erken ergenlik

Bende bir videoda muzların eskiden içinde kocaman kocaman çekirdeklerin olduğunu ama genleriyle oynandığı için artık çekirdeği kalmadığını dinlemiştim. Ne kadar doğru bilemem
yabani muz yenebilen bir meyve değil.
ıslah edilerek bildiğimiz muz elde ediliyor. çoğu sebze vs. de öyle (havuç, patlıcan gibi)

Herkes cocugun yemegine takmis durumda ama bizlerinde farki yok..paketli gidalari gecelim.. tavuk yeme hormonlu yumurta dersen yumurta mi o bile belli degil.. sebze meyve hepsi hormonlu zaten., yedigimiz ekmek ictigimiz su.. hangi birini cikartacagiz hayatimizdan?

Konu hakkinda bilgim yok, sadece geçmis olsun dilemek istedim.
Benimde bir kizim var ve his ettiklerini anliyorum. Umarim burda biri ya bilgi verir, ya iyi bir doktor tavsiyesi.

Bu yasta adet olmasi ve beraberinde ergenlik tavirlari,.. çok yipranirsiniz. Umarim olmaz ve sende, kizinda bir kaç sene daha çoçuklugun keyfini çikarirsiniz.

Benim kizim da 7 yasinda, biz de gectigimiz ay meme dokusu nedeniyle doktora gittik, tum kontroller yapildi, hormon seviyesi cok yuksek cikmadi, kemik yaşı da yaşıyla uyumlu, zaten minyon bir cocuk. 3 ay sonra tum testler tekrarlanip ona gore tedaviye karar verilecek.
Eger hormon seviyesinde yukselme gozlemlenirse hemen igne baslanacak.

Çıkartamazsın. Kendim yetiştiriyim desen o bile doğal olmuyor yılda bir defa verecek şekilde çekirdekleriyle oynuyorlar diyorlar. Doğal bişey kalmadı gibi.

Çıkartamazsın. Kendim yetiştiriyim desen o bile doğal olmuyor yılda bir defa verecek şekilde çekirdekleriyle oynuyorlar diyorlar. Doğal bişey kalmadı gibi.
Iste bu artik cagimizin problemi bende endiseliyim cocuklarim icin. Gida teroru diye bi topic vardi orda uzunca kaygilarimi yazmistim.. isimiz cok zor, bizim cocuklarimizin isi daha zor

Merhaba ortanca kızım 9 yaşındayken yaşadıklarınızın aynını yaşadık
Kilo alımı da vardı bizde
Kemik yaşı dahil tüm tahlillere bakıldı

Söylemek istediğim doktor tavsiyesi ile evimize trambolin aldık ( doktor alın dediğinde bana çok saçma gelmişti ama aldım)
Girdi çıktı zıpladı
Çok fayda gördük
Tavsiye ederim

Iste bu artik cagimizin problemi bende endiseliyim cocuklarim icin. Gida teroru diye bi topic vardi orda uzunca kaygilarimi yazmistim.. isimiz cok zor, bizim cocuklarimizin isi daha zor
Öyle gerçekten. Yapabildiğimi kendim yapmayı düşünüyorum kendi evime çıkınca. Artık elden ne gelirse.

Çok üşeniyorum yazmaya şu an ama az çok bilgim var yazmadan geçmeyeyim
Kızım 7 yaşındayken memeleri büyümeye başladı, endokrine götürdüm, hormonları normal çıktı. Dr tek başına meme büyümesi, tek başına kıllanma vs bir şey ifade etmez, önemli olan hormonlardır dedi. Çocuğun gelişim olarak ergenlik öncesi süreçte olduğunu ve artık bunun 8 yaşından itbaren normal kabul edildiğini söyledi.
6 ayda bir kontrolleri yapılıyor. 3. Kontrolünü de yeni yaptırdık. 1-2 aydır hafif bir kıllanma da başladı. Son kontrolünde yine ergenlik öncesi süreçte olduğu söylendi. Bir sürece girdi evet, muhtemelen yaşıtlarından erken regl olacak ama buna zaman vermek mümkün değil diyorlar.
Ayrıca bahsi geçen hormon ilaçlarınun ciddi yan etkileri olduğu için, çok çok alarm veren bir durum olmadığı sürece verilmesini doğru bulmuyor doktorlar.
Son yıllarda bu ilaçların kullanımı oldukça artmış buna sebep de annelerdeki panik hali oysa çok az çocuk gerçekten erken ergenliğe giriyor yazmıştı bir doktor. İsmini hatırlayamadım şimdi bakıp bulabilirsem yazısını size göndereceğim.

Evet buldum, Şükrü Hatun un erken ergenlikle ilgili yazısına bakmanızı tavsiye ederim

Benimde yaklasik o yaslarda baslamisti doktora gittigimde beslenme duzeniyle ilgili demisti. Ve herhangi bir tedavi onlem alinmadigi icin bi sene sonra sdet oldum. Gelisimim yavasladi ve durdu . Tavsiyem uzerine durun . Bunun bir igne tedavisi olduğunu duydum kske bana uygulasalardi diyorum

Beslenmesi de hormonlu değil ama dışarda yediği şeyler varsa...

Beslenmesi de hormonlu değil ama dışarda yediği şeyler varsa...
Beslenmeyle ilgili olduğunu düşünmüyorum başka şeyler olmalı.
Kendi adıma anlatayım, 4 yaşına kadar şeker , çikolata ya da paketli herhangi bir gıda tatmadı. Mutfağım laboratuvar gibiydi her şeyi kendim yaptım.
İnanır mısınız tavuk bile aldık , yumurtalarını kendimiz toplayıp yedirdik.
Ve şu an erken ergenlik şüphesiyle karşı karşıyayız.
Löpür löpür cipsleri götüren, yarı aç yarı tok büyüyen nerde ne bulursa onu yiyen çocuklarda bir sıkıntı yok, ben 3-6 ayda bir tahlile götürüyorum kızımı.

Hangi sehirdesiniz? Ankara sami ulus hastanesine mutlaka gitmelisiniz diye düşünüyorum. Biz orda takip ediliyoruz

Yedigimiz ictiklerimizden ergenlik yasi da dustu.. birazda genetik.. daha cok kucuk hadi 12 13 olsa neyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…