- 6 Aralık 2016
- 272
- 181
- 103
- Konu Sahibi mor hercai
-
Teşekkür ederim cevabınız için ben birşeyı atlamışım konu açarken aslında. Kızım bu sene 1. Sınıfa başlayacak ve atipik otizmli. Bu süreç hem kızımı hem beni çok yipratacak farkındayım.Akrabamızın kızı 7 yaşında adet görmeye başladı. Doktor bebekliğinden beri yedikleriyle alakalı olduğunu söylemiş ki çocuk paket mamalarla büyüdü gercekten. Aylık iğnelerle durdurabileceklerini söylemiş doktor. Annesi başta reddetti ama baktı ki olmuyor -adet gördü ve perişan oldu- küçücük çocuk. Şuan her ay iğne vuruluyor.
Bende bir videoda muzların eskiden içinde kocaman kocaman çekirdeklerin olduğunu ama genleriyle oynandığı için artık çekirdeği kalmadığını dinlemiştim. Ne kadar doğru bilememKonu hakkında fikrim yok.
Sadece geçmiş olsun ve kolaylıklar dilerim demeye geldim.
Gıdalarla ilgili bir şeyler söylüyorlar, doğruluğundan emin değilim.
Örneğin muzların dayanikliligini arttırmak ve erken toplandıgı için olgunlaşmasını sağlamak için doğum kontrol hapı ile aynı içerikte hormon kullaniliyormus.
Yada civciv yumurtadan çıktıktan 40 gün sonra kesilecek kadar büyümesi için büyüme hormonu..
Vs..
Teşekkür ederimKız çocuklarına tavuk yedirmeyin derler hormonlu olduğu için. Hormonlu yiyecekler erken gelişime sebep oluyormuş. Genel olarak ergenlik yaşı düşmüş bu yüzden. Ah ya minicik kızın uğraşacağı derde bakın. İnşallah düzelir
InsallahBen 9 yaşında olmuştumİnşallah engel olur tedavi.ne kafar geç olursa o kadar iyi.
boyu nasıl boy uzaması yavaşlatır çünkü adet görürseSlm kızlar
Kızım şu an 6 yasinda 8. Ayın sonunda 7 olacak. Bayramdan önce banyo yaptırırken göğsünde büyüme olduğunu farkettim. Nohut kadar içinde meme dokusu oluşmaya başlamış. Endokrin bölümüne gittik bütün tahliller yapıldı.. kemik yaşı 1 yaş önde gidiyor.rahimde büyüme var ki bu da adet için hazirlikmis. Beyin emari temiz çıktı. Şimdi biz 3 aydan 3 aya kontrole gidecez . Ama benim kafam karıştı biraz .hiç bir tedaviye baslanmadi.adet gelirse miktarına ve aralıklarına bakılacakmis sonra hormon baskilayici tedavi olacakmış .
Şimdi burda içimizde çocuk endokrin doktoru veya başından geçen olmuştur belki biz doğru yolda miyiz .demek istediğim adet geldikten sonra tedavi ise yarar mı?(gittiğimiz hastane araştırma hastanesi bilginiz olsun)
Şimdiden herkese teşekkür ederim .insallah konum yanlış yerde değildir.
Boy 1.27boyu nasıl boy uzaması yavaşlatır çünkü adet görürse
doktorlar boy gelişimi için ilaçlar yazsın bence baskete falan gönderin ne kadar uzarsa kısa sürede o kadar iyiBoy 1.27
Beslenmesi çok iyi zaten yazları spora yazdiriyorum geçen sene yüzmeye gitti önceki sene jimnastik bu senede haber bekliyorum bakalımBeslenme alışkanlıkları nasıl?
Beslenmesi çok iyi zaten yazları spora yazdiriyorum geçen sene yüzmeye gitti önceki sene jimnastik bu senede haber bekliyorum bakalım
Hiç seçmez ama obez değil 27 kilo ben öncelikle sağlıklı şeyler yedirmeye çalışıyorum atıyorum makarna varsa ekmek vermiyorum pilav varsa üzerine sebze yemeği koyuyorum cogunlukla yoğurt olur yanında çiğ sebze dahi yiyen bir çocuk kışın haftada 2 kere falan balık yediririmÇok iyi derken neler yer onu soruorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?