merhaba kızla ben de fsh mağduruyum maalesef, en son Şubatta tahlil yaptırdım 21 çıktı, bu arada bebek istediğim için doktor doktor gezdim tabii, bir merkez fsh ı görünce anti müllerian hormon testi de istedi benden, onun sonucu da çok düşük çıktı 0.2 den küçük çıktı, yani erken menopoza yaklaşıyordum, ama bugüne kadar da adetlerimle ilgili bir sorunum hiç olmadı, ne zaman ki bebek istedik o zaman ortaya çıktı bütün bunlar. O testi isteyen merkezdeki doktor direk yumurta bağışı dedi bana, o kadar umutlu gitmiştim ki oraya , bunu duyunca çok üzüldüm. Sonra başka doktorlara da gittim , hiçbiri o doktor kadar olumsuz konuşmadı ve her gittiğim doktorda ultrasonda yumurtam gözüküyordu, hatta en son 14 mm ulaşmış bir yumurtam vardı, neyse en sonunda bir yerde karar verdim ve 4 martta tedaviye başladık fakat yapılan kontrollerde hiç yumurta gözükmedi ve dün tedaviyi sonlandırmak durumunda kaldık, çok üzüldüm. ılk denememdi ve olacak diyordum hep.Anlayamadığım şey ise her ay 1 yumurtam kendiliğinden gelişirken bu kadar ilaca rağmen neden hiç yumurta olmadı, menopoza girmiş bile olsam, böyle pat diye birden biter mi yumurtalar ve son adetimi de 2 martta gördüm, dediğim gibi gayet te düzenlidir. 10 gün sonra tekrar kontrole çağırdı doktor, kendiliğinden gelişebilir , takip edelim dedi. Bir de ilaçlardan sonra gece terlemeleri ve sıcak basmasıyla birlikte sabaha karşı uykudan uyanmalar başladı bende, öncesinde yoktu hiç. Doktora sordum ilaçlardan olabilir dedi ama cevabı da beni pek tatmin etmedi. 5 gün femara hap kullandım, sonra gonal f 375 le başladım ve bu kadar ilaç boşa gitti. Beklemedeyim şimdilik ve çok üzgünüm kızlar, ne yapacağımı şaşırdım, kür mü yapsam kendi haline mi bıraksam ne dersiniz?