Menopoz Erken Menopoz ve fsh

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
mehtapcığım benim sadece bildiğim adaçayını dikkatli kullanmak lazım diğer bitkiler için herhangi birşey dumadım.

Birde başka bir siteden bir yazı okudum, onuda aktarıyorum, belki senin ve diğer arkadaşların dikkatini çeker benim çekti. Bence uygulamakta fayda var diye düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar,uzun bir süredir siteye girmiyordum,sürekli araştırma halindeydim.çok güzel haberlerle döndüm,ömründe kendiliğinden adet olamayan ben 28 gün arayla adet görüyorum.inanamıyorum,sevinçten deliye döndüm,mutluluktan uçtum,sizleri de topluca uçurmak istiyorum.uyguladığım ilk ilacı yabancı bir siteden okudum,diğer bilgiyi yeni tanıştığım bir bayan verdi.kendisi ruslarla büyümüş,onlardan çok şey öğrenmiş,hatta kırışıklık ilacı bile söyledi.annesi 75 yaşında imiş ve yüzünde tek bir çizgi bile yokmuş ki kızında da göremediğim için sormuştum nedenini.sağolsun o da bildiklerini söyledi.yumurtalıklarımda kistler olduğunu ve aylarca süre adet göremediğimi ama son aylarda epey düzelme hissettiğimi söylediğimde kadıncağız dedi ki sana bir sır vereyim,ömrün boyunca bana dua edersin dedi ve adet de görürsün dedi.ben de hemen uygulamaya başladım ve o ay belimde ağrılar oldu ama adet göreceğimi beklemediğim için oralı olmadım,tuvalete girince kanamayı görünce buluğ çağına yeni girmiş bir kız gibi hissettim kendimi.o bayana çok şey borçluyum,bana bu mutluluğu yaşattığı için.şimdi hala neden bu iksiri yazmıyorsun diyenler olacaktır.doktorlar sakın bana kızmasınlar,ekmeğimizle oynuyorsun diye.düşünsenize farlutal kullanmak yok,metforminler çöpe,püregonlar,menogonlar eczanede kalsın,siz de şakır şakır kanayın,he heee
aşılamalar,tüp bebekler azalacak.hadi bakalım bir alkış istiyorum sizden,kolay değil 20 yılımı verdim ben bu pcosa,ömrümü çürüttüm bu yolda,nihayet çok yaklaştınız başarıya hanımlarrrrrrrrr
gözünüz aydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

haklısınız kızlar,özür dilerim beklettiğim için,hatta binlerce kez özür dilerim,aynı durumdayken ben de ağızdan çıkacak her sözü beklerdim,ben çok ciddiyim ve bunu beni ciddiye alanlar uygulasın lütfen.gülten teyzem,kistin ve rahim hastalıklarının en iyi ve en kuvvetli ilacının soğanı kabuğuyla kaynatıp suyunu içmekten geçtiğini söyledi.kendi gelinin de çocuğu olmamış ve çok şişmanmış,soğan suyuyla hem zayıfladı hem de rahmini temizledi,çocuğu oldu dedi.bana ömrün boyunca dua edersin dedi.gülten teyze,54 yaşında,menapoza girmiş,ama yeniden adet görmek istemiş,bu ay üç gün soğan suyu içmiş ve adet görmüş,soğan suyunun içine bir diş sarmısak ve birkaç dal maydanoz da attığını söyledihemen uyguladım,kızlar inanamadım,önce kahverengi lekeler,resmen iltihaptı akan,ardından bembeyaz oldu ve o ay kendiliğinden kanamam başladı.bir de bunun yanında aktardan aldığım ısırgan suyu ile enginar suyunu içmeye başladım,her yemekten önce beş yudum içtim ama ısırgan suyunu her zaman içmedim bile.diğer hapı şimdi söylemeyeceğim.gerek yok.asıl ilaç soğan.bunu her yemeğinize bol bol koyan,soğanlı yemekler icat edin.sevmiyorsanız sevin.kokusu içilmeyecek gibi değil.civanperçeminin,lahana suyunun yanında şerbet gibi gelir size.bu bilgiyi de adet olamayan,çocuğu olmayan,yumurtlamayan tüm bayanlara iletin,bir nazlı cimcimeden öğrendik deyin.allah hepinize acil şifalar versin,ikiz bebekler,kızlar,erkekler versin.eğer hiç adet görmemiş biriyseniz,farlutalle bir kanama sağlayın ve soğan suyuna başlayın.bu işe yaramasaydı başka birşey uygulayacaktım,onu da yeni öğrendim

merhaba zenecım senın adına sevındım allah tamamınada erdırsın ınsallah daha guzel haberlerlede donersın bızlere ve umut olursun,canım ben 30 yasındayım bu omrume kadar en fazla yedı sefer sekız sefer anca kendılıgınden adet gormusumur topu topu oda ayda yılda bır,anlıyacagın erken menepozdayım ,evlıyım her cıft gıbı cocuk hasretıyle yanıp tutusablardanım?senın yazdıklarını daha oncede okumustum ve cesaret alarak basladım hemen hemen 12 gun oldu sabah aksam bır soganla bır dıs sarımsagı kaynatıp ıcıyorum ama bılemıyorum faydasını gorebılecekmıyım cunku hıc bı belırtı yok ,ne akıntı ne agrı ne sancım var ,tabı devam edecegım....sende kac gunun sonunda akıntı gelmıstı ,sımdı hala devam edıyormusun ıcmeye ?baska ne yapıyım dersın ,tesekkurler

çok üzüldüm :KK43::KK43:aynen bende 28 yaşındayım ve hormonlarım tavanda diyebilirim...yani bu otlardan başka bir çare yokmu bu tıpda yaaa:KK43::KK43::KK43::KK43:[/QU
BAZEN CEVRENDEKILERE HERSEYINI ANLATAMIYORSUN SENI DOKTORA GITMIYORSUN DIYE SUCLUYANLAR BILE OLUYOR HALBUKI BILMIYORLARKI HER GITTIGIN KAPININ YUZUNE TEKRAR TEKRAR CARPILDIGINI,HERKES BI DOKTOR ADI VERIYOR FELANCA GITTIDE COCUGU OLDU DIYE ,ONUN DERDI AYRU SENINKI AYRI,HER NEYSE BIDE BEN GIDIYIM DIYORSUN AYNI SEYI DUYUPGELIYORSUN VE HER SEFERINDE ILK KEZ DUYMUSSUN GIBI YIPRANIYORSUN?MALESEF BENIM ICIN HCIBIRSEY YAPILMADI TEK SOYLEDIKLERI KANA YONLENDIRMEK VE SONUCDAN UZGUNUM ERKEN MENEPOZDASINIZ DENDI.SUNU KULLAN BELKI FAYDASI OLUR BILE DENMEDI O YUZDEN DOKTORLARA COK KIZGINIM BENIM ICIN HICBIRSEY YAPMADILAR BENI KADERIMLE BASBASA BIRAKTILAR.............ONIKI GUNDUR SOGAN SUYU ICIYORUM BILMIYORUM FAYDASINI GOREBILECEKMIYIM

merhaba adim sati 30 yasindayim yaklasik alti yil once erken menepoz teshisi konuldu,evliyim cocuk her cift gibi istiyoruz ama bize tek sansimizin donor oldugu soylendi ama ben kesinlikle haram bir yolu dusunmuyorum,dun internetde arastirma yaparken ayni bobrek nakli gibi yumurtalik naklinin mumkun oldugunu ve yumurtalik naklinden sonra hormon ilac destegiyle tekrardan adet gorunuldugu ve kendi vucuduyun urettigi yumurtayla hamile kalindigi yaziyordu cok heyecanlandim sizde okuyun bence hepimize bi umut bence,,,,,,tip gitgide ilerliyor derdi veren rabbim dermaninida veriyor hepimize cesaretli olun umudunuzu kirmayin diyorum

merhaba canım..artık çocuksahibi olma ihtimali olmayanbir bayan olarak sana yaşadıklarımdan ders almış biri olarak tavsiyem şudur.eğer çok çocukistiyorsan bence donör düşün..ben tam 7kez tüp bebek denedim ve tıpkı senin gibi kendi çocuğumuz olsun istedim.eşim azospermi idi, denediklerimizin bazısında döllenme bile olmadan işlem sona erdi ..iş işten geçtikten sonra pişman olursan yapacğın bişiy kalmıyor.okadar çok şeyleryaşadım ki artık anlatmak istemiyorum çünkü hala etkisindeyim..sana bir abla olarak şuan belki sana kötü gelebilir ama tavsiyem şudur.dediğim gibi çocuk hayatının amacı olmussa eğer donör kabul et.kimse bilmesin eşin ve sennn..evlat edinmekten bin kat iyidir. yıllar geçip evlat edinmeye cesaretin kalmayacağı günler gelip yaşlandığın ve kapını açacak insan kalmamasından da iyidir. hiç olmazsa karnında taşırsın ve eşinin çocuğu olur..keşke ben vaktiyle böle düşünseydim de bi başka spermle hamile kalsaydım tüp bebek yöntemiyle..ah canım o fikirler okadar ters geliyorduki ozamanlar.hep birumudumuz vardı. lütfen umutsuz kalacağınız günler olabileceğini düşünün.asla umudunuzu kırmak istemiyorum ama ileriyi görün.ölesine istismarcı doktorlarvar ki hiç olmaz demiyorlar hep olacak diyorlar...allah gönlünüze göre verir inşallah ama bu yönü de düşünün lütfen.sonra inanın çok geç kalınıyor.sevgilerimle

16 fsh ile ve düşük yumurta rezerviyle tüp bebekle ikizlerime hamileyim şu an arkadaşlar...Dr un hiç inancı yoktu ve bana tedaviyi iptal edelim dedi sürekli..ınancınızı yitirmeyin..O kadar yüksek dozda ilaca rağmen ancak 4 folikul oluştu.3 ü döllendi,2 iyi kalitede olan embriyo kondu ve ikisi de tuttu..Eşim de ağır oligospermi...tedavi sırasında 5 gün üst üste soya sütü içtim...Ve her gece meryem duası okudum...Allahım hepinizin yüzünü güldürsün inşallah...

Lıyadora canım bnım fsh hıÇ dÜŞmÜyor yumurta da gÖremıyor maalesef doktorallah yardımcımız olsun ÜzÜlÜyorum ama Çare yok maalesef

Lİyadora canım bnİm fsh hİÇ dÜŞmÜyor yumurta da gÖremİyor maalesef doktorallah yardımcımız olsun ÜzÜlÜyorum ama Çare yok maalesef

Cyclo-prognova isimli ilacın fsh düşürdüğünü duymuştum..bir de doğum kontrol hapları tahlillerde fsh yı yüksek gösterebiliyormuş..80 fsh ile bile doğaldan hamile kalanlar var arkadaşlar...

ben hiç duymadım fsh 80 ile hamile olan canım sen nerde okudun canım ya da tanıdığınmı var canım neler yapmışlar ben kullandım cyclo progynova hiç düşmedi fsh ım

Sevgili dostlarım ve sevgili üyelerimiz;Geçtiğimiz hafta Sibelin Köseşinde tüyelrimiz diken diken eden bir hikayeden bahsetmiştim.O arkadaşım ertesi gün sitede benim yazımı okuyunca hemen bana ulaştı.Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.ıki nedenle çok memnun oldum;birincisi Köşem hakikaten okunuyormuş, çünkü cevap yazdığım gecenin ertesi sabahında geldi:-) ikincisi bu güzel hikayeyi birinci elden size iletme imkanı buldum.Bu çok önemli.Haytta imkansız diye hiçbirşey yok bu hikaye de işte bunun en büyük ispatlarından .. Buyrun hep beraber hem bana gelen mektubu hemde tedavi hikayesini okuyalım..*** Sibel hanım merhabalar.; Biz Tekirdağ Çorlu’dan Berrin & Nil & Ayhan YALÇINKAYA.Bugün internet sitenizi ziyaret ettiğimde pazar günkü çorlu toplantısından ve bizden bahsetmişsiniz.ınanın okurken o kadar mutlu oldum, o kadar heyecanlandım ki anlatamam. Hemen eşim Berrin’i aradım ve yazıdan bahsettim. Kendiside o kadar sevindi ki anlatamam.Aslında istediğimiz toplantının sonuna kadar kala bilmek ve sizin bahsettiğiniz çekilişin bir tanesini kızımıza yaptırmaktı. Fakat kızım, geçen hafta mikrobik bronşit hastalığı geçirdi. Daha yeni iyileşti. Biz sahneden indikten biraz sonra uyudu. Yukarıda bebek arabasında yatıyordu. Orası da (bize göre iyi ama)biraz serindi. O yüzden Doç. Dr Selman Bey’in genel koordinatörü olan bayan (çok özür dilerim ismi aklıma gelmedi) ile konuştuk biraz ve gitmemiz gerektiğini söyledik. Ama ben size bizim iletişim bilgilerimizi ve ve ve mucize (tıpta ki adı ile ) bebeğimizin fotoğraflarını yolluyorum. Bu fotoğraf ve hikayemizi istediğiniz şekil de kullana bilirsiniz. Eşim o gün sahneye çıktığımızda da söylemişti hatırlarsanız! “benim bir gün bir şekilde çocuğum olacak” demişti. ışte bu umudu hiçbir zaman kaybetmemek gerektiğini düşünüyoruz. Ben size bir şey daha anlatmak istiyorum. Biz eşimle birlikte Çapa Tıp Fakültesi ınfertilite bölümüne muayene olmaya gitmiştik. Eşimi paravanın arkasına aldılar ve ultrasonda muayene ediyorlar. Ben de o sırada çok saygı değer Doktor bey (ismini öğrenmek ihtiyacı )’in masasında oturuyoruz ve eşimin tahlil sonuçlarına bakıyor.hissetmedim Bana söylediği söz ve yaptığı hareket aynen şöyle;“ya kardeşim bu sonuçlarla bebek olur mu yaa… (bu arada dosyayı benim önüme resmen fırlattı) ben sizin yerinizde olsam hiç uğraşmam. Olmaz sizin çocuğunuz falan”…Yani o dönemde duymaktan çekindiğimiz en son cümleleri orada duyduk. (BU ARADA EŞıMıN fsh DEĞERLERı 190-200 CıVARINDAYDI.) Fakat biz hiçbir şekilde umutsuzluğa kapılmadık. Her ne kadar eşim kendisini “artık benim çocuğum olmayacak” psikolojisi içerisine sokmaya çalıştı ise de bunu beceremedi ve bugün 10 aylık bir kızımız ile birlikteyiz. Yüce Rabbim isteyen herkesi evlat sahibi yapsın. Saygı ve sevgilerimle. BERRıN YALÇINKAYAAYHAN YALÇINKAYA Hikaye;Merhaba Sibel hanım ben berrin Yalçınkaya 25 ocak pazar günü eşim ve kızımla çorludaki toplantınıza katıldık bugün yazınızı okudum bizden bahsetmişsiniz hani şu umutsuz vakka olup tedaviyi bırakıp 2 ay sonra hamile kalan bayan. Yazınızdan çok duygulandım ve toplantıya geliş sebebimizde hem sizleri tanımak hem de umudunu yitirmeye başlayan arkadaşlara biraz umut olmaya geldik.Ben size biraz hastalık hikâyemden bahsetmek istiyorum. Ogün ayrıntılı olarak anlatamadım.Ben şuan 32 yaşındayım 27 yaşındayken adet düzensizliği sebebiyle dr.ye gittim fsh. düzeyim 120 çıktı ve dr. 15 gün sonra yine bir tahlil yaptırmam gerektiğini söyledi aynı şekilde tekrarladık ve sonuç üzücü dr erken menopoz olduğunu fakat çapa tıp fakültesinde bir araştırma yapılmasını söyledi ve süreç böyle başladı.Çapaya gittik tabi teşhis konulana kadar neler çektim bir ben bir Allah bilir o kapıdan o kapıya yani zorlu bir süreç en son kapı endokrinoloji bölümü oldu ve oradan yapılan tahlil ve araştırmaların neticesinde Otoimmün Poliglandüler Sendrom hastası olduğum ortaya çıktı .Bu hastalık bağışıklık sisteminin bilinmeyen bir nedenle kendi vücudundaki organlarıyla savaşması benim yumurtalıklarıma mideme ve troit bezlerime vurmuş ve şuan hala dr. kontrolündeyim Çapa tıp fakültesin çok değerli doktorum Harika hn. kontrolü altında troid ilaçlarımı düzeni olarak kullanıyorum.Bu teşhisten sonra görüştüğüm muayene eden dr.lar fsh değerinin çok yüksek olduğunu erken menopozda olduğumu tüp bebek yapılamayacağını söylediler ama bu muayeneler çapada 3-4 kez sürdü tabi benim halimi anlatmaya söz yetmez her çapadan çıkışımda bahçesinde oturup dakikalarca ağlayıp öyle geri dönüyordum sonra bir hastanenin ilanlarını gördüm kendinden randevu alıp gittik dr. hanım. dı yanılmıyorsam dosyayı kendi hazırladı ve sonra onunla birlikte Profesörle görüştük tabi sonuç çok kötüydü.bu şartlar altında şansınız %5 dedi ama genç hastasın şansın bu sebepten ötürü %10 lara çıkar dedi neyse 15 gün sonra yine kontrole gittik ben de kist te vardı yumurtalıklarımda o kisti baskılayıp tekrar bakalım dediler ve hiç yumurta yok ama biz 15 gün önce gittiğimizde tüp bebek tedavisine başladık gereken ilaçları kullanmaya başladım işte vitaminler ve Dhea gibi tüp bebek tedavisinde verilen ilaçlar neyse 15 gün sonra hiç yumurta bulunmayınca bana şansınız %2 ye düştü hiç yumurta yok dediler tabi duygularımı bir Allah bir ben bilirim.Dr ben %2 şansa sahip olsam yaptırırdım dedi fakat eşim benim daha fazla üzüleceğimi düşünüp tedaviden vaz geçelim dedi ben vaz geçmek istemedim ama sonunda tedaviyi bıraktım çalışıyordum işten ayrıldım dinlendim kafamdan bu bebek olayını attım kabullendim yani Allah dilediğine verirdi sonuçta çocuğu da, malı, sağlığı da benim kaderim buydu demek ki yumurta naklini zaten hiç düşünmedim sonuçta dinen uygun değildi ve ben Allaha çok inanan biriyim isyan etmedim ama bi şekilde bu dünyadan bir çocuk sahibi olmadan gitmeyeceğim diyordum herkese ama nasıl onu bilmiyordum işte sonra 2 ay geçti aradan bir halsizlik bitkinlik başımı yastıktan kaldıramıyorum eşim yat dinlen hiçbir şey yapma diyor laf aramızda uykuyu da çok severim bende yatıp dinleniyorum ama 3 gün geçti ben düzelmedim midemde bir fena neyse bana bi hamilelik testi yap diyorlar yok diyorum ne hamileliği daha önce böyle hayal kırıklıklarımız yaşanınca o tek çizgiyi görmeye hiç niyetim yok bu durum birkaç gün devam etti sonra karar verdim bi test aldım ve sonuç pozitif dizlerimin bağı çözüldü saatlerce ağladım inanamadım özel bi laboratuara gidip kanda baktırdım ve sonuç 5 haftalık hamileyim ve ben hamileliğimi öğrenmeden birkaç gün öncede uçak yolculuğu yaptım ve kızım öyle inatçı çıktı ki rahatsızlığıma rağmen hastalığım onu da düşman görüp savaşa bilir ve onu da düşüre bilirdi ama kızım savaşıp onları yendi 25,04,2008 tarihinde 4kg80 gr olarak dünyaya geldi Allaha çok şükür bana bu duyguyu yaşattı benim gibi olan bebek sahibi olmak isteyen arkadaşlara tavsiyem hiçbir zaman Allahtan umut kesmesinler isyan etmesinler ve asla amaçlarından vaz geçmesinler ben aktarlardanda çok yardım aldım çok macunlar çaylar kullandım Allaha çok dua ettim ve çevremdeki insanlar bana evlat sahibi olmam için çok dua ettiler hatta yengemin kız kardeşi üniversitede okuyordu o dönemler yurtta bir akşam benim için arkadaşlarıyla oturup dua etmişler bir bebeğim olsun diye hepsine çok teşekkür ediyorum ve her zaman Allaha bana böyle bir evlat verdiği için defalarca şükrediyorum ve dilerim Allah isteyen herkese evlat nasip etsin ama inanmak başarmaktır hep bi çocuk sahibi olacaklarına inansınlar ve asla Allaha isyan etmesinler size de çok teşekkür ederim beni orada arkadaşlarla karşı karşıya getirip hikayemi anlatmama izin verdiğiniz için toplantının sonuna kadar kalamadık çünkü kızım arabasında uyudu ve orası soğuktu 2 hafta önce hastalanmış ve tedavisi yeni bitmişti bende yine hastalanmasından korktum ve toplantının sonunu bekleyemedim kusura bakmayın sizlere ilginizden ötürü çok teşekkür ederim eşim size kızımın fotolarını mail atmış olacak hoş çakalın sevgi ve saygılarımla. Berrin YALÇINKAYA

alıntı...

HASTA :
merhaba
sorunum FSH degerimin yuksek olmasıyla ilgili.2004 ayının agustos ayında ani bir adet kesilmesi yasadım. ilk once hamilelikten suphenildi cunku korunmuyorduk,yapılan tahlil sonuclarında(ultroson,kan,idrar vb. ) FSH ve E2 degerlerım yuksek cıktı. (yasım 29 ).FSH:130 civarındaydı. bunun sonucunda CYCLO PROGYNOVA kullanmaya basladım. kullandıgım 5-6 ay boyunca her ay degerim dustu. aralık ayında degerim 70 civarına indi,2005 ocak ayında ise 6 ya dustu ve ocak ayı içinde normal yoldan hamile kaldım.10 subatta yapılan kan testinde 4 haftalık hamile cıktım. daha sonraki haftalarda kalp atışını gorduk ve hamileliğim 6. haftasında kanamam oldu.10 gun rapor alıp yattım. 10 gun boyunca kanamam devam etti.Bu arada düşük için progestan ilaçı kullandım.gunde 6 adet. 10. gun sonunda kesenin şeklini kaybettiğini gorduk,progestanı bırakınca 2-3 gun sonra düşük yaptım(03.03.2005 tarihinde). doktorum düşükten sonra durumumu bildiği için vucut cabuk toplasın diye tekrar CYCLO PROGYNOVA ’ya baslattı. 1 ay sonra yani 4.04.2005 tarihinde hastalandım. bugunde FSH ve E2 testini yaptırdım. Sonuc FSH:59,8 E2:6,5 cıktı. E2 bıraz dusuk oldugu için testi 2 kez yapmişlar.Fsh degeri yine yuksek cıktı. ben artık ne oldugunu bilmiyorum. ne yapmam lazım ,bu normal mi? bunu baska nasıl arastırabilirim.menopoz olabilir diyorla ama yasım kucukmus,hemde ani kesilme olmazmış yavaş yavaş olurmuş. benim adettim hep normaldi.bana yardımcı olusanız sevinirim.

DOKTOR :
Verilen tedavi rejimi doğru gözüküyor, zamana bırakmakta yarar var

alıntı....

arkadaşlar sonuç olarak bence rabbim isterse veriyor isterse alıyor istersede hiç vermiyor...
rabbi hebli minessalihin aminnn ecmain inş....

selamlar herkese bende bu dertten muzdaribim arkadaşlar soğan kürü denedim fayda etmedi hayıt otu da kullandım ama duzenlı olarak değil inşallah bır vesile ile rabbım yollar bu derdın şifasını
benım fsh 85 deydı bundan 2 sene evvel bır ara 15 e kadar düştü şu anda 49 oldu tekrar
cyclo-progynova kullanıyorum 1.5 yıldır daha ne kadar kullanmam gerek düşmesi için
birde bişey merak ediyorum aydınlatın luften benı bu konuda..
benım bırde hiperprolaktınemı ve hipotroidi sorunum var bu ikisi içinde ayrı ilaç kullanııyorum
anlayacağnız benım durumum vahim..
acaba bu hormonların yüksekliğide fsh yüksekliğinemi bağlı fsh düşünce bunlarda normale dönermi
çok üzülüyorum...ama herşey kısmet..rabbim ne yazdıysa onu yaşıyacağız...

herkeze mrb...
ilk kez 13 yaşımda regl oldum. sonrasında 4-6 ayda bir olarak devam etti bazen 1-2 ayda bir oluyordu.... şuan 26 yaşımdayım 6 aylık evliyim. 3 yıl önce fln doktora gittim regl olamıyorum diye... ultrasonda kontrol etti ve problem olmadıını söyledi. ama hormon testi yapmadı. doğum kontrol hapı verdi çevreminde etkisiyle kısırlık yapar korkusuyla doğum kontrol ilaçlarını kullanmadım.. şimdi mayıs ayında tekrar doktora gidicem.. ama erken menopozdan şüpheleniyorum ama kafamı kurcalayan bişey varki beni deli ediyor.. ben hiç düzenli olmadığıma göre henüz 13 yaşımdaykenmi menopaza girdim..

nasıl bir doktormuş bu insan
doğru dürüst tahlil yapmadan ilaç verilirmi
kullanmamakla iyi etmişsin cnm
bence mayısı beklemeden git bir doktora inşallah herşey yolundadır:Saruboceq:

kızlar siz nasıl test vermeye gidiyorsunuz yani ben adet görmüyorum ki gideyim kanda baktırayım....
offf yaa ben bundan kurtulup hamile kalmak istiyorum artık :KK43::KK43::KK43: bu nebiçim bir illet böyle 4 yıldır kurtulamıyorum :KK43::KK43:

Arkadaşlar size içinizi rahatlatacak güzel haberlerim var . Bende sizler gibi bu konuları internetten okudum araştırdım, ama kendimde gerçekleştiğini görünce şok oldum . Tam 9 sene adet düzensizliği yüzünden doğum kontrol ilacı kullandım. Evlendim ve durumum kontrol etmek için testler yaptırdım ilk yaptırdığım testlerde FSH 11 çıktı ve dr bana hemen tüp bebek yapmalıyız dedi oturdum ağladım, sonra testi güvenilir bir yerde tekrarladım ve 6 çıktı o test ile başka bir dr a gittim ve bana sorun olmadığını normalde 24 yaşında bi bayanda 3 olması gerek sende 6 büyütecek bişi yok dedi ve ben rahatladım evlendikten 1,5 yıl sonra ilacı bıraktım ve bıraktığım ay hamile kaldım teste baktığımda inanamadım en az bir iki yıl ilaçlar beni korur zannettim ama öyle olmadı ve hiç o ay çocuğum olacak diye stres yapmadım gayet normal davrandım, tavsiyem ne olursa olsun telaşa kapılmayın bol bol dua edin ...

ahh canım bende aynı durumdayım.....aynı yaştayız.fakat bir fark var aramızda ben bekarım:KK43:(( ve bunlar çok ağır gelıyor artık..allah yardımcımız olsun

Bende yeni evlendim...
Evlenince olan tek fark,biraz mecazi olacak ama; vajinal yoldan muayene olmak oluyor...

Ve hiç yumurta olmadığını öğrenmek,inan daha da kahrediyor...

Öbür türlü bir şansımın olduğunu düşünürdüm hep,belki vardır belki vardır diye...
Gerçekten çok acı birşey.
İleride hiç çocuk sahibi olamayacağını bilmekte insanın canını yakıyor, daha bu yaşta kemik erimesi falan gibi rahatsızlıklara sahip olmakta üzüyor...

Çocuk olayını geçtim...Bari sağlıklı olsak. Yaşımızın gerektiği gibi olsa tüm metabolizmamız..
olumunekankayizsmile

merhaba arkadaşlar,
ben bu siteye geçen sene üye olmuştum kendi sorunumu sizlerdede görünce devamlı mesajlarınızı okuyup bir derdime bir çare bulurmuyum diye meraklanıyordum. benim fsh 44 lerdeydi doktora gittik hemen tüp bebek dedi onda bile şansınız çok çok az dedi ve denedik tam 1 sene önce yumurtam bile oluşmadı doktorumuz bir profesördü bizim hiç şansımız olmadığını yumurta nakliyle sahip olabileceğimizi söyledi bizim dünyamız yıkıldı fsh ölçtürüp duruyordum en son 19 du yatağımın içine girdim sadece çaresizliği düşünüp saatlerce ağladım eşim teselli etti olmazsa olmaz dedi Allah ın elinden zorla mı alacağız dedi ve bu konu artık kpanıyor eğer çok üzülürsek birkaç yıl bekleyelim yumurta naklini deneriz dedi hatta kıbrısı aradık bile bilgi aldık.ben artık kafamdan atmaya başlamıştım bir de şu sizin söylediğiniz kürü 2 ay denedim sonra bir gün kendiliğimden hamile kaldım tüp bebekten 2 ay sonra daha önce yazamadım belki düşük olur diye ama sağlıkla doğdu hemde 40 haftalık olarak ve herhangi bir sorunda yaşamadım düşük riskim bile olmadı hergün 40 dakika yürüyüş bile yaptım sakın umudunuzu yitirmeyin Allah a bol bol dua edin ben 38. haftaya kadar da namaz kıldım duanızı eksik etmeyin bence en önemlisi de bu.

X