- 3 Mayıs 2020
- 164
- 14
- 23
Menepozun belirtileri nedirDün ilk toplamam yapıldı. 3 sağlıklı yumurtam var artık :) aynı zamanda prp uygulaması da yapıldı. 2 ay ara sonra bir takip daha yapacağız. Lütfen geç kaldım diye panik olmayın
Kendi yumurtalarınız var mı? Ben de aynı soru yaşıyorumBendede ayni teshis var Allah yardimcimiz olsun. Eylül de tup bebek tedavisine baslayacam insallah sorun cikmaz
Evet oluşuyor canım ama tutmadıKendi yumurtalarınız var mı? Ben de aynı soru yaşıyorum
Bence doğruyu yapıyorsunuz. Bunu hem sizinle aynı durumu yaşayan bir kadın hem de eczacı olarak söylüyorum36 yaşında, bekar biriyim. Yaklaşık 1,5 ay regl olmayınca mevsim geçişidir diye üstünde durmamıştım. Tüm emarelerim vardı yaklaştığını hissediyordum. Daha önce bir düzensizliğim olmamıştı. Yinede kontrol ettirmek istedim. Doktor ultrason muayenesi sonrası bikaç güne olursun merak etme dedi. Kan testi yapalım diye ısrar ettim. Sonrası tam bir şok fsh 65 üzgünüm dedi. Çok arkadaşım var bu dönem pat diye giden biri 45, biri 47 yaşında dedi. Ben arkadaşlarınıza kıyasla daha gencim dedim, kabullenemedim. Bir başka doktora gittim. Bu doktorum amh değerime de baktı. Ne yazık ki durum daha da kötüleşti. Amh 0,01. cyclo progonova yı sabırla kullandım. İlacım bitti tam 1 hafta sonra regl oldum. Dün kontrole gittim ve 1 yumurta gözlendi. Şimdi hem prp hem de yumurta dondurma işlemine başlıyorum. Zor, yorucu ve yıpratıcı bir süreç olacak sanırım benim için ama ben elimden geleni yapmayı, olan tek yumurtamın kaliteli çıkmasını sonrasında kürlerle biraz daha yumurta bulmayı hedefliyorum. Bilmiyorum doğrumu yapıyorum ancak evlilik yerine kariyeri seçen ve yalnız kalmayı tercih eden benim ve zamanı geldiğinde ki gelecek mi emin değilim çocuk istersem en azından bir şansımın olmasını temenni ediyorum şuan
Umarım herkesin temennisi bir an önce ayaklarına dolanır.
Şey kimdin sen bizm grpta mısın?Merhaba, 14 yaşımda kendiliğimden ilk adet gördükten sonra bir daha kendiliğimden adet göremedim. Cyclo prognova veya trisequens ile adet görebiliyorum. FSH ve LH hormonlarım yüksek e2 değerim düşük. AMH 0.3 .Doktorlar hipergonotropik hipogonodizm teşhisi koydular. Benim gibi yaşayan var mı??
Ne tevafuk ama ben doğuştan erken menepozum artık dalgaya vuryormbende bu ay adet olmadim 39 yasindayim erken menepoz var bendede
Merhaba bende sizinle benzer durumu yaşıyorum. Deneyiminiz benle paylaşırmisiniz?Doktora bugün gittim menopoz başlangıcı yokmuş. Hamilelik de yok. Kan sonucuna göre ilaç vereyim dedi ama çok gerek duymuyorum ilaca. İlerleyen zamanda adet olmazsam bakarım duruma göre
Merhaba,Merhaba bende sizinle benzer durumu yaşıyorum. Deneyiminiz benle paylaşırmisiniz?
Fsh iniz baya düşmüş oncesinde kacti acabaMerhaba,
İlacı kullandım ve adet oldum. İkinci günü doktora gittim. Hormon tahlillerim yapıldı. Fsh lh amh vs hormonlarıma bakıldı. Fsh 11.54 çıktı amh 0.10 a düşmüş. Doktorum yumurta rezervimin oldukça düştüğünü ama henüz memopoza girmediğimi, menopoz olacağı zaman 1-2 yıl boyunca adetimde düzensizlik olacağını, sonra 1 yıl boyunca adet görmeyeceğimi belirtti. Bunun da şimdi başlamış olsa 2-3 yılı bulacağını belirtti. Menopozun bu kadar yakın olmamasına sevindim. Yumurta durumum zaten tüp bebek tedavisi sürecimden biliyorum. Daha da düşmüş. O da sorun değil benim için. Önemli olan doğurganlığım değil ama menopoza girmek istemiyorum.sağlık açısından zorlu bir süreç.
Sizin nasıl durum. Çocuğunuz varmı kaç yaşındasınız. Değerleriniz nasıl?
Fsh hep böyleydi. Ben 2014 te tedaviye başlamıştım. İlk tahlilim fsh 8.7 ydi. Sonra da ilerleyen iki yılda 13 lere çıktığı oldu. Fsh ım çok düşük değil. Normali en fazla 7 civarı olmalı diye biliyorumFsh iniz baya düşmüş oncesinde kacti acaba
Benimki 27 o yuzden bana dusuk geldi galibaFsh hep böyleydi. Ben 2014 te tedaviye başlamıştım. İlk tahlilim fsh 8.7 ydi. Sonra da ilerleyen iki yılda 13 lere çıktığı oldu. Fsh ım çok düşük değil. Normali en fazla 7 civarı olmalı diye biliyorum
Siz prp yaptirdiniz mi?Maalesef söylediklerine tamamen katılıyorum. Ben de adet gecikmesi için gittim doktora, tahlil sonuçlarıma bakıp direk menopoz dedi ve baya beni menopoza ikna etmek için uğraştı, işte yaşamın sonu değil, bu saatten sonra doğuracakmısın ki, kadın sadece doğurgan bir varlık değil falan filan. İyi de bunların hepsini bir kenara bırak bennnn istemiyorum şuan menopoza girmeyi dedim doktora ve ben bunu kabul etmiyorum dedim.
Tövbe tabiki de amacım yaradana karşı gelmek değil, ama yaşım ve dış görünüşüm, yaşantı biçimim, pozitif enerji dolu olmam şuan benim bu durumu istemememe neden oluyor. Doktora ısrarla diyorum ki adet görmem ve hormonlarımın normale girmesi için bir ilaç vermeyecekmisiniz diye soruyorum hayır kabullen dedi bana
Uzun lafın kısası doktorlar hastalığa çare bulmak için kıllarını kıpırdatmıyor, ilaçlar da hastayı iyileştirmemek için oluşturulmuş birer para tuzağı. İlaçlar için Ne derler tedavi etme ama öldürme de.
Ne yapacağız bitkisel kürleri düzenli yapıp vitamin takviyeleri ve egzersizler yapıcaz. Ben bulduğum yeni şeyleri paylaşmaya gayret ediyorum. Bakın mesela bitkisel kürler esnasında çörekotu yağı sabah- akşam mutlaka tüketilmesi lazım.
Takviye vitaminleri de yazayım burda dursun, eklemek isteyen olursa eklesin altına : C Vitamini, DHEA, L-Arginine, Koenzim Q10, Biotin, D Vitamini,
Bunların yani sıra PRP mutlaka yapılması lazım, belki iki belki çok kez yapılmalı onu bilemiyorum.
Hayır maalesef yaptırmadım.Siz prp yaptirdiniz mi?
Arkadaşlar burda cevapları bir uzman tarafından mı cevaplanıyor yoksa herkes tecrübesini mi paylaşıyorMerhaba
Bende geçmiş yıllarda tüp bebek tedavisi gördüm. Tedaviler olumsuzdu. Erken menopoz olabilir demişlerdi. Şimdi de 45 gün oldu adet olmuyorum. Yaşayanlar deneyimini paylaşanişirmi menopoz belirtim de yok hamilelik belirtim de yok :)
Herkes deneyimlerini paylasiyorArkadaşlar burda cevapları bir uzman tarafından mı cevaplanıyor yoksa herkes tecrübesini mi paylaşıyor
merhaba.instagramda Dr Erkan Yula yı bir takip edin derim.Erken menepoz öncesi tedavide çok başarılı.Merhaba ben de erken menopoz teşhisi var yardımcı olabilir misiniz acaba