mrb kızlar ?
yaklasık 6 bucuk kılo verdım ve bu bıle fsh ı olumlu etkılemıs. be uc bucuk yıldır cyclo progynova kullanarak adet oluyorum. yasım 29 erken menopoz denıldı ıkı kez tup bebek denedım yumurtalarım catlamıyor.
neyse ılk zamanlar 29 olan fsh, hap ıle 12 ve 8 e kadar ınmıstı. yaklasık 3 yıldır sureklı 6 cıkıyor. guzel bır rakam oldugunu soylenıyor ama ılk kez bu ay 5,18 cıktı.
fsh 5,18
lh 7,86
e2 113
amh test yaptırdım ılk kez. sonuc 0,17. normal degerler 0-6 arası belırlenıyormus. 0 a yakın oldugu ıcın kotuymus ama cok da kotu degıl dedı doktor ama bu konuda bılgılı uzman bır doktor degıl oyuzden ıcıme sınmedı.
sız ne dıyorsunuz kızlar sonuclarım ıcın ?[/QUOTE
mrbb ,,cnm fsh sonucun çok iyi ama amh değerin düşük,, bu yüzden tedavilerinde çok zaman kaybetmemelisin, elini çabuk tutmalısın.. son tüp bebek denemeni ne zman yaptırdın bilmiyorum ama 2-3 ayda 1 yaptırmalısın.. ben 5 ay içinde 2 tüp bebek yaptırdım ve gelecek hafta 3. tedavime başlıcam... eğer çocuk istiyorsan asla zaman kaybetme... ultrasonda antral folikül sayın kaç çıktı,, doktorun bu konu hakkında bilgi verdi mi ? benim fsh değerim en son 15 ti,,, çok moralim bozuldu bu yüzden bir daha baktırmadım ,, bir kez yüksek çıktımı daha sonra düşse bile kötü olan sonuca bakıyorlarmış,, sana da erken menopoz dendiğine göre durumun çok iyi değil demekki benim gibi,,, ve de malesef en zor hasta grubu bizleriz... bugün istanbula gittim co kültür yaptırdım ,, hocayla konuştuk,, şansım ne kadar dedim,, cvp dahi veremedi,, bekleyip görücez dedi... cnm eğer gerçekten maddi durumun müsaitse lütfen tedavine çok ara verme,, aynı yolda uğraş veren anne olmaya çalışan biri olarak sana içtenlikle cvp yazıyorum... bu hocaya ben 1 yıl önce muayeneye gitmiştim,, o zman fsh 11 di, hoca dediki 'senin durumun çok iyi antral folikül sayın çok iyi,, bu fsh yanlış ölçülmüş dedi ama yine de gel tüp bebek yapalım , çünkü yaşın ileri dedi(34) ' ben nasılsa durumum iyiymiş diye 6 ay sonra gittim ve ne oldu biliyormusun folikül sayım 20 den 6 ya düşmüştü,, o kadar pşmanlık yaşadım ki anlatamam, hep aklımdan kuruyorum keşke gitseydim diye... bu yüzden kendini asla ihmal etme,, tüm kadın doğumculara asla güvenme, çünkü bu konudan birçoğu anlamıyor emin olabilirsin...
senin yumurtaların mı çatlamıyor demişssin,, benim 8 yumurta toplanıyor ama malesef olgun yumurta sayısı az çıkıyor, kaliteli embiryo oluşmuyor,,bu yüzden co kültür yapıldı bu sefer,, bakalım neler olacak ?
Allah hepimizin yardımcısı olsun,, kimselere bizi muhtaç etmesin...