Premature Bebekler Erken Doğumda Küvez Fiyatları Bilgi Verebilirmisiniz

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

NevYas

Guru
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2009
6.007
8
356
İstanbul
Arkadaşlar erken doğum riskim var doğumu nerde yapsam bir türlü karar veremedim dün çapaya gittim muayne olmak için Eylüle kadar randevuları doluymuş o zamana kadar doğum yapabilirim orda yapma ihtimalim kalmadı artık.

İyi bir özel hastanede yapayım dedim bugün Balat Orahayim hastanesini aradım yeni doğan yoğun bakımları var fakat günlük ssk lı 350 TL dediler antibiyotik ücretiymiş buda..

Siz İstanbul da hangi hastanelerde doğum yaptınız bebekleriniz küvezde kaldığında nasıl bir ücret ödediniz yardımlarınızı bekliyorum..Yukarda söylenen günlük rakamın altından kalkmak ne kadar mümkün olur bilmiyorum..

canım bende hastanede çalışıorum yoğunbakımlardan bir hastane kesinlikle ücret talep edemez
sarılık olursa ki inşallah olmaz ozamanda fototerapi için 40 lira gibi bir ücreti var hastanelerde bu 3 aşağı 5 yukarı değişir ii araştır bence sorduğun hastanenin ssk ile anlaşması olmayabilir anlaşmalı bi yer bulmaya üniversite hastanelerine bir sor oralardada hizmet iidir

Canım bende bebeğin küveze girmesi zorunlu olduğu hallerde tamamını ssk karşılıyor diye duymuştum ama hastaneyi arayıp sorduğumda bu cevabı aldım ssk anlaşmaları varmış buda ssklı fiyatmış inşallah dediğin gibidir..

acaba seni yanlışmı anladırlar canım normal küvöz için para talep edebilirler ama yoğun bakım için para talep ettiklerini sgk ya şikayet etsen kapatırlar o hastaneyi şuan çıkmam lazım yarın sana bununla ilgili yürürlüğü gönderirim elinde olursa araştırırken daha net konuşabilirsin

canım ben ankarada başkent ünv.hastanesinde doğum yapmıştım.sezeryan için para ödedim ama bebeklerim 3 hafta küvözde kaldıkları halde küvöz parası almadılar.

canım merhaba bende 34 haftalığım her an doğurabılırım ilaçlarla erteliyoruz ssk yoğun bakımdan fark almıyor isterse 2 ay kalınsın ben ist b.evler metroport hastanesinde yapacağım hem doktorum söyledı hemde bılgı aldığımız hastane yetkilisi de dedi bır arkadaşım daha 2 gün oldu çıkalı bebişi yoğun bakımdan 25 gün yattı özel şafak idi yanılmıyorsam oda hiçbir ucret ödemedı zeytınburnunda hemen girişte santapulus var orasıda karşılıyor ucret farkı yok marım yardımcı olmuşumdur haberlerını bekliyorum iyi kandillerrr

MERHABA FİYAT BİLGİM YOK AMA BENIMDE ERKEN DOĞUM RİSKİM OLDUGU İÇİN ARAŞTIRDIĞIM KADARIYLA 29 MAYIS HASTANESİ VAR ÖZEL KÜVEZLERİ MEVCUT İSTERSEN ARAYIP BİLGİ ALABILIRSIN TEL:4532929

kusura bakma yürürlüğü göndericek vaktim olmadı arkadaşlarda baya bilgi vermişler ama yinede lazım olursa özel msj atrsın yolarım ok geçmiş olsun şimdiden inşallah ihtiyacın olmazz

Küvezde kullanılan ilaçlara göre ve uygulanan işlemlere göre değişiyor.ben 35 haftalık doğum yaptım fakat gebelik şekeri olduğu için oğlumun ciğerleri gelişmemişti.bebek yoğun bakımda kaldı 11 gün,6 gün oksijen aldı.özel hastanede doğurdum.280 sezeryan doğum için 1,400 tl küvez için verdik ssk lı olarak.inşallah vaktinde doğum yapar herkes..

canım yoğunbakımdan para almak kesinlikle yasak yoğun bakımda yapılan her işlemi ve ilacı devlet ödüor özel hastane bile olsa elinde faturan varsa eğer bence git bir görüşş hastane ile

3.3.3. İlave Ücret Alınmayacak Sağlık Hizmetleri

1- Acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri,

2- Yoğun bakım hizmetleri,

3- Yanık tedavisi hizmetleri,

4- Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri),

5- Yenidoğana verilen sağlık hizmetleri,

6- Organ, doku ve kök hücre nakilleri,

7- Doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemlere yönelik sağlık hizmetleri,

8- Diyaliz tedavileri,

9- Kardiyovasküler cerrahi işlemleri,

için SUT’un 3.3.4 numaralı maddesinde sayılan hizmetler ile öğretim üyesi tarafından verilen sağlık hizmetleri dahil olmak üzere, herhangi bir ilave ücret alınamaz.

sağlık uygulama tebliği 2010 die aratırsanız daha ayrıntılı olarak görebilirsiniz

bilgiler için tskler cnmopuyorumnanaktan

Hepinize teşekkürler arkadaşlar devlet ücret alınmayacak desede sanırım bazı hastaneler kendi kafalarına göre bir hesap çıkarıyor..İşin doğrusunu öğrendiğimiz iyi oldu Allahım yavrularımızı küvezlere girmeden kucağımıza almayı nasip etsin..

Merhaba,
devlet hastanelerinde doğum yparsan ve şansın varsa yoğun bakımda küvezde yer var ise hiç bir ödeme yapmıyorsun ...
aralık ayında kızım 30 haftalık dünyaya geldi medical parkta doğum yaptım sgk anlaşması var günlük küvez ücreti1500 lira civarı bunu ödemiyorsun 45 gün kaldım küvez ücreti ödemedik sadece ek masrafaları var örneğin,sgknın karşılamadığı ilaçlar,eko vs.(yüzde yüz karşılamadığı) bunların ücretini ödüyorsun fakat sevk ile gidersen bu ek masrafalarıda hiç bir hastanede ödemiyorsun..sana tavsiyem özel hastaneye gittiğinde tam kapasiteli yoğun bakımı olan,ve ziyarate açık olan sadece anne babaya bir hastane olsun yavrunu görüp ona dokunduğunda senin sevginlede daha çok tutunuyorlar çoğu hastane özelde olsa kameradan veya camdan gösteriyorlar emzirmeye başladığında taurcu olmaya yakın bir zamanda oda yavrunun yanına sadece sen emzirmek için giriyon bu da çokkötü oluyor yeni doğum yapmış bir insan için..benim kızım çok sorunlar yaşadı doğduğunda doktorla konuşursun devlet hastanesinde çalışan bir doktor bulabilirsen örneğin zeynep kamil gibi aynı zamanda özeldede hizmet veriyor ise sevk yazılır hastanenin küvezinde yer olmadığı için diye ozman istediğin yerde doğum yaptığında ek masraflarıda ödememiş olursun biz sevksiz olduğumuz için 3000 liraz civarı para ödedik...medikal park göztepede doğum yaptım biradahakinide kesinlikle orada yaparım yoğun bakım doktoru ve hemşireleri mükemmel insanalr gecenin 3ünde 4ünde arıyorduk ve çok nazik tavırla bilgi veriyolardı biz aramadan bile arayıp bilgilendiriyorlardı allahtan sonra kızımın kurtulması o doktora bağlı çünkü o araştırıp türkiyede denemenmeyen bir tedaviyi önerdi bizim ve kendisinin çabalarıyla gece yarısı o üniteyi getirp hastaneyi kurduruk şuanda kızım 8 aylık şükür bi sıkıntımız kalmadı
umarım erken doğum olmaz ve zamanında yavruna kavuşursun

merhaba canım bende koşuyolu medipol hastanesinde doğum yaptım benim oğlumda 1 hafta küvözde kaldı ama doğumdan önce sorduğımuzda günlük 350 tl dediler fakat yoğun bakım dan dolayı alınmadı hiçbir ücret sadece ilaç masrafını karşıladık birtek sarılıktan dolayıo girerse ücret alınıyormuş küveze girdikten somnra küvezde sarılık olmuş oğlum fakat yinede onunla ilgili birşey ödemedik birde ben doğumk yaptığım zaman sezeryan 1800 lira idi biz pazarlıkla küvezde kullanılan ilaçlar dahil 1400e çıktık sanki alışveriş yapar gibi fatura almayacağız dedik ne hale gelmiş hastaneler düşünün ve mutlaka pazarlık yapın

Eskişehir özel ümit hastanesinde erken doğum yaptım.
34 haftalık doğdu oğlum.
13 gün küvezde kaldı ve 5 kuruş ödemedik.
ssk karşıladı.
47 gündür kalan arkadaşlar vardı onlarda taburcu oldular para ödemediler...
ssk karşıladı üstelik bebeklerimize bakımları muhteşemdi...

Eskişehir devlet hastanesinde doğum yaptım 28 haftalık doğdu bebeğim 2,5 ay küvezde kaldı çok şükür çıktı ama beş kurış ödemedik çok güzelde baktılar ilgiliydiler çok memnunum....

benım ikizlerde medıkalpark bahcelıevlerde 8 gun kaldı 5 kuruş para ödemedık.bırtek cocuklar kuvezdeyken gereklı olan bez,mama,ıslakmendı,ateş ölcer ve hasta bakım bezi istedıler.kalanlarınıda çıkarken ıade ettıler

arkadaşlar merhaba...

benim bebeğim 52 gündür kuvözde. ben kocaeli üniversitesinde doğumumu yaptım.kuvöz kalmadığı için özel hastaneye sevkettiler. günlük 1500liraymış. sskyla anlaşmalı bi hastane acaba hiç ücret ödeyecek miyiz, yüzde falan?? bilgisi olan var mı?ciddi bi para tutuyor şuana kadar. eğer yüzde ödersek çok sıkıntı olacak bizim için. sıkıntımıza sıkıntı eklenecek

bende ucret vermemıstuım camlıca mdıcanada kaldı bebeklerım uç ay ssk olunca kesın ucret almıyolar mutlaka sor yetkılılere bazı ozel hastanelerın ssk ıle anlaşması yok o zaman cok pahalı oluyo daha evvel bu uygulama yoktu cogu hastanede bes yıl once kaybettıgım bebegım bı hafta yasamıstı ve o zamn sımdıkı parayla bı haftaya onbes bın lıra vermıstık....ama sımdı ssk cok ıyı oldu kuveze hıç para odenmıyo saglıkla gelsın melegın evıne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…