Merhaba,geçtiğimiz sene haziran gibi evlendim.38 yaşındaydım.Kontrol için doktora gittiğimde her şey yolunda ,amh:1.2 fsh:6.4 çıkmıştı.Ben tüp bebek önerir diye düşünürken,doktor durumun iyi doğal yolla bir dene dedikten 1 ay sonra hamile kaldım.Ancak kese görünmediği ve buna rağmen hcg yükseldiği için dış gebelik teşhisi kondu.Metotreksat tedavisi gördüm.Bundan bir hafta sonra kese göründü-geç döllenme olmuş-bu yüzden bir de kürtaj oldum üzerine.bu ilacın kullanımından 3 ay sonra tekrar kontrole gittim.kürtaj sonrası 2. reglim gecikmişti.Hormonlara vs yine baktılar,regli olunca fsh’a baktılar.Fsh:7 olmuş ama amh:0.01 çıktı,aynı doktor kusura bakma hamile kalamazsın çok zor dedi.Ağlaya ağlaya günlerim geçti,1 ay sonra regl yine gecikince yine aynı doktora gittim.(salak gibi) Bir baktık ki 0.01 olan ben hamileymişim.3.5 ay sonra kalp atışının durması ile maalesef yine hamilelik sonlandı.Depresyona girdim.Kürtajdan sonra ilk ay illa sonraki ay ise kendiliğinden regli oldum.ancak haziranda regli olamadım.Bu kez farklı bir doktora gittim ve yumurtalıkta kist oldığunu gördük.Hormon testleri yapıldı,tarlusalla regli oldum,fsh yapıldı.Bu kez amh:0.03 Fsh:35 çıktı ve erken menopoz dedi bu doktorda.(lh:11, e:65 çıkmıştı.) Neye uğradığımı şaşırdım.Önce işimden ücretsiz izne ayrıldım.Sonraki ay kendiliğinden yine regli oldum,baya sevindim buna.Bu ay ise 1 hafta geciktim,hamile değilim.Ondan eminim…Elbet bir tüp bebek merkezine gideceğim.Ama durumumda bir saçmalık olduğunu seziyorum.(bu arada düşüklerde dna’sal bir sorun gözlemlenmedi.) Sizlerin deneyimlerini ve görüşlerini duymaya ihtiyacım var.Amh 1 senede bu denli düşer mi?Fsh dalgalanması kiste mi bağlı?Dış gebelik için kullanılan kemoterapik ilacın yumurtalıklarıma zarar verme durumu olmuş olabilir mi?Duyanınız var mı?Veya cidden erken menopoz mu yaşıyorum,o halde nasıl hamile kalabildim?(tek tük olabiliyor biliyorum ama ben 2 kez kaldım.)
Çok uzun yazdım biliyorum,çocuk sahibi olmak istiyorum.Gerekirse donasyon,hatta evlat edinme tercihlerine de varım.Ama içim erken menopozu kabul etmek istemiyor…