Çocuk Hastalıkları Erken kapanan bıngıldak

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Dişi geç çıksa ne olur ki. Hem geç çıkan diş için iyi derler. Benim oğluşlar 8. aydan sonra çıkardılar ilk dişlerini.

Bıngıldak mühim olan. Sizin çocuk doktorunuzu anlamadım ben!!

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız Allah razı olsun. Ben bıraktım d vitaminini içim rahat etmedi. Dişi geç çıksın ne yapayım
Alimina devam etmek bingildagi hizli sertlestirip bas buyumesine engel teskil edebiliyor. O nedenle birakmak yada bebegin bingildaginiz ve bas olcusunun durumuna gore durumuna gore belirli araliklarda almak gibi onerilerde bulunuyorlar. Simdiden gecmis olsun..

Disleri gec cikinca nolucakki? benim yigenim 1 yasini gecti hala cikmadi disleri.
Birinin daha yeni ucu gorunuyor.
Hem gec dis cikaranin disleri daha saglam olur derler. Mesela komsumuzn oglu erken cikardi ve gece emdiginden dolayi dislerini hep curuttu sut. Siyah siyah curukler olustu.

Bi yandan beyinin kalici kasarlarindan bahsediyosunuz, diger yandan disleri gec cikar( hic cikmiycak felan derdide yok dikkatini cekerim, sadece gec cikicak) diye dusunuyosunuz. Hangisini seciceginiz belli.

Bingildagin erken kapanmasi tabiki beyin gelisimini etkiler. Oglumumdislerigc cikti o hic sorun degil. Dviti kullanmayin 1. Doktoru dinleyin.

Gec cikan dis gec dokulur ve dha saglikli olur.. kuzenimin kizi 1yasindan 2 ay sonra ilk disini cikardi.. benim bebegim ilk disini 6aylikken cikardi suan 10 aylik ve 7 disi var

Disleri gec cikinca nolucakki? benim yigenim 1 yasini gecti hala cikmadi disleri.
Birinin daha yeni ucu gorunuyor.
Hem gec dis cikaranin disleri daha saglam olur derler. Mesela komsumuzn oglu erken cikardi ve gece emdiginden dolayi dislerini hep curuttu sut. Siyah siyah curukler olustu.

Bi yandan beyinin kalici kasarlarindan bahsediyosunuz, diger yandan disleri gec cikar( hic cikmiycak felan derdide yok dikkatini cekerim, sadece gec cikicak) diye dusunuyosunuz. Hangisini seciceginiz belli.
Dislerdeki siyah izler cocuklrin kullndiklari demir minerali damlalarindan kaynaklanir. Bunu yetiskin oldugunuz zamanda karsilasirsiniz.

Benim oğlumun 6.ayda kapandi ve dr bi sorun göremed d vit kesmedi. erkek bebek kiz bebek farklı mi acaba?

Benim kizima 2 aylikken kapanmaya yuz tutmus dediler, bir sonraki ay bas cevresi buyuyunce sikinti yok, dedik.
Su an bir sislik bile yok kafasinda, yani bingildagi hicbir zaman tam hissedemedik biz.

Bingildak buzdaginin gorunen yuzu.
Kafatasinin asil bosluklari icerde.
Bir kafa rontgeni cekilmeden orada bosluklar kapanmis denmeden bingildagin kapanmasinin bir onemi yok ki bebeginiz 7 aylik, artik kapanabilir.
Ferah tutun icinizi.

Ben d vitaminini cok az vermeme ragmen su an 4 disi var 7 aylik kizim.
O biraz genetik isi.
Bir bakarsiniz 3-4 tane bile cikabilir bir gunde.

Saglikla buyutun.

Minimidimaksi Minimidimaksi benim de başıma aynı durum gelmişti, önemli olan bıngıldağın ne zaman kapandığı değil baş çevresinin düzenli gelişip gelişmediği.
Tek başına bıngıldak kapanmasının beyin gelişimini etkilemesi söz konusu değil, zaten bıngıldağı doğuştan kapalı olanlar bile var, kiminin 5 aylıkken kiminin 1 yaşında kapanır. Baş çevresinin santimi güzel artıyorsa hiç dert etme.
Bana da doktor d vitaminini kesmeye gerek yok dedi ama ben ne olur ne olmaz kestim, gerek yok yani risk almaya.
Kızım 15 aylık, allaha şükür hiç bir sorunu yok, aksine allah nazardan saklasın çok akıllı bir çocuk. Cümle bile kurabiliyor çok küçük olmasına rağmen.
Hiç canınızı sıkmayın, tedbiren bırakın d vitaminini. Kemikleşmeyi hızlandırıyor çünkü.

D Vit hic vermedim.. dişleri de zamanında sorunsuz çıktı.. bingildak önemli bir konu.. D Vit eksikliği var mı kan tahlili yaptırın..

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Bu hafta başka bir doktora götürecez. İnşallah bi sıkıntı yoktur. Rabbim bütün çoçuklara sağlık huzur, bütün annelere sabır sevgi versin.

Merhaba kızlar benim bebeğim 2.5 aylik şuan on bingildagi kucukmus ben yeo fark ettim arka bingildagi daha büyük kapanmadı normalde tam tersi olması lazimmis netten baktığımda bu durumda olan var mı çok endişelendim

Ben bingilgldak acikligindan ziyade bas cevresinin gelismesinin dsha onemli oldugunu fuymustum.yani bas cevresi heray artiyorsa sorun yok

Merhaba arkadaşlar benim oğlumda henüz 1 haftalık bingildagi küçük dediler sağlık ocaginda.bas çevresi 33,50 cm normal.doktora goturucem perşembe günü inşallah bı sorun olmaz.tedirgin oldum çok.son durumları nasıl başına gelen arkadaşlar fikir alabilirmiyim.

Merhaba ben bisey soracaktim ama benim kzim da 15 gunluk on bingildagi kucuk dediler jafa cevresi 33 cm sizde aybi durumdaymisiiniz bi zamanlar suan nasilsiniz cok korkuyorum bas cevresi takibe aldircam ama yinede tecrubeli bir anneye sormak daha da netleştirir beni

X