At gözlüğü takan insanlarla tartışmaya girilmiyor malesef.....size diyorumki her ulkenin ekonomisi kendine zor ama inatla anlamak istemiyorsunuz.... begenmiyorsam geri don zengin ulkene lafa bak turşu kur.....siz begenmiyorsaniz durmayin o fakir ülkede...ben hollandayi kotulemiyorum artisida var eksisi de ama biz gurbetçiler sizin kadar aglamiyoruz emin olun.... turkiyedeki sizin gibi avrupa meraklisi insanlar burayi cennet giruyor ama yasamayan bilmiyor... ordaki zorluklar burdada var heryerde var.... gelmis tatile gormusmus almanyayaa,gormek baska yasamak baska ozman bizde gelip görüyoruz turkiyeyi niye diyor bazi kendini bilmezler orda yasayip burayi bilmiyor laf atıyor.....ama işte lafla peynir gemisi yürümüyor... her şey para kopege bile ayda nekadar sigorta parasi ödüyoruz kendimize tek ayda 400 euro sigorta parasi ödüyoruz..... burda ordaki gibi calistigin fabrika yapmiyor sigortanı ekstra ikramiyede vermiyor... meselaaaa... demem oki artiysa arti eksiyse eksi her ulkenin zorluklari var ama haddimizi asmayalim
Ben yurtdisinda da yasamis biri olarak size izah ediyim durumu :)
Evet avrupa'da hayat cok pahali , su bile alsaniz tl ye cevirdiginizde burdakinden kat be kat oduyorsunuz , vergiler agir , saglik sistemi farkli calisiyor vs..
Ancak alim gucu daha yuksek , ulkelerin senelik yayinlanan raporlarina bakarsaniz yoksulluk siniri rakamlari avrupa ile ulkemiz arasinda daglar kadar farkli , maas , calisanlarin sosyal hakki , calisma saatleri , harcanan emege odenen rakamlar vs hepsi avrupada cok daha iyi
Burada ozel sektorde insanlar gunde 12 saat calisiyor nerdeyse ve cogu asgari ucret seviyesinde maas aliyor , duzgun bir evin kirasinin en az 1.000 tl oldugu , benzinin litresinin 6 tl oldugu bir ulkede 1.600 tl ile ev gecindiriyorlar
Bu arada avrupada 5 yil once adam 50 eur ya bir depo benzin aliyorsa 5 yil sonra da 50 hadi bilemedim 55 eur ya bir depo benzin aliyor
Ama ben burda 5 yil once 150 tl ye bir depo benzin alirken 5 yil sonra 300 tl ye aliyorum
Ayrica avrupa sevdamizin temel nedeni ekonomik degil toplum yasami , avrupada kurallara uyan insanlar var , birbirine saygi duyan , trafik kurallari cok net ve kesindir , kimse yolun saginda kafasina gore arabayi cekip 5 dk isim var abi deyip 40 saat yolu isgal etmez , kaldirima araba park edip yayalari yola inmeye mecbur birakmaz
Hukuk vardir , duzgun sekilde isler , tecavuzcusu , hirsizi , katili duzgun yargilanir , cezasini alir toplum huzur icinde uyur
Kadin ikinci sinif vatandas degildir , cocullar esit egitim hakkina sahiptir , paran varsa cocuguna iyi egitim aldir yoksa surunsun demezler vs vs vs
Daha cok sey yazmak isterim ama vakit yok parmaklarim acidi
Ben 40 yasindayim , maalesef uzulerek soyluyorum ki bu ulke cok degisti , artik demokrasi yok , ozgurluk yok , saygi yok kisacasi toplum diye birsey kalmadi bu ulked3
Su anda deli gibi calisiyorum , tek hedefim cocuklarimi avrupaya gonderebilmek , b3n vatan hasretiyle geri donmustum keske donmeseymisim