• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken seçim 24 Haziran Pazar Günü

Kendi gorusumu yaziyorum.icinde oldugum koy ortamindan bildiklerimle.
Tarim kredileri veriliyor,yol yapiliyor ama insanlar uretmekten kaciniyor.tarlada ,hayvan psinde kosturmadan uretim olmuyor.o bedeni yipranmasin diye kacan koylu,norvec kremiyle bile sehir insani gibi olamiyor.ama sehirde gece kermi ayri ,gunes kremi ayri.bilinclenmis insan hangisini tercih eder.
Az yiyim yorulmayim diyor,göçüyor sehre.
o farklı bi durum tabi.İnsanları tarıma özendirici bişeyler yapılmalı ama..
mazot lüx yatlara 3 lira iken traktöre 6 lira olursa bende çekmem o kahrı neden çekeyim.
fabrikaya girer 2000 lira lırım azıcık aşım ağrısız başım derim canım napıcaksın.
:((

İşte secim onumuzde.80 milyon bunlari goruyor,biliyor.
Bu dediklerinizi yapacak bir yonetici varmi adaylar arasinda.
Ben bilmiyorum.
Garanti veriyorsaniz aciklayin.ona gore yonlenelim.
Kendimi ihbar gibi olacak ama yillarfir oy kullanmiyorum.
Haa versem de degismeyecek,biliyorum.
Cunku cogunluktan yanayim.ama a.Nesin in drdigi gibi koyun degilim.
Evet burasıda zaten işin en acı noktası....
bu adaylarla ne kadar toparlanır bu ülke aynı sistemle giderse ne olur inan hiç kestiremiyorum.

mazot lüx yatlara 3 lira iken traktöre 6 lira olursa bende çekmem o kahrı neden çekeyim.
fabrikaya girer 2000 lira lırım azıcık aşım ağrısız başım derim canım napıcaksın.
:KK43:(
Yaa savunucu gibi oluyorum ama gordugumu yazmam gerekiyor.
O lux yat ki hic olmadi olmayacakta benim.
Ama sadece 3 tl mazotu yada tabiki degil de yakiti diyeyim gideri o mu.yani vergisi suyu buyu yok.sadece 3 tl yakit mi.

aynen mune, kızım abur cubur çok yediği çin karaciger ve dalak büyümesi oldu aylarca hastaneye gittik geldik geçti çok şükür.çörek otu yağı verdim.o toplarladı daha 15 yasında.
Bende elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ev yoğurdu ev srikesi ev ekmeği..ne yapalım.
yuvayı dişi kuş yapıyor işte.
Çok geçmiş olsun, daha bir lokma kız da şimdiden bu sorunlar var, abur cubur ve fastfood çok tehlikeli, biz artık cipsi bile evde yapmaya gayret ediyoruz, cips soslarını ev yoğurduyla yapıyoruz, ben ki tembel kadınım dondurulmuş soslu elma dilim patatesleri bile evde kendim yapıyorum, zeytinyağında kızartınca sağlıklı oluyor, evimize yıllardır margarin girmez, girecekse ev yapımı köy tereyağı, sıvı yağ olarak da zeytinyağı, yaz gelir ben dondurmacı olurum, dondurma yaparım :)))
Bizden çok erişkin kızım var, onun sağlığı için uğraşıyoruz, artık markete gidince son kullanma tarihlerinin yanısıra içindekiler kısmını da okuyoruz, sadece gıdada değil kozmetik ürünlerinde de öyle :))
İnsanız bazen canımız olmadık birşey çekiyor elimizi uzatıp alacakken diğeri müdahale ediyor :KK70:

Ya aslında bunlar önemli şeyler, devlet denetlemeli böyle zararlı şeyleri, şeker pancarı varken Mısır şurubuna sıfır gümrük dememeli.
Sırf böyle zararlı insan sağlığını mahveden ürünler yüzünden diyabet, kalp hastalıkları, kanserler çoğaldı, bir lokma çocuklar diyabet hastası oldu.

Yaa savunucu gibi oluyorum ama gordugumu yazmam gerekiyor.
O lux yat ki hic olmadi olmayacakta benim.
Ama sadece 3 tl mazotu yada tabiki degil de yakiti diyeyim gideri o mu.yani vergisi suyu buyu yok.sadece 3 tl yakit mi.
öyle düşünme canım benım onların bütçesi senin benim gibi değilki :)
buz dağının görünen görünmeyen kısmı düşün :)
zaten kimseyi savunmuyoruz ülkemiz için derdimiz.
doğruyu çıkışı arıyoruz

Çok geçmiş olsun, daha bir lokma kız da şimdiden bu sorunlar var, abur cubur ve fastfood çok tehlikeli, biz artık cipsi bile evde yapmaya gayret ediyoruz, cips soslarını ev yoğurduyla yapıyoruz, ben ki tembel kadınım dondurulmuş soslu elma dilim patatesleri bile evde kendim yapıyorum, zeytinyağında kızartınca sağlıklı oluyor, evimize yıllardır margarin girmez, girecekse ev yapımı köy tereyağı, sıvı yağ olarak da zeytinyağı, yaz gelir ben dondurmacı olurum, dondurma yaparım :)))
Bizden çok erişkin kızım var, onun sağlığı için uğraşıyoruz, artık markete gidince son kullanma tarihlerinin yanısıra içindekiler kısmını da okuyoruz, sadece gıdada değil kozmetik ürünlerinde de öyle :))
İnsanız bazen canımız olmadık birşey çekiyor elimizi uzatıp alacakken diğeri müdahale ediyor :KK70:

Ya aslında bunlar önemli şeyler, devlet denetlemeli böyle zararlı şeyleri, şeker pancarı varken Mısır şurubuna sıfır gümrük dememeli.
Sırf böyle zararlı insan sağlığını mahveden ürünler yüzünden diyabet, kalp hastalıkları, kanserler çoğaldı, bir lokma çocuklar diyabet hastası oldu.
mune ,
harikasın bende senin gibiyim.sanırım zeytinin ve yağının olduğu bir bölgedeesin abimde oralarda sağolsun bizde nasipleniyoruz doğal doğal ablacım bende yazın kendim ev yapımı dondurma çok sık yapıyorum.mis gibi oluyor :)

:KK43:(
Ben de arkadaş aktivitelerinde görünce Fallen siyasette neler yazmış bakayım dedim :KK53:
Tarıma bilmem ama hayvancılığa özendirici birşeyler yapılıyor ama az önce arkadaş ta yazmış ya,insanlar tembelleşti,kırsal kesimlerde genç nüfus durmuyor artık,senin yazdığın gibi fabrikayı tercih ediyor.Mesela köyüne giden bir aileye devlet 300 damızlık koyun +sigorta +maaş veriyor ,yem ,ilaç ,veteriner desteği de veriyor ,kim metropolde rahat yaşamı bırakacak ta köyünde hayvancılıkla uğraşacak :deli:
http://www.milliyet.com.tr/koyune-geri-donene-300-koyun-arti-maas-ekonomi-2604222/

dejavu_one araya bir parantez yapayım dedim..RAHMETLİ TURGUT ÖZAL içininde yaşarken neler neler yazıyorlardı,ne papatları kaldı ve böcekleri rahmetli ölünce değeri anlaşıldı
artı o zamanki giderler ile bu zamanki giderler aynımı ????

Ye kurkum ye olayi diş politika icin soylendi.
Babam 76 da köy hizmetleri nde işci olarak donemin siyasilerinden torpille ise baslafi.26 yil calisarak emekli oldu 24 yilla.
Hicte sizin çizdiginiz bolluk ve gecim kolayligi gormedik.
Onun icin yazmadim o sorulariniza.altinimiz,evimiz de olmafi.2000 de emekli olunca krediyle koyde ev yaptirdi.simdi emekli maasiyla orda yasiyor.topraga dokunmadan.
Diyorum ki insanlar rahat icin koyu terkediyor.eskiden erzurum,kars artvin yaylalarinda kucuk buyuk bas hayvan surulerinren gecilmezken insanlar bu zorlugu terkettiler.arz talep durumuylafa tuketim arttigi icin uretim yetmeyince fiat artiyor.
2000 de evlendigimde k.pederin 7 yillik emekli (bagkur) maadi 60 tl idi.iki yil once vefat ettiginde ise 1345 tl idi.nerden mi biliyorum.maasini atm den ya tek basima yada beraber cekerdik de ordan.

Hala Sarayın israfıyla ilgili söylediklerime cevap alamadım ve hala bana Sarayın nasıl gerekli olabileceğini halka sormadan halkın parasıyla böyle bir israfın nasıl yapılabileceğini mantıkla anlatmadınız!!

Geçim kolaylığını gerçekten Erdoğan gelince mi gördünüz nasıl gördünüz? maaş ortada gider ortada yahu annem 960 tl emekli maaşı alıyorum diyorum sanırım işinize gelen yerleri görüyorsunuz. Köylü bitmiş göç artmış ne zaman bu 15 ssene içinde neden çünkü pirinç para etmiyor domates etmiyor, hayvancılık bitti üretici zaten kazanmıyor Allah aşkına yani neyi savunup duruyorsunuz? Üretim neden yetmiyor? çünkü ğretim desteklenmiyor üretici desteklenmiyor ürettikleri mallar 3 kuruş bir fiyata üreticiden alınıp fahiş fiyatlarla satılıyor pazarda. Para etmeyince nasıl üretsin?

2000 yılındaki emekli maaşıyla da geçinilmiyordu demeyi isterseniz zaten 2000 ile 2016 yılını karşılaştırırsanız enflasyonu yükselen fiyarları falan paranın değerine bakarsanız siz 1345 tl ye çok mu diyorsunuz zaten olay 1999 yılından sonra emekli olanlarda kopuyor çünkü bu iktidarın kararıyla 1999 yılından sonra işe girenlerin maaşı gittikçe düşüyor ne kadar geç işe girdiysen o kadar düşüyor. Sizin kayınpederiniz zaten yaşkıymış kaç senelik emeği var o kadar para ancak alıyor benim annem işe geç başladı ama 1998 yılındna geçen seneye kadar çalıştı ama 960 tl layık görüldü. Ben size istatistikleri de yollayayım ne zaman raefahtan sözedersiniz biliyor musunuz eskiye göre paranız daha değerli olursa birim fiyatı üzerinden aldığıınız ürünler fazlalaşırsa ama artmıyor azalıyor

Ben de arkadaş aktivitelerinde görünce Fallen siyasette neler yazmış bakayım dedim :KK53:
Tarıma bilmem ama hayvancılığa özendirici birşeyler yapılıyor ama az önce arkadaş ta yazmış ya,insanlar tembelleşti,kırsal kesimlerde genç nüfus durmuyor artık,senin yazdığın gibi fabrikayı tercih ediyor.Mesela köyüne giden bir aileye devlet 300 damızlık koyun +sigorta +maaş veriyor ,yem ,ilaç ,veteriner desteği de veriyor ,kim metropolde rahat yaşamı bırakacak ta köyünde hayvancılıkla uğraşacak :deli:
http://www.milliyet.com.tr/koyune-geri-donene-300-koyun-arti-maas-ekonomi-2604222/
300 DEĞİL 3000 koyunda verse kazandırmıyorsa etkisi yok canım benım bu çark sistemi.

Ben başkanlık sistemi ile neyi elde etmeye çalıştıklarını en baştan beri anlamayanlardanım.
Yani tek adam dediğiniz sistemden önce kaç adamla yönetildiğimizi düşünüyorsunuz?

sen bakansın, sen değilsin. Vazgeçtim belediye başkanı ol. Şimdi başbakanım oldun vazgeçtim olma.
Düşük profilli Başbakan tartışmaları daha kaç senenin olayı?
Sistemin adının öneminin olduğunu düşünmüyorum. Sadece koalisyon olma ihtimali ortadan kalkmış oldu. Ki koalisyondan ne hayır gördük, omda tartışılır :)
Başkanlığı da savunmuyorum bu arada sadece fark yok demeye getiriyorum :)

İyi parti kendini bu kadar önemsemesin bence. Ben çok bir etkileri olduğunu düşünmüyorum. Meral Akşener in Başkan olma ihtimali bana kalırsa sıfıra yakın.
Dengeyi değiştirmek olabilir amaç, 51.4 ile evet idi referandum, bir göstergedir. Akşener biraz oynatır bu yüzdeyi. Fark çok az olduğu için en azında ikinci tur ihtimalini arttırır.
Bizim ülkemizdeki başkanlık sistemine geçişin nedenini yeni bir yapının oluşması sağlamak temelinde dinin olduğu milliyetçi muhafazakar sisteme geçiş olarak görüyorum ben
Yönetimin önceki şekli askerlerin elinde bulundurduğu iplerin ucundaki insanlardı en azından ben böyle düşünüyorum o haliyle bile daha demokrat modern bir görüntüye sahipti
Düşük profil cumhurbaşkanı idi buda askerin kontrolündeydi (dikkat edersen asker kökenli kaç tane cumhurbaşkanı vardır) bu durum tamamen değişti o asker yetkisi dediğimiz durum tamamen başkanda şimdi
İyi parti bazı güçler tarafından destekleniyor seçmen kitlesi ise muhafazakar milliyetci buda akp ve mhp itifakının seçmen kitlesi
Akşenerin kendine güvenmesinde sana katılıyorum neden dersen
Bir önceki başkanlık seçiminde erdoğanın en yakın rakibi kimdi ve şimdi nerede?

Hala Sarayın israfıyla ilgili söylediklerime cevap alamadım ve hala bana Sarayın nasıl gerekli olabileceğini halka sormadan halkın parasıyla böyle bir israfın nasıl yapılabileceğini mantıkla anlatmadınız!!

Geçim kolaylığını gerçekten Erdoğan gelince mi gördünüz nasıl gördünüz? maaş ortada gider ortada yahu annem 960 tl emekli maaşı alıyorum diyorum sanırım işinize gelen yerleri görüyorsunuz. Köylü bitmiş göç artmış ne zaman bu 15 ssene içinde neden çünkü pirinç para etmiyor domates etmiyor, hayvancılık bitti üretici zaten kazanmıyor Allah aşkına yani neyi savunup duruyorsunuz? Üretim neden yetmiyor? çünkü ğretim desteklenmiyor üretici desteklenmiyor ürettikleri mallar 3 kuruş bir fiyata üreticiden alınıp fahiş fiyatlarla satılıyor pazarda. Para etmeyince nasıl üretsin?

2000 yılındaki emekli maaşıyla da geçinilmiyordu demeyi isterseniz zaten 2000 ile 2016 yılını karşılaştırırsanız enflasyonu yükselen fiyarları falan paranın değerine bakarsanız siz 1345 tl ye çok mu diyorsunuz zaten olay 1999 yılından sonra emekli olanlarda kopuyor çünkü bu iktidarın kararıyla 1999 yılından sonra işe girenlerin maaşı gittikçe düşüyor ne kadar geç işe girdiysen o kadar düşüyor. Sizin kayınpederiniz zaten yaşkıymış kaç senelik emeği var o kadar para ancak alıyor benim annem işe geç başladı ama 1998 yılındna geçen seneye kadar çalıştı ama 960 tl layık görüldü. Ben size istatistikleri de yollayayım ne zaman raefahtan sözedersiniz biliyor musunuz eskiye göre paranız daha değerli olursa birim fiyatı üzerinden aldığıınız ürünler fazlalaşırsa ama artmıyor azalıyor
He he

dejavu_one araya bir parantez yapayım dedim..RAHMETLİ TURGUT ÖZAL içininde yaşarken neler neler yazıyorlardı,ne papatları kaldı ve böcekleri rahmetli ölünce değeri anlaşıldı
artı o zamanki giderler ile bu zamanki giderler aynımı ????

Aynen değil şimdiki giderler çok fazla. Sarayın yapım giderleri, ,içinin mermerleri, lüks eşya giderleri, onlarca korumaların arabaları maaşları, milletvekillerinin altındaki makam arabaları, oğlunun kızının giderleri, diyanet başkanının altına çekilen mercesler vs vs... Bunlar kendi ceplerinden mi yapıldı senin benim vergimle yapıldı ama işçiye emekliye zam yok. Tüm zamlar da zam değil düzenleme zaten.. Hazinedne keyfi olarak çıkanlara bakarsak gelirlerin giderleri karşılamaması çok normal o kadar zamma rağmen

He heee senin vergilerinle ye kürküm ye olsun diye yapılan saraya git de bir gece kal bakalım kalabiliyor musun? öyle ancak karşıdan bakıp cebinde üç kuruş paranla vay bee ne yaptık ama Avrupa bizi kıskanıyor diye kendinizi avutursunuz. İyi avunmalar. Ben hakkımı helal etmiyorum HARAM olsun

Saatlersir yaziyom.ornekliyom.daha ne istiyorsunuz ki.
Bende kendi orneklerimi veriyorum.elimde sigara ve son model telefonumla,internetten yaziyorum.bulasigi makine camasiri mmak yikarken sizinle yazisiyorum.
Gelirimiz sadece 1375 tl.evim kira

Aynen değil şimdiki giderler çok fazla. Sarayın yapım giderleri, ,içinin mermerleri, lüks eşya giderleri, onlarca korumaların arabaları maaşları, milletvekillerinin altındaki makam arabaları, oğlunun kızının giderleri, diyanet başkanının altına çekilen mercesler vs vs... Bunlar kendi ceplerinden mi yapıldı senin benim vergimle yapıldı ama işçiye emekliye zam yok. Tüm zamlar da zam değil düzenleme zaten.. Hazinedne keyfi olarak çıkanlara bakarsak gelirlerin giderleri karşılamaması çok normal o kadar zamma rağmen
He heee senin vergilerinle ye kürküm ye olsun diye yapılan saraya git de bir gece kal bakalım kalabiliyor musun? öyle ancak karşıdan bakıp cebinde üç kuruş paranla vay bee ne yaptık ama Avrupa bizi kıskanıyor diye kendinizi avutursunuz. İyi avunmalar. Ben hakkımı helal etmiyorum HARAM olsun
..çırağan sarayı olsaydı kalmak isterdim gerçekten ama deniz görmeyen yerleri sevmiyorum

Haa altin kapi kolu falan da varmis

Back