- 24 Eylül 2010
- 5.881
- 18.941
- 448
Bunun tek bir cevabı yok. Olası sosyal, ekonomik ve küresel sebepleri var. Ancak iktidar olmamış kesime "onlar gelseydi onlar da yerdi, ötekini ezerdi" demek bize yakışmaz, iftira olur.Niye olamadi ki?
Neyi basaramafi da halk tercih etmedi
Yaa o bina tapulu mali mi olacak.bu ulke icin yapilmis.Turgut Özel yemedi, Ecevit yemedi, Ahmet Necdet Sezer yemedi bunlar benim yaşımın da yettikleri. Kimse sırf gösteriş olsun diye kendi otursun diye hiçbir işimize yaramayan hiçbir vasfı olmayan bir SARAY yaptırmadı milletin vergilerini har vurup harman savurup emekliye işçiye kuş kadar maaş vermedi. Ecevit'in sadece oturduğu kendi apartmanı vardı pahalı giysiler kıyafetler giymediler hiçbir zaman ve hiçbir zaman makam araçlarıyla özel işlerini halletmediler yüzlerce koruma tutmadılar. Özal ailesi zaten eşiyle birlikte kendinden zengin insanlardı herkesin tatil yaptığı yerlerde göz önünde tatillerini yaptılar hatta Uğur Dündar Özel ile denizde yüzüp röportaj yapmıştır o kadar halkın içindeydiler. Ahmet Necdet Sezer ve hanımı da giyimleriyle davranışlarıyla gayet mütevazi insanlardı. Hiçbiri oğlunu da damadını gemiler sahibi yapmadı ihalaler aldırmadı .
Erdoğan gibi ortalığı gerecek iki kesimi birbirine düşecek açıklamaları asla yapmadılar meydanlara çıkıp bağırıp çağırmadılar hakaret etmediler zaten Cumhurbaşkanı meydan meyda meydan gezip bağıramaz propaganda yapamaz herhangi bir parti taaftarı olamaz bağımsız karar alır bundan öncekiler hep böyleydi kutuplaşma yaratılmadı.
Şöyle örnek vereyim 1998 1999 yıllarında annem tek başına çalışıyordu iki çocuk ev kira faturalar biz okuyoruz ama gayette geçiniyorduk hatta taksitle eşya alıp ödeyebiliyorduk bile o zaman ki asgari ücretle kaç kilo et alınıyordu şimdi kal kilo alınabiliyor, o zamanki asgari ücretle kaç ekmek alınıyordu şimdi kal tane ya da kaç tane altın. Bunları verileri var sunayım size isterseniz. Eşlerin ikisinin de çalıştığını düşünün 1650 maaş iki kişinin eder 3.300 bu para bile yoksulluk değil açlık sınırı bu ülkede. Gut hastalığından ölen de ben duymadım gutun esamesini durmadım ölen varsa da o da zengindir zaten etin kıymanın kilosundan haberiniz var mı insanlar gut olacak kadar et yesin. Millet zaten giyiminden tatilinden gezmesinden kısıyor aman çocuklarım vitamin alsın diye. O kriz dediğinizde bile dolar ne kadardı şimdi 4 ü geçti kimse de çıt çıkmıyor hayret valla türk parası dğer kazanmadı mı bana onu söyleyin diğer ülke paraları karşısında bizim paramız git gide eriyor siz neyi savunuyorsunuz hala?
Allah rahmet etsin Ecevit koalisyonlada olsa gecti.yemedigine inaniyorum.ama neyi basardi.ne yapabildiBunun tek bir cevabı yok. Olası sosyal, ekonomik ve küresel sebepleri var. Ancak iktidar olmamış kesime "onlar gelseydi onlar da yerdi, ötekini ezerdi" demek bize yakışmaz, iftira olur.
Ayşe tatile çıksın, Kıbrıs Barış HarekatıAllah rahmet etsin Ecevit koalisyonlada olsa gecti.yemedigine inaniyorum.ama neyi basardi.ne yapabildi
20 yil onceki koy sartlariyla simdiki aradinda daglar kadar fark var.yollar yapildi,su,elektrik artik yaylalarda bile var.ama okuyan köyunu terk ediyor.insanlar rahata kaciyor.benim köyumde eskiden 100 ev vardi insanli.dimdi 10 -20 tane.pirim odeyip emekli oldu cogu.uretimi birakti.maasiyla geciniyor.arz talep meselesi.halk nerede cogunluksa,ihtiyacina gore yapiliyor.sehirlesmeye onem veriliyor,gereksiz gorunuyor.insanleri zorla koyde tutamazsiniz ki.Turgut Özel yemedi, Ecevit yemedi, Ahmet Necdet Sezer yemedi bunlar benim yaşımın da yettikleri. Kimse sırf gösteriş olsun diye kendi otursun diye hiçbir işimize yaramayan hiçbir vasfı olmayan bir SARAY yaptırmadı milletin vergilerini har vurup harman savurup emekliye işçiye kuş kadar maaş vermedi. Ecevit'in sadece oturduğu kendi apartmanı vardı pahalı giysiler kıyafetler giymediler hiçbir zaman ve hiçbir zaman makam araçlarıyla özel işlerini halletmediler yüzlerce koruma tutmadılar. Özal ailesi zaten eşiyle birlikte kendinden zengin insanlardı herkesin tatil yaptığı yerlerde göz önünde tatillerini yaptılar hatta Uğur Dündar Özel ile denizde yüzüp röportaj yapmıştır o kadar halkın içindeydiler. Ahmet Necdet Sezer ve hanımı da giyimleriyle davranışlarıyla gayet mütevazi insanlardı. Hiçbiri oğlunu da damadını gemiler sahibi yapmadı ihalaler aldırmadı .
Erdoğan gibi ortalığı gerecek iki kesimi birbirine düşecek açıklamaları asla yapmadılar meydanlara çıkıp bağırıp çağırmadılar hakaret etmediler zaten Cumhurbaşkanı meydan meyda meydan gezip bağıramaz propaganda yapamaz herhangi bir parti taaftarı olamaz bağımsız karar alır bundan öncekiler hep böyleydi kutuplaşma yaratılmadı.
Şöyle örnek vereyim 1998 1999 yıllarında annem tek başına çalışıyordu iki çocuk ev kira faturalar biz okuyoruz ama gayette geçiniyorduk hatta taksitle eşya alıp ödeyebiliyorduk bile o zaman ki asgari ücretle kaç kilo et alınıyordu şimdi kal kilo alınabiliyor, o zamanki asgari ücretle kaç ekmek alınıyordu şimdi kal tane ya da kaç tane altın. Bunları verileri var sunayım size isterseniz. Eşlerin ikisinin de çalıştığını düşünün 1650 maaş iki kişinin eder 3.300 bu para bile yoksulluk değil açlık sınırı bu ülkede. Gut hastalığından ölen de ben duymadım gutun esamesini durmadım ölen varsa da o da zengindir zaten etin kıymanın kilosundan haberiniz var mı insanlar gut olacak kadar et yesin. Millet zaten giyiminden tatilinden gezmesinden kısıyor aman çocuklarım vitamin alsın diye. O kriz dediğinizde bile dolar ne kadardı şimdi 4 ü geçti kimse de çıt çıkmıyor hayret valla türk parası dğer kazanmadı mı bana onu söyleyin diğer ülke paraları karşısında bizim paramız git gide eriyor siz neyi savunuyorsunuz hala?
Evt.dogru.peki ic refahAyşe tatile çıksın, Kıbrıs Barış Harekatı
Açıkçası olanları pek takip etmiyorum etmekte istemiyorum zaten canımı sıkıyor olanlarErdoğan’ın erken seçim açıklamasında iç politikanın esamesi yok.
Yada ben göremedim.
6 dakikalık konuşmayı 2-3 kere dinledim. Anladığım savaş kapıda, ortalık karışık. Bir de seçim ayağımıza dolanmasın, olsun bitsin.
Döviz almış başını gitmiş, sınırötesi operasyonlar, diplomatik restleşmeler, sürekli değişen ittifaklar, henüz elini oynamamış Çin. Bence dışarısı için bu acelemiz.
Yoksa çok sürpriz olmadıkça millet değişmediğine göre, sonuç belli
Yaa o bina tapulu mali mi olacak.bu ulke icin yapilmis.
Yabanci liderlerin onunde egilmek yok artik.birazda guc gosterisi.ye kurkum ye olayi bu.
Asgari ucretlinin cebinde son model cep telefonu.aylik fatura odemesi.her evde envai eletrikli aletler,sigara 10 tl.icilmiyor mu.
O kadar gosteris icin alinanlar,ihtiyac sinifina girdi artik.
Hangi dis yada ic politikada A.N.Sezer adini duyduk.
Allah rahmet etsin.Özal icin az mi konusuldu zamaninda.ama dunyanin kucuk oldugunu oğrendik hep beraber.
Açıkçası olanları pek takip etmiyorum etmekte istemiyorum zaten canımı sıkıyor olanlar
Ama tabiki erken seçimin altında birsürü neden olduğunu herkes gibi az çok kestirebiliyorum
İlk bakıldığında erken seçimin iyi parti seçimlere giremesin diye yapıldığı düşünüldü ki buda bir etkendi bana kalırsa
Ben bu konuda edişeliyim tek adamın yönettiği bir ülke nasıl bu kadar güç bve problemle savaşır
Devlet güçleri üzerinde herhangi bir karışıklığı önlemek için çok yoğun bir baskı var
Yani içerdeki baskı ve dışarıda olan gelişmeler tek adam ile mi korunacak
Seçim falan ne kadarını engeller bilemiyorum ama bizdeki dengelerin alt üst olması küçük birkaç ayrıntıya bakar gibi
hiçmi bişey yapılmadı ? ; Halktan alınan vergilerle yapması gereken yolları barajları köprüleri hava alanlarını yaptı.20 yil onceki koy sartlariyla simdiki aradinda daglar kadar fark var.yollar yapildi,su,elektrik artik yaylalarda bile var.ama okuyan köyunu terk ediyor.insanlar rahata kaciyor.benim köyumde eskiden 100 ev vardi insanli.dimdi 10 -20 tane.pirim odeyip emekli oldu cogu.uretimi birakti.maasiyla geciniyor.arz talep meselesi.halk nerede cogunluksa,ihtiyacina gore yapiliyor.sehirlesmeye onem veriliyor,gereksiz gorunuyor.insanleri zorla koyde tutamazsiniz ki.
Yani hic mi birsey yapilmadi.yada hep yanlisti da halk hala goremedi.
Ye kurkum ye olayi diş politika icin soylendi.Ülke için mi yapılmış? ne yararı var ülkeye açıklar msınız ne vasfı var? ne işe yarıyor sadece gösteriş değil mi? Hani bir laf vardır ayranı yok içmeye tahtevaranla gider hacete o misal bu da. Sen işçine 1650 maaş ver et fiyatı belli pazarda meyve sebze fiyatı belli yok efendim sarayımız var içini de milyarca liraya gayet lüks döşediler bunun size bana yararını bir açıklar mısınız?israftan başka nedir?
onca yazdığım şeye cevap verememişsiniz. Ye kürküm ye olayına gerek yok eğer halkın emeklin açlık sınırında yaşıyorsa sen onu yapamazsın diğer ülkelerden hala elektronik eşyanı bakliyatını, hayvanını ithal ediyorsan o ülkeleri dize getirmiş olmuyorsun diğer ülkeleri halt etmek öyle sarayla gösterişle olmaz kendi kendine yetmekle üretmekle olur anlatabiliyor muyum?
Bana kredi kartı ile borçla alınan şeylerle gelmeyin Erdoğan'ın göz boyadığı şeylerden biri de o zaten kredi kartını hayatımıza soktu bu millette o an cebinden para çıkmıyor da aldanıyor yapıyor 24 ay taksidi cep telefonu alıyor önceden herşey senetle alınırdı cebinde paran varsa alırdın asgarisi ödemek falan da yoktu. Ama alım gücü vardı. İnsanlar ne yapsın mecburen öyle alıyor ama daha çok bunu gençler yapıyor asgari ücretle geçinen hiçbirtanne bana pahalı telefonlar alamıyor yani. Çok duyuyoruz Erdoğan'ın adını Maşallah.
Ben ne demişim siz ne diyorsunuz onlar yemedi mi? dediniz cevap verdim, yok ekonomi dedim hadi karşılaştırın o zamanın parasıyla kaç kilo et kaç ekmek kaç altın alınıyordu dedim tık yok çıkarayım mı istatistikleri. Bana sarayı da bilmem neyi de savunmayın yanii. Bu ülkede diyanet başkanının altına mercedes çekildi ne hakla hani parayla?
Benim annem emekli oldu 960 tl maaş alıyor ya 850 tl kira veriyor biz bakmasak annem ne halde olacak aa ama yok çok gelişmiş ülkeyiz sarayımı var ye ye kürküm ye yapalım diye benim vergimle hava atılıyor ben hakkımı helal etmiyorum haram olsun! bana sordular mı yaparken?
Döneminde terörü sıfırladı. Pkk ile mücadelesi yani.Evt.dogru.peki ic refah
bimdeki bazı gofret tarzı şeylerde çok fazla domuz yağı olduğu kesinleşti bencede almayın.Bu topikten anladım ki tek geçinemeyen biz değiliz
Bimden bir şey alma
Aç dur
bende sizin gibiyim haksızlığa gelemiyorum.Döneminde terörü sıfırladı. Pkk ile mücadelesi yani.
Bu arada sanki solcu bir izlenim verdiysem düzelteyim. Apolitiğim ben ama haksızlığa gelemiyorum. Bu kişilerin hepsi insan. Hataları da vardır doğruları da. Objektif olmak lazım.
hiçmi bişey yapılmadı ? ; Halktan alınan vergilerle yapması gereken yolları barajları köprüleri hava alanlarını yaptı.
saraylara gelince tapulu malı değil ama gerek varmıydı.kendileri değilmi efendimiz sedirde yatarmış sedirin izi çıkarmış etine.Bu ne şaşa şafşata ? osmanlının batış zamanını biraz araştırırmısınız dsaraylar ne zaman ingilizlerden ordan burdan borç alınarak yapılmış.
Mal mülk Allahındır istediğine verir istediğine vermez.Verdiğide imtihandır Rabbimin vermediğide.
Ancak başarısızlıkları çok oldu benim için en önemlisi yazıyorum günlerdirde burda bas bas bağırıyorum
tarım tarım tarım yerli tohum bitti....zahir yiyip zehir içiyoruz.
Ekonemi ne durumda ? kendi bakanı açıklıyor 1.dünya savaşı sonrası gibiyiz.
431 milyar dolar dış borç 12/2018 e kadar bulunması gereken para bulunmazsa ????
olmazsa ? yapmazsa? böyle bir belirsizlik insana kafa tırmalatmazmı?
Aynen öyle. At gözlüğü takmamak lazım. Önemli olan ülkemiz. Hepimiz bolluk, refah, barış içinde yaşayalım istiyoruz.bende sizin gibiyim haksızlığa gelemiyorum.
Ülkem adına endişeliyim kişilere baştakilere takılmışlığım yok Ülkem vatanım çiin en güzelini en iyisini istiyorum.
O markayı buralarda bulabilme şansım varsa denerim mutlaka, ben mecburen tanıdığım bildiğim yerel marketlerden açık bakliyat alıyorum, en azından pirinç hangi şehirden geldi, kuru fasulye nereden getirildi biliyorum.mune, çok haklısın hakkımız bizim Alalha şükür çok verimli topraklarımız var ben neden mercimeği ithal edeğim Allah aşkına ihrac etmek varken.
Market lerde bende bakıyorum instgaramda takip ettiğim bir yer var orda görüp bende ayak uydurmaya calısıyorum
meneşi ülkesi türkiye yazan bir marka var tavsiye ederim rençber osmancık ve baldosu muhteşem munecim.
aynen mune, kızım abur cubur çok yediği çin karaciger ve dalak büyümesi oldu aylarca hastaneye gittik geldik geçti çok şükür.çörek otu yağı verdim.o toplarladı daha 15 yasında.O markayı buralarda bulabilme şansım varsa denerim mutlaka, ben mecburen tanıdığım bildiğim yerel marketlerden açık bakliyat alıyorum, en azından pirinç hangi şehirden geldi, kuru fasulye nereden getirildi biliyorum.
Abartıyorum sanılacak ama cidden önemli bizim için yerli üretim, doğal gıdalar, zaten almak zorunda kaldığımız şeylerin birçoğunun içinde katkı maddesi var, bari et, süt, yumurta, bakliyat vb mümkün olduğunca doğal olsun, sağlıklı olsun istiyoruz, inan şu Mısır şurubuna gümrük vergisi sıfırlandı ya yeni, şeker fabrikaları da satılıyor malum, Mısır şurubu hayatımızı ele geçirecek, sağlık elden gidecek diye şeker otu mu eksek demeye başladık.
Biz geldik gidiyoruz da çocuklar, gelecek nesiller sağlıklı büyümeli.
Kesinlikle katılıyorum siyaset için asla kalp kırmam benim tek derdim at üsküdarı geçmeden dizginlemek.Bu ilke için bu vatan için babam bile yanlış yapsa tavrım aynı olur.hatta daha ağır olur.Aynen öyle. At gözlüğü takmamak lazım. Önemli olan ülkemiz. Hepimiz bolluk, refah, barış içinde yaşayalım istiyoruz.
Kaldı ki siyasetçiler için de kalp kırmaya değmez. Onlar binlerce liralık maaşları, devletin her imkanı ile sırça köşklerinde oturuyorlar. Bizler bir yandan aldığımız 3 kuruşu nasıl yetireceğiz derdiyle boğuşurken hiçbirisini körü körüne savunamam, savunmam.
İşte secim onumuzde.80 milyon bunlari goruyor,biliyor.O markayı buralarda bulabilme şansım varsa denerim mutlaka, ben mecburen tanıdığım bildiğim yerel marketlerden açık bakliyat alıyorum, en azından pirinç hangi şehirden geldi, kuru fasulye nereden getirildi biliyorum.
Abartıyorum sanılacak ama cidden önemli bizim için yerli üretim, doğal gıdalar, zaten almak zorunda kaldığımız şeylerin birçoğunun içinde katkı maddesi var, bari et, süt, yumurta, bakliyat vb mümkün olduğunca doğal olsun, sağlıklı olsun istiyoruz, inan şu Mısır şurubuna gümrük vergisi sıfırlandı ya yeni, şeker fabrikaları da satılıyor malum, Mısır şurubu hayatımızı ele geçirecek, sağlık elden gidecek diye şeker otu mu eksek demeye başladık.
Biz geldik gidiyoruz da çocuklar, gelecek nesiller sağlıklı büyümeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?