merhabalar herkeze
nil 1971 sizi yaklaşık 1.5 sene önce amh değeri düşük olanlar forumunda farkettim .o zaman riskli bir hamileliğiniz olduğundan söz etmiştiniz ama görüyorum ki nur topu gibi bir oğlunuz olmuş.bende 33 yaşındayım 6 yıllık evliyim 5 sene çocuk isteğimiz olmadı tam çocuk olsun artık dediğimde hormon tahlıllerımde fsh :11 çıktı tabi yıkıldım ama o ay kendim hamile kaldım fakat düştü bu arada bir çok tüp bebek merkezine e-mail gönderdim ve kendim amh yaptırdım ve ne yazıkki 0.4 geldi .fakat ankara da tü bebek merkezinden bir hoca beni aradı ve sizde antral fol. sayıldımı dedi sayılmamıştı atladım gittim ankaraya tolam 6 folükül sayıldı ve bana hemen tüp bebek önermedi 4-6 ay deneyin olmazsa görüşelim dedi ve Allah o kadar büyükki ben düşükten 1 ay sonra hamile kaldım Allaha bin şükür 8 aylık kızım var. size özellikle mesaj atmamın sebebi şu oğlunuz kaç aylık ne zaman bir tü bebek merkezine başvurdunuz ben hala emziriyorum ilk doğum sonrası 6. ayda adet oldum sonrasında 20 gun gecikti tabii emzirdiğim için bu düzensizliğni yaşadığım söylendi ama malum overler bitik içim rahat etmedi tü bebek merkezine basvurdum orada fsh:10.6 ve us da 5-6 adet folükül saptandı emzirmeyi kesin 2 ay sonra mini ıvf yapalım dediler ama ben ankaradaki doktorumu aradım o da kızdı tümüyle ticari düşünmüşler normal emzirin sonrasında 6 ay bir kendiniz bakın denıldı siz bebeğiniz kaç aylıkken merkeze basvurdunuz ne denildi. özelden msj atmak istedim ama yeni üye oolduğum için atamadım.
Allah bağışlasın ikisinide ben bir tane yakaladım çok şükür bundan sonra bir tane daha olsun isterim ama ne yamayalım bundan sonra bilemiyorum
benim adetin 5. günü olan sonuçlarım (3. gün yaptıramadım malesef )
E 2 : 40
Ih :5,27
Fsh : 20,37
Prolaktin : 14,68 çıktı
Aktardan arı sütü-polen,keçi boynuzu pekmezi,civan perçemli bitkisel çay karışımı tozu ve hayıt suyu aldım...Hayırlısı inşallah....:)
Selam ucin
Nekadar zorlu bir yoldan yuruyoruz degilmi sukrolsunki Rabbim bizlere evlat sevgisini tattirdi Allahim bu yolda emek Veren maddi manevi kimsenin emeklerini bosa cikarmasin AMINNNN
Belki beni takip etmissinizdir coook mesakatli zor sinavlardan gectim dile kolay tam 20 senemi verdim.5 kez yurt disinda 3 kezde turkiyede denedim amh hor 0.3 kesinlikle bebeginiz olmaz dediler bizlere hic bir zaman umidimi kesmedim hep Rabbimden istedim olacak dedim tek bir yumurtayla hamile kaldim.
Tabiki hamile kalmaylada is bitmiyormus bebegim 14 haftalikken rahimagzi 2.5 tu yani cook kisaydi acil hastaneye yatirildim hic kalkmadim ve 17 haftalikkene serklaj yapildi.
Neler cektim gel gitlerim cook oldu srekli yattim ve 9 ay kasik sancisi cektim 38*5 oglumu kucagima aldim oglum coook tatli teyzesi bir okadarda zeki benim minik mucizem su an 16 aylik maalesef emziremedim 2 ay zar zor emzirdim sutum olmadi neler yaptim ama olmadi biz gecen sene mayista oglumla merkezimize ziyartete gittik.
O zaman hocam tekrar baslayabiliriz demisti pasam 10 aylikti biliyorsunuzki bizim icin zaman kaybetmemek gerekiyor.
Yumurtalar azaldikca kalitelerde azaliyor ama suna inaniyorumki nasipten otesi yok inanki canim kardesim Allahu taala yeteki ol desin aninda olur tabiki bizde caba gostrecegiz ben yeniden merkeze bas vurdum bu seferde burada tahlil yapalim dedi kendi doktorum adet olamiyordum fsh tavan yapmids ilk defa soook oldum bakalim zaman ne gosterecek simdide kurlere baslayacagim ben saracoglunun kurlerini yapmistim tavsiye edrim sanirim prensesiniz var kocaman öpüyorum annesi sevgiler
Selam NarMik
Bence degerlerin okadarda kotu degil fsh yuksek canim onuda ilacla dusurulup yeniden tedavi yapilabilir civan hayit aslanpencesi ic dusecektir Allahim gonlunuze gore versin kuzucuklarinizi öpüyorum sevgiler
Selam bayanlar
Bana gecen sene 4.aylarda alinan kan sonuclarim sonucu erken menopoz teshisi koymuslardi.
Arada nadir yumurtlamam oluyordu ozaman kadar hep.
AMH:0.8 cikmisti buda erken menopoz demekmis,yumurta rezervin yok bitmis dediler.
Yumurtlama yapmiyorsun dediler.
Hatta burada yasak ama istersen Yunanistan,Kibris da yumurta nakli ile yani baskasinin yumurtasi ile hamile kalabilirsin,onda da garanti veremeyiz dediler.
Kisaca cocuk isini unutun dediler.
FSH:27,8 cikmisti
Neyse ben hic umudumu kesmedim,olursa olur olmazsa elden birsey gelmez neyapayim dedim,takmadim,unutmaya calistim,arada aaklima getirsemde.
Cörek otu yagi icicyorum hergün bir tatli kasigi.
Sebze agirlikli besleniyorum.
Yemeklerimde tuzu azalttim.
haftada 2-3 kez yesil cay,papatya cayi vs iciyorum.
Birde bu menopoz teshidi konulunca 3 ay hic aksatmadan hayit hapi aldim ictim.
Adetim 21-24 günde bir geliyor cok sükür allahima.
Kadin doktoru birde endrokilinikum özel hormon hastahanesine git orda ne diyecekler dedi.
Ona göre haraket edersin dedi.
Neyse 1-2 ay önce endrokilinikumda hormonlarima baktilar.
Tioid guatrim az calisiyormus.
Yumurtaligimin biride bu yüzden az calisiyormus.Tiroid etkiliyormus.
Hormon doktoru ilac kullanirsam %90 düzelir dedi,insaallah hayirlisi.
Yumurta rezervin var dedi inanamadim cok sevindim,menopoz degilsiniz dedi.
FSH:27,8 idi,suan nazar degmesin,hamdolsun rabbime sükür 5,8 cikti.
Sadece yumurtaliginizin biri az calisiyor oda guatr normal calissin diy ehap vereceklermis,onu icersen düzelir dedi.
Mucize gibi geliyor hala bana
Tekrar kan degerlerime bakacaklar orada guatr degerlerime bakacaklar tekrar,ona göre kötü gelirse hap vereceklermis,tekrar bir bakalim dedi kadin doktorum.
Demem o ki,özel hormon klinigine gidin,umudunuzu yitirmeyin,strese girmeyin,takmayin,ölüm yok ya ucunda,olmuyorsa da olmuyor,yine de rabbim her isteyene ve bana da nasip eder insaallah anne olmayi.
Belki zamani vardi ben 30 yaindayim 31 olacagim yakinda 10 yildir istiyorum olmadi,belki zamani vardir diyorum,Allah büyüktür vardir onun bir bildigi diyorum,
Herzaman icimde ufacik da olsa bir umut tasiyorum.
Allahtan umud kesilmez.
Nasip insaallah herhepimiz icin hayirlisi olur.
Hayirli ise olsun demek düsüyor artik.
Selam bayanlar
Bana gecen sene 4.aylarda alinan kan sonuclarim sonucu erken menopoz teshisi koymuslardi.
AMH:0.8 cikmisti buda erken menopoz demekmis,yumurta rezervin yok bitmis dediler.
Hatta burada yasak ama istersen Yunanistan,Kibris da yumurta nakli ile yani baskasinin yumurtasi ile hamile kalabilirsin,onda da garanti veremeyiz dediler.
Neyse ben hic umudumu kesmedim,olursa olur olmazsa elden birsey gelmez neyapayim dedim,takmadim,unutmaya calistim,arada aaklima getirsemde.
Kadin doktoru birde endrokilinikum özel hormon hastahanesine git orda ne diyecekler dedi.
Sadece yumurtaliginizin biri az calisiyor oda guatr normal calissin diy ehap vereceklermis,onu icersen düzelir dedi.
Tekrar kan degerlerime bakacaklar orada guatr degerlerime bakacaklar tekrar,ona göre kötü gelirse hap vereceklermis,tekrar bir bakalim dedi kadin doktorum.
Demem o ki,özel hormon klinigine gidin,umudunuzu yitirmeyin,strese girmeyin,takmayin,ölüm yok ya ucunda,olmuyorsa da olmuyor,yine de rabbim her isteyene ve bana da nasip eder insaallah anne olmayi.
Belki zamani vardi ben 30 yaindayim 31 olacagim yakinda 10 yildir istiyorum olmadi,belki zamani vardir diyorum,Allah büyüktür vardir onun bir bildigi diyorum,
Allahtan umud kesilmez.
Selam bayanlar
Allahtan umud kesilmez.
Ya kızlar bende 30 yaşındayım 2 sene doğum kontrol hapıyla korundum 7 aydır eşim korunuyordu.1 aydır kestik korunmayı..
Regl oluyorum ama genç kızlığımdan beri 3 ya da 4 gün olurdum.2 aydır 2,5 gün oluyorum sadece ilk gün kanama yoğun ve ister istemez korktum.
Hangi testleri yaptırmak gerekiyor,dr a gittiğimde herşey normaldi ama regl kanamalarımın azalması korkuttu beni açıkçası...Sizce kötü bir durum yoktur değil mii...?:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?