Erken seçim 24 Haziran Pazar Günü

Oy kazanmak adına benzinde, etde, ekmekte vs zam indirimi olacak. Secimden almak istediğini alan da amacına ulastikdan sonra bunlar 2,3 katına çıkacak. Yani boş vaatler, goz boyama... Maalesef
Senede 5 defa zam yapip tam seçim zamanı 1 lira indirim yaparlar.
Ve %50 alkışlar .
Cımhırbaşkınımmmızıı Allah başımızdan eksik etmesin diye alkışlarlar.

Musluk sularına kesin bisi katıyorlar bunun baska açıklaması olamaz.

Almanyada bi arkadaşım var,komiser.yeni bebeği oldu.
2 yıl ücretli izindeyim, istersem 18 yaşına kadar çalışmayıp sonra kaldığım yerden devam edebilirim, dedi
Ben bele
Bizim burda 18 yılda adamın değil işini ruhunu söküp alırlar.
Bu arada bizde ücretli izin süresi nedir?

Vatana Millete hayırlı olsun öncelikle ama üniversite sınavı tarihi değişmese idi iyi olurdu seçimler 1 temmuzda olabilirdi

Ev hanımları sürünsün dimi. Kimse bizi düşünmüyor kardeşim. Avrupada her çocuk başına ne kadar para düşüyor burda çocuklarda analarda babalarda sürünüyor. Zengin hayatını yaşıyor ama fakir hep fakir. Çok büyük haksizliklar var gerçekten yeter artık

6 ay diye biliyorum.

Baskanlik sisteminide iki adayida istemiyorum hatta elimde olsa bu ulkede yasamakda istemiyorum.
Cografi olarak o kadar tehlikeli bir yerdeyiz ki korkuyorum.

Hadi ABD saldirmadi diyelim. ABD Irana saldirinca Iran Turkiye ye tesekkurlermi diyecek.

Beni oglumla kabul edecek bir ulke istiyorum mesela Norvec olabilir. Ne pasaport ne vize yok utopik isin yoluyla gidecegiz.

Hayaller Norvec hayatlar Gonya

sevgili mune,
üzülerek belirtmek isterim ki verdiğin verilerin hiç bir hükmü yok.
işsizlik oranı, dolar, enflasyon ne bileyim asgari ücret,benzin vs.
senin benim ekonomim değil üst kaymağın ekonomisi mali krize girerse demek istedi bence kazen:))

Aslinda anlatmak istedigim seyi siz cok guzel ozetlemissiniz Turk toolumu olarak biz de hollandalilarinki gibi bir hayati hak etmiyor muyuz sizce :)
Siz insanlar kurallara uyuyor diyorsunuz , bende boyle insanlarin oldugu bir ulkede yasamak istiyorum , bu da 2 yolla olur
1. Egitim
2.yasalar

Egitim gun gectikce kotulesiyor bunu da yapan hukumet , kendilerine biat edecek cahiller ordusu yetistirdiler , inanin turkceyi konusamayan ve yazamayan yeni bir nesil var
2. Yasalar , bunu da hukumet yapar ama yapmiyor , keske gollerdeki ordekleri olduren insanlara agir cezalar verilse de bir daha kimse buna tenezzul etmese
Ulkede senelerdir hayvan haklari yasasi ciksin diye cirpiniyor insanlar , mesela size kizan bir komsunuz gelip kopeginizi silahla vurabilir ve karsiliginda sadece size ait bir mala zarar verdigi icin 3 kurus para cezasiyla yirtar cunku kanunumuz diyor ki hayvanlar maldir.
Yani orda adam haneye tecavuz etmis , silah kullanmis , bir cani oldurmus ama yasanin dedigi 3 lira ode bisi olmaz

Ekonomiye gelirsek , ulkeler neden zengin olur ? Devlet politikalariyla , bir devlet ihracati tesvik ederse , uretimi teavik ederse ureten ulke zengin olur
Ama bizim ulkemiz son yillarda uretim yapamaz hale geldi bu da hukumetin poliyikalari yuzunden
Bu kadar verimli topraklara , madenlere , isgucune sahip 3 tarafi denizle cevrili bir ulke nasil zengin olamaz? Bunun mantikli hicbir aciklamasi yok , cunku bitirdiler , herseyi sattilar , fabrikalar kapandi , tarim bitti , en son zeytin agaclatimizi bile kesmeye kalktilar

Devlet dediginiz olgu benim icin var , vatandas icin var , devleti biz olustururuz , bizim sectigimiz insanlarin bize hizmet etmesi icin vardir , ben de sectigim adami sonuna kadar elestirme hakkina sahibim , ondan hizmet isteme hakkina sahibim , ona odedigim vergilerin nereyr gittigini sorgulama hakkina sahibim
Cunku devlet benim icin var orda , siz avrupada tum bu haklara sahipsiniz , elestirebilirsiniz , protesto edebilirsiniz , hersey aciktir orda , vergimi ne yaptin diye sorabilirsiniz
Ama biz burda soramiyoruz , protestoda bulunanlar tutuklaniyor , ozgur basin diye birsey kalmadi , pek cok gazeteci hapishanede
Vs vs vs cok sey var anlatilacak , zira bu ulke hic sizin zannettiginiz gibi degil inanin
20 yil oncesine gore cok daha fakir , daha cahil , ozgurlugu kisitlanmis bir halk var burada

Herşeyin bukadar rahat yapılabilmesindeki sebep bence sağlam alternatiflerin olmaması sürekli aynı 2-3 kişi. Yönetici İdareci adaletli sağlam korkak olmayan çalışkan vizyon sahibi adaylar hiç yokki . İnsanlarda kimi kesim sabit parti adayı kim olursa olsun x partisine zaten verecek kimiside yaşam tarzı hangisine yakınsa kimiside alternatif olmadığından beterin beterindnse düşüncesiyle oy kullanıyor.

8 HAFTA

@esracelik61 bakin mune cok guzel cikarmis rakamlari, son 20 senede nerden nereye gelmisiz.. ekonomi nasil batmis , ulke nasil bitmis

İşte Avrupa'da çalışmasan bile ben çocuğuma bakıcam desen bile çocuk başına ciddi paralar ödeniyor ki bu paralar yıllık bez masrafı, mama parası, okuma parası olarak veriliyor yani gayet rahat çalışmayabiliyor ki işsizlik maaşı hariç. Benim kaynım Amerika'da eşi de kendisi de çalışmıyor ama 4 senede falan olmuştur kaynım işten çıkalı ama geçiniyorlar kız işsizlik maaşı alıyor yüksek lisans ve stajda olduğu içinde alıyor ki en pahalı eyaletlerden birinde yaşıyorlar. Biz bir ay maaş almasak öldük zaten

6 ay diye biliyorum.

8 hafta doğum öncesi 8 hafta da doğum sonrası izin var ama tabii ki 2 ay doğumdan sonra çocuğu bırakıp çalışmak için çok kısa bir süre olduğundan, genelde son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu alıp 5 hafta doğum sonrasına aktarılıyor. 3 hafta kala artık izine çıkmak zaten zorunlu.

Yanii ne kadar ağırlaşsa da, ne kadar zorlansa da sırf bebeğiyle 5 hafta daha vakit geçirebilmek için son 3 haftaya kadar çalışıyor anne. Doğumdan sonraki o izinler bittikten sonra hala çalışmak istemiyorsa 6 ay ücretsiz izin hakkı var yanii maaş almadan ama bu da çok zor 6 ay tek maaşla geçinmek tabii ki zor. Kaldı ki burada o kadar idare eden işyeri bulmak da hayli zor hele ki özel kurumsa

En güzeli oldu hayırlısı olsun.Piyasalar da belirsizlik bitti,koalisyon olmayacağından işler çok daha hızlı ilerleyecek.Bürokraside ki yavaşlık ortadan kalkacak.İnsanlar kavgalardan muhalefetlikten kurtulacak.Meclis rahat bir çalışma ortamı yakalayacak.Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ABD de korku yaratıı ise doğru yoldayız demektir en basiti.Dolar kurları ile ekonomimizin canlılığını yoketmeye çalışanlara da ilk günden kapak oldu.Umarım Türkiye çok daha hızlı süreci işleterek tüm hızıyla büyümeye odaklanacak.Ülkemiz için hayırlı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…