• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken seçim 24 Haziran Pazar Günü

Başlığa bak, yorumları oku, çay demle

Neden ciddiye alınmıyor bu seçim? Algı oyunu, yerine mi oturuyor?

Yoksa ben mi demokrasi sevdalısıyım?

Bari burda geyik olmasın yahu.

Başlığa bak, yorumları oku, çay demle

Neden ciddiye alınmıyor bu seçim? Algı oyunu, yerine mi oturuyor?

Yoksa ben mi demokrasi sevdalısıyım?

Bari burda geyik olmasın yahu.
Her şey iyiyse; niye erken seçime gidiyoruz?
Her şey kötüyse; niye reyizi yeniden seçiyoruz?
Neden ciddiye alınmadığını bir nebze de olsa açıklar gibi bu sorular

Ben demedim erken seçim olsun.

Ortada 2 aday varken, 60 gün sonra kader oylamasına gidiyoruz.

Tehamül, devlet geleneği bir yana, ohal sürecindeyiz.

Ciddi olmamız gereken nokta bu. Dişlek emoji buraya yakışmıyor.

Seçim, sandık, oy sayım güvenliği, parlamento ikinci tura kalmazsa neyi seçtik diye eblek eblek dolanmamız, bunları yazan
Dikkati buraya çeken
Farkındalık yaratan????

Tamam, biz vatsap grubu gibi yazıp, gülelim.

Marketten kıyma almamaya çalışıyoruz, kıkırdak çıkmıştı içinde :110:
Vallaha mine abla dünya sana güzel, keşke bizimde öyle şansımız olsa :KK51:
Bimin kiymasindan kıllar cıktı hemde yumak yumak hayvan kili
Ya kafa etinden çektiler ya da ben cok ılımlı dusunuyorum direk postunu çektiler.
Midemiz bulandi.
Kıymadan tiksindik.
Ucuz olsun diye insanların sağlığıyla oynuyorlar ne kıyması tabi onuda bilmiyoruz meçhul.
Bimin şarküteri ve dondurucu kismindan hızlıca uzaklasiyorum artik.

Fallen,
biz kötü birşey demiyoruz ki, tarımcılık hayvancılık desteklensin diyoruz, ben kendi çiftçimin ürettiğini yiyeyim, yediklerim yerli ve milli olsun diyorum, hem çiftçim kalkınsın hem de ben ülkem topraklarında yetişen mercimeğimin o güzel tadına yeniden kavuşayım diyorum, farkı bilmeyenler tadını anlamaz belki ama ben anlıyorum, sen de o farkı anlarsın Fallen, tümüyle yerli üreticiden bakliyat sağlayan bir yerel marketten Osmancık pirinciyle pilav yapıyorum, hakiki tereyağ ve zeytinyağıyla kavurduğum o pirincin lezzetini hiçbirşeye değişmem, inan bir gün o yerel markete gitmeye üşendim zincir marketlerden birine gidip pirinç alayım dedim, yine söz de Osmancık pirinci ama tövbe estağfurullah ne tat vardı ne lezzet.

Kaldı ki burada verdiğim linkler de öylesine linkler değil, ülkemin yetkili kurumlarına ait, onların yayınlarını aktarıyorum, x habere y habere bakın demiyorum, birşey daha yazayım iyice pekişsin bu tarımcılık mevzu, halkın genelinin gittiği 2 büyük zincir market var, ikisine de bakliyatı tedarik eden firma aynı firmadır, bu da çok rahat ispatlanabilir, bir tanesinde aynı tedarikçi firmanın verdiği bakliyata A ismi verilmiştir, diğerinin bakliyatına B ismi verilmiştir, iki markete gidip ellerine yeşil mercimeği alsınlar arkasını çevirsinler X marketler zinciri için xxxx tedarikçi firma adına baksınlar, sonra sağ alt kısımda Menşei kısmına baksınlar ne yazıyor? Kanada yazar. Diğer bakliyatlara da baksınlar Barbunya mesela Arjantin yazar.

1 Haziran 2018'e kadar İthal bakliyatlarda gümrük vergisi sıfır, Bakanlar Kurulunun İthalat rejimi kararı ek kararı olarak çıkarılan sıfır gümrük vergisi uygulandığının kaynak bilgisi de 02/12/2017 tarihli resmî gazetedir.

Lunya yeşil Bursa'm pahalılıkta İstanbul'a ulaşmış desene :silah:
Bizim burada hala kıyma 35-36 lira, büyük marketlerde değil ama oralarda fiyatlar uçtu, benim verdiğim bu fiyat kendi besi hayvanlarını üretip kesen yerel Kasap fiyatı, kendileri ürettiğinden fiyatları nispeten uygun, besicim kazansın deyip gidip oradan alıyorum, pazara gidince de kendi tarlasında üreten köylüden alırım sebzemi, kendi tereyağını, balını üretenden kahvaltılığımı alırım, bir tek ben alsam da en azından köylüm kazansın diyorum, hem yediğimin içtiğimin kaynağını da bilmiş oluyorum böylece, ekip biçtikleri tarlaları, besi hayvanlarının otladığı meraları biliyorum, daha ne olsun.

mune, çok haklısın hakkımız bizim Alalha şükür çok verimli topraklarımız var ben neden mercimeği ithal edeğim Allah aşkına ihrac etmek varken.
Market lerde bende bakıyorum instgaramda takip ettiğim bir yer var orda görüp bende ayak uydurmaya calısıyorum
meneşi ülkesi türkiye yazan bir marka var tavsiye ederim rençber osmancık ve baldosu muhteşem munecim.

hayat ateş pahası olmuş Rabbim yardım etsin.
Chp nin iyi partiye milletveliki vermesini nasıl karşılıyorsunuz

Bu konuda çok şey söylemek isterim de, yinede kalsın..

Bana kalırsa etik değil. Ama doğru hamle mi dersen , ehh erken seçim denirse böyle hamle en olası. Meral Akşener umut mu? Pehhhhh.. hepsi bir.. Ama yinede seçime girebilmesi iyi oldu, bakalım Devlet Bahçeli'nin büyük kaybını kapabilecek mi. CHP nin çıkarına duruyor bu tutum. Ama değer mi dersen...

Ben demedim erken seçim olsun.

Ortada 2 aday varken, 60 gün sonra kader oylamasına gidiyoruz.

Tehamül, devlet geleneği bir yana, ohal sürecindeyiz.

Ciddi olmamız gereken nokta bu. Dişlek emoji buraya yakışmıyor.

Seçim, sandık, oy sayım güvenliği, parlamento ikinci tura kalmazsa neyi seçtik diye eblek eblek dolanmamız, bunları yazan
Dikkati buraya çeken
Farkındalık yaratan????

Tamam, biz vatsap grubu gibi yazıp, gülelim.
Tam bir güneykarimküre vari bir yorum
Haklısın önemli bir süreçte
Dikkat ediyorumda bu topikte konuşup fikir beyan etmiyor kolay kolay kimse
Konuşulabişecek durumlar ise 2 3 sayfadan sonra kendini tekrar ediyor geriye goy goy kalıyor
Konuşursan fetöcü pkklı vatan haini dinsiz münafık ilan edilme ihtimali mi var nedir bilememde eskiden siyaset bölümü en fual bölümlerdendi
Bunu söylemek istemezdim ama seçimin sonucunu billiyoruz aslında

Erdoğan’ın erken seçim açıklamasında iç politikanın esamesi yok.
Yada ben göremedim.
6 dakikalık konuşmayı 2-3 kere dinledim. Anladığım savaş kapıda, ortalık karışık. Bir de seçim ayağımıza dolanmasın, olsun bitsin.
Döviz almış başını gitmiş, sınırötesi operasyonlar, diplomatik restleşmeler, sürekli değişen ittifaklar, henüz elini oynamamış Çin. Bence dışarısı için bu acelemiz.
Yoksa çok sürpriz olmadıkça millet değişmediğine göre, sonuç belli

80 milyona yada yarisina anlayişsiz,gormeyen,duymayan demek çok saçma bence.
İnaniyorum ki yoneticimiz farkli olsaydi arap bahari midir col ruzgarimi ne bu akimin icine cekilmek zor olmayacakti.
Ama kafa tutan,heyttt diyen var.
Belkide halk bunlari goruyor.evet diyordur
Allah aşkina hep deniyorki yonetici yiyor.
Soruyorum cumhuriyet tarihinde hangi yonetici yemedi.
Kim zamaninda halk bu kadar bolluk icinde olmadi.
Sanki soylarimiz gut hastaligindan oldu.
Hep et yedi.yaslilar saglikli da hep genc nesil vitaminsiz.
Varsa daha iyisi secelim.elimizdeki en iyi bu.mevcutlardan kim gelirse daha iyi olacak.
Yaa enkazdi ulke 2003 oncesi.koalisyonlar,gunu kurtarmacalar,krizler.
O zaman seciciler baska ulkelerdenmi gelmis secmis gitmisti.ayni halkti tabi.ama elindekinin en iyisi buydu.mecburdu.
Simdi ise en iyisi bu.varsa daha iyisi.secelim.

Yada birakin ben yoneteyim.
Yada herkes sirayla kendi kabilesinin reisi olsun.
Basi ortulu insanlar az mi cekti.
Bas ortusu kullanmiyorum.
Univ.okurken 96 larda.ramazan ayinda iftar saati.hizla yurda doğru kosturuyoruz iki arkadas.bizden 5-6 yas buyuk bir erkek yanimiza yaklasarak iftar saati disarda,oruc tutulmuyor demekki.gibi itamlarla hakaretlerde bulundu.bunlari yasadim.
Yani gucu yeten digerini eziyor.
İster sağ twix olsun ister sol twix.ister muhafazakar.

80 milyona yada yarisina anlayişsiz,gormeyen,duymayan demek çok saçma bence.
İnaniyorum ki yoneticimiz farkli olsaydi arap bahari midir col ruzgarimi ne bu akimin icine cekilmek zor olmayacakti.
Ama kafa tutan,heyttt diyen var.
Belkide halk bunlari goruyor.evet diyordur
Allah aşkina hep deniyorki yonetici yiyor.
Soruyorum cumhuriyet tarihinde hangi yonetici yemedi.
Kim zamaninda halk bu kadar bolluk icinde olmadi.
Sanki soylarimiz gut hastaligindan oldu.
Hep et yedi.yaslilar saglikli da hep genc nesil vitaminsiz.
Varsa daha iyisi secelim.elimizdeki en iyi bu.mevcutlardan kim gelirse daha iyi olacak.
Yaa enkazdi ulke 2003 oncesi.koalisyonlar,gunu kurtarmacalar,krizler.
O zaman seciciler baska ulkelerdenmi gelmis secmis gitmisti.ayni halkti tabi.ama elindekinin en iyisi buydu.mecburdu.
Simdi ise en iyisi bu.varsa daha iyisi.secelim.

Turgut Özel yemedi, Ecevit yemedi, Ahmet Necdet Sezer yemedi bunlar benim yaşımın da yettikleri. Kimse sırf gösteriş olsun diye kendi otursun diye hiçbir işimize yaramayan hiçbir vasfı olmayan bir SARAY yaptırmadı milletin vergilerini har vurup harman savurup emekliye işçiye kuş kadar maaş vermedi. Ecevit'in sadece oturduğu kendi apartmanı vardı pahalı giysiler kıyafetler giymediler hiçbir zaman ve hiçbir zaman makam araçlarıyla özel işlerini halletmediler yüzlerce koruma tutmadılar. Özal ailesi zaten eşiyle birlikte kendinden zengin insanlardı herkesin tatil yaptığı yerlerde göz önünde tatillerini yaptılar hatta Uğur Dündar Özel ile denizde yüzüp röportaj yapmıştır o kadar halkın içindeydiler. Ahmet Necdet Sezer ve hanımı da giyimleriyle davranışlarıyla gayet mütevazi insanlardı. Hiçbiri oğlunu da damadını gemiler sahibi yapmadı ihalaler aldırmadı .

Erdoğan gibi ortalığı gerecek iki kesimi birbirine düşecek açıklamaları asla yapmadılar meydanlara çıkıp bağırıp çağırmadılar hakaret etmediler zaten Cumhurbaşkanı meydan meyda meydan gezip bağıramaz propaganda yapamaz herhangi bir parti taaftarı olamaz bağımsız karar alır bundan öncekiler hep böyleydi kutuplaşma yaratılmadı.

Şöyle örnek vereyim 1998 1999 yıllarında annem tek başına çalışıyordu iki çocuk ev kira faturalar biz okuyoruz ama gayette geçiniyorduk hatta taksitle eşya alıp ödeyebiliyorduk bile o zaman ki asgari ücretle kaç kilo et alınıyordu şimdi kal kilo alınabiliyor, o zamanki asgari ücretle kaç ekmek alınıyordu şimdi kal tane ya da kaç tane altın. Bunları verileri var sunayım size isterseniz. Eşlerin ikisinin de çalıştığını düşünün 1650 maaş iki kişinin eder 3.300 bu para bile yoksulluk değil açlık sınırı bu ülkede. Gut hastalığından ölen de ben duymadım gutun esamesini durmadım ölen varsa da o da zengindir zaten etin kıymanın kilosundan haberiniz var mı insanlar gut olacak kadar et yesin. Millet zaten giyiminden tatilinden gezmesinden kısıyor aman çocuklarım vitamin alsın diye. O kriz dediğinizde bile dolar ne kadardı şimdi 4 ü geçti kimse de çıt çıkmıyor hayret valla türk parası dğer kazanmadı mı bana onu söyleyin diğer ülke paraları karşısında bizim paramız git gide eriyor siz neyi savunuyorsunuz hala?

Univ.okurken 96 larda.ramazan ayinda iftar saati.hizla yurda doğru kosturuyoruz iki arkadas.bizden 5-6 yas buyuk bir erkek yanimiza yaklasarak iftar saati disarda,oruc tutulmuyor demekki.gibi itamlarla hakaretlerde bulundu.bunlari yasadim.
Sol twix ne zaman tek başına iktidar oldu bu ülkede?

Hala bitmedimi bu muhabbetler bide bunun yağ tüp kuyruğu olanlar var onları unutmuşsunuz :27: twix ne o laki :KK70:

Back