• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken seçim 24 Haziran Pazar Günü

Herkes mutlu siz yine mutsuz.
2007051701-1-gif.1318443

Referandum seçimlerine döndük yine.
Herkes HAYIR dedi...Birbirini yedi
EVET kazandı.
yy6e-gif.1318440

Eee sonuç belli,tartışıp can sıkmaya değmez bence boş konuşmaya gerek yok.
Görüyorsunuz anlatmaya gerek yok ..
msntr-1-com-200704302-gif.1318446

İŞ DÜNYASI MUTLU

bullet.jpg
Erdal Bahçıvan/ İSO Başkanı
Seçimin, haziranda yapılacak olmasını ekonomimiz için olumlu bir karar olarak değerlendiriyoruz. 2018 yılının ikinci yarısını şimdiden belirsizliğin ortadan kalkacağı, ekonomiye odaklanacağımız bir dönem olarak görüyorum.

bullet.jpg
Abdurrahman Kaan/MÜSİAD Başkanı
İş dünyasının ihtiyacı olan istikrar ortamını sürdürebilmek ve yakın coğrafyamızda cereyan eden siyasi ve fiziki hareketlilik karşısında, seçimin bir an önce yapılması ülkemizin geleceği adına sonderece olumlu.

bullet.jpg
Şekip Agdaviç/ İTO Başkanı
Seçimlerin erken yapılması en çok reel sektöre yarar, iş dünyası yatırım kararlarını öne alır. Çok daha güçlenecek yönetim sistemiyle üretim yarışı 1.5 yıl erken başlar. Türkiye'nin bekleyecek bir saati bile yok.

bullet.jpg
Nail OLPAK/ DEİK Başkanı
Ülkemizin belirsizliklerle kaybedecek vakti yok. Kasım 2019'da yapılması planlanan seçimlerin öne alınmış olması belirsizliklerin de bir an önce ortadan kalkacağı ve önümüzü daha net göreceğimiz anlamına geliyor.

bullet.jpg
Ali Kopuz/İSTİB Başkanı
Kalıcı istikrar için en doğru karar bir an önce milli iradeye başvurmaktır. Kirli oyunlara fırsat bırakmadan, Türk Milleti yanılmaz iradesi ile tüm dünyaya, istikrarlı yürüyüşüne devam edeceğini göstermelidir.

bullet.jpg
Mustafa Gültepe/İHKİB
16 Nisan 2017'de gerçekleştirilen referandumda halkımız bir tercihte bulundu. Referandumlaonaylanan yeni yönetim sistemine geçişin öne alınmasının, Türkiye'nin faydasına olacağına inanıyorum.

SABAH
bak çok doğru izcim Türkiyenın kaybedecek 1,5 saati bile yok....!!!!!

Şekerim hollanda da asgari ücret 1300 ama kimsenin sesi sizin kadar çıkmıyor tabiri caizse essek gibi çalışıyor.Calisiyoruz.
Ama siz 1300 tl parasi yaparsiniz simdi ama biz burda tl cevirip yemiyoruz canım....Birton vergi ödüyoruz, attığın adım para,kira desen 1000 euro adam gibi bi ev en düşük.burdada cocuk var mutfak var,biz nasil geciniyoruz.sizin gibi ağlamadan bak ulkemize gelmeye para biriktiremiyoruz bile gelelim...
Siz buraya gelin burda asgari ucret 1650 TL. ne ısınız var hollandada

Yüksek seçim kurulu İyi partinin seçime giremeyeceğini açıkladı

Hayırlı mı olsun.

Kanımca erken seçim ekonomi bir sene daha OHAL i kaldıramayacağı için alınmış hızlı bir karar; böyle giderse sistemin mesrulugu zihinlerde soru işareti yaratacaktı: 6 ay içinde enflasyon olarak neticelenek çünkü döviz artışları

Is dunyasi mutlu mu ne guzel ya bunlari is hayatinda olmadan atup tutmak daha 10 gun once bizim is yerinde 20 kisi isten cikarildi sebep ise kuculme ki is yerimizde toplaam 5000 kisi calisiyor bu sayi bile beni etkiledi neden kuculuyoruz sizce bunlar artacak tabiki asgari ucretle ev gecindiren insanlar ya onlar ne olacak Allahtan korkmayi unuus millet evet hayir mi sorun yoksa yejilen yutulan haklarmi cok uzuluyorum hergun Allahi anip bu kadar parayi yiyen insanlata

Kardeşim git kime vereceksen ver oyunu. Ben örnek olarak söyledim adam hem kandırıldı hem çözdü hem de herşeyin altından kalkabiliyor Kılıçdaroğlu na bak oturup oturup boş boş konuşuyo kimsenin arkasında durmuyo cenaze namazı kılarken bile kıble nerde bilmiyor. Bahçeli desen akp yanında size ben laf anlatamam walla

ee koskoca cumhurbaşkanı kandırılınca sorun yoksa hapistekiler ne iş? onların kandırılmış olma hakkı yok mu?

sevgili Sevdalikelebek Sevdalikelebek herşeyi geçtim.
bu ekonomi ne olacak ekonomi?
Çoktan merak ettiğim soru tayyıpın düşmanı çok bunu herkes kabul ediyor bu adam başa geçti diye böyle geçmeseydi ne olurdu ya o ya başkası geçecekti anlaşmaları belki kabul edeceklerdi sessiz sessiz ekonomi istediğiniz gibi olacaktı ama Türkiye’nin durumu tehlikede olacaktı bunu mu istiyorsunuz ? Sen herhalde açlıktan ölüyosn ki bu kadar üzerine düştün yoksa niye ekonomiden bahsedeceksin ki

kesinlikle.....Üretim bitmişse ekonomi bitikse herşey bitmiş demektir.ha birde tarım....
bir ülkeyi bu iki şey ayakta tutar.eğitim sağlık arkasından izleyen en önemli iki etken.
eğitim ne durumda ???
çok fena çoooook....
Eğitim ne? 2 cevabı var.
1-her nefes alıp verişinde değişen sınav sistemi.
2-daha da beteri; torpil, kalitesizlik.

sevgili Sevdalikelebek Sevdalikelebek herşeyi geçtim.
bu ekonomi ne olacak ekonomi?
Çoktan merak ettiğim soru tayyıpın düşmanı çok bunu herkes kabul ediyor bu adam başa geçti diye böyle geçmeseydi ne olurdu ya o ya başkası geçecekti anlaşmaları belki kabul edeceklerdi sessiz sessiz ekonomi istediğiniz gibi olacaktı ama Türkiye’nin durumu tehlikede olacaktı bunu mu istiyorsunuz ? Sen herhalde açlıktan ölüyosn ki bu kadar üzerine düştün yoksa niye ekonomiden bahsedeceksin ki

Şekerim hollanda da asgari ücret 1300 ama kimsenin sesi sizin kadar çıkmıyor tabiri caizse essek gibi çalışıyor.Calisiyoruz.
Ama siz 1300 tl parasi yaparsiniz simdi ama biz burda tl cevirip yemiyoruz canım....Birton vergi ödüyoruz, attığın adım para,kira desen 1000 euro adam gibi bi ev en düşük.burdada cocuk var mutfak var,biz nasil geciniyoruz.sizin gibi ağlamadan bak ulkemize gelmeye para biriktiremiyoruz bile gelelim...

Ayy çok gülüyorum. Siz o paranı değerini biliyor musunuz ya. Dola kaç para olmuş o para kaça denk geliyor? Hollanda gibi refah içinde yaşayan bir ülkeyi örnek göstermeniz ne enteresan ben Hollanda'ya gittim çünkü.. Benim kuzenim Almanya'da yaşıyor evini de aldı arabasını da aldı 2 sene içinde eşiyle çalışarak zaten halka verilen hakları saymıyorum bile. Eşi 2 sene ücretli izne ayrılabildi mesela doğum yapınca. Ayrıca çocuk parası bez parası işsizlik parası. Siz şimdi diğer ülkelerde dem vuruyorsunuz ne kadar benzin? ne kadar et? burada ne kadar? yaa bir hesap yapın. 1.650 maaş kira ne kadar et ne kadar? bana başka ülkelerle gelmeyin kredi kartı taksit olmasa bu halk aç.. Hollanda gibi kendi üretimini yapan bir yerle arabasından telefonuna herşeyi ithal olan, etini bile ithal alan kendine yetemeyen bir ülkeyi karşılaştırmanız da enteresan ha bir de suç oranlarına da bakmanızı rica edicem..

ben açlıktan ölüyorum bana yardım edermisiniz.
sizin elinizin açık olduğunu düşünüyorum.

her yıl bişey seçiyoruz. 15 yıldır resmen bir aile tarafından yönetiliyoruz. enişteler damatlar ogullar kızlar vs. komsularımızla savastayız, ulkemıze multecıler doldu bız azınlık kaldık. ustene gelıp namusumuza goz dıken mı dersın hırsızı ugursuzu mu dersın. gencecık adamlar ulkelerınde savas var dıye kacıp bıze gelıp sahıllerde cirit atıyor bızım askerımızde onların memleketınde... Suriyede cıkan ıc savasa dıger ulkeler dahıl oldugu ıcın olay bu duruma geldı. PKK yıllardır bunu bızım ulkemızde yapmaya calıstı, fakat bız Kürt-Türk catısmasına gırmedıgımız ıcın kazandık. Eger Türkiye ordaki isyancılara destek olmak yerıne dogru olanı yapıp mevcut devlet guclerının yanında olsaydı bu duruma gelınmezdı. herseyı gectım, Barzani kandırdı, Fetö Kandırdı, Amerika kandırdı... Biz yıllardır herkese kanan bir siyasi yapı tarafından yönetiliyoruz, ve zaman gectikce çocuklarımızıo gectim bizler sokakta gezemeyecek duruma geldık. Baskanlık sıstemı gelınce daha mı ıyı olacak? Ne degısecek kı adı Cumhurbaskanı degılde Baskan olacak, gorev suresı uzayacak tek basına karar alacak vs. bızım rejimle ilgili sorunumuz yok ki! bizim yönetim sorunumuz var. milli sermayelerimizi sattık bizim sanayi sorunumuz var. mülteci sorunumuz var. ahlaki sorunumuz var. kadın hakları sorunumuz var. işsizlik sorunumuz var. bizim baskan veya cumhurbaskını sorunumuz yok. o tarikat bu cemaat dıye yıllardır sömürüldük,solcusu geldi yobaz dedi sagcısı geldı dinsiz dedi gına geldi artık. dilerim Meral Akşener'in önü kesilmez herkesi kucaklaya bir Anne yönetir ülkeyi. Bu ülkenin kadınlara ihtiyacı var. Sevgiler

Ben de tam olarak böyle düşünüyorum, şu ülkeye artık bir kadın eli değmesi lazım. Kadın nasıl yönetsin yönetmeye çalışanları gördük denip duruyor. Her erkek siyasi figür başarılı olmuş gibi, çıldırıyorum. Markete dizüstü şortla giderken yoldan geçen 5li Suriye'li erkek grubunun bakışlarına maruz kalmak, bilmediğim bir dilde laf atılmasına göz yummak zorunda mıyım? Bazı yerler var ki, Türkçe konuştuğunuzda garipsiyorlar sanki siz onların ülkesindeymişsiniz gibi. Kendi halkın aç açıkken güçlü görünmek adına böyle hamleler yapmak bana şov geliyor. Ki öyle. Bakanlıklarımız var hepsinin başında konudan bağımsız insanlar, neden yandaşlar diye. Bir şeylerin değişmesi gerekiyor artık. Ha belki Meral Akşener de başarılı olamaz ama dener en azından, biz birkaç yıl da olsa olumlu bir çaba görürüz. Çok kalan cozutuyor çünkü.

Hayır burada da uyarılar oluyor, bdvye siyasi içerikli konular açmak, siyasi yorum yazmak yasak, burasıysa siyaset meydanı bölümü, siyasi görüşler yazılabilir ama site kuralları burada da geçerlidir.
Seçim dönemleri yönetici seçimle ilgili düşünceleriniz ve seçim anketi başlıklı konular açar fakat bu atış serbest, siyasilere saydırabilirsiniz, karşıt görüştekileri ezebilirsiniz demek değildir.

Dipnot: Siyaset Meydanı bölümünde hadler aşılmadığı, naif bir üslupla olduğu müddetçe karşıt görüşlerin birbirini alıntılayıp düşüncelerini yazmaları serbesttir, bu sebeple her karşıt görüş alıntısı polemik denip uyarı almaz, buranın diğer bölümlere göre biraz daha esnek kuralı budur.

Bu açıklamayı yaptıktan sonra herkese genel uyarı olsun, Kazen beyin konuyu açarken belirttiği üzere lütfen siyasi görüşlerinizi yazarken üsluplarınıza dikkat ediniz.
Üyelerden biri cahil cahil diye baska bir üyeyi alıntıladi. banlansın lütfen bu hakarete girmiyor mu

MEMLEKET İSTERİM
Memleket isterim
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

Memleket isterim
Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Memleket isterim
Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;
Kış günü herkesin evi barkı olsun.

Memleket isterim
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
Olursa bir şikâyet ölümden olsun.

Cahit Sıtkı TARANCI

Ne güzel demiş ama görürmüyüz böyle bir memleket.
En korktuğumda bu kutuplaşmanın somut- fiziksel hal alması. Allah korusun diyorum ve son kalan umut kırıntısıyla inşallah daha iyi olacak diye temenni ediyorum.
Allah akıl fikir versin bizlere, milletimize. Irkı, dini ve mezhebi düşünmeden insan gibi bir insan seçebiliriz inşallah.

Cok zeki hanimlar var burda neden Türkiyede üretim yok diye bir soru sorulmuş..biraz gercekleri araştir nedenini arar bulursun .cevabini bulmak cok zor deyil...

Back