Öncelikle iyi araştır evet Suriyeliler geldi napsaydık hepsinin ölmesine izin mi verseydik.Belli bölgede kampların dışına çıkarılmamalıydı heryere dağılmamalıydı bunda yanlış politika uygulandı katılıyorum fakat kirasını ödemek ,maaş vermek konusunda kanıt gerekli.Yapılan yardımlar PTT aracığı ile Avrupa dan gelen mülteci yardımıyla yapılan ödemelerdir.Bizzat bunu araştırdım.Suriyeli sığınmacıların ücretsiz yerlerde oturduklarıyla ilgili sosyal medyada çok iddia var. Fakat doğrusu; valilikler, kamplar dışında kalan Suriyelilere 250'şer lira yardımı yapıyor.Suriyeli vatandaşlar, bir Amerikan vatandaşı Türkiye'de üniversiteye nasıl giriyorsa o şekilde giriyorlar. Yani; Yüksek Öğretim Kurumu'na kayıt yaptırıyor ve yatay- dikey geçiş sistemleri ile üniversiteye giriyorlar. Bu alanda Türkiye'de öne çıkan 7 üniversite var. Ama özel olarak bir ayrıcalık yok.Suriyeli öğrencilere 1200 lira burs veriliyor ama bu program Yurt Dışı Türkler ve Akrabalıklar Başkanlığı tarafından organize edilen ve finansmanı Avrupa Birliği tarafından gerçekleştirilen bir burs programı tarafından veriliyor. Vergilerden ve kamu kaynaklarından ödenmiyor.Türkiye'de bir yabancı nasıl aracını kullanıyorsa aynı şartlar Suriyeliler için de geçerli. Suriyeli vatandaşı burada geçici trafik belgesi alması lazım ve bu belgenin de vergisi var. Kaynak: CNNtürkPardon da 15 senedir iktidarda olan bir partiden söz ediyoruz nasıl herşey bir anda olabilir diyorsunu hala anlamadım bu zamana kadar ne zaman ekonomide istikrar oldu ne zaman işsizlik azaldı söyler misiniz. Zor süreçten neden geçiyoruz kimin sayesinde? zor süreçten geçiyorsak bu ekonomiyi yönetememekten kaynaklı bu halkı yönetememekten. Sen getir elin Suriyelisini kirasını ver, maaşını ver işlere onları yerleştir. Borç oldu dağ gibi satılmadık yerimiz kalmadı hala daha yok ABD bizden korkuyor bilmem ne sen paranın kıymetine bak bakalım var mı? soruyorum ya size hadi seçim oldu sonuç da belli ne değişecek? 15 senede birşey değişmemiş ya daha da kötüye gidiyoruz
Ben bir çalışan anne olarka kendi acımdan baktim.ev hanımı sürünsün demiyorum ki :) tabiki çocuk başına para verilsin.isssizlik maaşı olsun...Ev hanımları sürünsün dimi. Kimse bizi düşünmüyor kardeşim. Avrupada her çocuk başına ne kadar para düşüyor burda çocuklarda analarda babalarda sürünüyor. Zengin hayatını yaşıyor ama fakir hep fakir. Çok büyük haksizliklar var gerçekten yeter artık
Öncelikle iyi araştır evet Suriyeliler geldi napsaydık hepsinin ölmesine izin mi verseydik.Belli bölgede kampların dışına çıkarılmamalıydı heryere dağılmamalıydı bunda yanlış politika uygulandı katılıyorum fakat kirasını ödemek ,maaş vermek konusunda kanıt gerekli.Yapılan yardımlar PTT aracığı ile Avrupa dan gelen mülteci yardımıyla yapılan ödemelerdir.Bizzat bunu araştırdım.Suriyeli sığınmacıların ücretsiz yerlerde oturduklarıyla ilgili sosyal medyada çok iddia var. Fakat doğrusu; valilikler, kamplar dışında kalan Suriyelilere 250'şer lira yardımı yapıyor.Suriyeli vatandaşlar, bir Amerikan vatandaşı Türkiye'de üniversiteye nasıl giriyorsa o şekilde giriyorlar. Yani; Yüksek Öğretim Kurumu'na kayıt yaptırıyor ve yatay- dikey geçiş sistemleri ile üniversiteye giriyorlar. Bu alanda Türkiye'de öne çıkan 7 üniversite var. Ama özel olarak bir ayrıcalık yok.Suriyeli öğrencilere 1200 lira burs veriliyor ama bu program Yurt Dışı Türkler ve Akrabalıklar Başkanlığı tarafından organize edilen ve finansmanı Avrupa Birliği tarafından gerçekleştirilen bir burs programı tarafından veriliyor. Vergilerden ve kamu kaynaklarından ödenmiyor.Türkiye'de bir yabancı nasıl aracını kullanıyorsa aynı şartlar Suriyeliler için de geçerli. Suriyeli vatandaşı burada geçici trafik belgesi alması lazım ve bu belgenin de vergisi var. Kaynak: CNNtürk
Sana bi "Eyyyyy Depresifffff sen kimsin ?kimsin sen?" dersem görersin korkuyu
Saçmalamayın lütfen yaa ben size direkt söyleyeyim araştırmama gerek yok. Ben üniversite de çalışıyorum hanımefendi. Bu sene üniversitemize yatay dikey değil direkt kayıt olan onlarca Suriyeli ismi verebilirim size. Yatay dikey geçiş olması için herhangi bir üniversiteye başlamış olması gerekir ama değil bunlar baştan başlayanlar kaldı ki başka ülkeden buraya gelen herhangi bir yabancı kişi önce DENKLİK sınavına girer ona göre girer bunlarda öyle birşey de yok.
Avrupa daha kendisi mülteci almıyor nasıl yardım yapacak acaba? Sadece bizim mahallede kira vermeden oturanlar var nüfus kağıdı alıp vatandaş oldular bir de Amerika'nın vatandaşlık şartlarını bir okuyun bakalım. Ekonomi ile ilgili dediklerimi niye pas geçtiniz he he Amerika bizden korkuyor tırsıyor çok komiksiniz yaaa
Trump en büyük kankam İsrail demiş duydun muvan münit diyorum ve arttırıyorum israil de bizden korkuyor
Trump en büyük kankam İsrail demiş duydun mu
İşte kilit cümle abd de korku yarattıysaEn güzeli oldu hayırlısı olsun.Piyasalar da belirsizlik bitti,koalisyon olmayacağından işler çok daha hızlı ilerleyecek.Bürokraside ki yavaşlık ortadan kalkacak.İnsanlar kavgalardan muhalefetlikten kurtulacak.Meclis rahat bir çalışma ortamı yakalayacak.Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ABD de korku yaratıı ise doğru yoldayız demektir en basiti.Dolar kurları ile ekonomimizin canlılığını yoketmeye çalışanlara da ilk günden kapak oldu.Umarım Türkiye çok daha hızlı süreci işleterek tüm hızıyla büyümeye odaklanacak.Ülkemiz için hayırlı olsun
Tarihte de böyle bi dönem olmuştu merkezden yönetilen gibi falan bi şey de mi, ondan bahsediyorsunuz sizEn güzeli oldu hayırlısı olsun.Piyasalar da belirsizlik bitti,koalisyon olmayacağından işler çok daha hızlı ilerleyecek.Bürokraside ki yavaşlık ortadan kalkacak.İnsanlar kavgalardan muhalefetlikten kurtulacak.Meclis rahat bir çalışma ortamı yakalayacak.Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ABD de korku yaratıı ise doğru yoldayız demektir en basiti.Dolar kurları ile ekonomimizin canlılığını yoketmeye çalışanlara da ilk günden kapak oldu.Umarım Türkiye çok daha hızlı süreci işleterek tüm hızıyla büyümeye odaklanacak.Ülkemiz için hayırlı olsun
Söylentiler var bu konuda ama süre çok kısıtlı, bakalım neler olacak.Seçim bedelliyi getirir mi hanımlar bi fikriniz var mi?
bence getirir para lazım :)Seçim bedelliyi getirir mi hanımlar bi fikriniz var mi?
Hayırlı olsun ne diyelim.vardır birşeySeçime kadar nabzı ölçelim. Hakaret etmeden karşıt görüşlere saygı duyarak ....
Serbest kürsü olsun bu başlık.
sadece korksa iyi nefes alamıyor biz izin vermeden :)van münit diyorum ve arttırıyorum israil de bizden korkuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?