• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken seçim 24 Haziran Pazar Günü

Asgari ücret 1300euro deyip gecmeyeceksin işte.
Alım gücü nedir ondan haberin var mı?
Hollanda’da et kaç para, süt kaç para?
Millet kurbandan kurbana et yiyor bu ülkede.
Benzin 6 küsür lira. Hangimizin attıgı adım paraymış?
Tek kıyasınız ev kirası. Diğerleri cıkmıyor ağzınızdan çünkü kıyaslayabileceğiniz baska bir sey kalmadı artık. Ev kirasında da Hollandayı aratmıyoruz zaten.
Sebze meyve desen uçmuş. Salkım domates yiyelim desen 5-6 lira.
Asgari ücret 900 lirayken daha yüksekti alım gücümüz.

Neymiş biz gibi ağlamıyorlarmış.
İnsan şunu söylerken utanır ya.
Ayyy çok utandımmm git ağla

Ben bu konuyu görmeyeydim iyiydi :işsiz:
Okuyup banlanmadan çıkabilir miyim acaba?

Ayrica az calmak cok calmaktan daha mi normal?

Mühür olayı başka bir mevzu, 1 oy ile 1 milyon oy farketmez çalınması durumunda hepsi eşittir fakat mühürlü, mühürsüz olayı sonucu değiştirecek bir oran değildi. Yani sonucu değiştirmeyecek bir oran için hile yapılmaz. Yapılıyorsa da yapan salaktır.

Yok yahu Akp iktidarından sonra üniversiteye gittim ben. Tam Fetonun palazlandığı dönemler. 89'luyum.

hımm sizden 10 sene öncede öyleydi o zaman... Yani ben üniversitede iken

Auri Auri sizin gördüklerinizi ben dershanelerinde yaşadım.

Surekli yurtta kalmak icin bizimle görüşüp konusuyorlardi.
Mini etek vs giyen kızlara karşı farkli tutum vardi.

Yurtlarında kalan arkadaslarim agliyorlardi
Psikolojileri iyi degildi.
Surekli derslere saç baş dagilmiş, bitkin ve sınırlı geliyorlardi.
Ağlayanlar oluyordu.
Telf ellerinden aliyorlarmis.
Dersanedeki müdürün odasından telf. Aileleriyle konuşabiliyorlarmis.

Ve 15gunde 1 eve hafta sonu gidiyorlardi.

Aileleri kandırmışlar bir sekilde aileler çocuklarına baskı yapıyordu orada kalacaksın diye.

Onlarda seslerini cikaramiyorlardi.

Ve alevi olan arkadaşlarım biz aleviyiz diyemiyorlardi.
Dislandiklarina bizzat şahit oldum.
Zümresi değiştirildi.
Sınıfı daha yüksek sınıftayken aşağı sınıfa alindi.

+bir kaç defa çatı katındaki sohbetlerine davet edildik.
Annemide davet ettiler.
Hiç gitmedim.
Ben sadece derslere girip çıkıyordum.

Tabi orada neler yaşanıyor bilmiyorum gözümle gormedim bisi diyemem.
Zikir çekilip sohbet ediliyo dendi ama bilemem.
Kimse bisi anlatmiyordu.

Ama basma etekle derse giren öğretmenlerin eşlerinin hep unide dekan akedemisyen vs olduğu konuşuluyordu.

1 sene gittim dershaneye cozemedim.
Ama cok alengirli isler dönüyordu bence.
Keşke heycan olsun diye yurtta kalsaymışım biraz.

Çünkü sen benim ailemi benden iyi tanıyorsun çok mantıklı :) bak ben kendimden örnek verdim onu bile reddediyosun :)
Sizinle senli benli konuşmayı tercih etmem.
Sömürülen taraf genelde internet kullanmaz dediniz. Ailenizle ilgili fikrim ve ilgim yok . Dolayısıyla reddetmiş olmuyorum.

kullanılmayan her oy iktidarı destekler bu her zaman böyledir malesef. Umarım gelecek nesil okuyan araştıran doğruyu yanlışı arayan sorgulayan bireyler olurlarda düzlüğe çıkarız. Zira bizim zamanımız çok kötü bi zaman
Ben yeni nesilden gerçekten ümitliyim. Ne zamandır haberleri de var. Aşırı din eğitimine maruz kalan çocuklar yığınlar halinde deizme kayıyor. İnancımı yazacak değilim ama gençler de bir şeylerin ters gittiğinin farkında ki meydan okuyorlar. Gurur duyuyorum.

''isteseniz de istemeseniz de, çatlasanız da patlasanız daaaa'' , diye başlayan hitabeler kullanan bi diktatörün, rejimini sevmek ironisi, bana göre toplum olarak inanılmaz eziğiz.....
ne saygı kaldı ne minnet, kardeş kardeşi kırar oldu, yazık çok yazık, seçim konusuna gelince hazırlıklar çoktan yapılmıştır zaten, kimin kazanacağı bile bellidir, daha adını bılmedıgımız kısı hemde.....

Sizinle senli benli konuşmayı tercih etmem.
Sömürülen taraf genelde internet kullanmaz dediniz. Ailenizle ilgili fikrim ve ilgim yok . Dolayısıla reddetmiş olmuyorum.

Yanıldığımı söyleyebiliyosun ama . İş yürütmüyoruz burda konu tartışıyoruz resmi bi ortamda da değiliz . Tercih senin ama bende siz diye konuşmayı tercih etmiyorum

BU ülkeyi yönetebilecek tek bir adam var oda yillardir yapilan secimlerden belli
Iktidar lideri sayin RECEP TAYYİP ERDOGAN hak edene hak ettigi gibi cevap verip gayet uslubuna dikkat eden bir lider
Çirkin agizlilar kendilerini belli ediyorlar ezberlemisler bi cahil bir koyun başka birsey bilmiyorlar sanki eskiden ülkede ekomnomi süpermiş adalette mükemmelmiş haksiz yere asinlanlari unuttunuzmu yağ kuyruklarini hastane kuyruklarini daha bir cok şey size rahatlikta batiyoo recep tayip erdogan nefretiniz yüzünden ülkemizi bölmeye kalktiniz gezi bahenesiyle tek o gitsin diye vatanimiz umrunuzda degildi cahil sizlersiniz ve bu yazimda hic bir hakaret yok silinirsede tarafli oldugunuz anlisir konuyu acan kimse yada herneyse ve onemli olan kimin secilecegi degil bu ülkeyi yönetebilecek ikinci bir isim yok bunun herkez farkinda secim sonuclarida belli VATANIMIZ ICIN BAYRAGIMIZ ICIN TÜRKIYE CUMHURIYETI ICIN HAYIRLI OLAN OLSUN

kullanılmayan her oy iktidarı destekler bu her zaman böyledir malesef. Umarım gelecek nesil okuyan araştıran doğruyu yanlışı arayan sorgulayan bireyler olurlarda düzlüğe çıkarız. Zira bizim zamanımız çok kötü bi zaman
Haklısınız gelecek nesil de pek umut vaad etmiyor umarım toparlanabilir de bi oh çekeriz

Ben yeni nesilden gerçekten ümitliyim. Ne zamandır haberleri de var. Aşırı din eğitimine maruz kalan çocuklar yığınlar halinde deizme kayıyor. İnancımı yazacak değilim ama gençler de bir şeylerin ters gittiğinin farkında ki meydan okuyorlar. Gurur duyuyorum.

Umuyorum bekliyorum...

Mühür olayı başka bir mevzu, 1 oy ile 1 milyon oy farketmez çalınması durumunda hepsi eşittir fakat mühürlü, mühürsüz olayı sonucu değiştirecek bir oran değildi. Yani sonucu değiştirmeyecek bir oran için hile yapılmaz. Yapılıyorsa da yapan salaktır.

hımm sizden 10 sene öncede öyleydi o zaman... Yani ben üniversitede iken
Yok patron salak degiller,gayet orgutlu davraniyorlar calarken.
Muhursuz oy da calinti demek
Mukerrer oy da
Ölülere oy kullandirmak da

Yanıldığımı söyleyebiliyosun ama . İş yürütmüyoruz burda konu tartışıyoruz resmi bi ortamda da değiliz . Tercih senin ama bende siz diye konuşmayı tercih etmiyorum
Resmiyetle ne alaka. Yolda otobüste veya bir mağazada iletişim kurmanız gerektiğinde sen diye hitap ediyorsaniz hiç tarzım değil ;)

Auri Auri sizin gördüklerinizi ben dershanelerinde yaşadım.

Surekli yurtta kalmak icin bizimle görüşüp konusuyorlardi.
Mini etek vs giyen kızlara karşı farkli tutum vardi.

Yurtlarında kalan arkadaslarim agliyorlardi
Psikolojileri iyi degildi.
Surekli derslere saç baş dagilmiş, bitkin ve sınırlı geliyorlardi.
Ağlayanlar oluyordu.
Telf ellerinden aliyorlarmis.
Dersanedeki müdürün odasından telf. Aileleriyle konuşabiliyorlarmis.

Ve 15gunde 1 eve hafta sonu gidiyorlardi.

Aileleri kandırmışlar bir sekilde aileler çocuklarına baskı yapıyordu orada kalacaksın diye.

Onlarda seslerini cikaramiyorlardi.

Ve alevi olan arkadaşlarım biz aleviyiz diyemiyorlardi.
Dislandiklarina bizzat şahit oldum.
Zümresi değiştirildi.
Sınıfı daha yüksek sınıftayken aşağı sınıfa alindi.

+bir kaç defa çatı katındaki sohbetlerine davet edildik.
Annemide davet ettiler.
Hiç gitmedim.
Ben sadece derslere girip çıkıyordum.

Tabi orada neler yaşanıyor bilmiyorum gözümle gormedim bisi diyemem.
Zikir çekilip sohbet ediliyo dendi ama bilemem.
Kimse bisi anlatmiyordu.

Ama basma etekle derse giren öğretmenlerin eşlerinin hep unide dekan akedemisyen vs olduğu konuşuluyordu.

1 sene gittim dershaneye cozemedim.
Ama cok alengirli isler dönüyordu bence.
Keşke heycan olsun diye yurtta kalsaymışım biraz.

O dersaneler çok genci mahvetti zaten. İyi ki kalmamışsınız.

Nasıl bir insansın anlamadım gitti anlamakta istemiyorum senin gibi dostum olmasın inşallah. Her insan kandırılır diğer partilerde ki adamlar da kandırılmıştır biz bişey diyormuyuz sen yada senin yakınında olan biri birine inanıp gerçek yüzünü görüpte doğru yola devam ettikten sonra o kişiye yada kendine aptal diyomusn Allah’ın yolundan gitsen dersin ki şükürler olsun doğru yolu buldum Allah’a dua edersin ama nerdeee

pff banlanmışsın ama gelince okursun.
akp nin allahın yolu olduğunu sanmana bir güldüm bir güldüm sorma:))

Araştırmaya ve sorgulamaya sevk ettikleri insan sayısı cidden azımsanmayacak kadar büyük. Yeğenlerim de bu güruhun içindeler, inanç konusunda hiç bir yönlendirmem olmadığı halde ikisi de benimle bunları konuşabiliyor, özellikle büyük olan tarihe çok ilgili ve siyaset yapabiliyorum inanılmaz verimli bir şekilde lise öğrencisi olmasına rağmen. Kimi ailesinin görüşünden çıkamıyor. Kimi sıyrılıyor ve kendi fikirlerinin peşinden gidiyor, sıyrılanların çok olmasını diliyorum yalnızca.

Yine tek taraflı yayın başlamış ..
bigsupporter-gif.1318316

Kimse muhalefet olmayı başaramadığı için,bu ÜLKE'de muhalefet yok...
Herkes fikrini söylesin çekilsin .
Diğer fikirleri aşağılamak sizi üstün tutmuyor hatta daha da aşağılanıyorsunuz.
Ben Evet çiydim.
Sayfa sayfa karşıt görüşçüler saydırdı millete durdu,iddialı iddialı konuştu ''eğer evet çıkarsa 6 ay sonra yiyecek ekmek bulamayacaksınız ''dendi.
Ben gayet iyi kazandım ,açta kalmadım kalana da yardım ettim.
Yani bana dokunan bir şey yok.
bigsmilie76-gif.1318315

Şu bir gerçek mi ? GERÇEK.'
Eleştirsin ama sana ters gelen şeyleri,fakat insanların özgür iradelerini eleştirmek kimseye düşmez !
Konu burada ERDOĞAN mı bilelim ?
Yoksa Ülke geleceği mi?
Eğer ERDOĞAN sa herkes kendi kumunda oynasın.
Ama Ülke geleceğiyle BAŞKAN seçimlerini farklı şeylerle karıştırmayın!
Bir çoğunuzun ne demek istediğini sayfalarca okudum anlamadım .
Saldırmayı bırakıp fikirlerinizi enpoze edip kabullendirme çabasına girmeyin.
Kimse kimseden fazla akıllı değil.
Yurt dışında yaşayıp ÜLKE sini öven birine ''Ülkeni bu kadar övüyorsan geri dön'' diyenler.
O halde bu Ülke de yaşamaktan çok rahatsız olan,özendiği Ülkere gitsin. Tuttuğumuz yok .
Konuya dönecek olursak,seçim iyi ki erkene alınmış.
Bu belirsizlik ve ekonomik sancıdan kurtulmak iyi olacak, nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması öncesinde 4.0979 TL olan dolar, seçim tarihinin telaffuz edilmesiyle birlikte adeta çakıldı. Dolar 4.0175 TL'ye kadar gerilerken, TL dolar karşısında yüzde 1.9 ile en fazla değer kazanan para birimi oldu. Euro da 5 liranın altına indi. Döviz açık pozisyonu taşıyan şirketlerin kur farkı zararı da yaklaşık 16 milyar TL azaldı.
Bir şeyler doğru olacak bence .

Bu da benim düşüncem!
Sağlıklı düşünceler olursa eşlik ederim.
c014-gif.1318327
İlk başta düşüncelerine saygı duyduğumu belirteyim.
Burda olsun karşılıklı olsun insanlar saygı çerçevesinde beyin fırtınası yapmalı diye düşünüyorum. Başkanlık sistemini savmunmayan biri olarak bunu gündeme getiren ve uygulamaya koyan iktidar ve muhalif partilerine bir vatandaş olarak karşıyım. Siz nasıl evet oyu verdiyseniz bende hayır oyu verdim bu gayet doğal. Bizler ortak gayemiz olan ülke birliği işin birbirimize saygı duymalı ve akıl çerçevesinde eleştirebilmeli. Referandum olsun seçim olsun her sonuçta aksi düşüncem de çoksa da sonuç inşallah ben ve benim gibi düşünenler hata yapmıştır ülke için hayırlısı budur diye düşündüm.
Asla önyargılı düşünmemeye çalıştım ancak bu seçim ve referandum sonrası ekonomik ve sosyal duruma baktığımda ve en önemlisi dış politika uygulamaları gözden geçirildiğinde ülkenin ateş üstüne olduğunu gördüm. Sınır ili Hatay da yaşıyorum ve ister istemez bir çok şeye şahit oldum. İnan daha iyi olmadı gidişat. Dilerim sen haklısındır ve bu seçim sonrası ekonomi düzelir.

Back