Erken uyanmak istiyorum

rosebthn

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2024
15
12
28
Merhaba arkadaşlar. Erken uyanamamak çok büyük sıkıntı değil mi sizce de? Ben evlenmeden önce babam bizi hep erken uyandırırdı kalkmakta zorlanmış olsak dahi günümüz verimli geçiyordu. Üniversite yıllarımda yurtta kaldım erken başlayan ders saatlerim için uyanabiliyordum hatta yurtta en alt kalttaki mescitte sabah namazı kılmak için de uyanırdım. Şimdi evliyim bir çocuğum var ve hamileyim gözümü açtığım vakit saat ya 10 ya da 11 civarı oluyor ve hiç vakit kalmıyor işten güçten daha erken uyanıp günümü verimli kılmak istiyorum alarm duyuyorum ama kapatıp geri uyuyorum her şey bir yana namazlarım için çok üzülüyorum bir taktik varsa verin lütfen ihtiyacım var

Çocuğunuz varmış, sabah onun kahvaltısı oyun-etkinlik, (belki okul hazırlığı vardır yaşını bilmiyorum) derken zorla da olsa kalkmaya çalışın.

Çocuğunuz varmış, sabah onun kahvaltısı oyun-etkinlik, (belki okul hazırlığı vardır yaşını bilmiyorum) derken zorla da olsa kalkmaya çalışın.
İki buçuk yaşında olduğu için henüz bir okulu yok olsaydı belki dediğiniz gibi erken uyanırdık ama o da çok geç uyanıyor bir çocuğa göre. Büyü hormonları uykuda aktif oluyor bu açıdan seviniyorum ama geç kalkması benim de geç uyanmama sebep oluyor.

O sırada hunharca uyuyan eşim
Alarmı kapatıyorsan uzanamayacağın yere koy, çalışmıyorsan ev işleri için üzülmeye gerek yok, mübarek hiç bitmez zatenev işlerini iki ayrı güne bölebilirsin. Bir gün çamaşır lavabolar balkonlar, ertesi gün makine, paspas, toz al. Hamilelik uyku yapıyor ara ara dinlen yinede. Namazların içinde ezanı duyduğun gibi hemen kıl. Kaçırdıklarını da kaza et.

Çocuğunuz kaç yaşında acaba? Ben de biraz uyuyabilmek istiyorum da kaç sene beklemem gerekir
+1

Ayrıca bebeğiniz doğmadan dinlenme fırsatınız varsa eğer dinlenmekten neden rahatsız oluyorsunuz namazınız içinse bir şekilde kalkıp kılıp geri yatabilirsiniz ben hamileliğimin sonuna kadar çalıştığım için hiç dinlenme fırsatım olmadı.Keşke bol bol yatıp dinlenseymişim zira şimdi hiç gönlüme göre hareket etme fırsatım yok

Evet insan geç uyanınca gün hiç bereketli olmuyor işler bitmeden akşam oluyor sonra yemek telaşına düşüyorsun. Ama sabah uykusuda çok güzel oluyor ya ama ben uyuyamıyorum o ayrı okula giden bir kızım ve iki bebeğim var

Hunharca kısmı tüm eşler için geçerli galiba. Dediğiniz gibi iş zaten bitmiyor ama ben biraz sanat meraklısıyım o yüzden kendime vakit ayırmak istiyorum erken uyanıp işleri halletsem kendime ayıracak vaktim de olur diye düşünüyorum. Ciddi anlamda kendimle çok savaşıyorum ama bir türlü kendimi yenemiyorum. Ezan konusu en üzüldüğüm konu çünkü eve ses gelmiyor pek fazla .

Allah bağışlasın çocuklarınızı. Ben de hem dini hem de sağlık açısından düzeltmeye çalışıyorum bu durumu ama pek başarılı olduğum söylenemez. Her gece ne zaman baba ne zaman mezara girince mi diye kızıyorum kendime yine de sabah erken kalkamıyorum

Alarmı kurup telefonu yürüme mesafesine koymak mesela yanımdaki komodine değil de sifonyere koymak. Odada başka uyuyan yoksa kalkınca o esnada camı acmak.
Şeytanla savaş veriyoruz zaten yataktan kalkarken her gün.

benim kızım 8:30-9 gibi uyanıyor 10a kadar kendi odasında oynuyor sonra beni kaldırıyor 10da uyanmak bana çok erken geliyor
Gerçi gece en erken 3de uyuduğum için olabilir

Ama büyüme hormonu öğlene kadar yatarak değil özellikle gece 9-10 civarında aktif oluyor o erken yatsa siz de çok gece kalmasanız zaten vakitlice kalkarsınız. Ama hamileliğin ilk ayları da uyku yapabiliyor

İki çocuğum var. 8.30’da kalktıkları gün Rabbime bin şükürler olsun uyuduk diyorum. 10’da falan kalkmayı öyle çok özledim ki, 7-8 senedir 10’da kalkmadım. Büyük kızım 11’de yatsa da 7’de 8’de kalkar. Hamileymişsiniz de yatın uyuyun. Her gün saatlerce iş yapılmaz zaten. Haftada bir erkene saat kurup o gün detaylı temizlik yapsanız yeter bence. Ezan konusuna bir şey diyemiycem. Alarmla da mı kalkamıyorsunuz?

Aklıma şey geldi annemin bir uygulamasi vardı sabah sabah bangır bangır ezan okuyordu korkuyorduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…