erkeklerin ve erkek ailelerinin bu kadar yüceltilmesi kadınların ızdırabı hakkında

Belli bir sure icin fark etmeye bilir ama bence bir cocuk sabah kahvaltida ya da aksam yemeginde kesinlikle baba ile oturmali. Kendi evinde uyumali. Kocam beni birakip bu sekilde gitse kizardim sanirim. Gece iyi geceler diyip öpmek isterdim cocugumu en azindan. Esime sarilip uyumak isterdim. Yani 1-2 ay olabilir ama daha fazlasi olmamali bence. Erkek yalniz birakilmaz degil. Aile dedigun bir arada yasar eş yalniz birakilmaz.
Ama su izin olayi beni de bitiriyor. Ne demek izin almak!!!

Kadın gücünün farkında ve yüklendikçe yükleniyor ama erkek (ve dolaylı olarak erkek ebeveynleri) bu yükü paylaşmak istemiyor. Kadında yeter diyor ve problemler başlıyor diye düşünüyorum.

aynen
bende evlenmeden önceki adimlarda kiz tarafinin "kizi verdik" demesiyle basliyo
tamam veriyorsunda öbür yandan bi de oglan aliyorsun ama düsünce bi kiz artik bizim, kullanalim yüklenelim seninde dedigin gibi
ne bilim ya, kültür, yetistirme tarzi, cevre baskisi hepsi büyük etken bunlarin degismesi kim bilir kac yüz yil alir

aynen
bende evlenmeden önceki adimlarda kiz tarafinin "kizi verdik" demesiyle basliyo
tamam veriyorsunda öbür yandan bi de oglan aliyorsun ama düsünce bi kiz artik bizim, kullanalim yüklenelim seninde dedigin gibi
ne bilim ya, kültür, yetistirme tarzi, cevre baskisi hepsi büyük etken bunlarin degismesi kim bilir kac yüz yil alir
Umarım kızım yaşamaz, tek endişem bu :KK43: onu olduğu gibi kabul eden, birey olarak gören. HÜR düşünen bir yavrum ve onu anlayacak, kavrayacak kişiler olur hayatında

Merhaba arkadaşlar,

Açtığım konu hepimize biraz biraz dokunuyor. Uzun zamandır kadinlarkulubunu takip ediyorum, arkadaşlarımı dinliyorum. Problem hep aynı. surekli pohpohlanmayı bekleyen, saygıyı hakettigine inanan erkek aileleri.
İstediklerinde müdahale eden, istediklerinde elini kolunu çeken, sürekli tehditkar aileler ( Türk filmlerinde de bu böyle. )
Biraz önce BDV de bir konu okudum, Kızcagız cocuguyla berabe haftanın 5 günü ailesinde kalıyor, çalıştığı için. Yorumlarımızın çoğu, 5 gün erkek yalnız kalmamalı yönünde.
Beynimizin içine o kadar işlenmiş ki, bu kızcağızın kaldığı 5 gün boyunca ne kadar çok yorulduğu, ne kaprisler çektiği nelerle mücadele ettiğini düşünemiyoruz bile. O adam 5 gün yalnız kalmalıymışmış. Eğer o kadın çatır çatır parasını kazanıyorsa, çocuğuna güvenilir bir ortam sağlamışsa, eşiyle de haftasonu kaliteli zaman geçirmek için bir düzen kurmuşsa, o kadının eli ayağı öpülür.
Ama maalesef toplumun değil, itiraf edelim hepimizin birbirimizden beklediği bu (kendimizden bile):
Muhteşem bir mutfak becerisi olan, para kazanabilen, çocuk doğurabilen, eşinin çapkınlık yapmaması için sürekli pusuda bekleyen, üstüne üstlük top model kıvamında kadınlar.
Soruyorum peki size,
haftada 168 saat bunun için yeterli mi? hesaplamayı size bırakıyorum. 168 saat şahsen bana yetmedi
Ne mücadeler verdiğimizi ve neleri başardığımıza önce biz inanalım,
Niyetim kimseye akıl vermek değil. Tek derdim, çocuklarımızın mutlu olmaları
helal olsun yazdıklarına.tam benim düşüncelerim.kadın mükemmel olmak zorunda erkek alttan alınmak zorunda.oldu canım

Belli bir sure icin fark etmeye bilir ama bence bir cocuk sabah kahvaltida ya da aksam yemeginde kesinlikle baba ile oturmali. Kendi evinde uyumali. Kocam beni birakip bu sekilde gitse kizardim sanirim. Gece iyi geceler diyip öpmek isterdim cocugumu en azindan. Esime sarilip uyumak isterdim. Yani 1-2 ay olabilir ama daha fazlasi olmamali bence. Erkek yalniz birakilmaz degil. Aile dedigun bir arada yasar eş yalniz birakilmaz.
Ama su izin olayi beni de bitiriyor. Ne demek izin almak!!!
Gönül bunu ister, ama hem şartlar sağlanamıyor hem de kızan küsen taraf erkek oluyor, bu güç erkekte

Bakın o konuyu dikkatli okuduysanız konu sahibi 5 gün ayrıyız evlilikten soğudum diye yazmıştı. Bu soğuma meselesi sadece erkek için geçerli değil ki kadında evlilikten soğuyor ayrı geçirilen zamanlarda.
emin ol erkek gereken özveriyi sağlasaydı, iyi niyetli bir kayınvalide ara sıra destek verseydi bu sorunlar yaşanmazdı

Umarım kızım yaşamaz, tek endişem bu :KK43: onu olduğu gibi kabul eden, birey olarak gören. HÜR düşünen bir yavrum ve onu anlayacak, kavrayacak kişiler olur hayatında

amin! ama burda is önce sende bitiyor inan bana, sen kizini kendine güvenen hayata tutunan kompleksiz bir birey olarak büyütüp egitirsen oda kendi layigi olan insanlarla arkadaslik kurar
istisnalar kaydeyi bozmaz tabi ama benim babam beni oldugum gibi yetirstirmeseydi ben su an kaynana hizmetcisi olarak ziyan olacaktim, resti cekme gücüm olmayacakti
kiz kardesimin nisanlisi hic bir sekilde ev islerinde yardim etmemis bir adam, evlerine gittik kardesimle kalkti bana sucuklu yumurta pisirdi, mutfagi yemekten sonra beraber topladik ve bu benim kardesimin basarisi
anlatabiliyormuyum? olay anne babada bitiyor ilk önce sonra cocuk zaten kendi yolunu ciziyor
Allah iyi insanlarla karsilastirsin hepimizi

İNSAN İLK ÖNCE KENDİNE DEĞER VERMELİ..KENDİNİ DÜŞÜNMELİ.. GERİSİ ZATEN GELİR.. sevgi saygı PARA PUL VS..

MUTLU OLMAK MI İSTİYORSUN KİMSEDEN BİRŞEY BEKLEMEYECEKSİN ARKADAŞIM..

K PEDER ŞUNU ALSIN EŞİM SOFRAYI KALDIRSIN.ŞU DESTEK OLSUN BU ÇOCUĞUMU DÜŞÜNSÜN VS. BU HAYATTA TEKSİN.. TEK OLDUĞUM HAYATTA 3.ŞAHISLARI DÜŞÜNEREK ÖMÜR TÜKETEMEM..
süpersin istanbulun sultanı:)

amin! ama burda is önce sende bitiyor inan bana, sen kizini kendine güvenen hayata tutunan kompleksiz bir birey olarak büyütüp egitirsen oda kendi layigi olan insanlarla arkadaslik kurar
istisnalar kaydeyi bozmaz tabi ama benim babam beni oldugum gibi yetirstirmeseydi ben su an kaynana hizmetcisi olarak ziyan olacaktim, resti cekme gücüm olmayacakti
kiz kardesimin nisanlisi hic bir sekilde ev islerinde yardim etmemis bir adam, evlerine gittik kardesimle kalkti bana sucuklu yumurta pisirdi, mutfagi yemekten sonra beraber topladik ve bu benim kardesimin basarisi
anlatabiliyormuyum? olay anne babada bitiyor ilk önce sonra cocuk zaten kendi yolunu ciziyor
Umarım, yetiştirmeye çalışıyoruz bakalım, ne kadar başarılı olacağız. Biz de öyle yetiştik.
Ele karışınca diye bir deyim var, ele karışınca durumlar yetiştirildiğin gibi olmadığını anladım. Çok farklı herşey, toparlayamadım :)

Umarım, yetiştirmeye çalışıyoruz bakalım, ne kadar başarılı olacağız. Biz de öyle yetiştik.
Ele karışınca diye bir deyim var, ele karışınca durumlar yetiştirildiğin gibi olmadığını anladım. Çok farklı herşey, toparlayamadım :)
Toparlayamadım derken, konuyu toparlayamadım:) kafamdan geçen çok şey var ama dökemedim yazıya

beyazkardelen1 sadece bir örnek vermiş, bazı üyeler oradan hanımefendiye yürümüş. Adı üzerinde örnek, konu o örnek değil, anlatmaya çalıştığı şey. Bir bakın BDV'deki konulara.
"Kocam bana harçlık bırakmıyor."
"Eşim beni aldatıyor, bu normal mi?"
"Kocam beni hizmetçi gibi kullanıyor."

Problem hep aynı. surekli pohpohlanmayı bekleyen, saygıyı hakettigine inanan erkek aileleri.
İstediklerinde müdahale eden, istediklerinde elini kolunu çeken, sürekli tehditkar aileler
Şimdi bu hanımefendi haklı değil mi? Erkekler kendilerini ve kadın milleti de erkekleri "bir şey" sandığı için bu kadar kadın üzgün. Bu kadar çocuk problemli.

Suç sadece bizlerde değil, te çocukluktan böyle yetiştik.

"Aman kızım baban, aman kızım abin."
"Olur mu hiç, erkek kardeşin iş yapar mı, sen kızsın sen yapacaksın."

Bizim annelerimiz kendi annelerince babalarınca, eşinin ailesince ve eşince ezildi. Biz bunu göre göre bunu normal sayıyoruz. Hayır normal değil. Taviz vere vere bu haldeyiz.
"Erkek adam" normuna o kadar alıştık ki, kendi cinslerimizle kavga eder olduk.

Şunu soruyorum: Kadın 5 gün dışarıda kalamaz diyorsunuz ya. Ya erkek erkeklik görevini(!) yapıp eve ekmek getirmek için haftanın 5 günü çalışıyor olsaydı? Tepkiniz aynı mı olurdu? Yoksa "Yazık adama, canını dişine takıp çalışıyor evden uzakta." mı derdiniz? Durup bir düşünün bence bunu.

beyazkardelen1 sadece bir örnek vermiş, bazı üyeler oradan hanımefendiye yürümüş. Adı üzerinde örnek, konu o örnek değil, anlatmaya çalıştığı şey. Bir bakın BDV'deki konulara.
"Kocam bana harçlık bırakmıyor."
"Eşim beni aldatıyor, bu normal mi?"
"Kocam beni hizmetçi gibi kullanıyor."

Şimdi bu hanımefendi haklı değil mi? Erkekler kendilerini ve kadın milleti de erkekleri "bir şey" sandığı için bu kadar kadın üzgün. Bu kadar çocuk problemli.

Suç sadece bizlerde değil, te çocukluktan böyle yetiştik.

"Aman kızım baban, aman kızım abin."
"Olur mu hiç, erkek kardeşin iş yapar mı, sen kızsın sen yapacaksın."

Bizim annelerimiz kendi annelerince babalarınca, eşinin ailesince ve eşince ezildi. Biz bunu göre göre bunu normal sayıyoruz. Hayır normal değil. Taviz vere vere bu haldeyiz.
"Erkek adam" normuna o kadar alıştık ki, kendi cinslerimizle kavga eder olduk.

Şunu soruyorum: Kadın 5 gün dışarıda kalamaz diyorsunuz ya. Ya erkek erkeklik görevini(!) yapıp eve ekmek getirmek için haftanın 5 günü çalışıyor olsaydı? Tepkiniz aynı mı olurdu? Yoksa "Yazık adama, canını dişine takıp çalışıyor evden uzakta." mı derdiniz? Durup bir düşünün bence bunu.
Çok duygulandım, teşekkür ederim

• Beğen
Reactions: K_G

Tamamen katiliyorum ustelikte canli bir ornek olarak...
Sozde esitlik olan bir evde buyudum,
Babam ; oglum benim icin neyse kizlarimda o dur derdi ama oyle "degildi"
Yillarca inandim babama ama ters giden cok sey vardi..
Ablam evledi babam hic bir katki saglamadi hatta borc alip vermedi kimi zaman eksik verdi damadina ablam ezildi
ama abimi nisanlandirdi abim hemde calismazken tum yuku babam cekti
ben evlendim tum dugunu esim yapti tek basina babamin bir cekirdek katkisi olmadi
ama abimi nisanlisindan baska biriyle evlendirdi.
Biz bekarken abim icin girtlaga kadar borclandik babam odeyemedikce hincini bizden aldi ezilen biz kizlari olduk ama esittik (!)
Simdi ben kv demin karsisinda guclu duruyorum ama kacak dovuserek...
Tam anlamiyla rustumu ispat edemiyorum icten icten sucluluk duyuyorum cunki kv den korkulur korkmak gerekir cinki ben onun oglunun ekmegini yiyorum kimsem yok bu nedenle kv demin ogluna muhtacim..
Bunu da annem asiladi bana sagolsun ikide bir kiymetini bil deyip durur. İcten icten kemirir beni..
Demem o ki aslnda guclu dursam kendimi ezdirmeyip hakkimi savunsam hep icimde sucluluk duyarim ne zaman benim olani vermek istemesem vicdanim sizlar keske verseydim derim..
Annemin abime 5 kofte bize 2 kofte verip biz itiraz edince aaaaa kiz kismi bogazi icin kavga edermiii koca bogazmisiniz siz dediginde ablamin israr edip 3. Kofteyi koparmayi basarsada benim nasil pısıp tamam deyip hakkimi abime teslim edisim gelir..
Ablamin aglaya dayak yiye hakkina sahip ciktiginda nasil cirkeflikle itham edilip mazlum olan benin O'na ornek gosterilisim aklima gelir ablam hic degismedi ama ben cok degistim
icim kan aglasada hakkimi teslim etmiyorum...
Babama anneme HAYİR diye bagiriyorum ablama boyle yapacaksan gelme kardesim bana ! Diyebiliyorum sokakta biri bisey yapsa HAYİRRR diyebiliyorum ama icim icimi yiyor...

Son düzenleme:
Toparlayamadım derken, konuyu toparlayamadım:) kafamdan geçen çok şey var ama dökemedim yazıya

anladim :)
tabiki "dis etkenlere" karsi elimiz kolumuz bagli
ama aradaki fark, yani yetistirilme tarzlari, burda herkesin herkese yabanci oldugu bir internet platformunda bile anlasiliyor
bilmiyorum anlatabildimmi :cool:

Umarım bu farkındalılık oluşur en kısa zamanda. Gönül ister ki adaletli bir paylaşım olsun hem kadın hem de erkek için ama maalesef yük kadının sırtında. Teşekkür ederim.
İşte sorun da bu. Farkındalığın oluşacağı falan yok. Eldeki malzeme belli. Kurbağayı öpüp prense dönüşmesini bekliyor kadınlarımız ama boşuna. Aslında hiçbiriyle evlenmeyeceksin, kalsınlar bir başlarına.

Tamamen katiliyorum ustelikte canli bir ornek olarak...
Sozde esitlik olan bir evde buyudum,
Babam ; oglum benim icin neyse kizlarimda o dur derdi ama oyle "degildi"
Yillarca inandim babama ama ters giden cok sey vardi..
Ablam evledi babam hic bir katki saglamadi hatta borc alip vermedi kimi zaman eksik verdi damadina ablam ezildi
ama abimi nisanlandirdi abim hemde calismazken tum yuku babam cekti
ben evlendim tum dugunu esim yapti tek basina babamin bir cekirdek katkisi olmadi
ama abimi nisanlisindan baska biriyle evlendirdi.
Biz bekarken abim icin girtlaga kadar borclandik babam odeyemedikce hincini bizden aldi ezilen biz kizlari olduk ama esittik (!)
Simdi ben kv demin karsisinda guclu duruyorum ama kacak dovuserek...
Tam anlamiyla rustumu ispat edemiyorum icten icten sucluluk duyuyorum cunki kv den korkulur korkmak gerekir cinki ben onun oglunun ekmegini yiyorum kimsem yok bu nedenle kv demin ogluna muhtacim..
Bunu da annem asiladi bana sagolsun ikide bir kiymetini bil deyip durur. İcten icten kemirir beni..
Demem o ki aslnda guclu dursam kendimi ezdirmeyip hakkimi savunsam hep icimde sucluluk duyarim ne zaman benim olani vermek istemesem vicdanim sizlar keske verseydim derim..
Annemin abime 5 kofte bize 2 kofte verip biz itiraz edince aaaaa kiz kismi bogazi icin kavga edermiii koca bogazmisiniz siz dediginde ablamin israr edip 3. Kofteyi koparmayi basarsada benim nasil pısıp tamam deyip hakkimi abime teslim edisim gelir..
Ablamin aglaya dayak yiye hakkina sahip ciktiginda nasil cirkeflikle itham edilip mazlum olan benin O'na ornek gosterilisim aklima gelir ablam hic degismedi ama ben cok degistim
icim kan aglasada hakkimi teslim etmiyorum...
Babama anneme HAYİR diye bagiriyorum ablama boyle yapacaksan gelme kardesim bana ! Diyebiliyorum sokakta biri bisey yapsa HAYİRRR diyebiliyorum ama icim icimi yiyor...

:KK9::KK9::KK9:
AMA ne olursa olsun herseyin farkindasin, bunun bile etkeni babanin cifte standarti
o nasil cocuklarim esit degipte abini üstün tuttuysa sende simdi hayir deyip hakkini savunabiliyosun ama disariya yönelik, icinde zamanindan kalma hakkini abisine yediren kiz cocugusun :KK43:

benim genel olarak heryerde anlatmak istediklerimi nasilda güzel kendi hayatindan örnek vererek anlatmissin!
anne babalar, heleki "eski toprak" bunu anlamiyor bilmiyor, cocuklar icin babanin tek kelimesinin bile binlerce ton agirliginda oldugunu kestiremiyor
ve bizim olayimizda burda basliyor
halbuki hersey senin icinde ne kadar farkli olabilirdi degilmi?
yazik degilmi?
benim babam konusu acildiginda, her babaya bi tane kiz evladi sart. kizin olursa sirtin yere gelmez der
bizde üc kiziz ücümüzde eve girer girmez önce bi annemleri yoklariz her mutfaga girmemizde iceriye sesleniriz annemlere mutfaktan bisey istermisiniz diye
ve eminim ki bunlari sadece kardeslerim ve ben yapmiyoruz, neden kiymeti bilinmez ki

• Beğen
Reactions: nio
X