Ya işte önemli bir işim olmadığı zaman sabah erken kalkıp işini hallet diye kendimi kandıramıyorum.Taktiği yok kalkacağım diye kesin karar verin kalkarsınız zaten istemek önemli
Çocuğunuz varmış, sabah onun kahvaltısı oyun-etkinlik, (belki okul hazırlığı vardır yaşını bilmiyorum) derken zorla da olsa kalkmaya çalışın.Merhaba arkadaşlar. Erken uyanamamak çok büyük sıkıntı değil mi sizce de? Ben evlenmeden önce babam bizi hep erken uyandırırdı kalkmakta zorlanmış olsak dahi günümüz verimli geçiyordu. Üniversite yıllarımda yurtta kaldım erken başlayan ders saatlerim için uyanabiliyordum hatta yurtta en alt kalttaki mescitte sabah namazı kılmak için de uyanırdım. Şimdi evliyim bir çocuğum var ve hamileyim gözümü açtığım vakit saat ya 10 ya da 11 civarı oluyor ve hiç vakit kalmıyor işten güçten daha erken uyanıp günümü verimli kılmak istiyorum alarm duyuyorum ama kapatıp geri uyuyorum her şey bir yana namazlarım için çok üzülüyorum bir taktik varsa verin lütfen ihtiyacım var
Kızım şu an 2 buçuk yaşında benim hatamdan kaynaklı olsa gerek o da nerdeyse benimle aynı saatlerde uyanıyor. Ama iki yaşından önce erken uyanır.Çocuğunuz kaç yaşında acaba? Ben de biraz uyuyabilmek istiyorum da kaç sene beklemem gerekir
İki buçuk yaşında olduğu için henüz bir okulu yok olsaydı belki dediğiniz gibi erken uyanırdık ama o da çok geç uyanıyor bir çocuğa göre. Büyü hormonları uykuda aktif oluyor bu açıdan seviniyorum ama geç kalkması benim de geç uyanmama sebep oluyor.Çocuğunuz varmış, sabah onun kahvaltısı oyun-etkinlik, (belki okul hazırlığı vardır yaşını bilmiyorum) derken zorla da olsa kalkmaya çalışın.
O sırada hunharca uyuyan eşimMerhaba arkadaşlar. Erken uyanamamak çok büyük sıkıntı değil mi sizce de? Ben evlenmeden önce babam bizi hep erken uyandırırdı kalkmakta zorlanmış olsak dahi günümüz verimli geçiyordu. Üniversite yıllarımda yurtta kaldım erken başlayan ders saatlerim için uyanabiliyordum hatta yurtta en alt kalttaki mescitte sabah namazı kılmak için de uyanırdım. Şimdi evliyim bir çocuğum var ve hamileyim gözümü açtığım vakit saat ya 10 ya da 11 civarı oluyor ve hiç vakit kalmıyor işten güçten daha erken uyanıp günümü verimli kılmak istiyorum alarm duyuyorum ama kapatıp geri uyuyorum her şey bir yana namazlarım için çok üzülüyorum bir taktik varsa verin lütfen ihtiyacım var
+1Çocuğunuz kaç yaşında acaba? Ben de biraz uyuyabilmek istiyorum da kaç sene beklemem gerekir
O sırada hunharca uyuyan eşim
Alarmı kapatıyorsan uzanamayacağın yere koy, çalışmıyorsan ev işleri için üzülmeye gerek yok, mübarek hiç bitmez zatenev işlerini iki ayrı güne bölebilirsin. Bir gün çamaşır lavabolar balkonlar, ertesi gün makine, paspas, toz al. Hamilelik uyku yapıyor ara ara dinlen yinede. Namazların içinde ezanı duyduğun gibi hemen kıl. Kaçırdıklarını da kaza et.
E ama kızınız kaçta yatıyor? Benim 2 yaşına yaklaşan oğlum var, 20.30 gibi uyur sabah 7.30da kalkar.Kızım şu an 2 buçuk yaşında benim hatamdan kaynaklı olsa gerek o da nerdeyse benimle aynı saatlerde uyanıyor. Ama iki yaşından önce erken uyanır.
Allah bağışlasın çocuklarınızı. Ben de hem dini hem de sağlık açısından düzeltmeye çalışıyorum bu durumu ama pek başarılı olduğum söylenemez. Her gece ne zaman baba ne zaman mezara girince mi diye kızıyorum kendime yine de sabah erken kalkamıyorumEvet insan geç uyanınca gün hiç bereketli olmuyor işler bitmeden akşam oluyor sonra yemek telaşına düşüyorsun. Ama sabah uykusuda çok güzel oluyor ya ama ben uyuyamıyorum o ayrı okula giden bir kızım ve iki bebeğim var
Alarmı kurup telefonu yürüme mesafesine koymak mesela yanımdaki komodine değil de sifonyere koymak. Odada başka uyuyan yoksa kalkınca o esnada camı acmak.Merhaba arkadaşlar. Erken uyanamamak çok büyük sıkıntı değil mi sizce de? Ben evlenmeden önce babam bizi hep erken uyandırırdı kalkmakta zorlanmış olsak dahi günümüz verimli geçiyordu. Üniversite yıllarımda yurtta kaldım erken başlayan ders saatlerim için uyanabiliyordum hatta yurtta en alt kalttaki mescitte sabah namazı kılmak için de uyanırdım. Şimdi evliyim bir çocuğum var ve hamileyim gözümü açtığım vakit saat ya 10 ya da 11 civarı oluyor ve hiç vakit kalmıyor işten güçten daha erken uyanıp günümü verimli kılmak istiyorum alarm duyuyorum ama kapatıp geri uyuyorum her şey bir yana namazlarım için çok üzülüyorum bir taktik varsa verin lütfen ihtiyacım var
Ama büyüme hormonu öğlene kadar yatarak değil özellikle gece 9-10 civarında aktif oluyor o erken yatsa siz de çok gece kalmasanız zaten vakitlice kalkarsınız. Ama hamileliğin ilk ayları da uyku yapabiliyorİki buçuk yaşında olduğu için henüz bir okulu yok olsaydı belki dediğiniz gibi erken uyanırdık ama o da çok geç uyanıyor bir çocuğa göre. Büyü hormonları uykuda aktif oluyor bu açıdan seviniyorum ama geç kalkması benim de geç uyanmama sebep oluyor.
Kızımın uykusuna hep dikkat ettim gündüz bir vakit uyutuyorum gece de 10 gibi uyumuş olur ama sabahları çok ses olmadığı için erken uyanmaz bizim alarmlarımıza bile uyanmaz.E ama kızınız kaçta yatıyor? Benim 2 yaşına yaklaşan oğlum var, 20.30 gibi uyur sabah 7.30da kalkar.
Aklıma şey geldi annemin bir uygulamasi vardı sabah sabah bangır bangır ezan okuyorduHunharca kısmı tüm eşler için geçerli galiba. Dediğiniz gibi iş zaten bitmiyor ama ben biraz sanat meraklısıyım o yüzden kendime vakit ayırmak istiyorum erken uyanıp işleri halletsem kendime ayıracak vaktim de olur diye düşünüyorum. Ciddi anlamda kendimle çok savaşıyorum ama bir türlü kendimi yenemiyorum. Ezan konusu en üzüldüğüm konu çünkü eve ses gelmiyor pek fazla .