Erken seçim 24 Haziran Pazar Günü

Yaa o bina tapulu mali mi olacak.bu ulke icin yapilmis.
Yabanci liderlerin onunde egilmek yok artik.birazda guc gosterisi.ye kurkum ye olayi bu.
Asgari ucretlinin cebinde son model cep telefonu.aylik fatura odemesi.her evde envai eletrikli aletler,sigara 10 tl.icilmiyor mu.
O kadar gosteris icin alinanlar,ihtiyac sinifina girdi artik.
Hangi dis yada ic politikada A.N.Sezer adini duyduk.
Allah rahmet etsin.Özal icin az mi konusuldu zamaninda.ama dunyanin kucuk oldugunu oğrendik hep beraber.

Bunun tek bir cevabı yok. Olası sosyal, ekonomik ve küresel sebepleri var. Ancak iktidar olmamış kesime "onlar gelseydi onlar da yerdi, ötekini ezerdi" demek bize yakışmaz, iftira olur.
Allah rahmet etsin Ecevit koalisyonlada olsa gecti.yemedigine inaniyorum.ama neyi basardi.ne yapabildi

20 yil onceki koy sartlariyla simdiki aradinda daglar kadar fark var.yollar yapildi,su,elektrik artik yaylalarda bile var.ama okuyan köyunu terk ediyor.insanlar rahata kaciyor.benim köyumde eskiden 100 ev vardi insanli.dimdi 10 -20 tane.pirim odeyip emekli oldu cogu.uretimi birakti.maasiyla geciniyor.arz talep meselesi.halk nerede cogunluksa,ihtiyacina gore yapiliyor.sehirlesmeye onem veriliyor,gereksiz gorunuyor.insanleri zorla koyde tutamazsiniz ki.
Yani hic mi birsey yapilmadi.yada hep yanlisti da halk hala goremedi.

Açıkçası olanları pek takip etmiyorum etmekte istemiyorum zaten canımı sıkıyor olanlar
Ama tabiki erken seçimin altında birsürü neden olduğunu herkes gibi az çok kestirebiliyorum
İlk bakıldığında erken seçimin iyi parti seçimlere giremesin diye yapıldığı düşünüldü ki buda bir etkendi bana kalırsa
Ben bu konuda edişeliyim tek adamın yönettiği bir ülke nasıl bu kadar güç bve problemle savaşır
Devlet güçleri üzerinde herhangi bir karışıklığı önlemek için çok yoğun bir baskı var
Yani içerdeki baskı ve dışarıda olan gelişmeler tek adam ile mi korunacak
Seçim falan ne kadarını engeller bilemiyorum ama bizdeki dengelerin alt üst olması küçük birkaç ayrıntıya bakar gibi

Ülke için mi yapılmış? ne yararı var ülkeye açıklar msınız ne vasfı var? ne işe yarıyor sadece gösteriş değil mi? Hani bir laf vardır ayranı yok içmeye tahtevaranla gider hacete o misal bu da. Sen işçine 1650 maaş ver et fiyatı belli pazarda meyve sebze fiyatı belli yok efendim sarayımız var içini de milyarca liraya gayet lüks döşediler bunun size bana yararını bir açıklar mısınız?israftan başka nedir?

onca yazdığım şeye cevap verememişsiniz. Ye kürküm ye olayına gerek yok eğer halkın emeklin açlık sınırında yaşıyorsa sen onu yapamazsın diğer ülkelerden hala elektronik eşyanı bakliyatını, hayvanını ithal ediyorsan o ülkeleri dize getirmiş olmuyorsun diğer ülkeleri halt etmek öyle sarayla gösterişle olmaz kendi kendine yetmekle üretmekle olur anlatabiliyor muyum?

Bana kredi kartı ile borçla alınan şeylerle gelmeyin Erdoğan'ın göz boyadığı şeylerden biri de o zaten kredi kartını hayatımıza soktu bu millette o an cebinden para çıkmıyor da aldanıyor yapıyor 24 ay taksidi cep telefonu alıyor önceden herşey senetle alınırdı cebinde paran varsa alırdın asgarisi ödemek falan da yoktu. Ama alım gücü vardı. İnsanlar ne yapsın mecburen öyle alıyor ama daha çok bunu gençler yapıyor asgari ücretle geçinen hiçbir anne baba pahalı telefonlar alamıyor yani. Çok duyuyoruz Erdoğan'ın adını Maşallah.

Ben ne demişim siz ne diyorsunuz onlar yemedi mi? dediniz cevap verdim, yok ekonomi dedim hadi karşılaştırın o zamanın parasıyla kaç kilo et kaç ekmek kaç altın alınıyordu dedim tık yok çıkarayım mı istatistikleri. Bana sarayı da bilmem neyi de savunmayın yanii. Bu ülkede diyanet başkanının altına mercedes çekildi ne hakla hani parayla?

Benim annem emekli oldu 960 tl maaş alıyor ya 850 tl kira veriyor biz bakmasak annem ne halde olacak aa ama yok çok gelişmiş ülkeyiz sarayımı var ye ye kürküm ye yapalım diye benim vergimle hava atılıyor ben hakkımı helal etmiyorum haram olsun! bana sordular mı yaparken?

Ben başkanlık sistemi ile neyi elde etmeye çalıştıklarını en baştan beri anlamayanlardanım.
Yani tek adam dediğiniz sistemden önce kaç adamla yönetildiğimizi düşünüyorsunuz?

sen bakansın, sen değilsin. Vazgeçtim belediye başkanı ol. Şimdi başbakanım oldun vazgeçtim olma.
Düşük profilli Başbakan tartışmaları daha kaç senenin olayı?
Sistemin adının öneminin olduğunu düşünmüyorum. Sadece koalisyon olma ihtimali ortadan kalkmış oldu. Ki koalisyondan ne hayır gördük, omda tartışılır :)
Başkanlığı da savunmuyorum bu arada sadece fark yok demeye getiriyorum :)

İyi parti kendini bu kadar önemsemesin bence. Ben çok bir etkileri olduğunu düşünmüyorum. Meral Akşener in Başkan olma ihtimali bana kalırsa sıfıra yakın.
Dengeyi değiştirmek olabilir amaç, 51.4 ile evet idi referandum, bir göstergedir. Akşener biraz oynatır bu yüzdeyi. Fark çok az olduğu için en azında ikinci tur ihtimalini arttırır.

hiçmi bişey yapılmadı ? ; Halktan alınan vergilerle yapması gereken yolları barajları köprüleri hava alanlarını yaptı.
saraylara gelince tapulu malı değil ama gerek varmıydı.kendileri değilmi efendimiz sedirde yatarmış sedirin izi çıkarmış etine.Bu ne şaşa şafşata ? osmanlının batış zamanını biraz araştırırmısınız dsaraylar ne zaman ingilizlerden ordan burdan borç alınarak yapılmış.
Mal mülk Allahındır istediğine verir istediğine vermez.Verdiğide imtihandır Rabbimin vermediğide.
Ancak başarısızlıkları çok oldu benim için en önemlisi yazıyorum günlerdirde burda bas bas bağırıyorum
tarım tarım tarım yerli tohum bitti....zahir yiyip zehir içiyoruz.
Ekonemi ne durumda ? kendi bakanı açıklıyor 1.dünya savaşı sonrası gibiyiz.
431 milyar dolar dış borç 12/2018 e kadar bulunması gereken para bulunmazsa ????
olmazsa ? yapmazsa? böyle bir belirsizlik insana kafa tırmalatmazmı?

Ye kurkum ye olayi diş politika icin soylendi.
Babam 76 da köy hizmetleri nde işci olarak donemin siyasilerinden torpille ise baslafi.26 yil calisarak emekli oldu 24 yilla.
Hicte sizin çizdiginiz bolluk ve gecim kolayligi gormedik.
Onun icin yazmadim o sorulariniza.altinimiz,evimiz de olmafi.2000 de emekli olunca krediyle koyde ev yaptirdi.simdi emekli maasiyla orda yasiyor.topraga dokunmadan.
Diyorum ki insanlar rahat icin koyu terkediyor.eskiden erzurum,kars artvin yaylalarinda kucuk buyuk bas hayvan surulerinren gecilmezken insanlar bu zorlugu terkettiler.arz talep durumuylafa tuketim arttigi icin uretim yetmeyince fiat artiyor.
2000 de evlendigimde k.pederin 7 yillik emekli (bagkur) maadi 60 tl idi.iki yil once vefat ettiginde ise 1345 tl idi.nerden mi biliyorum.maasini atm den ya tek basima yada beraber cekerdik de ordan.

bende sizin gibiyim haksızlığa gelemiyorum.
Ülkem adına endişeliyim kişilere baştakilere takılmışlığım yok Ülkem vatanım çiin en güzelini en iyisini istiyorum.

Kendi gorusumu yaziyorum.icinde oldugum koy ortamindan bildiklerimle.
Tarim kredileri veriliyor,yol yapiliyor ama insanlar uretmekten kaciniyor.tarlada ,hayvan psinde kosturmadan uretim olmuyor.o bedeni yipranmasin diye kacan koylu,norvec kremiyle bile sehir insani gibi olamiyor.ama sehirde gece kermi ayri ,gunes kremi ayri.bilinclenmis insan hangisini tercih eder.
Az yiyim yorulmayim diyor,göçüyor sehre.

bende sizin gibiyim haksızlığa gelemiyorum.
Ülkem adına endişeliyim kişilere baştakilere takılmışlığım yok Ülkem vatanım çiin en güzelini en iyisini istiyorum.
Aynen öyle. At gözlüğü takmamak lazım. Önemli olan ülkemiz. Hepimiz bolluk, refah, barış içinde yaşayalım istiyoruz.

Kaldı ki siyasetçiler için de kalp kırmaya değmez. Onlar binlerce liralık maaşları, devletin her imkanı ile sırça köşklerinde oturuyorlar. Bizler bir yandan aldığımız 3 kuruşu nasıl yetireceğiz derdiyle boğuşurken hiçbirisini körü körüne savunamam, savunmam.

O markayı buralarda bulabilme şansım varsa denerim mutlaka, ben mecburen tanıdığım bildiğim yerel marketlerden açık bakliyat alıyorum, en azından pirinç hangi şehirden geldi, kuru fasulye nereden getirildi biliyorum.

Abartıyorum sanılacak ama cidden önemli bizim için yerli üretim, doğal gıdalar, zaten almak zorunda kaldığımız şeylerin birçoğunun içinde katkı maddesi var, bari et, süt, yumurta, bakliyat vb mümkün olduğunca doğal olsun, sağlıklı olsun istiyoruz, inan şu Mısır şurubuna gümrük vergisi sıfırlandı ya yeni, şeker fabrikaları da satılıyor malum, Mısır şurubu hayatımızı ele geçirecek, sağlık elden gidecek diye şeker otu mu eksek demeye başladık.

Biz geldik gidiyoruz da çocuklar, gelecek nesiller sağlıklı büyümeli.

aynen mune, kızım abur cubur çok yediği çin karaciger ve dalak büyümesi oldu aylarca hastaneye gittik geldik geçti çok şükür.çörek otu yağı verdim.o toplarladı daha 15 yasında.
Bende elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ev yoğurdu ev srikesi ev ekmeği..ne yapalım.
yuvayı dişi kuş yapıyor işte.

Kesinlikle katılıyorum siyaset için asla kalp kırmam benim tek derdim at üsküdarı geçmeden dizginlemek.Bu ilke için bu vatan için babam bile yanlış yapsa tavrım aynı olur.hatta daha ağır olur.
Çünki başka ülke yok bizim vatanımız burası Rabbim bizi kimseye hiç bir ükleye muhtaç etmesin.
Huzur sağlık refah içinde yaşayıp gidelim.dostça kardeşce.

İşte secim onumuzde.80 milyon bunlari goruyor,biliyor.
Bu dediklerinizi yapacak bir yonetici varmi adaylar arasinda.
Ben bilmiyorum.
Garanti veriyorsaniz aciklayin.ona gore yonlenelim.
Kendimi ihbar gibi olacak ama yillarfir oy kullanmiyorum.
Haa versem de degismeyecek,biliyorum.
Cunku cogunluktan yanayim.ama a.Nesin in drdigi gibi koyun degilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…