Öncelikle iyi araştır evet Suriyeliler geldi napsaydık hepsinin ölmesine izin mi verseydik.Belli bölgede kampların dışına çıkarılmamalıydı heryere dağılmamalıydı bunda yanlış politika uygulandı katılıyorum fakat kirasını ödemek ,maaş vermek konusunda kanıt gerekli.Yapılan yardımlar PTT aracığı ile Avrupa dan gelen mülteci yardımıyla yapılan ödemelerdir.Bizzat bunu araştırdım.Suriyeli sığınmacıların ücretsiz yerlerde oturduklarıyla ilgili sosyal medyada çok iddia var. Fakat doğrusu; valilikler, kamplar dışında kalan Suriyelilere 250'şer lira yardımı yapıyor.Suriyeli vatandaşlar, bir Amerikan vatandaşı
Türkiye'de üniversiteye nasıl giriyorsa o şekilde giriyorlar. Yani; Yüksek Öğretim Kurumu'na kayıt yaptırıyor ve yatay- dikey geçiş sistemleri ile üniversiteye giriyorlar. Bu alanda Türkiye'de öne çıkan 7 üniversite var. Ama özel olarak bir ayrıcalık yok.Suriyeli öğrencilere 1200 lira burs veriliyor ama bu program Yurt Dışı Türkler ve Akrabalıklar Başkanlığı tarafından organize edilen ve finansmanı Avrupa Birliği tarafından gerçekleştirilen bir burs programı tarafından veriliyor. Vergilerden ve kamu kaynaklarından ödenmiyor.Türkiye'de bir yabancı nasıl aracını kullanıyorsa aynı şartlar Suriyeliler için de geçerli. Suriyeli vatandaşı burada geçici trafik belgesi alması lazım ve bu belgenin de vergisi var. Kaynak: CNNtürk