Senede 5 defa zam yapip tam seçim zamanı 1 lira indirim yaparlar.Oy kazanmak adına benzinde, etde, ekmekte vs zam indirimi olacak. Secimden almak istediğini alan da amacına ulastikdan sonra bunlar 2,3 katına çıkacak. Yani boş vaatler, goz boyama... Maalesef
Sayın cumhurbaşkanımız emekli maaşına zam yapılsın.hayat pahalı emekliler geçinemiyor.ayni durum asgari ücret içind e geçerli.
Polislerin çalışma koşulları ve saatleri iyilestirilsin
Çalışan anneler yarim gün çalışsın.bebegi 2yasina gelene kadar.
Çalışan anneler memurlarda dahil kreş e götüreme kreş parası verilsin.nir tür destekleme gibi.kres belgesini götürene o yıla ait kreş ücreti verilsin.standart bir meblağ. Mesela her ay 300 lira givi.en azindan kreş ücretimizi rahat ödeyelim.
Bunların olması ülkemiz için zor değil.bize gelişen bir ülkeyiz.bence olabilir.
6 ay diye biliyorum.Almanyada bi arkadaşım var,komiser.yeni bebeği oldu.
2 yıl ücretli izindeyim, istersem 18 yaşına kadar çalışmayıp sonra kaldığım yerden devam edebilirim, dedi
Ben bele
Bizim burda 18 yılda adamın değil işini ruhunu söküp alırlar.
Bu arada bizde ücretli izin süresi nedir?
Kazen,
size bir takım veriler sunayım, uzun bir liste olacak şimdiden özür dilerim.
Ocak 2018 itibariyle dış ticaret açığı %108,8 oranında arttı.
İhracatın İthalatı karşılama oranı 2017 Ocak ayında %72,1 iken 2018 Ocak ayında %57,9'a düştü.
Ekonomiyi net bilemeyenler olabilir artık ülkelere ihraç ettiklerimiz ithal ettiklerimizi karşılama da zorlanmaktadır.
Kaynak istenecektir, TÜİK kimsenin itiraz etmeyeceği bir kaynak olacaktır sanırım.
http://www.tuik.gov.tr/PdfGetir.do?id=27784
Aşure yapmak için buğdayı İsrail vb ülkelerden, Kara Şimşek lakabını almış Mercimek Rusya'dan.
Karabiber, Kekik Polonya ve Almanya'dan.
https://www.tarim.gov.tr/BUGEM/Belgeler/Bitkisel Üretim/Organik Tarım/İstatistikler/2016/2016 Yılı İthalat Verileri.xlsx
Etler Sırbistan ve Polonya'dan(onaylamak için 2 büyük zincir market olan et ve süt kurumundan et alan zincir marketlerdeki karkas et menşeine bakabilirler yazıyor zaten)
TCMB brüt döviz rezervi 2018 Nisan ayı itibariyle 83.80 milyar Dolar, bu rakam son 6 yılın en düşük rezerv rakamıdır.
http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...r/Uluslararasi+Rezervler+ve+Doviz+Likiditesi/
Kısa vadeli dış borç stoku 2017 sonuna göre artış göstererek %5 olmuştur.
http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...stikler/Kisa+Vadeli+Dis+Borc+Istatistiklerii/
TÜFE'deki dalgalanma: http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...stikler/Enflasyon+Verileri/Tuketici+Fiyatlari
08.12.2016 tarih ve 4647-814/2016 sayılı yazıdır.
“Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü’nden alınan 08.12.2016 tarih ve E-92122 sayılı yazı ile Deniz araçlarında ÖTV’si sıfırlanmış yakıt kullanılmasına karar verilmiştir.
Bu sebeple deniz araçları yakıtı 2 lira civarına satın alırken çiftçi aynı haktan yararlanamadığından 5 lira civarına yakıt almaktadır.
Diğer veriler:
2002 benzin litre fiyatı 1,62 TL
2002'de 50 TL'ye 30.86 litre benzin alınıyordu.
2018 benzin litre fiyatı 6,08 TL
2018'de 50 TL'ye 8.22litre benzin alınıyor.
2000 elektrik birim fiyatı(konut) 3,81 kuruş
2002 elektrik birim fiyatı(konut) 11,48 kuruş
2002-2009 yılı arası elektrik birim fiyatı 11,48 kuruştan 21,37 kuruşa çıkarak %86.2 artmıştır.
02/01/2002 15:30 TCMB Dolar kuru efektif satış=1,44
02/01/2018 15:30 TCMB Dolar kuru efektif satış=3,77
2001 (Ecevit dönemi) işsizlik oranı %10.06
2002 işsizlik oranı %11.34
2018 işsizlik oranı %10.08
Dünya kabul edilebilir işsizlik oranı ortalaması %5.08
2002 et fiyatları 8,9 TL
2018 et fiyatları(et ve süt kurumu market zincirlerine temin edilen Polonya ve Sırbistan menşei Karkas et)29 TL
2018 Kasap (yerli büyükbaş kıyması) 36 TL
2017 Asgari ücret net 1404 TL.
2017 Nisan ayı 4 kişilik aile açlık sınırı 1518 TL
Açlık sınırı nedir?
4 kişilik ailenin yeterli beslenmek için gereken aylık gıda harcaması
2017 işçi emeklisi maaşı : 1455 TL
2017 Milletvekili maaşı: 17969 TL
2017 maaş zamlarına göre en düşük işçi emeklisi maaşına 81 TL, Milletvekili maaşına 1158 TL zam yapılmıştır.
Şunu da dipnot olarak düşelim 01 Ekim 2008 sonrası emekli olan/olacak kişiler kendilerinden önce emekli olanlarla aynı primi ödemiş olsalar dahi, ödedikleri primin %50'si emekli maaşlarına yansımaktadır.
01 Ekim 2008 sonrası emekli olanlara bağlanan en düşük işçi emekli maaşı 645 TL.dir
Eğer priminiz asgari ücret üzerinden yatıyorsa ve 2008 yılından sonra çalışma süreniz uzadıkça emekli maaşınız düşmektedir. Kaynak 2008'de emekliler için çıkartılan torba yasa.
Seçimlerde şöyle oldu, şu parti böyle bu parti şöyle demek yerine gerçek veriler üzerinden konuşmak isteyenlere kaynak oluşturmak maksatlı hazırladığım bu istatikleri tartışmak isteyen varsa buyursun.
Aslinda anlatmak istedigim seyi siz cok guzel ozetlemissiniz Turk toolumu olarak biz de hollandalilarinki gibi bir hayati hak etmiyor muyuz sizce :)Teşekkürler yorumunuz için gercekten cok guzel yazmissiniz yazdiginiz birçok seye katiliyorum ama burada her ulkenin kendi ekonomik durumu var ülkeleri kiyaslamayi digru bulmuyorum.hollanda bayagi zengin bir ülke... aynen dediginiz gibi kurallar cok güzel hersey dakik.ama insanlarda kural sayıyor uyuyor. Bizim ulkemizde bu yok bir park yapıyorsun 2 gun ya 2 gun sonra icinde pislik dışkı dolu yada kırık..birazda insanimizda aramalıyız bence hatayi devlet biryere kadar diye düşünüyorum.ve birsey daha en basiti burada görüyorum göllerde ördekler kuslar nasil civil civil ama turkiyede hayvanlar 1 gun yasamazki hemen öldürürler. Bence insanlar hep devlet dememeli birazda devletinin ardinda durup tencere tava calacagina disiplinli olup sahip çıkmalı. Gercekten yorumunuza katılıyorum herbir cumlesine dalga geçer gibi yazmadiginiz için tekrar teşekkürler ben yurt dışında yasayan biri olarak anladim sizi eminim sizde ne demek.istedigimi anlamışsınızdır
8 HAFTAAlmanyada bi arkadaşım var,komiser.yeni bebeği oldu.
2 yıl ücretli izindeyim, istersem 18 yaşına kadar çalışmayıp sonra kaldığım yerden devam edebilirim, dedi
Ben bele
Bizim burda 18 yılda adamın değil işini ruhunu söküp alırlar.
Bu arada bizde ücretli izin süresi nedir?
Kazen,
size bir takım veriler sunayım, uzun bir liste olacak şimdiden özür dilerim.
Ocak 2018 itibariyle dış ticaret açığı %108,8 oranında arttı.
İhracatın İthalatı karşılama oranı 2017 Ocak ayında %72,1 iken 2018 Ocak ayında %57,9'a düştü.
Ekonomiyi net bilemeyenler olabilir artık ülkelere ihraç ettiklerimiz ithal ettiklerimizi karşılama da zorlanmaktadır.
Kaynak istenecektir, TÜİK kimsenin itiraz etmeyeceği bir kaynak olacaktır sanırım.
http://www.tuik.gov.tr/PdfGetir.do?id=27784
Aşure yapmak için buğdayı İsrail vb ülkelerden, Kara Şimşek lakabını almış Mercimek Rusya'dan.
Karabiber, Kekik Polonya ve Almanya'dan.
https://www.tarim.gov.tr/BUGEM/Belgeler/Bitkisel Üretim/Organik Tarım/İstatistikler/2016/2016 Yılı İthalat Verileri.xlsx
Etler Sırbistan ve Polonya'dan(onaylamak için 2 büyük zincir market olan et ve süt kurumundan et alan zincir marketlerdeki karkas et menşeine bakabilirler yazıyor zaten)
TCMB brüt döviz rezervi 2018 Nisan ayı itibariyle 83.80 milyar Dolar, bu rakam son 6 yılın en düşük rezerv rakamıdır.
http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...r/Uluslararasi+Rezervler+ve+Doviz+Likiditesi/
Kısa vadeli dış borç stoku 2017 sonuna göre artış göstererek %5 olmuştur.
http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...stikler/Kisa+Vadeli+Dis+Borc+Istatistiklerii/
TÜFE'deki dalgalanma: http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...stikler/Enflasyon+Verileri/Tuketici+Fiyatlari
08.12.2016 tarih ve 4647-814/2016 sayılı yazıdır.
“Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü’nden alınan 08.12.2016 tarih ve E-92122 sayılı yazı ile Deniz araçlarında ÖTV’si sıfırlanmış yakıt kullanılmasına karar verilmiştir.
Bu sebeple deniz araçları yakıtı 2 lira civarına satın alırken çiftçi aynı haktan yararlanamadığından 5 lira civarına yakıt almaktadır.
Diğer veriler:
2002 benzin litre fiyatı 1,62 TL
2002'de 50 TL'ye 30.86 litre benzin alınıyordu.
2018 benzin litre fiyatı 6,08 TL
2018'de 50 TL'ye 8.22litre benzin alınıyor.
2000 elektrik birim fiyatı(konut) 3,81 kuruş
2002 elektrik birim fiyatı(konut) 11,48 kuruş
2002-2009 yılı arası elektrik birim fiyatı 11,48 kuruştan 21,37 kuruşa çıkarak %86.2 artmıştır.
02/01/2002 15:30 TCMB Dolar kuru efektif satış=1,44
02/01/2018 15:30 TCMB Dolar kuru efektif satış=3,77
2001 (Ecevit dönemi) işsizlik oranı %10.06
2002 işsizlik oranı %11.34
2018 işsizlik oranı %10.08
Dünya kabul edilebilir işsizlik oranı ortalaması %5.08
2002 et fiyatları 8,9 TL
2018 et fiyatları(et ve süt kurumu market zincirlerine temin edilen Polonya ve Sırbistan menşei Karkas et)29 TL
2018 Kasap (yerli büyükbaş kıyması) 36 TL
2017 Asgari ücret net 1404 TL.
2017 Nisan ayı 4 kişilik aile açlık sınırı 1518 TL
Açlık sınırı nedir?
4 kişilik ailenin yeterli beslenmek için gereken aylık gıda harcaması
2017 işçi emeklisi maaşı : 1455 TL
2017 Milletvekili maaşı: 17969 TL
2017 maaş zamlarına göre en düşük işçi emeklisi maaşına 81 TL, Milletvekili maaşına 1158 TL zam yapılmıştır.
Şunu da dipnot olarak düşelim 01 Ekim 2008 sonrası emekli olan/olacak kişiler kendilerinden önce emekli olanlarla aynı primi ödemiş olsalar dahi, ödedikleri primin %50'si emekli maaşlarına yansımaktadır.
01 Ekim 2008 sonrası emekli olanlara bağlanan en düşük işçi emekli maaşı 645 TL.dir
Eğer priminiz asgari ücret üzerinden yatıyorsa ve 2008 yılından sonra çalışma süreniz uzadıkça emekli maaşınız düşmektedir. Kaynak 2008'de emekliler için çıkartılan torba yasa.
Seçimlerde şöyle oldu, şu parti böyle bu parti şöyle demek yerine gerçek veriler üzerinden konuşmak isteyenlere kaynak oluşturmak maksatlı hazırladığım bu istatikleri tartışmak isteyen varsa buyursun.
6 ay diye biliyorum.
8 HAFTA
Ev hanımları sürünsün dimi. Kimse bizi düşünmüyor kardeşim. Avrupada her çocuk başına ne kadar para düşüyor burda çocuklarda analarda babalarda sürünüyor. Zengin hayatını yaşıyor ama fakir hep fakir. Çok büyük haksizliklar var gerçekten yeter artık
Hayir ucretli 16 hagta ( ilk mesajimda yanlis yazmisim kusura bakmayin)Buyur burdan
6 ay diye biliyorum.
Yok canım sen yanlış yazdın diye demedim. 2 yıl nerdeeee 4-6 ay nerde?Hayir ucretli 16 hagta ( ilk mesajimda yanlis yazmisim kusura bakmayin)
Sonra 6 ay ucretsiz alinabiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?