• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken seçim 24 Haziran Pazar Günü

Benim görüsüm lakirdidan cok Türkiyenin en zayif noktasini gösteriyor. Iktidar süper dedim mi? Su anda iktidar olacak kadar oy alan tek parti Akp. Digerleri koalisyon kuramadilar bile. Bu lakirdi mi? Simdi iki saglam parti cikip koalisyon kurup iktidar olsaydi fena mi olurdu? Uslubunuz da rahatsiz edici. Bir dogru dürüst siyaset konusulmuyor ki insanlarla, dogru dürüst birsey ciksin.
Bunlar bahane Pamukannesi. Turkiye'de bu iktidarin cikardigi scandallarin tek bir tanesi 70'li 80'li 90'li yillarda ciksaydi bastaki hukumetin oyu yuzde birlere duserdi. Zaten bir gun daha iktidarda kalamazdi. Kimse de muhalefet var mi, alternatif var mi diye bakmazdi bile.. Gemicikler, para sifirlamalar.. Dakka basi yalanlar..

Turkiye'de toplum bozuldu. Ahlak coktu. Insanlar artik bunlara pirim vermiyor. Dogru, durust, onurlu, haysiyetli adam aramiyorlar kendilerine lider etmek icin, sesi gur ciksin, bolca atsin tutsun, Allah kitap desin yeter. Yeni moda nitelikli devlet adamligi degil, nitelikli kabadayilik.. Kanunun bile ustunde olmak.. Sultanlik.. Su erken secimin tarihi bile anayasaya aykiri. 90 gun kurali ihlal edildi. Anayasayi koruma gorevi ile yemin etmis Cumhurbaskani tarafindan bilmem kacinci kez anayasa gene deliniyor. Kimin umurunda?

Eğitim, ekonomi bitmiş.. Düşünün ki seçim tarihi belirleniyor ve üniversite sınavı erteleniyor.. Sonra yeni sınav haftası daha iyi diye açıklama yapıyorlar.. O tarih daha iyi ise neden 24 haziranda yapacaktınız sınavı?? Bu çok çok küçük bir nokta..

Bugün dediğini yarın inkar eden, adaletsiz sistem yürüten, sadece Allah diyen ve kamera ordusu ile cumaya giden bir kişinin peşinden gitmememiz lazım bence.. Kişilerin inancı kendisini bağlar, herkes bireysel hesap verecek.. Bu zamana kadar "benden, bizden" dediğimiz için kaybettik.. Karşı tarafı ötekileştiriyoruz.. Yine biz halk olarak bunu yapıyoruz da yönetenlerin de karşı fikre saygısı olmuyor hiç.. Buna devam edersek daha da kaybedeceğiz..

Allah ülkemizin, milletimizin yardımcısı olsun.. Bayrağımızı indirtmesin.. Hainlere fırsat vermesin..

Bunlar bahane Pamukannesi. Turkiye'de bu iktidarin cikardigi scandallarin tek bir tanesi 70'li 80'li 90'li yillarda ciksaydi bastaki hukumetin oyu yuzde birlere duserdi. Zaten bir gun daha iktidarda kalamazdi. Kimse de muhalefet var mi, alternatif var mi diye bakmazdi bile.. Gemicikler, para sifirlamalar.. Dakka basi yalanlar..

Turkiye'de toplum bozuldu. Ahlak coktu. Insanlar artik bunlara pirim vermiyor. Dogru, durust, onurlu, haysiyetli adam aramiyorlar kendilerine lider etmek icin, sesi gur ciksin, bolca atsin tutsun, Allah kitap desin yeter. Yeni moda nitelikli devlet adamligi degil, nitelikli kabadayilik.. Kanunun bile ustunde olmak.. Sultanlik.. Su erken secimin tarihi bile anayasaya aykiri. 90 gun kurali ihlal edildi. Anayasayi koruma gorevi ile yemin etmis Cumhurbaskani tarafindan bilmem kacinci kez anayasa gene deliniyor. Kimin umurunda?
Aynen valla.. Erken seçim gündemimizde yok denilip birden seçime karar veriyorlar.. Başka parti adamını kullanarak.. Sonra karşı tarafa aday yok deniliyor..

35. sayfaya kadar geldim. Gerisini okuyamadan cevap yazma durumuna ilerledim. Neyse.. Madem fikrimiz sorulmus, ben de yazayim iki uc sey..Bu secimin galibi belli. Hukugun islemedigi bir ortamda adil secim beklenemez zaten. Turkiyede secim devri bitti, bu secim de dostlar alisveriste gorsun baabinda..

Referandumdan sonra artik kanunen de Egemenlik kayitsiz sartsiz Tayyibindir. Turk halki artik hukumsuzdur. Butun ipleri referandumda evet oyu vererek, ya da hile ile sandiktan evet cikartarak elinde tutan parti AKP. Tayyip ne isterse o olacaktir. YSK dahi elinde, kimsenin itirazi YSKden bile gecmeyecek, bu belli.
Referandumda yapilandan bir kesit sunayim burada, secime katilmayacagini soyleyenler de vermedikleri oylarinin nasil degerlendirilecegini gorsunler:

Turkiye'de uc kesim halk var:
Birincisi gelenekselden alisik padisahcilar. Onlara Cumhuriyet, kendi kendini yonetmek bir gomlek fazla geliyor. Istedikleri bir lider ciksin, onlarin yerine karar versin, ne yiyeceklerine, ne giyeceklerine, nerde calisip nerde calisamayacaklarina, kac cocuk doguracaklarina, hatta prezervatif kullanip kullanmayacaklarina bile kendi adlarina karar veren bir lider. Cocuklarinin gelecegini, hatta karilarini dahi ona emanet etmekten cekinmezler. "Emret padisahim!" demekten zevk alanlar.. Herseyi liderleri bilir, kendileri onun golgesinde onun emrettigi gibi yasar giderler. Eskiden padisah kulu idiler, simdi tayyip kulu olmak isterler, eskisi gibi.

Ikincisi Cumhuriyetciler.. Kendi kararlarini kendi vermek isteyen, lideri kendilerine emirler yagdirip hayatlarina karissin, kulluk etsinler diye baslarina efendi olarak getirenler degil, kendilerine hizmet etsin diye secenler. Bu kesim bugune dek suregelen Cumhuriyetin dahi tam olarak uygulanmadigindan sikayetci kesim, partilerdeki lider sultasindan dahi sikayetci olan, milletvekillerini kendilerinin degil, parti liderinin sectiginden iskillenen kesim. Onun duzelmesi icin savasirken baslarina gelene bak..

Ucuncu kesim kararsizlar.. Onlar icin yarin ekmek yiyebileceklerini bilmek yetiyor, gerisi umurlarinda degil. Bana dokunmayan yilan bin yil yasasin diyenler.. Yilan onlara dokunuyor, ama simdilik farkinda degiller.. En son farkedecekler, is isten gectikten sonra..

35. sayfaya kadar geldim. Gerisini okuyamadan cevap yazma durumuna ilerledim. Neyse.. Madem fikrimiz sorulmus, ben de yazayim iki uc sey..Bu secimin galibi belli. Hukugun islemedigi bir ortamda adil secim beklenemez zaten. Turkiyede secim devri bitti, bu secim de dostlar alisveriste gorsun baabinda..

Referandumdan sonra artik kanunen de Egemenlik kayitsiz sartsiz Tayyibindir. Turk halki artik hukumsuzdur. Butun ipleri referandumda evet oyu vererek, ya da hile ile sandiktan evet cikartarak elinde tutan parti AKP. Tayyip ne isterse o olacaktir. YSK dahi elinde, kimsenin itirazi YSKden bile gecmeyecek, bu belli.
Referandumda yapilandan bir kesit sunayim burada, secime katilmayacagini soyleyenler de vermedikleri oylarinin nasil degerlendirilecegini gorsunler:

Turkiye'de uc kesim halk var:
Birincisi gelenekselden alisik padisahcilar. Onlara Cumhuriyet, kendi kendini yonetmek bir gomlek fazla geliyor. Istedikleri bir lider ciksin, onlarin yerine karar versin, ne yiyeceklerine, ne giyeceklerine, nerde calisip nerde calisamayacaklarina, kac cocuk doguracaklarina, hatta prezervatif kullanip kullanmayacaklarina bile kendi adlarina karar veren bir lider. Cocuklarinin gelecegini, hatta karilarini dahi ona emanet etmekten cekinmezler. "Emret padisahim!" demekten zevk alanlar.. Herseyi liderleri bilir, kendileri onun golgesinde onun emrettigi gibi yasar giderler. Eskiden padisah kulu idiler, simdi tayyip kulu olmak isterler, eskisi gibi.

Ikincisi Cumhuriyetciler.. Kendi kararlarini kendi vermek isteyen, lideri kendilerine emirler yagdirip hayatlarina karissin, kulluk etsinler diye baslarina efendi olarak getirenler degil, kendilerine hizmet etsin diye secenler. Bu kesim bugune dek suregelen Cumhuriyetin dahi tam olarak uygulanmadigindan sikayetci kesim, partilerdeki lider sultasindan dahi sikayetci olan, milletvekillerini kendilerinin degil, parti liderinin sectiginden iskillenen kesim. Onun duzelmesi icin savasirken baslarina gelene bak..

Ucuncu kesim kararsizlar.. Onlar icin yarin ekmek yiyebileceklerini bilmek yetiyor, gerisi umurlarinda degil. Bana dokunmayan yilan bin yil yasasin diyenler.. Yilan onlara dokunuyor, ama simdilik farkinda degiller.. En son farkedecekler, is isten gectikten sonra..

Çok güzel açıklamışsınız başka birşey söylemeye gerek Yok.

Sizler Yeni Türkiye söyleminden ne anlıyorsunuz arkadaşlar ?

Tayyip erdoganı bu kadar istemeyen varken nasıl kazanabiliyor anlamıyorum

Abdullah gül başta olmak üzere kaç kişi saf dışı bırakıldı ?
Abdullah gül de ilk anlayamadım ama sonra Ahmet davutoglu Bülent arınç Recep akdag gittikçe anladım ki tek adamlık istiyor
Amaç Osmanlıyı geri getirmek değil amaç kendi saltanatı kurmak yepyeni bir devlet ama saltanat vari

Eğitim, ekonomi bitmiş.. Düşünün ki seçim tarihi belirleniyor ve üniversite sınavı erteleniyor.. Sonra yeni sınav haftası daha iyi diye açıklama yapıyorlar.. O tarih daha iyi ise neden 24 haziranda yapacaktınız sınavı?? Bu çok çok küçük bir nokta..

Bugün dediğini yarın inkar eden, adaletsiz sistem yürüten, sadece Allah diyen ve kamera ordusu ile cumaya giden bir kişinin peşinden gitmememiz lazım bence.. Kişilerin inancı kendisini bağlar, herkes bireysel hesap verecek.. Bu zamana kadar "benden, bizden" dediğimiz için kaybettik.. Karşı tarafı ötekileştiriyoruz.. Yine biz halk olarak bunu yapıyoruz da yönetenlerin de karşı fikre saygısı olmuyor hiç.. Buna devam edersek daha da kaybedeceğiz..

Allah ülkemizin, milletimizin yardımcısı olsun.. Bayrağımızı indirtmesin.. Hainlere fırsat vermesin..
Sinavin birino ertlediler birini erkene aldilar acikogretim finaller erkene alindi iki sinav arasi 1 ay var sadece.hep kendine yontan bi hükümettende baska bisey beklenemezdi.

Güya taserona kadro verdi ama ayni sartlarla ee ben ne anladim bu kadrodan.maas ayni hak ayni.simdi kimse hicbiseyi anlamadan oylari dusmeden oldu bittiye getiriyolar seçimleri.kendiler aldiklari maasla sefa sürerken bu ülkede asgari ücretin yeterli oldugunu düşünen insanlar bunlar.ee madem yeterli arkadas gel bide sen geçin bu kadar maaşla.ülkenin herseyi satildi.altin dolar aldi basini gidiyor.hala millete pempe tablo çizme derdindeler.rabbim sonumuzu hayir etsin.

Tayyip erdoganı bu kadar istemeyen varken nasıl kazanabiliyor anlamıyorum
1 Çıkarlar
Normalde çoğu kitlenin kazanarak hakkıyla asla elde edemeyeceği kazanımlar var
2 dindar kimlik
Ülkede çoğu insan din deyince düşünme yeteneğini kaybediyor bu hükümetin en önemli argümanı din
3 güçlü liderlik inajı
Erdoğanın elinde sihirli asası var denizleri yarar diyen kitle
4 usulsüzlük
Bunu açıklamama gerer var mı bilmem ama ben seçimlerin adil yaoıldığına inanmıyorum
Malum trafoya kedi bile girip elekriğin kesilmesine sayım işlerinin aksamasına bile neden olmuştu
Vs vs vs diye uzar heralde

Çok komiksiniz.. Fetöyü bu ülkenin başına bela eden ta kendisi zaten. Türkiye kültür başkenti olimpiyatlarında ne olur dön artık bu hasret bitsin diye ona seslenen kimdi? 2010 kpss sınavlarında tüm fetöcüler her yere yerleştirilmiş ama Erdoğan'ın haberi yok öyle mi? her yere dağılmışlar haberi yok. Bu ülkede biz bu adam ülkeye bela olacak derken tüm akp liler doğru konuş sayın hocamız hakkında diyorlardı ne oldu?

Satılan şeker fabrikaları, çaykur, bir çok boğaz kıyısı yalı falan araplara satıldı hala satılıyor. Gidin Yalova'ya falan Arap dolu ülkemde. Suriyeliler geldi kiraları verildi maaşlar verildi. Benim 3 kuruş asgari ücretimden dünyanın vergisi alınıyor ama. Dolar uçmuş altın uçmuş ekonomi uçmuş insanlar meyve yiyemiyor et yiyemiyor sizin asgari ücretten haberiniz yok sanırım. Eti bile ithal ettiğimizden, samanı, bakliyatı ithal aldığımızdan da haberiniz yoktur sizin. Satılan onca yerle neler yapılırdı. Kendine yeten ülkeyken bizi başkalarına muhtaç eden kim?

Onlara karşı çıka aleyhlerine yazan gazetecilerin başına ne geldiğinden protesto eden öğrencilerin terörist ilan edildiğinden evet çok özgür bir ülkeyiz! Akp iktidara geldiğinden beri neden çocuk istismarı arttı ve bunu yapan ensar vakfı kapatılmadı? çocuk gelinler, çocuk yaşta doğumlar, kadına şiddet. Sen tutup kadını kendi ağzınla yerersen başı açık kadın perdesiz evdir falan dersen erkeklerde kadına herşeyi hak görür. Şort giydiği için darp ediliyor kadınlar oruç tutmayanlar ayıplanıyor bu nedir bu sadece şuraya sığdırdıklarım. Bu ülkede benim yaşadığım şehirde gencecik bir üniversite öğrencisi sırf protesto ettiği için elinde hiçbir silahı birşeyi olmadığı halde linç edilerek dövülerek öldürüldü. ALİ İSMAİL KORKMAZ ve daha niceleri.. Vicdan diyorum güzel birşey.

Yüreğinize sağlık.

Back