- 27 Haziran 2018
- 1.129
- 1.753
- 83
- Konu Sahibi Tweetyybomb
-
Eğer dürüst olsaydınız kızı istemeden önce kardeşinizin bağımlı olduğunu söylerdiniz.
Aman kardeşinize bir şey olmasın ama el kızı mahvolsun size ne öyle mi?
Merhaba biliyorum kardeşin ama o kiza yazik. Benim eşim madde bağımlı ve ben çok çektim. Kişinin hayatı kararır. Ben eşimin birakması icin neler denedim. En son cip tedavisi yaptik ve şuan 6 aylik temiz. Ama heran bu değişe bilir çünkü onlar hasta ve isteseler bile geri düşüyorlar o pisliğe. Senin Kardeşin cevresi tamamen değişmesi lazım yoksa kurtulamaz. Ama dedim gibi nişanlısına anlatmalısın ya kızda pislige düşer yada sürekli onun peşinde koşup yorulcak. Yazık günahMerhaba herkese. Hesabımı yeni açtım bu konu için. Kardesim yıllardır uyusturucu bağımlısı ve yeni nişanlandı. Biz uyusturucuyu bıraktı dediğimiz dönemde üniversite okuyordu. Okulu bitti ve memlekete döndüğünde yeniden başladı. Sürekli başa dönüyoruz. Önce inkar sonra yakalandığını anladıkca rahat davranmalar ve doktor yolu. Bir hafta tedavi sonra yenıden aynı seyler. Maneviyatın yanında maddi kayıbın lafı bile olmaz ama artık çok yorulduk. Sürekli yalan söylüyor nişanlısına ve bizide bu durumun içine çekiyor. Her seferinde ona inanıp yenıden ayağa kalkması için yardım ediyorum ama ben yalan söylemekten bıktım artık. Daha 23 yaşında küçüklüğünden beri sorunlu bir çocuk. Şimdi benim size sorum ne yapmalıyım? Nişanlısının hayatı kararsın istemiyorum. O bununla baş edemez ne oldugunu bile bilmez. Ona söylemeli miyim ya da kardeşim mi söylemeli ne olacak böyle bilemiyorum.
Nişanlısının haberi yok mu. Kızın öğrenmesi lazım. Böyle bişey bilinip saklanmaz yazık kıza. Bu bağımlılıklarda 1 haftalık tedaviyle nasıl düzeliyolar onu anlamıyorum. Benim kuzenimde uzun yıllardır kullanıyo. Teyzem çok şikayet etti o da bi hafta yatar çıkardı sonuç yine aynı.Merhaba herkese. Hesabımı yeni açtım bu konu için. Kardesim yıllardır uyusturucu bağımlısı ve yeni nişanlandı. Biz uyusturucuyu bıraktı dediğimiz dönemde üniversite okuyordu. Okulu bitti ve memlekete döndüğünde yeniden başladı. Sürekli başa dönüyoruz. Önce inkar sonra yakalandığını anladıkca rahat davranmalar ve doktor yolu. Bir hafta tedavi sonra yenıden aynı seyler. Maneviyatın yanında maddi kayıbın lafı bile olmaz ama artık çok yorulduk. Sürekli yalan söylüyor nişanlısına ve bizide bu durumun içine çekiyor. Her seferinde ona inanıp yenıden ayağa kalkması için yardım ediyorum ama ben yalan söylemekten bıktım artık. Daha 23 yaşında küçüklüğünden beri sorunlu bir çocuk. Şimdi benim size sorum ne yapmalıyım? Nişanlısının hayatı kararsın istemiyorum. O bununla baş edemez ne oldugunu bile bilmez. Ona söylemeli miyim ya da kardeşim mi söylemeli ne olacak böyle bilemiyorum.
Çok hassas bir durumdasınız ancak bakın tedaviden yıllar sonra tekrar kullanmaya başlamış bu demek oluyor ki şimdi yine tedavi olsa evlendikten sonra yine başlayacak büyük ihtimalle çünkü nişanlanmak da neredeyse evlenmek kadar büyük sorumluluk, başlamasa yine başlamazdı. Şimdi evlense ve evlendikten sonra başlasa bu kıza ve ailesine karşı sorumsuzca davranış sergilemiş olmayacak mısınız sessiz kalarak. Kesinlikle söylemeniz gerek, kararı kız kendi iradesiyle vermeli. Siz ailece böyle bir yükün altında kalmamalısınız.Siz iyi misiniz? Tahsiliniz nedir? Okuduğunuzu anlamama gibi bir özellik doğarken mi yüklenmiş? Bu durumu çözümlemeyi düşünüyor musunuz? El kızı mahvolsun diye düşünsem burada sizin gibi bir insanın saçmalamalarına katlanıp cevap mı veririm?
Çok küçükken bu tedaviyi gördü,okuluna devam etti,üniversite kazandı,okudu bitirdi eve döndü. Bu süre içinde temiz kaldığını söyledi hareketlerinde bir anormallik yoktu zaten. Okul bitip eve döndüğünde uzunca bir süre yıne değişiklik gözlemlemedim hatta aklıma bile gelmedi. Çünkü eski bir mevzuydu ve unutmustuk. Yaklasık 4 aydır yeniden cebelleşiyorum bununla. Tehdit ve kavgayla bir yere varamayacağımı bildiğim için nişanlına söylerim gibisinden bir seyle karsısına çıkmadım. Sadece nişanlına söyle bilmeye hakkı var dediğimde utanırım söyleyemem beni bırakır deyince tek başıma gidip söyleme hakkını kendimde bulmadım. Konuşup anlaşamıyoruz, beni dinliyor gibi görünüyor ama dinlemiyor çünkü biliyorum maddenin etkisinde.Ben bunu söylediğimde olacakları kestiremiyorum. Kimsenin başına gelmesin. İnsan yaşamadan bilemez. Gerçekten uzaktan konuşması çok kolay.
İyi de bu yazdıklarınız bahane değil.Siz iyi misiniz? Tahsiliniz nedir? Okuduğunuzu anlamama gibi bir özellik doğarken mi yüklenmiş? Bu durumu çözümlemeyi düşünüyor musunuz? El kızı mahvolsun diye düşünsem burada sizin gibi bir insanın saçmalamalarına katlanıp cevap mı veririm?
Çok küçükken bu tedaviyi gördü,okuluna devam etti,üniversite kazandı,okudu bitirdi eve döndü. Bu süre içinde temiz kaldığını söyledi hareketlerinde bir anormallik yoktu zaten. Okul bitip eve döndüğünde uzunca bir süre yıne değişiklik gözlemlemedim hatta aklıma bile gelmedi. Çünkü eski bir mevzuydu ve unutmustuk. Yaklasık 4 aydır yeniden cebelleşiyorum bununla. Tehdit ve kavgayla bir yere varamayacağımı bildiğim için nişanlına söylerim gibisinden bir seyle karsısına çıkmadım. Sadece nişanlına söyle bilmeye hakkı var dediğimde utanırım söyleyemem beni bırakır deyince tek başıma gidip söyleme hakkını kendimde bulmadım. Konuşup anlaşamıyoruz, beni dinliyor gibi görünüyor ama dinlemiyor çünkü biliyorum maddenin etkisinde.Ben bunu söylediğimde olacakları kestiremiyorum. Kimsenin başına gelmesin. İnsan yaşamadan bilemez. Gerçekten uzaktan konuşması çok kolay.
İyi de bu yazdıklarınız bahane değil.
Kız kardeşiniz bir bağımlıyı sevseydi, evlen düzelir der miydiniz?
Tabi ki hayır. Bunun düşünülecek bir yanı yok. Yaptığınız tamamen bencillik.
Kardeşiniz kendi hatalarının cezasını çekecek. O kızcağızın ne kabahati var bu durumda?
Bize kardeşinizin avukatlığını yaparken hadsiz olan sizde vicdan olduğunu sanmıyorum.
Kardeşiniz için zor olacak ..Kendisini iyi hissettiği vakit o söylesin.Tedaviyi kabul ediyor gidiyoruz doktora. Fiziksel bağımlılığı yani krizi atlatıyoruz ama devreye psikolojik bağımlılık giriyor. Şuan yeniden tedavide,gelince iğne vurduracağız çipten daha etkili. Bunların hepsini kabul ediyor zaten ya da kabul ediyormuş gibi görünüp bizi kandırıyor. Benim için tek sorun nişanlısı,öğrenmeye hakkı var ama işleri daha zor bir duruma sokarsam diye korkuyorum.
Kardeşiniz için zor olacak ..Kendisini iyi hissettiği vakit o söylesin.
Farkindaysaniz kiza soylemezseniz diye basliyor cumlem. taviki kardesinizi dusuneceksiniz ama baskasinin mutsuzlugundan mutluluk cikarmaya calismayin.Ya siz ne kadar kötü kalpli bir insansınız. Tanımadığınız etmediğiniz birine nasıl kolayca beddua edebiliyorsunuz? Sizin bu kötü niyetinizle merak etmeyin kızınızda ailesine benzeyen birini bulur. Ben en başından beri söyleme taraftarıyım zaten ama bunu ondan gizli yapamam çünkü kıza güvenmiyorum bu konuda. Yardım edeyim derken eline yüzüne bulaştırır çünkü o da daha 21 yaşında! Sizden akıl almaya geldim buraya beddua almaya değil. Birine beddua ederken kendi çocuklarınızıda düşünün. Ve tabiki önce kardeşimi düşüneceğim. Kız yüzüğü atar ailesinin yanında mutlu mesut yaşar. Ama o yüzük atıldıktan sonra kardeşim ne olacak? Siz mi olacaksınız bizim yanımızda?
Kardeşim damar yoluyla kullanmıyor bu mereti o yüzden hep bir şans daha diyorum bir kez daha diyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Lütfen bu konuda gerçekten yardımcı olacaklar yazsın beddua edecekler değil.
Merhaba biliyorum kardeşin ama o kiza yazik. Benim eşim madde bağımlı ve ben çok çektim. Kişinin hayatı kararır. Ben eşimin birakması icin neler denedim. En son cip tedavisi yaptik ve şuan 6 aylik temiz. Ama heran bu değişe bilir çünkü onlar hasta ve isteseler bile geri düşüyorlar o pisliğe. Senin Kardeşin cevresi tamamen değişmesi lazım yoksa kurtulamaz. Ama dedim gibi nişanlısına anlatmalısın ya kızda pislige düşer yada sürekli onun peşinde koşup yorulcak. Yazık günah
Farkindaysaniz kiza soylemezseniz diye basliyor cumlem. taviki kardesinizi dusuneceksiniz ama baskasinin mutsuzlugundan mutluluk cikarmaya calismayin.
Size birsuru kisi kiza soyleyin yazik diye mesaj atti. Madem soylemek taraftarisiniz daha neyi bekliyorsunuz. Cok mu zor bak kizim kardesimin boyle bir sorunu var demek.
Ister damardan alsin ister neresinden alirsa alsin sonucta bagimli virinden bahsediyoruz. millet sigarayi birakamiyor siz kalkmis eroinden bahsediyorsunuz ve elin kizinin basini yakiyorsunuz. Cok belli ne kadar iyi niyetli oldugunuz. Buralarda oyalanmak yerine gidip bir an once kiza ve ailesine aile durumuznuzdan ve biraktiramadiginizdan bahsedin.
Ne iyi niyetimi biliyorsunuz ne kalbimi ne yaşadıklarımızı. Allah senin başına verdiğinde dizlerini dövüp ağladığında inşallah aklına gelirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?