- 18 Eylül 2015
- 2.420
- 4.616
- 133
- 32
- Konu Sahibi mor hercai
Benim de kızım 7 yaşında ,şimdilik belirti vs yok ve umarım olmaz
daha çok küçük ,nasıl anlatacağım bile kestiremıyorum 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Beslenmeyle ilgili olduğunu düşünmüyorum başka şeyler olmalı.
Kendi adıma anlatayım, 4 yaşına kadar şeker , çikolata ya da paketli herhangi bir gıda tatmadı. Mutfağım laboratuvar gibiydi her şeyi kendim yaptım.
İnanır mısınız tavuk bile aldık , yumurtalarını kendimiz toplayıp yedirdik.
Ve şu an erken ergenlik şüphesiyle karşı karşıyayız.
Löpür löpür cipsleri götüren, yarı aç yarı tok büyüyen nerde ne bulursa onu yiyen çocuklarda bir sıkıntı yok, ben 3-6 ayda bir tahlile götürüyorum kızımı.
Benim kızımda 8 yaşında gögüsleri sertleşti 1 aydırSlm kızlar
Kızım şu an 6 yasinda 8. Ayın sonunda 7 olacak. Bayramdan önce banyo yaptırırken göğsünde büyüme olduğunu farkettim. Nohut kadar içinde meme dokusu oluşmaya başlamış. Endokrin bölümüne gittik bütün tahliller yapıldı.. kemik yaşı 1 yaş önde gidiyor.rahimde büyüme var ki bu da adet için hazirlikmis. Beyin emari temiz çıktı. Şimdi biz 3 aydan 3 aya kontrole gidecez . Ama benim kafam karıştı biraz .hiç bir tedaviye baslanmadi.adet gelirse miktarına ve aralıklarına bakılacakmis sonra hormon baskilayici tedavi olacakmış .
Şimdi burda içimizde çocuk endokrin doktoru veya başından geçen olmuştur belki biz doğru yolda miyiz .demek istediğim adet geldikten sonra tedavi ise yarar mı?(gittiğimiz hastane araştırma hastanesi bilginiz olsun)
Şimdiden herkese teşekkür ederim .insallah konum
yanlış yerde değildir.
Bence alakasız ben de bir sebepten dolayı 3 ay emmişim paket mamalarla büyümüşüm ama 11 yaşında adet gördüm hormonla alakalı bir şeyAkrabamızın kızı 7 yaşında adet görmeye başladı. Doktor bebekliğinden beri yedikleriyle alakalı olduğunu söylemiş ki çocuk paket mamalarla büyüdü gercekten. Aylık iğnelerle durdurabileceklerini söylemiş doktor. Annesi başta reddetti ama baktı ki olmuyor -adet gördü ve perişan oldu- küçücük çocuk. Şuan her ay iğne vuruluyor.
24 ay mı. Çok korkmaya başladım. Allah sağlık versinBuraya acilan erken ergenlik ile konulara yaziyorum,burayada yazayim
Kizım 24 aylik nerdeyse, 6 aydan buyana yanlis hatirliyor olabilir meme buyumesi var.(belirgin bir buyukluk )
Ilk farkettigimiz aylardan beri endokrine gidiyoruz.hormon testleri hep yuksek cikti ve erken ergenlik deriz bu sonuclarda dedi drmuz
5 aydan beri kontrollere gitmiyoruz
MR cekilmesi gerekiyor ve kan degerleri düşük oldugu icin anestezi onay vermedi
Kan ilaclarina ciddi alerjisi var
Bizde beklemedeyiz bu konuda
Bazi arkadaslar beslenmeyle ilgili olabilir demisler.ama kizim anne sütüyle beslendi ek gidayi zaten bir kaç aydir yiyebiliyor öncesinde yemezdi
Cocugun beslenmesiyle degilde belki hamilelikte anne beslenmeside olabilir etkili olan bilemiyorum tabi
Simdi soludugumuz havadan şuphe duyuyoruz maalesef
Size de çok gecmis olsun Allah acil sifalar versin