Teşekkürler yorumunuz için gercekten cok guzel yazmissiniz yazdiginiz birçok seye katiliyorum ama burada her ulkenin kendi ekonomik durumu var ülkeleri kiyaslamayi digru bulmuyorum.hollanda bayagi zengin bir ülke... aynen dediginiz gibi kurallar cok güzel hersey dakik.ama insanlarda kural sayıyor uyuyor. Bizim ulkemizde bu yok bir park yapıyorsun 2 gun ya 2 gun sonra icinde pislik dışkı dolu yada kırık..birazda insanimizda aramalıyız bence hatayi devlet biryere kadar diye düşünüyorum.ve birsey daha en basiti burada görüyorum göllerde ördekler kuslar nasil civil civil ama turkiyede hayvanlar 1 gun yasamazki hemen öldürürler. Bence insanlar hep devlet dememeli birazda devletinin ardinda durup tencere tava calacagina disiplinli olup sahip çıkmalı. Gercekten yorumunuza katılıyorum herbir cumlesine dalga geçer gibi yazmadiginiz için tekrar teşekkürler ben yurt dışında yasayan biri olarak anladim sizi eminim sizde ne demek.istedigimi anlamışsınızdır
Aslinda anlatmak istedigim seyi siz cok guzel ozetlemissiniz Turk toolumu olarak biz de hollandalilarinki gibi bir hayati hak etmiyor muyuz sizce :)
Siz insanlar kurallara uyuyor diyorsunuz , bende boyle insanlarin oldugu bir ulkede yasamak istiyorum , bu da 2 yolla olur
1. Egitim
2.yasalar
Egitim gun gectikce kotulesiyor bunu da yapan hukumet , kendilerine biat edecek cahiller ordusu yetistirdiler , inanin turkceyi konusamayan ve yazamayan yeni bir nesil var
2. Yasalar , bunu da hukumet yapar ama yapmiyor , keske gollerdeki ordekleri olduren insanlara agir cezalar verilse de bir daha kimse buna tenezzul etmese
Ulkede senelerdir hayvan haklari yasasi ciksin diye cirpiniyor insanlar , mesela size kizan bir komsunuz gelip kopeginizi silahla vurabilir ve karsiliginda sadece size ait bir mala zarar verdigi icin 3 kurus para cezasiyla yirtar cunku kanunumuz diyor ki hayvanlar maldir.
Yani orda adam haneye tecavuz etmis , silah kullanmis , bir cani oldurmus ama yasanin dedigi 3 lira ode bisi olmaz
Ekonomiye gelirsek , ulkeler neden zengin olur ? Devlet politikalariyla , bir devlet ihracati tesvik ederse , uretimi teavik ederse ureten ulke zengin olur
Ama bizim ulkemiz son yillarda uretim yapamaz hale geldi bu da hukumetin poliyikalari yuzunden
Bu kadar verimli topraklara , madenlere , isgucune sahip 3 tarafi denizle cevrili bir ulke nasil zengin olamaz? Bunun mantikli hicbir aciklamasi yok , cunku bitirdiler , herseyi sattilar , fabrikalar kapandi , tarim bitti , en son zeytin agaclatimizi bile kesmeye kalktilar
Devlet dediginiz olgu benim icin var , vatandas icin var , devleti biz olustururuz , bizim sectigimiz insanlarin bize hizmet etmesi icin vardir , ben de sectigim adami sonuna kadar elestirme hakkina sahibim , ondan hizmet isteme hakkina sahibim , ona odedigim vergilerin nereyr gittigini sorgulama hakkina sahibim
Cunku devlet benim icin var orda , siz avrupada tum bu haklara sahipsiniz , elestirebilirsiniz , protesto edebilirsiniz , hersey aciktir orda , vergimi ne yaptin diye sorabilirsiniz
Ama biz burda soramiyoruz , protestoda bulunanlar tutuklaniyor , ozgur basin diye birsey kalmadi , pek cok gazeteci hapishanede
Vs vs vs cok sey var anlatilacak , zira bu ulke hic sizin zannettiginiz gibi degil inanin
20 yil oncesine gore cok daha fakir , daha cahil , ozgurlugu kisitlanmis bir halk var burada