- 5 Eylül 2011
- 15.585
- 9.594
- 448
Ah Munem ah inan evimde sebzemi yemeğimi yaparım dışarıda da yerim yalan yok ama hamileyim sürekli yumurta peynir protein besleniyorum falan yağlı yemem zaten hamburger bayadır yemiyorum bir kfc severim o da ayda bir şerbetli tatlı hiç sevmem çok arada yerim. Ve benim kolesterol yüksek çıktı zayıfım da üstelik. Nasıl çıktı nasıl oldu işte ne varsa yediğimiz şeylerin içinde. İleriki sorunlar da hep karaciğer ve kalp olacak zaten enzimleri sürekli yükselen çok tanıdığım var meyveler hormonlu herşey ithal. Ne yapacağız bilmiyorum
Aslına bakarsan her şey de olduğu gibi yine sorun temelde. Yani tohumda ! Kimyası oynanmış ithal tohumlar alıp onlarla beslenirsek ne kadar doğal olanilir! Bir de malum zaten çoğu gıda ham maddesi ithal ediliyor burda yetişenden de kar elde etmek için bir çok şeyle takviye edip gdolu ürün çıkartıyorlar.eskiden mısır közlerdik şimdi mısır yemeye korkuyoruzen çok sıkıntı mısırda şu anda ...
ceviz yemeye çalış ve yürüyüş yap.
kırmızı sebze meyveleri ye ..kendine lütfen dikkat et bu bebek için neler çektin sen..
yaban mersini kefir bunları kullan.dışardan bu süreçte yeme lütfen.
Canım Allah sağlık versin sana da bebişine de.Valla canım zaten hamile kaldığımdan beri abur cubur yemiyorum dışarı da güvendiği tek bir yerden sadece kebap tarzı yerim. Peynirim kaşar peynirim hep bilindik kalite tamam onlarda yüzde yüz süt değil ama en azından en iyisi deyip avunuyorum sütümü içiyorum günlük süt. Biraz protein ağırlık yedim evde de ondan sebep olabilir sebzeye daha çok yönelicem yazında gelmesiyle ama meyveler yenmiyor çileğin tadı yok.
aynen canım dikkat edebildiğin kadar et.Valla canım zaten hamile kaldığımdan beri abur cubur yemiyorum dışarı da güvendiği tek bir yerden sadece kebap tarzı yerim. Peynirim kaşar peynirim hep bilindik kalite tamam onlarda yüzde yüz süt değil ama en azından en iyisi deyip avunuyorum sütümü içiyorum günlük süt. Biraz protein ağırlık yedim evde de ondan sebep olabilir sebzeye daha çok yönelicem yazında gelmesiyle ama meyveler yenmiyor çileğin tadı yok.
Canım Allah sağlık versin sana da bebişine de.
Meyveler zaten hormonlu dediğin gibi ama yaşadığın yerde köy yok mu. En azından ağacından alacağın meyveler.
Bu devirde sağlıklı besin bulmak zor ama hala doğal kalan yerler var umarım sıkıntı yaşamadan bulursun canının çektiğini.
peyniride güvendiğin yerden getirt.Valla canım zaten hamile kaldığımdan beri abur cubur yemiyorum dışarı da güvendiği tek bir yerden sadece kebap tarzı yerim. Peynirim kaşar peynirim hep bilindik kalite tamam onlarda yüzde yüz süt değil ama en azından en iyisi deyip avunuyorum sütümü içiyorum günlük süt. Biraz protein ağırlık yedim evde de ondan sebep olabilir sebzeye daha çok yönelicem yazında gelmesiyle ama meyveler yenmiyor çileğin tadı yok.
Gıda konusu açılmışken dün kimin bu konuyla ilgili kimin kitap yazdığını hatırladım. soner yalçın - saklı seçilmişler. Direk tohumları gdo yu anlatmışAslına bakarsan her şey de olduğu gibi yine sorun temelde. Yani tohumda ! Kimyası oynanmış ithal tohumlar alıp onlarla beslenirsek ne kadar doğal olanilir! Bir de malum zaten çoğu gıda ham maddesi ithal ediliyor burda yetişenden de kar elde etmek için bir çok şeyle takviye edip gdolu ürün çıkartıyorlar.
Ambalajlı ürün tüketmemek gerek.
Benim evime zeytinyağ ve tereyağ dışında yağ girmiyor eve. Mısır şurubu olan ve palmiye yağı oln ürünler girmiyor katkı maddesi olmayan ürünler seçmeye çalışıyorum. En azından bu rant pazarında sağlığımı koruyayım maaşım eriyor cebim sömürülüyor değil mi sağlığımız kalsın en az
aynen canım dikkat edebildiğin kadar et.
köylerden süt al peynir yap.gerekirse.
kaşarda yemeyver bişiy olmaz.kebab ye canım et her zaman candır :)
annemler 1974 de köyden domates tohumu getirmişler babamda öyle ev daire hevesi olması 2, dönüm yerimiz var ağaçlı mağaçlı 45 senedir ekip biçiyorlar işte.hala aynı tohum.Gıda konusu açılmışken dün kimin bu konuyla ilgili kimin kitap yazdığını hatırladım. soner yalçın - saklı seçilmişler. Direk tohumları gdo yu anlatmış
evet canım kasrta çok meşhur bir peynirci var elinin altında internet var araştır al.Kaşar peyniri doktorum önerdi canım beyaz peynirden daha çok kalsiyum varmış bebeğe kilo aldırıyormuş eski kaşar alıyoruz onda daha çok varmış. Anneannem hayatta olsaydı köyde yapar verirdi bana köy peyniri. Ama Manyasta teyzem var bir ara gidip onların pazarından alabilirim annem gitttikçe getiriyor bana ya da internetten Kars kaşarı mı sipariş etsem
İşte bende bunun için yırtıyorum kendimi ama sesimizi duyan varmı yokkkkkkkkkkİlaç içerken bin kez düşünüyoruz karaciğere böbreklere zararı olur vs diye..ama gıda konusunda kimse dikkat etmiyor..ve denetimi de yokki..ambalajlı ürünlerde mutlaka üzerindeki yazılar okunmalı..hepsi kimyasal katılarak uzun ömürlü hale getiriliyor..çoğunda mısır şurubu var..glikoz şurubu diye yazıyorlar üzerine..artık buğdayin bile gerçeğini bulamıyoruz ki..geçen gün bir bilim insanı tv de dedi ki 2030 da her 2 çocuktan biri otistik olucak..nedeni zirai ilaçlarmis..bu korkunç değil mi..neden önlem alınmiyor..antibiyotik kullanmayın diye kampanyalar uyarılar her yerde yapılırken gıda konusuna neden hassasiyet yok..
Yalnız dana eti değil koyun eti veya keçi eti tüketmek gerek..çünkü dana eti fabrikasyon artık. .danalar gdo lu mısir içeren yemler ile besleniyor malesef..ve bu eti çok tüketmek kanserojen etkiye neden oluyor..aynen canım dikkat edebildiğin kadar et.
köylerden süt al peynir yap.gerekirse.
kaşarda yemeyver bişiy olmaz.kebab ye canım et her zaman candır :)
Vallahi biz ölek :))) düzeltiyorum ölmüşüz ağlayanımız yok.Yalnız dana eti değil koyun eti veya keçi eti tüketmek gerek..çünkü dana eti fabrikasyon artık. .danalar gdo lu mısir içeren yemler ile besleniyor malesef..ve bu eti çok tüketmek kanserojen etkiye neden oluyor..
Bu da bir şey inan. Zaten elinden geldiğince özen gösteriyorsundur. Umatım sorunsuz bir gebelik geçirip sağlıklı bir bebek kucağına alırsın.Yok canım malesef bir tek kayınpederimin bahçesinde vişne kiraz ağacı var bol bol tüketicem bu senede iyi yapacak gibi. Vişneyi dondurup sonra yazın sürekli kaynatıp içicem
Gıda konusu açılmışken dün kimin bu konuyla ilgili kimin kitap yazdığını hatırladım. soner yalçın - saklı seçilmişler. Direk tohumları gdo yu anlatmış
Sesimizi gıda seçimi ile duyurabiliriz ancak..ne kadar çok insan bilinçlenirse gıda sektöründe o kadar değişim olur..artık kimse rafta 1 yıl saklanan uzun ömürlü sut almıyor mesela. Artık günlük süt üretmek zorunda kaldılar..bizim dikkatli olup bilinçli olmamiz gerekiyorİşte bende bunun için yırtıyorum kendimi ama sesimizi duyan varmı yokkkkkkkkkk
Sesimizi gıda seçimi ile duyurabiliriz ancak..ne kadar çok insan bilinçlenirse gıda sektöründe o kadar değişim olur..artık kimse rafta 1 yıl saklanan uzun ömürlü sut almıyor mesela. Artık günlük süt üretmek zorunda kaldılar..bizim dikkatli olup bilinçli olmamiz gerekiyor
tam istatiksel tarihleri bilmiyorum ama bir ara genç nufusumuz iyiydi.aşırı düşüş var şu an.Biraz komplo teorisi gibi olucak ama bir toplumun üreme yetenegini yok edip kısır bırakmak için de gıdalar üzerinden savaş açılabilir..zaten artık çocuk sahibi olmak da zorlaştı..cocuk sahibi olamayan çiftlere doğal beslenin vs diyor Dr ler..bu işte bi tuhaflık yok mu yani..kısırlaştırma mi yapılıyor diye düşünüyor insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?