Menopoz Erken Menopoz Yaşayanların Paylaşım Alanı

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
Merhaba arkadaslar..41 yasindayim..1.5 ay adet gecikmesi yasadigim icin doktora gittim..Ultrason ile muayene sonucu 12 li tarlusol verdi dr. Bittikten sonra 2 hafta beklememe rağmen adet olmadım.. adetsizken horman tahlilleri yapıldı..fsh 75, Lh 28, estradiol 12, prolaktin 11 çıktı ve ultrason muayenesinde de yumurtalıklar küçülmüş dedi.. menopoza girmişsiniz denildi.. Climan draje verdi 21 gün kullan adet olunca gel belki geri döndürürüz dedi..Ama cok zor gorunuyor kesin menopoza girmissin dedi..Fakat bu tahliller adetszken yapildi..climan drajeyi 5 gundur kullaniyorum..Bir de sogan kurunu yapiyorum..sogan kuru ile baska bir sey yapmalimiyim bilemedim ilac da kullaniyorum..tavsiyelerinize ihtiyacim var..Menopozu durdurabilir miyim?

Merhaba arkadaslar
Bende sizinle bu konudaki daneyimimi paylasmak istedim.banada erken menopoz teshisi kondu sokturucu dahil ise yaramadi.fsh im77 di diger degerlerimde sikintiliydi.36 yasindayim sukur 1 cocugum var ama tekrar dusunuyorum.birde ben diyabet hastasiyim cikali 1 sene olacak bunu ozellikle yazdim cunku ben insulin degilde hap kullaniyodum 3 tane sonra buralarda gezerken bir kac kisinin yazdigi bitkisel tavsiyeleri okudum.civan percemi.aslan pencesi.hayit otu tohumu.gittim aktardan ucunude aldim karistirip ictim 2 kere azda olsa kendiliginden regl oldum .sonra insuline gectim insuline gecincede 3 ay normal oldum.simdi gebe kalirim diye umut ediyorum.allah herkese kolaylik versin cok zor
Merhabalar..Benim de fsh 70 lerde ve 2.5 aydır adet görmüyorum.41 yasındayım.erken menopoz dedi dr..Merak ettğim sizde adet görememe şikayeti ile mi gittiniz doktora..o karışımları içmeden önce adetiniz kesilmişmiydi acaba?

Merhaba arkadaslar..41 yasindayim..1.5 ay adet gecikmesi yasadigim icin doktora gittim..Ultrason ile muayene sonucu 12 li tarlusol verdi dr. Bittikten sonra 2 hafta beklememe rağmen adet olmadım.. adetsizken horman tahlilleri yapıldı..fsh 75, Lh 28, estradiol 12, prolaktin 11 çıktı ve ultrason muayenesinde de yumurtalıklar küçülmüş dedi.. menopoza girmişsiniz denildi.. Climan draje verdi 21 gün kullan adet olunca gel belki geri döndürürüz dedi..Ama cok zor gorunuyor kesin menopoza girmissin dedi..Fakat bu tahliller adetszken yapildi..climan drajeyi 5 gundur kullaniyorum..Bir de sogan kurunu yapiyorum..sogan kuru ile baska bir sey yapmalimiyim bilemedim ilac da kullaniyorum..tavsiyelerinize ihtiyacim var..Menopozu durdurabilir miyim?
Kaç yumurta var dedi?

Merhaba. Merak ettim adet oldunuz mu? Süreç nasıl gecti

Arkadaşlar aynı sıkıntı bende de var
Erken Menopoz Tedavisi olup olumlu sonuç alan var mı acaba?

Merhaba kızlar. Geçen ay adet dönemimde çok az kanamam oldu yok denecek kadar az. Bu ayki adet dönemimde ise adet öncesi tüm belirtiler var ancak kanama bir türlü olmuyor. Geçen ay az kanama olmasını sıcaklığa bağladım, çok sıcak olduğu için kanamam az olmuştur dedim hatta kiraz sapı, maydonoz suyu vs. içmeme rağmen yine de çok kısa sürdü ve çok az kanama oldu. Bu ay da böyle olunca endişe duymaya başladım. Erken menopoz yaşayan arkadaşlarım, belirtileriniz nelerdi? 26 yaşındayım ve bekarım.
aynısı bende de oldu bu ay :KK43:
zaten 2hafta gecikmeli geldi,
tam oldum diye belirti gördüm,ama sonrası gelmedi. aradan 1 gün geçti yine aynı şekilde birkaç damla gördüm gibi oldum, ama yine devamı gelmedi diye diye birkaç gün geçti ve bu ay hiç regl olmadım .
ilk defa böyle oldu,
amh en son 0.23lerdeydi,
acaba artık sonlara doğru mu geliyorum? :KK43::KK43:

45 yaşındayım. 3 ay adet görmedim. dün tahlile gittim. tahlillerime e nabızdan baktığımda fsh 101,18 - e2 10 - lh 35,42 çıkmış. Bugün doktor tahlillerime bakıcak. bu duruma göre bana menapoz diyecek biliyorum. bu sabah soğan suyuna başladım. hayıt tentürü içiyorum. ve de çörek otu yağı içiyorum. acaba bunların bana adet görme gibi bi faydası olur mu? böyle bi durum yaşayan var mı ? çok üzgünüm :KK43:

Merhaba,geçtiğimiz sene haziran gibi evlendim.38 yaşındaydım.Kontrol için doktora gittiğimde her şey yolunda ,amh:1.2 fsh:6.4 çıkmıştı.Ben tüp bebek önerir diye düşünürken,doktor durumun iyi doğal yolla bir dene dedikten 1 ay sonra hamile kaldım.Ancak kese görünmediği ve buna rağmen hcg yükseldiği için dış gebelik teşhisi kondu.Metotreksat tedavisi gördüm.Bundan bir hafta sonra kese göründü-geç döllenme olmuş-bu yüzden bir de kürtaj oldum üzerine.bu ilacın kullanımından 3 ay sonra tekrar kontrole gittim.kürtaj sonrası 2. reglim gecikmişti.Hormonlara vs yine baktılar,regli olunca fsh’a baktılar.Fsh:7 olmuş ama amh:0.01 çıktı,aynı doktor kusura bakma hamile kalamazsın çok zor dedi.Ağlaya ağlaya günlerim geçti,1 ay sonra regl yine gecikince yine aynı doktora gittim.(salak gibi) Bir baktık ki 0.01 olan ben hamileymişim.3.5 ay sonra kalp atışının durması ile maalesef yine hamilelik sonlandı.Depresyona girdim.Kürtajdan sonra ilk ay illa sonraki ay ise kendiliğinden regli oldum.ancak haziranda regli olamadım.Bu kez farklı bir doktora gittim ve yumurtalıkta kist oldığunu gördük.Hormon testleri yapıldı,tarlusalla regli oldum,fsh yapıldı.Bu kez amh:0.03 Fsh:35 çıktı ve erken menopoz dedi bu doktorda.(lh:11, e:65 çıkmıştı.) Neye uğradığımı şaşırdım.Önce işimden ücretsiz izne ayrıldım.Sonraki ay kendiliğinden yine regli oldum,baya sevindim buna.Bu ay ise 1 hafta geciktim,hamile değilim.Ondan eminim…Elbet bir tüp bebek merkezine gideceğim.Ama durumumda bir saçmalık olduğunu seziyorum.(bu arada düşüklerde dna’sal bir sorun gözlemlenmedi.) Sizlerin deneyimlerini ve görüşlerini duymaya ihtiyacım var.Amh 1 senede bu denli düşer mi?Fsh dalgalanması kiste mi bağlı?Dış gebelik için kullanılan kemoterapik ilacın yumurtalıklarıma zarar verme durumu olmuş olabilir mi?Duyanınız var mı?Veya cidden erken menopoz mu yaşıyorum,o halde nasıl hamile kalabildim?(tek tük olabiliyor biliyorum ama ben 2 kez kaldım.)
Çok uzun yazdım biliyorum,çocuk sahibi olmak istiyorum.Gerekirse donasyon,hatta evlat edinme tercihlerine de varım.Ama içim erken menopozu kabul etmek istemiyor…

Merhaba,geçtiğimiz sene haziran gibi evlendim.38 yaşındaydım.Kontrol için doktora gittiğimde her şey yolunda ,amh:1.2 fsh:6.4 çıkmıştı.Ben tüp bebek önerir diye düşünürken,doktor durumun iyi doğal yolla bir dene dedikten 1 ay sonra hamile kaldım.Ancak kese görünmediği ve buna rağmen hcg yükseldiği için dış gebelik teşhisi kondu.Metotreksat tedavisi gördüm.Bundan bir hafta sonra kese göründü-geç döllenme olmuş-bu yüzden bir de kürtaj oldum üzerine.bu ilacın kullanımından 3 ay sonra tekrar kontrole gittim.kürtaj sonrası 2. reglim gecikmişti.Hormonlara vs yine baktılar,regli olunca fsh’a baktılar.Fsh:7 olmuş ama amh:0.01 çıktı,aynı doktor kusura bakma hamile kalamazsın çok zor dedi.Ağlaya ağlaya günlerim geçti,1 ay sonra regl yine gecikince yine aynı doktora gittim.(salak gibi) Bir baktık ki 0.01 olan ben hamileymişim.3.5 ay sonra kalp atışının durması ile maalesef yine hamilelik sonlandı.Depresyona girdim.Kürtajdan sonra ilk ay illa sonraki ay ise kendiliğinden regli oldum.ancak haziranda regli olamadım.Bu kez farklı bir doktora gittim ve yumurtalıkta kist oldığunu gördük.Hormon testleri yapıldı,tarlusalla regli oldum,fsh yapıldı.Bu kez amh:0.03 Fsh:35 çıktı ve erken menopoz dedi bu doktorda.(lh:11, e:65 çıkmıştı.) Neye uğradığımı şaşırdım.Önce işimden ücretsiz izne ayrıldım.Sonraki ay kendiliğinden yine regli oldum,baya sevindim buna.Bu ay ise 1 hafta geciktim,hamile değilim.Ondan eminim…Elbet bir tüp bebek merkezine gideceğim.Ama durumumda bir saçmalık olduğunu seziyorum.(bu arada düşüklerde dna’sal bir sorun gözlemlenmedi.) Sizlerin deneyimlerini ve görüşlerini duymaya ihtiyacım var.Amh 1 senede bu denli düşer mi?Fsh dalgalanması kiste mi bağlı?Dış gebelik için kullanılan kemoterapik ilacın yumurtalıklarıma zarar verme durumu olmuş olabilir mi?Duyanınız var mı?Veya cidden erken menopoz mu yaşıyorum,o halde nasıl hamile kalabildim?(tek tük olabiliyor biliyorum ama ben 2 kez kaldım.)
Çok uzun yazdım biliyorum,çocuk sahibi olmak istiyorum.Gerekirse donasyon,hatta evlat edinme tercihlerine de varım.Ama içim erken menopozu kabul etmek istemiyor…
çok geçmiş olsun. erken menapozu hormon ilaçlarıyla öteliyorlar. yaşınız genç menapoz için. endişelenmeyin. stresten uzak durun. doktorunuzu ihmal etmeyin ve dua edin.

çok geçmiş olsun. erken menapozu hormon ilaçlarıyla öteliyorlar. yaşınız genç menapoz için. endişelenmeyin. stresten uzak durun. doktorunuzu ihmal etmeyin ve dua edin.
Teşekkür ederim.Tarlusal kullandım hayatımda 2. kez.pazar günü bitti bugün bitişinin 3. günü.halen adet olmadım.en geç ne zamana beklemeliyim.erken menopozda isem tarlusal işe yaramamış olabilir mi?Doktor randevum haftaya cuma.O zaman kadar tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Teşekkür ederim.Tarlusal kullandım hayatımda 2. kez.pazar günü bitti bugün bitişinin 3. günü.halen adet olmadım.en geç ne zamana beklemeliyim.erken menopozda isem tarlusal işe yaramamış olabilir mi?Doktor randevum haftaya cuma.O zaman kadar tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
bende geçen hafta kullandım tarlusal,
tarlusaldan sonra 7-10 güne kadar adet olmazsanız gelin dediler bana. bence merak etmeyi ve biraz daha bekleyin, sonrasında olmazsanız doktorunuzla tekrar görüşün bence

sağolun az önce başladı.ama az gelecek sanırım.
benim ilaç bitince ertesi günü geldi, ama şu ana kadar yaşamadığım bir ağrılı süreç oldu. dikloron iğne vurduruyorum 2 gündür. ve çok yoğun geliyor .
gerçi bir garip geçeceği belli idi, 2 hafta öncesinden bile yumurtalıklarım çok ağrıyordu.

Arkadaşlar agnucastone(hayıt otu) şiddetle tavsiye ederim . 27 olan Fsh ımı 6 ya düşürdü. Gerçi doktor o düşürmez dedi ama hiçbir şey kullanmadım başka

Arkadaşlar agnucastone(hayıt otu) şiddetle tavsiye ederim . 27 olan Fsh ımı 6 ya düşürdü. Gerçi doktor o düşürmez dedi ama hiçbir şey kullanmadım başka
ne kadar süre kullandınız? ben de bu ay kullanıyorum ama hala adet olamadım.Yumurtlama bile olmadı sanki oysa doktor muayenede 1 tame yumurta(yumurta benzeri dedi) görmüştü.Ben artık çok yoruldum-1 senede 2 düşük yaptım ve nedeninin rahim şeklinden olduğunu daha yeni öğrendim.Yumurtam da bitmiş.Hormonlar alt üst…Kabullendim sanki -ben çocuk doğuramayacağım…Kalbim sızlıyor artık…

ne kadar süre kullandınız? ben de bu ay kullanıyorum ama hala adet olamadım.Yumurtlama bile olmadı sanki oysa doktor muayenede 1 tame yumurta(yumurta benzeri dedi) görmüştü.Ben artık çok yoruldum-1 senede 2 düşük yaptım ve nedeninin rahim şeklinden olduğunu daha yeni öğrendim.Yumurtam da bitmiş.Hormonlar alt üst…Kabullendim sanki -ben çocuk doğuramayacağım…Kalbim sızlıyor artık…
7 -8 ay kullandım ben. Yumurta kalitemi bilmiyorum ama çocuk düşünmediğim için hiç bakılmadı. Stres yapmayın bence. Streste çok etkiliyor hormonları.

Yine bu ay reglim gecikti.Hormon testlerimde Fsh:20 lh:11 amh:0.05 E:75 çıktı.Erken over yetmezliği dedi doktor.39 yaşındayıö.Bu sene 2 düşük yaşadıö.Şimdi sevgili hanımlar adet olamadığım için çok sıkıntıdayım.Bu durumda olup bitkisel kürlerle adet olabilen var mı?Tavsiyelerinize çok açığım.Doktor sadece sağ yumurtalığımda yumurta gördü o da hiç gelişmemişti…

çok teşekkür ederim moral oldunuz
ben çok stresli bi dönemde henüz 27 yaşındayken evimizden kaza sonucu iki cenaze çıktı o süreçte benim kanamam 40 gün hiç durmadı ve sonra iki yıl kadar sürekli düzensiz adetler gördüm her kontrolümde doktorlar bana stres dedi hiç bir problem yok dedi sonra bi ay feci bi adet gördüm düşük yapıyorum sanırım dedim birdaha adet göremedim doğum kontrol hapları kullandıysam adet gördüm yoksa hiçbirşekilde adet olamadım.bigün ateş terleme çarpıntı ile doktora gittim menopoz dedi tam bir hayal kırıklığı hormon ilacına başladım hiç kafama takmamaya üstüne düşünmemeye çalıştım bu arada çok zayıf biriyken kilo vermemeye ve sürekli kilo almaya başladım
şimdi kilomu kontrol altında tutabiliyorum.özel bir hastanede hafta sonu yine doktora göründüm rahim kalınlığın güzel ama yumurta hiç yok menopoz kesin tanı dedi
yine moralimi bozmak istemiyorum ama sağlık bu kemik erimesi göğüs te tehlikeler saydı saydı benim beynim döndü
27 yaşından 34 yaşına kaç doktor gördü iki sene kimse bişey demedi iki sene sonunda menopoz
herşey Allah tan umudum var Allah a şükür bir oğlum var rabbim isteyen herkese versin.herşeyin başı sağlık umarım şifa verir rabbim burda ki kardeşlerimize
Allah bağışlasın.Sonra kendiliğinden mi oldu bebeğiniz yani

X