varken ( btb-evlilik programları-edebsiz klibler - zırt pıt )

neden vefat edip gitmiş

artık bi şansı olmayan bi insana bunu yaptınız

neden gereksiz popületire oluşturmaya çalıştınız

inşALLAH bu sefer anlatabilmişimdir

hoşcakalın

cihad deyince aklınıza

nefis ile cihad gelsin-kötülük ile cihad gelsin-manevi cihad gelsin

örgüt gelmesin

örn :
bazen namazı geciktirdiğimizde -veya hoş olmayan günah olan şeyleri yaptığımızda nefis ile olanı cihadı kaybetmiş oluyoruz

Bu ülkeye ve millete karşı olan bağımı niye yitirdiğimi,bu ve bunun gibi her haber de biraz daha anlıyorum.

Sen hakkını etsen nolur etmesen nolur be heeey müslümanlıktan önce showmenlik yapmayı öğrenen adam! Ay bu kafaları artık fosfor bile kurtaramaz Cemcim..

ama değil işte

ama şöyle düşün varsayalım o insanlar orda ( gündem oluşturmak popüler olmak için değilde) ki bence öyle

bi akrabanın anneme 15 gr bilezik borcu varken vefat etti durumuda gayet iyiyken

ele güne karşı diye

burada büyükburcu tenzih ederim ( basa basa tekrar söylüyorum adamların amacı popületire gereksiz gündem hoş bulmuyorummmmm)

varsa da bilemem

tekrar söylüyorum o kadar yozlaşmış program varken ( btb-evlilik programları-edebsiz klibler - zırt pıt )

neden vefat edip gitmiş

hoşcakalın

cihad deyince aklınıza

örgüt gelmesin

örn :
bazen namazı geciktirdiğimizde -veya hoş olmayan günah olan şeyleri yaptığımızda nefis ile olanı cihadı kaybetmiş

oluyoruz

canım benim bu sanatçı degil farzet sıradan senin benim gibi bir insan olsun fakir olsun zengin olsun yada ne olursa olsun

gidipte orada bağırmanın anlamı yok,o ölü birisi artık dünyanın en kötü insanı olabilir borçlu olabilir hakkı geçmiş olabilir ama ölmüş gitmiş bu dünya da yok artık ve hiç sevilmeyen bir insan dahi olsa orda onun ailesi var sevenleri var .

bağırıp orda acılarını katlamanın anlamı yok,

ölmüş ve bir daha muhattap olamıyacagın bir adamın cenazesine gidipte helal değil diye bağırmak ne dine uygun ne görgüye ne ahlaka ne terbiyeye nede insanlığa uygun olan bir hareket degil

bir meselen varsa kendi içinde hallet kendi kendine ölmüş ama hakkım helal değil de,ben önceki yorum da yazdım allaha havale et hakkım helal değil de olsun bitsin orda gerginlik çıkarmanın yakışığı oldumu sence?

yani bir de bu sanatçı belli ki orda kamera olucak gazeteciler olucak herkes olucak bile bile yapılmış bir şey...

ne gerek var...borcu varmış olabilir kalbimle muhattap ol allahla aranda kalsın gitsin öbür dünyada hesaplaş...

ayrıca cihadın ne olduğunu biliyorum nedense benim adıma örgüt geliyor...

sizin verdiğiniz örnekleri de biliyorum öğretmenize gerek yok ama bu konuyla ilgili yorumunuz ve kullandığınız kelimeler önceden de yazdım gereksiz...

cihat yerine sabır den azim den irade den hani türkçe bir kelime kullanın

cihat ister istemez aklıma örgütü getiriyor yapacak bir şey yok...

ayrıca anlamışınız dediğin o kırmızı yaptığım yeri ben anlamadım ne demek artık şansı kalmamış,neden vefat etmiş gitmiş derken ne demek istediniz ???

canım benim bu santçı farzet sıradan senin benim gibi bir insan olsun fakir olsun zengin olsun yada ne olursa olsun

gidipte orada bağırmanın anlamı yok,o ölü kimse dünyanın en kötü insanı olabilir borçlu olabilir hakkı geçmiş olabilir ama ölmüş gitmiş bu dünya da yok artık ve hiç sevilmeyen bir insan dahi olsa orda onun ailesi var sevenleri var .

bağırıp orda acılarını katlamanın anlamı yok,

ölmüş ve bir daha muhattap olamıyacagın bir adamın cenazesine gidipte helal değil diye bağırmak ne dine uygun ne görgüye ne ahlaka ne terbiyeye nede insanlığa uygun olan bir hareket degil

bir meselen varsa kendi içinde hallet kendi kendine ölmüş ama hakkım helal değil de,ben önceki yorum da yazdım allaha havale et hakkım helal değil de olsun bitsin orda gerginlikçıkarmanın yakışığı oldumu sence?

yani bir de bu sanatçı belli ki orda kamera olucak gazeteciler olucak herkes olucak bile bile yapılmış bir şey...

ne gerek var...borcu varmış olabilir kalbimle muhattap ol allahla aranda kalsın gitsin öbür dünyada hesaplaş...

ayrıca cihadın ne olduğunu biliyorum nedense benim adıma örgüt geliyor...

sizin verdiğiniz örnekleri de biliyorum öğretmenize gerek yok ama bu konuyla ilgili yorumunuz ve kullandığınız kelimeler önceden de yazdım gereksiz...

cihat yerine sabır den azim den irade den hani türkçe bir kelime kullanın

cihat ister istemez aklıma örgütü getiriyor yapacak bir şey yok...

ayrıca anlamışınız dediğin o kırmızı yaptığım yeri ben anlamadım ne demek artık şansı kalmamış,neden vefat etmiş gitmiş derken ne demek istediniz ???
canım aynı şeyler aslında yazdıklarımız

ben hakkımda olsa yaparmıydım bilmiyorum yaşamadan bilemeyiz hiç bişeyi

yani kendisinin kendi adına yapabileceği bişey varmı

onu dedim

peki tamam cen cihadı kullanmıcam bundan sonra çağrısımı kötü demekki

senle cihadı bırakıyorum:KK45::KK45::KK45::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

selametle (göz kırpan smil ) bulamadımda :-)

onu dedim

canım herkes kendini az çok bilir canı yansa da neyi yapması neyi yapmaması gerektiğini bilir hele ki belli bir yaşa gelmişse

daha iyi bilir kendi adıma ben eger yakın tanıdığımsa giderim ailesine baş sağlığımı dilerim çünkü bana yapılandan ailesinin ne ilgisi var,onların ne suçu var.

öldükten sonra insan kendi kendine ne yapabilir ki yaşıyanlar onun için bir şeyler yapar oda yapar sa

onu dedim

peki tamam cen cihadı kullanmıcam bundan sonra çağrısımı kötü demekki

senle cihadı bırakıyorum:KK45::KK45::KK45::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

selametle (göz kırpan smil ) bulamadımda :-)

bak şimdi ben alıntı yaptıktan sonra yorumuna bir şeyler eklemişin...

cihat kelimesini kullan yada kullanma ben sevmiyorum ve bana göre cihat bambaşka bir şey

neyse kelimelere takılmıyalım ben dedim diyeceğimi ama konu neyse onunla ilgili yorum ve kelime kullanılsa daha iyi olur biraz ortalığı karıştıran yorum yaptın konuylada ilgisi yoktu o yüzden bu kadar kişi alıntı yaptı senin yorumuna

karşılıklı alıntıya yoruma da dönmesin sanırım anlaşıldı yazdıklarım.

sana da selamet...:KK66::KK66::KK66: bak bu sade göz kırpma:KK48:

:KK39::KK39::KK39: buda süslü kk hanımı göz kırpası

:-):-):-)

bak şimdi ben alıntı yaptıktan sonra yorumuna bir şeyler eklemişin...

cihat kelimesini kullan yada kullanma ben sevmiyorum ve bana göre cihat bambaşka bir şey

neyse kelimelere takılmıyalım ben dedim diyeceğimi ama konu neyse onunla ilgili yorum ve kelime kullanılsa daha iyi olur biraz ortalığı karıştıran yorum yaptın konuylada ilgisi yoktu o yüzden bu kadar kişi alıntı yaptı senin yorumuna

karşılıklı alıntıya yoruma da dönmesin sanırım anlaşıldı yazdıklarım.

sana da selamet...:KK66::KK66::KK66: bak bu sade göz kırpma:KK48:

:KK39::KK39::KK39: buda süslü kk hanımı göz kırpası

:-):-):-)
ya sormaa

cumhurbaşkanı durumu var daha

şimdi yazcam şey çok taaEn Büyük KK

lafı ya dötünden anlıyolar ya başından:KK53:

zaten bana okypety regl ya da hamile kadının kocasına attığı tripi yaşattı öylesine kalakaldım yani :KK53::KK53::KK57:

ama değil işte

ele güne karşı diye

varsa da bilemem

neden vefat edip gitmiş

hoşcakalın

cihad deyince aklınıza

örgüt gelmesin

örn :
bazen namazı geciktirdiğimizde -veya hoş olmayan günah olan şeyleri yaptığımızda nefis ile olanı cihadı kaybetmiş oluyoruz

lamelifamine öyle bir çarpıtıyorsun ki yani inanamıyorum.Bu ne nefis ile cihad ne bilmemne ile cihad,bu kişiler belliki örgüt mensubu.
Ama sen gerçektenden de bu kişilerin nefis ila cihat için oraya gidip türkiyece tanınan bir sanatçının cenazesini batırip mikrofonlara konuştuğunu düşünüyorsan sana pembe bulutlarla kaplı ütopyanda mutluluklar dilerim.
Umarım 2-3 serseri gelip de senin ailenin cenazesinde nefis ile cihad(!)yapmazlar,böyle kötü bir şey kimsenin başina gelmez umarım.

lamelifamine öyle bir çarpıtıyorsun ki yani inanamıyorum.Bu ne nefis ile cihad ne bilmemne ile cihad,bu kişiler belliki örgüt mensubu.
Ama sen gerçektenden de bu kişilerin nefis ila cihat için oraya gidip türkiyece tanınan bir sanatçının cenazesini batırip mikrofonlara konuştuğunu düşünüyorsan sana pembe bulutlarla kaplı ütopyanda mutluluklar dilerim.
Umarım 2-3 serseri gelip de senin ailenin cenazesinde nefis ile cihad(!)yapmazlar,böyle kötü bir şey kimsenin başina gelmez umarım.

bende diyorum cihat bana örgüt lafı geliyor

neyse şu yorumu beniüzdü gerisi kalsın geride

ya sormaa

cumhurbaşkanı durumu var daha

şimdi yazcam şey çok taaEn Büyük KK

lafı ya dötünden anlıyolar ya başından:KK53:

zaten bana okypety regl ya da hamile kadının kocasına attığı tripi yaşattı öylesine kalakaldım yani :KK53::KK53::KK57:

yani döt lafı falan bu kadar cihat ediyorsun ee be arkadaşım dilinle de o cihadı yapsan da şu lafları yazmasaydın şu yorumu yapmasaydın keşke

X