bunların yaptıkları edepsizlik...
hepimizin hayatında canımızı yakan şeyler oluyor kimi zaman allaha havale ediyoruz kimi zaman hakkım helal değil deyip allahla aramızda kalıyor.yani kendi adıma böyle
hakkı helali bilen insan dinide bilir dinin mutavazılıgını kulun ahlaklı olması gerektiğini kul hakkını neyse onu bilir çıkıp cenaze de bagrılmaması gerektiğini de bilir.
yaptıkları çok çirkin ha biz onu sanatçı olarak tanıyoruz özel hayatında nasıldır bilemeyiz her ne olursa olsun kim olursa olsun cenazeye saygı denen bir şey var ölene saygın yoksa ordaki aileye sagyı duy ha onada yokda ordaki insanlara karşı saygılı ol...
saygıyı bilmeyen insansa böyle saygısızlık edip kendi krakterini de gösterir millete
ayrıca cihad nedir ya...tamam sende demişin ama kullandığın kelimeler ilginç olmuş
cihadın anlamı bambaşkadır.
ve nedense bu cihad kelimesi bana hep şu kendilerini islamın kurtarıcı sayıp milleti kesip öldüren dinle ilgileri olmayan örgütleri hatırlatır.
ama değil işte
mücadele demektir cihad ne için kullanıldığına bağlı
ama şöyle düşün varsayalım o insanlar orda ( gündem oluşturmak popüler olmak için değilde) ki bence öyle
özel hayatında alacaklıları ve hiç bir şekilde alamadılar
aileye bildirdiler alamdılar (bunlar varsayım)
öyle üç beş kuruşta olmadığını düşün ciddi bi mebla
böyle tanıdıklarım var bu arada
bi akrabanın anneme 15 gr bilezik borcu varken vefat etti durumuda gayet iyiyken
senelerce kendine söyledi yok
vefat edince oğullarına söyledi yok
hani annem cenazede böyle bişey söylemedi sonrasında söyledi
ama meblanın daha yüksek olduğunu düşün ve çaresiz kaldığını
baktı ki çare yok yapar insanlar
belki ALLAH a karşı mahcubiyetten değilde (tövbe haşa)
ele güne karşı diye
burada büyükburcu tenzih ederim ( basa basa tekrar söylüyorum adamların amacı popületire gereksiz gündem hoş bulmuyorummmmm)
................................................
konuya ilk mesajımda belirttiğim gibi
ALLAH rahmetiyle muamele etsin
şahsım adına ben rahatsız edici hiç bir şekilde görmedim kendisini
varsa da bilemem
.......................................................
tekrar söylüyorum o kadar yozlaşmış program varken ( btb-evlilik programları-edebsiz klibler - zırt pıt )
neden vefat edip gitmiş
artık bi şansı olmayan bi insana bunu yaptınız
neden gereksiz popületire oluşturmaya çalıştınız
inşALLAH bu sefer anlatabilmişimdir
hoşcakalın
cihad deyince aklınıza
nefis ile cihad gelsin-kötülük ile cihad gelsin-manevi cihad gelsin
örgüt gelmesin
örn :
bazen namazı geciktirdiğimizde -veya hoş olmayan günah olan şeyleri yaptığımızda nefis ile olanı cihadı kaybetmiş oluyoruz