Demet öncelikle ablan için geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum...Ben de ablanla aynı kaderi paylaşıyorum ve inan doktordan o cümleleri duyduğumda benim de dünyam yıkılmıştı..Yaklaşık 1 ay önce bana da doktor erken menopoz teşhisi koydu..Ama kendimi çabuk toparladım..Çünkü herşeyin vardır bir sebebi diyerek kendimi teselli ediyorum..Ben de bekarım ve seneye düğünüm olucak..Bir bebek herkesin hayali..Biz bu hayalimize ulaşabilmek için elimizden geleni yapıcaz..Doktorlar teşhisi suratına hiç yumuşatmadan pat diye söyleyince ne olduğunu şaşırıyosun..Ama biz henüz çok genciz 27 yaşındayız ve ben kendi adıma mücadele edeceğim ve ne gerekiyosa yapacağım..Ablan da aynısını yapsın ve pes etmek yok!!!Öncelikle ablan da ben de halimize şükredelim elimiz ayağımız tutuyo ki ablan benden çok daha şanslı ben bir de lupus hastasıyım.Bağışıklık sistemim zayıf sürekli bir taraflarım da savaş açıyo..O yüzden ablan inanılmaz şanslı..Kilo problemi aşılmıycak bir problem değil, sporuna-diyetine başladığı zaman inanıyorum ki yakın zamanda bu sorununu çözer ve Allah başka dert vermesin ablana ve size..Her şeyin iyi tarafından bakmak gerekli yoksa altından kalkamazsın..Bu yazdıklarımı ablana mutlaka okut ve aklında bir soru varsa mutlaka yazsın..Paylaşabileceğim bir bilgim varsa mutlaka paylaşırım kendisiyle..
gelelim menopoza..Kendisinin fsh ve lh değerleri kaç ? Normalde fsh değeri 100 ün üzerine çıktığı zaman yumurtaların geri dönülemez olduğu söyleniyor ki benim fsh değerim şu an 164 lerde..Ama inanıyorum ki ve nette o kadar çok araştırma yaptım ki erken menopozdan çıkan o kadar çok hasta var ki saymakla bitmez. Hele ki 40 lı yaşlarda bile var.O yzüden ben artık ümidimi kaybetmiyorum. Benim erkek arkadaşıma doktordan hüngür hüngür ağlaya çıktığımda bu durumu ilettiğim zaman bana, "Defne'nin oğlu vardı da noldu bak annesiz kaldı o yüzden Allah hayırlısını versin olursa olur,olmazsa da kısmet değilmiş ne var sanki!!" dedikten sonra ağlamayı, hayata küsmeyi bi anda kestim..Benden tavsiye ablan tek bir doktorla sınırlı kalmasın, bikaç doktor araştırması daha yapıp başka doktorlara da gözüksün..Bir çok doktor alternatif tıpa inanmasa da ben de bitkiler de çözüm aramaya başlayanlardanım..2 aydır İbrahim Saraçoğlu'nun soğan kürünü uyguluyorum..Kim bilir belki işe yarar!!Ablana da tavsiye ederim..Çünkü bu soğan kürünün mide rahatsızlığı olan kişiler dışında hiç kimseye bir zararı yok..İbrahim Saraçoğlu'nun resmi sitesinden de okuyabilirsiniz..Bu soğan kürü
erken menopoza girenlere,polikistik over olanlara, adet düzensizliği olan kişilere uygulanan bir kür..Bu kür 4-5 ay uygulanıyor.İlk ay 15 gün,diğer aylar 10 gün boyunca günde 2 defa aç karna uygulanan bir kür.Daha sonrasın da da testere dişli arslan pençesi kürü uygulamaya başlayacağım.Bu kür de hormon dengesizlikleri için bir kür yani biz de fsh,lh,östrojeni dengelemek için yapılıyor..Soğan kürüyle erken menopozdan çıkıp, adet olan çok kişi var..Kim bilir bana yaramaz, ablana yarar o yüzden şansını denesin derim..En önemlisi de moralini yüksek tutsun..Allah bize bu derdi verdiyse vardır bir sebebi, evet çok üzüldük ama öyle baksın olaya..Biz daha çok genciz..Ben çok ümitliyim inan bak :) Kendimi kandırıyorum belki de ama ümidimi kaybetmiycem hem de bir lupus hastası,1 yıldır başına gelmeyen kalmamış,damar tıkanıklığı geçirmiş, sekonder osteoporoz olan 27 yaşında biri olarak!! O yüzden ablan çok şanslı :) Olmazsa da napalım...Sevgi,ışık,umut ablandan hiç eksik olmasın:) Biraz destan yazdım ama ne hissettiklerini çok iyi anlıyorum.. ben dee yaşadım ve zaman zaman üzülüyorum ama inanç, istek ve moral çok önemli..Allah bol şifa versin..
Sevgiler:)