Menopoz Erken Menopoz ve fsh

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
çoban çantası,civan perçemi,aslan pençesi bu üç bitkiyi demleyip sabah akşam aç karnına içtim televizyonda duymuştum bilmiyorum onlar mı sebep oldu ama siz yinede kullanmadan doktorunuza danışın derim. benim gözüm kararmıştı doktora falan sormadan denedim yine de danışılmasında fayda var.

kızlar benim fsh 9.03 15 gün sonra yine ölçtürcem bilmiyorum kaç çıkar yumurtam falan herşey iyi bi sorun yok peki bende menopoz etkisi altındamıyımdır.
daha bi bebeğim bile olmadı bu fsh bana göre yüksek ama doktorum yumurtaların kaliteli kafaya fazla takma diyor bilemiyorum ya yaşım 23 bu yaşa göre bu değer çok değilmi ya.

merhaba kızla ben de fsh mağduruyum maalesef, en son Şubatta tahlil yaptırdım 21 çıktı, bu arada bebek istediğim için doktor doktor gezdim tabii, bir merkez fsh ı görünce anti müllerian hormon testi de istedi benden, onun sonucu da çok düşük çıktı 0.2 den küçük çıktı, yani erken menopoza yaklaşıyordum, ama bugüne kadar da adetlerimle ilgili bir sorunum hiç olmadı, ne zaman ki bebek istedik o zaman ortaya çıktı bütün bunlar. O testi isteyen merkezdeki doktor direk yumurta bağışı dedi bana, o kadar umutlu gitmiştim ki oraya , bunu duyunca çok üzüldüm. Sonra başka doktorlara da gittim , hiçbiri o doktor kadar olumsuz konuşmadı ve her gittiğim doktorda ultrasonda yumurtam gözüküyordu, hatta en son 14 mm ulaşmış bir yumurtam vardı, neyse en sonunda bir yerde karar verdim ve 4 martta tedaviye başladık fakat yapılan kontrollerde hiç yumurta gözükmedi ve dün tedaviyi sonlandırmak durumunda kaldık, çok üzüldüm. ılk denememdi ve olacak diyordum hep.Anlayamadığım şey ise her ay 1 yumurtam kendiliğinden gelişirken bu kadar ilaca rağmen neden hiç yumurta olmadı, menopoza girmiş bile olsam, böyle pat diye birden biter mi yumurtalar ve son adetimi de 2 martta gördüm, dediğim gibi gayet te düzenlidir. 10 gün sonra tekrar kontrole çağırdı doktor, kendiliğinden gelişebilir , takip edelim dedi. Bir de ilaçlardan sonra gece terlemeleri ve sıcak basmasıyla birlikte sabaha karşı uykudan uyanmalar başladı bende, öncesinde yoktu hiç. Doktora sordum ilaçlardan olabilir dedi ama cevabı da beni pek tatmin etmedi. 5 gün femara hap kullandım, sonra gonal f 375 le başladım ve bu kadar ilaç boşa gitti. Beklemedeyim şimdilik ve çok üzgünüm kızlar, ne yapacağımı şaşırdım, kür mü yapsam kendi haline mi bıraksam ne dersiniz?

Bende yeni evlendim...
Evlenince olan tek fark,biraz mecazi olacak ama; vajinal yoldan muayene olmak oluyor...

Ve hiç yumurta olmadığını öğrenmek,inan daha da kahrediyor...

Öbür türlü bir şansımın olduğunu düşünürdüm hep,belki vardır belki vardır diye...
Gerçekten çok acı birşey.
İleride hiç çocuk sahibi olamayacağını bilmekte insanın canını yakıyor, daha bu yaşta kemik erimesi falan gibi rahatsızlıklara sahip olmakta üzüyor...

Çocuk olayını geçtim...Bari sağlıklı olsak. Yaşımızın gerektiği gibi olsa tüm metabolizmamız..
olumunekankayizsmile

cyclo kullanıyorsun demı? bazen yumurtlama olabılıyormus yınede canım ya yumurtalıklarımız ınsallah yumurtlamya başlar tekrardan en azından ewlısın bak elınden bırsey gelıyor denıyorsunuz olmuyor ama bırgun yuce rabbım bızede ewlat sahıbı olmayı nasp eder inşallah....mafoldumben

merhaba kızlar benim daha önce de yazdığım gb fsh 102 idi.ve 7ye kdr düştü.dr.um bir dahaki ay tüp bebek deneyelim dedi.nisanın 2 sinde gidecem allah nasip ederse.inş.allah yüzümüzü güldürür.kucağımızı boş bırakmaz.

özbil inşallah herşey güzel olur, fsh ın 7'ye kadar inmesi mükemmel, nasıl oldu?

cyclo kullanıyorsun demı? bazen yumurtlama olabılıyormus yınede canım ya yumurtalıklarımız ınsallah yumurtlamya başlar tekrardan en azından ewlısın bak elınden bırsey gelıyor denıyorsunuz olmuyor ama bırgun yuce rabbım bızede ewlat sahıbı olmayı nasp eder inşallah....mafoldumben

Evet canım cyclo kullanıyorum..
Yaa demek ki yumurtlama olabiliyor...İşimiz tam mucizelik işte,inşallah kurtuluruz offf offfff...
Benim fsh 50 falan birde,yaşıma göre çok yüksek :tomato:

Evet Özbil,bende merak ettim ilaç haricinde yaptığın birşeyler varmıydı?

kızlar hepinize aşkolsun, ben de burada hepimizin sorunu ortak diye derdimi yazdım ama 1 kişi çıkıp ta 1 kelime olsun yazmadı, bizi bizden daha iyi kim anlar ki diye düşünmüştüm..

hayır yok.birtek ilacı kullanıyorum birde cyclo.dr.da şaşırdı bu kdr düşmesne.inş umutlarım yıkılmaz.

özbil merhaba, cevabın için teşekkür ama, cyclo'nun yanında ne kullandığını anlayamadım.

Merhaba arkadaşlar,ben de sizin gibi bu dertle uğraşıyorum ve yeni üye oldum.Benim menapozumu doğum kontrol hapları tetikledi.Hormonlarınızla kesinlikle oynamayın ve geciktiriciler kullanmayın.Bir kaç kere adetlerim düzene girdi ama hep bir nedenle tekrar bozuldu.Ben de marankinin kürüne başladım dün.Çok faydalı olduğunu öğrendim ama hemen pes etmeyin bir kaç ay kullanmak gerekiyormuş.

tecrübelerimi dayanarak söylüyorum hayıt östrojeni daha çok düşürüyor.Adaçayı östrojen kaynağı.

cyclo ile beraber dhea die bir ilaç kullanıyorum pardon yazmamışım.

arkadaşlar ben de hayıt kullanıyorum ama bu östrojeni düşürme olayını bir türlü anlayamıyorum, zaten bizde östrojen eksik değil mi? hayıt neden faydalı, o yüzden bir türlü anlayamıyorum. her kullananın fsh'ı düşüyoru diye bende kullanmaya başladım.

Hayıtla ilgili araştırma yaptığım zaman okumuştum içerisinde sadece progesteron hormonu varmış.Östrojen adaçayında ve soya filizinde yoğun olarak bulunuyor.Hayıt kadın hastalıklarında faydalı ama menapoz apayrı bişey.

arkadaşlar bende ilaç kullanmadan adet olamıyorum,en son yaptırdığım tahlil sonucunda (reglin 3. günü)fsh 40 lh 12 çıktı.7 aydır tedavi görüyorum ilaçsız adet kalmayı hiç denemedim,geçen ay soğan kürünü uyguladım herşeye saldırıp uygulamak istemiyorum aynı anda kürlei uyguluyamıyorsun galiba ama bu ay ahmet marankinin kainat mucizesi kürünü uyguluycam bakalım ne olucak.umarım olur inşallah isteyen herkesin bi bebişi olur :Saruboceq:

çok fazla bir şey beklemeyim bence baya bi yaptım değişiklik yok

arkadaşlar ben de hayıt kullanıyorum ama bu östrojeni düşürme olayını bir türlü anlayamıyorum, zaten bizde östrojen eksik değil mi? hayıt neden faydalı, o yüzden bir türlü anlayamıyorum. her kullananın fsh'ı düşüyoru diye bende kullanmaya başladım.

Östrojeni düşürmemek lazım...kesinlikle katılıyorum.
hayıt adet düzensizliğine faydalı...
BİZE DEĞİLLLL

X