Bende 25yaşındayım bir kızım var ve banada aynı teşhis konuldu tüm bebegs başlıyorum inş bende gelecek ay yoksa adet görmedigim için zamanla çocukta olmuyor artık tek çare tüp bebekteMerhaba ben de erken menopoz teşhisi var yardımcı olabilir misiniz acaba
Merhaba, fsh ve lh yüksekliğine karşı kür forumunu inceleyebilirsiniz. Saraçoğlunun kürlerini uygulayan bir grubuz. Maalesef bizlere de menopoz dendi ancak ben kabul etmiyorum, tövbe tabiki de Allahın verdiğini kabullenicez bir dönem sonra ama çarelerin hepsini kullandıktan sonra olmuyorsa tmm, önce savaşmak lazım, moral bozup bir kenara çekilmemek lazım.merhaba kızlar erken menopoz teşhisi konuldu yumurtalıklarımda hiç yumurta yokmuş bunun bitkisel tedaviyle tekrar yumurta olma olasılığı var mıdır?ilaçla regl oluyorum ilaçsız hiçbirşekilde regl olamıyorum
Bu arada Saraçoğlunun yıllar önce söylediği şeyi yani yumurtalıklar tekrar yumurta üretebilir, bitmesi diye bişey olamaz dediği konuyu bilim insanları daha yeni yeni söylemeye başlıyorlar. Kısacası herşey beslenmenize ve düzenli kür uygulamanıza bakıyor hanımlar. Allahım hepimize yardımcı olsun inşallah.merhaba kızlar erken menopoz teşhisi konuldu yumurtalıklarımda hiç yumurta yokmuş bunun bitkisel tedaviyle tekrar yumurta olma olasılığı var mıdır?ilaçla regl oluyorum ilaçsız hiçbirşekilde regl olamıyorum
Yaşın çok genç daha, olumlu şeyler düşün, yumurtalıklarına iyi gelecek bal çörek otu tarçın üçlüsünü mutlaka kullan, moral çok önemli, emin ol çok geçmeden olumlu sonuçlar alırsın. Bakma sen doktorlara, bizler alıştık onların olumsuz konuşmalarına.Benim şimdiye en yüksek FSH değerim 15 oldu. E2 değerim 36.prolaktin 24 . Adetlerim düzenli olmasına rağmen yaşım 32 diye erken menopoz dediler tüp Bebek yaptırdık olumsuz sonuçlandı. Saraçoğlunu aradım dediler ki bu değerlerle hamile kalabilirsin bir aydır li kür yapıyorum bu ay olmadı Ocak ayında inşallah olumlu sonuçlanır . İlk duyunca çok panik yaptık doktor derdemez hemen tüp bebege başladık şimdiki aklım olsaydı yaptirmazdim biraz ugrasirdim daha bir yıllık evliyim ama insanın panik olmamasida elde değil.yine de herşey yazı kader ne yapalım
çok teşekkür ederim moral oldunuzMerhaba, fsh ve lh yüksekliğine karşı kür forumunu inceleyebilirsiniz. Saraçoğlunun kürlerini uygulayan bir grubuz. Maalesef bizlere de menopoz dendi ancak ben kabul etmiyorum, tövbe tabiki de Allahın verdiğini kabullenicez bir dönem sonra ama çarelerin hepsini kullandıktan sonra olmuyorsa tmm, önce savaşmak lazım, moral bozup bir kenara çekilmemek lazım.
Benim de doktorum fsh ve lh yüksek gördüğü anda menopoz dedi, çok özür dilerim libido azalmam yok, aktif bir yaşantım var, ancak aşırı spor yapıyorum. Bu sonuçları düzensiz beslenmeme ve spora bağlıyorum açıkçası. Şöyle de bir durum var : vücuttaki yağ %12 altına indiğinde adetten kesiliyorsunuz, çünkü hormonların geçişleri yağ dokusuyla oluyor. Bu konuya da lütfen dikkat edin hanımlar.
Ne kadar acı konuşuyorlar değil mi, hem de gencecik yaşına rağmen. Çok acımasız oluyor doktorlar hele ki olay menopoz olayıysa, bi bakıyorlar hormonlar fırlamış tmm kardeşim sen menopozsun. Böyle bişey olamaz, tedavi yöntemleri var, yoksa da doktorların araştırıp bulması lazım, bilim dediğin emin olun iki günde de değişiyor, sürekli araştırmalar yapılıyor bu konuda. Bakın sizin yaşını 34 ve gerçekten yumurtalıkların tekrar işlev hale gelme olasılığı var. Şu soğan suyu kürünü, testere dişli aslan pençesini, hayıt tohumunu deneyin, daha ileriki yaşlarda bile şifa dağıtıyor bu bitkilerçok teşekkür ederim moral oldunuz
ben çok stresli bi dönemde henüz 27 yaşındayken evimizden kaza sonucu iki cenaze çıktı o süreçte benim kanamam 40 gün hiç durmadı ve sonra iki yıl kadar sürekli düzensiz adetler gördüm her kontrolümde doktorlar bana stres dedi hiç bir problem yok dedi sonra bi ay feci bi adet gördüm düşük yapıyorum sanırım dedim birdaha adet göremedim doğum kontrol hapları kullandıysam adet gördüm yoksa hiçbirşekilde adet olamadım.bigün ateş terleme çarpıntı ile doktora gittim menopoz dedi tam bir hayal kırıklığı hormon ilacına başladım hiç kafama takmamaya üstüne düşünmemeye çalıştım bu arada çok zayıf biriyken kilo vermemeye ve sürekli kilo almaya başladım
şimdi kilomu kontrol altında tutabiliyorum.özel bir hastanede hafta sonu yine doktora göründüm rahim kalınlığın güzel ama yumurta hiç yok menopoz kesin tanı dedi
yine moralimi bozmak istemiyorum ama sağlık bu kemik erimesi göğüs te tehlikeler saydı saydı benim beynim döndü
27 yaşından 34 yaşına kaç doktor gördü iki sene kimse bişey demedi iki sene sonunda menopoz
herşey Allah tan umudum var Allah a şükür bir oğlum var rabbim isteyen herkese versin.herşeyin başı sağlık umarım şifa verir rabbim burda ki kardeşlerimize
şimdi videosunu izledim bitkileri not aldım raf ömrünü kontrol ederek tek tek ellerimle alacağım günlerini yapım aşamalarını tek tek not aldımNe kadar acı konuşuyorlar değil mi, hem de gencecik yaşına rağmen. Çok acımasız oluyor doktorlar hele ki olay menopoz olayıysa, bi bakıyorlar hormonlar fırlamış tmm kardeşim sen menopozsun. Böyle bişey olamaz, tedavi yöntemleri var, yoksa da doktorların araştırıp bulması lazım, bilim dediğin emin olun iki günde de değişiyor, sürekli araştırmalar yapılıyor bu konuda. Bakın sizin yaşını 34 ve gerçekten yumurtalıkların tekrar işlev hale gelme olasılığı var. Şu soğan suyu kürünü, testere dişli aslan pençesini, hayıt tohumunu deneyin, daha ileriki yaşlarda bile şifa dağıtıyor bu bitkiler
Maalesef söylediklerine tamamen katılıyorum. Ben de adet gecikmesi için gittim doktora, tahlil sonuçlarıma bakıp direk menopoz dedi ve baya beni menopoza ikna etmek için uğraştı, işte yaşamın sonu değil, bu saatten sonra doğuracakmısın ki, kadın sadece doğurgan bir varlık değil falan filan. İyi de bunların hepsini bir kenara bırak bennnn istemiyorum şuan menopoza girmeyi dedim doktora ve ben bunu kabul etmiyorum dedim.şimdi videosunu izledim bitkileri not aldım raf ömrünü kontrol ederek tek tek ellerimle alacağım günlerini yapım aşamalarını tek tek not aldım
ben denerim takdir Allah'ın
evet doktorlar önce gidiyoruz ilgilenmiyorlar sonra yılmıyoruz gidiyoruz gidiyoruz ısrarla sonuç menopoz
hatta bi keresinde doktorn biri illa adetin üçüncü günü gel demişti ilaçla adet oluyorum üçüncü günü hafta sonu tatiline denk gelmişti 5. günü resmi tatile ertesi ay doktor izinliydi bi ertesi ay gittim yine izinli başka bi doktora gösterdim sonuçları ve kadın baktı senin tüp bebek şansın bile yok triseguens kullan dedi ben ilacı kullanmaya başladım hafta sonu gittiğim doktor bana o ilacı kullanmadan önce göğüs taraması yaptırmam gerektiğini ve ilacı kullandığım sürece göğüs kontrollerimi yaptırmam gerektiğini söyledi ve bunu bana önceki doktor söylemedi. herzaman da özel polikliniklere gidemiyoruz yazık bir nesli böyle bitiriyorlar. hep söylüyorum bi dönem korunma yöntemleriyle bi dönem sezeryana zorlanarak üremeyi düşürdüler şimdide mevcut hastalıklarla ilgilenmeyerek bunu devam ettiriyorlar.
ben Allah var gam yok diyorum
ben de kendimi biliyorum diyorum zor ve bi okadar acılı dönemlerden geçtim ve çok yalnız kalarak geçirdim bu süreci bedenimin bana kendine gel sinyali bu şimdi kendimi dinliyorumMaalesef söylediklerine tamamen katılıyorum. Ben de adet gecikmesi için gittim doktora, tahlil sonuçlarıma bakıp direk menopoz dedi ve baya beni menopoza ikna etmek için uğraştı, işte yaşamın sonu değil, bu saatten sonra doğuracakmısın ki, kadın sadece doğurgan bir varlık değil falan filan. İyi de bunların hepsini bir kenara bırak bennnn istemiyorum şuan menopoza girmeyi dedim doktora ve ben bunu kabul etmiyorum dedim.
Tövbe tabiki de amacım yaradana karşı gelmek değil, ama yaşım ve dış görünüşüm, yaşantı biçimim, pozitif enerji dolu olmam şuan benim bu durumu istemememe neden oluyor. Doktora ısrarla diyorum ki adet görmem ve hormonlarımın normale girmesi için bir ilaç vermeyecekmisiniz diye soruyorum hayır kabullen dedi bana
Uzun lafın kısası doktorlar hastalığa çare bulmak için kıllarını kıpırdatmıyor, ilaçlar da hastayı iyileştirmemek için oluşturulmuş birer para tuzağı. İlaçlar için Ne derler tedavi etme ama öldürme de.
Ne yapacağız bitkisel kürleri düzenli yapıp vitamin takviyeleri ve egzersizler yapıcaz. Ben bulduğum yeni şeyleri paylaşmaya gayret ediyorum. Bakın mesela bitkisel kürler esnasında çörekotu yağı sabah- akşam mutlaka tüketilmesi lazım.
Takviye vitaminleri de yazayım burda dursun, eklemek isteyen olursa eklesin altına : C Vitamini, DHEA, L-Arginine, Koenzim Q10, Biotin, D Vitamini,
Bunların yani sıra PRP mutlaka yapılması lazım, belki iki belki çok kez yapılmalı onu bilemiyorum.
çok teşekkür ederim moral oldunuz
ben çok stresli bi dönemde henüz 27 yaşındayken evimizden kaza sonucu iki cenaze çıktı o süreçte benim kanamam 40 gün hiç durmadı ve sonra iki yıl kadar sürekli düzensiz adetler gördüm her kontrolümde doktorlar bana stres dedi hiç bir problem yok dedi sonra bi ay feci bi adet gördüm düşük yapıyorum sanırım dedim birdaha adet göremedim doğum kontrol hapları kullandıysam adet gördüm yoksa hiçbirşekilde adet olamadım.bigün ateş terleme çarpıntı ile doktora gittim menopoz dedi tam bir hayal kırıklığı hormon ilacına başladım hiç kafama takmamaya üstüne düşünmemeye çalıştım bu arada çok zayıf biriyken kilo vermemeye ve sürekli kilo almaya başladım
şimdi kilomu kontrol altında tutabiliyorum.özel bir hastanede hafta sonu yine doktora göründüm rahim kalınlığın güzel ama yumurta hiç yok menopoz kesin tanı dedi
yine moralimi bozmak istemiyorum ama sağlık bu kemik erimesi göğüs te tehlikeler saydı saydı benim beynim döndü
27 yaşından 34 yaşına kaç doktor gördü iki sene kimse bişey demedi iki sene sonunda menopoz
herşey Allah tan umudum var Allah a şükür bir oğlum var rabbim isteyen herkese versin.herşeyin başı sağlık umarım şifa verir rabbim burda ki kardeşlerimize
Normalde aynı şeyler değil, ancak adet olmadığın dönemlerde bunu kendin karıştırabilirsin, polikistik over sendromunda da gecikmeli adet kanamaları oluyor çünkü. Haliyle doktora gidilmiyor geç kalınmış da olursun bu durumda. Tavsiyem kadın hastalıklarına sık sık gitmekkızlar polikistik overle aynı şey mi bu erken menopoz olayı
polistik over de bildiğim kadarıyla gecikmeli adet görülüyor erken menopozda ilaç kullanırsan adet görüyorsunkızlar polikistik overle aynı şey mi bu erken menopoz olayı