erken ergenlik

mor hercai

1 kral 1 kraliçe 1 prens 1 prenses
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2016
272
181
103
Slm kızlar
Kızım şu an 6 yasinda 8. Ayın sonunda 7 olacak. Bayramdan önce banyo yaptırırken göğsünde büyüme olduğunu farkettim. Nohut kadar içinde meme dokusu oluşmaya başlamış. Endokrin bölümüne gittik bütün tahliller yapıldı.. kemik yaşı 1 yaş önde gidiyor.rahimde büyüme var ki bu da adet için hazirlikmis. Beyin emari temiz çıktı. Şimdi biz 3 aydan 3 aya kontrole gidecez . Ama benim kafam karıştı biraz .hiç bir tedaviye baslanmadi.adet gelirse miktarına ve aralıklarına bakılacakmis sonra hormon baskilayici tedavi olacakmış .
Şimdi burda içimizde çocuk endokrin doktoru veya başından geçen olmuştur belki biz doğru yolda miyiz .demek istediğim adet geldikten sonra tedavi ise yarar mı?(gittiğimiz hastane araştırma hastanesi bilginiz olsun)
Şimdiden herkese teşekkür ederim .insallah konum yanlış yerde değildir.

Akrabamızın kızı 7 yaşında adet görmeye başladı. Doktor bebekliğinden beri yedikleriyle alakalı olduğunu söylemiş ki çocuk paket mamalarla büyüdü gercekten. Aylık iğnelerle durdurabileceklerini söylemiş doktor. Annesi başta reddetti ama baktı ki olmuyor -adet gördü ve perişan oldu- küçücük çocuk. Şuan her ay iğne vuruluyor.

Teşekkür ederim cevabınız için ben birşeyı atlamışım konu açarken aslında. Kızım bu sene 1. Sınıfa başlayacak ve atipik otizmli. Bu süreç hem kızımı hem beni çok yipratacak farkındayım.

Konu hakkında fikrim yok.
Sadece geçmiş olsun ve kolaylıklar dilerim demeye geldim.

Gıdalarla ilgili bir şeyler söylüyorlar, doğruluğundan emin değilim.
Örneğin muzların dayanikliligini arttırmak ve erken toplandıgı için olgunlaşmasını sağlamak için doğum kontrol hapı ile aynı içerikte hormon kullaniliyormus.
Yada civciv yumurtadan çıktıktan 40 gün sonra kesilecek kadar büyümesi için büyüme hormonu..
Vs..

Bende bir videoda muzların eskiden içinde kocaman kocaman çekirdeklerin olduğunu ama genleriyle oynandığı için artık çekirdeği kalmadığını dinlemiştim. Ne kadar doğru bilemem

Teşekkür ederim

Ben öncesinde iğne ile tedaviye başlanıyor diye biliyorum. Adeti beklemek gerekip gerekmedigini başka bir doktora da danışın isterseniz.
Otizm ile birlikte ergenlik zorlar sizi. Başka bir doktora danışın bir an önce.
Bir de gaps diyetini araştırın derim.

boyu nasıl boy uzaması yavaşlatır çünkü adet görürse

Hemen adet olmaz. Ergenliğin tamamlanmasıdır regl başlangıcı ve belirtilerden sonra ortalama 2 yıl sürer..

9 yaşından itibaren doktorlar erken demez. Ama şu anda daha küçük olduğu için tedavi uygulanır.

Yavruum ya kıyamam bende erken olmuştum ne ağlamıştım sizinki daha da küçük inşAllah tedavilerle faydasını görür .. Banada dr. hormonlu yiyecekler yediğim için olduğunu söylüyolardı. Yorumlara katılıyorum baskete falan yollayın boyu uzasın kısa zaman diliminde ne kadar uzasa o kadar iyidir ..

Çok iyi derken neler yer onu soruorum
Hiç seçmez ama obez değil 27 kilo ben öncelikle sağlıklı şeyler yedirmeye çalışıyorum atıyorum makarna varsa ekmek vermiyorum pilav varsa üzerine sebze yemeği koyuyorum cogunlukla yoğurt olur yanında çiğ sebze dahi yiyen bir çocuk kışın haftada 2 kere falan balık yediririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…