erkeklerin ve erkek ailelerinin bu kadar yüceltilmesi kadınların ızdırabı hakkında

evet yetmiyor malesef ama bütün yüküde tek kisinin yüklenmeside ne aci...
peki bayramda gitseniz kalmadan dönseniz? uzaktami kaliyolar?
yani ne bilim sonucta bayram sevaptir
ama kalmayiz diye gidip, orda kalicaz diye seni kandirma ihtimali varsa gitme kesinlikle
hamilesin bide Allah korusun stressden ne olur ne olmaz

cnmcm kv aslında benim yaşadığım ilde sadece yaz ayları bide canları isterse köye gidiyorlar , orda da evleri var. köyde başka ilde olunca eşim garanti 1-2 gün kalacak buna eminim. kısa 20 dk lık bi ziyaret olsa belki buna katlanabilirim. ama bu kadarı fazla olur benim için. ağızları ne laf yapıyo bilsen. insanı 2 dk da bozuyolar bide hakaret ediyorlar, çok kırıcılar. üstelik kv de hacı.

cnmcm kv aslında benim yaşadığım ilde sadece yaz ayları bide canları isterse köye gidiyorlar , orda da evleri var. köyde başka ilde olunca eşim garanti 1-2 gün kalacak buna eminim. kısa 20 dk lık bi ziyaret olsa belki buna katlanabilirim. ama bu kadarı fazla olur benim için. ağızları ne laf yapıyo bilsen. insanı 2 dk da bozuyolar bide hakaret ediyorlar, çok kırıcılar. üstelik kv de hacı.

igrenc insanlar ya, ne anladim ben bu hacilikten...
gitme ozaman, senden bebegindenmi kiymetli
esin gitsin kalsin, hic bisey onlara sana hakaret etme seni kirma hakkini vermez

igrenc insanlar ya, ne anladim ben bu hacilikten...
gitme ozaman, senden bebegindenmi kiymetli
esin gitsin kalsin, hic bisey onlara sana hakaret etme seni kirma hakkini vermez

katılıyorum o yüzden hiç gitmeye gerek yok. eşimle biraz aram bozulcak ama napalım. doğum sancım gelse yakınlarda hastane yok. böyle aramız bozuk bozuk gidecek. seninde kafanı şişirdim kendi dertlerimle arkadaşım. senin durumlar nasıl neler yaparsın? umarım benimkinden çok daha iyidir.

katılıyorum o yüzden hiç gitmeye gerek yok. eşimle biraz aram bozulcak ama napalım. doğum sancım gelse yakınlarda hastane yok. böyle aramız bozuk bozuk gidecek. seninde kafanı şişirdim kendi dertlerimle arkadaşım. senin durumlar nasıl neler yaparsın? umarım benimkinden çok daha iyidir.

sen düsünme bence okadarini, ailesini heleki bayramda görmek istemesi normal karsilarim ama 8 aylik hamile karisini gece yanliz birakip gidiyosa bunda senin bi hatan yok

estagfirulla, ne kafa sisirmesi
bende iste iyiyim aslinda :))
20 yasinda evlendim, benim kaynana felan piskopatti biraz ayrildim
iyikide ayrilmisim
kendini degistirirsin ama karsindakini biraz zor

su anda grip olmusum evdeyim, bol bol buralarda takiliyorum :)

sen düsünme bence okadarini, ailesini heleki bayramda görmek istemesi normal karsilarim ama 8 aylik hamile karisini gece yanliz birakip gidiyosa bunda senin bi hatan yok

estagfirulla, ne kafa sisirmesi
bende iste iyiyim aslinda :))
20 yasinda evlendim, benim kaynana felan piskopatti biraz ayrildim
iyikide ayrilmisim
kendini degistirirsin ama karsindakini biraz zor

su anda grip olmusum evdeyim, bol bol buralarda takiliyorum :)

cnm çok geçmiş olsun. evet karşımızdaki insanı tanıyamıyoruz özellikle eşleri. nası bir insanmış senin kv de manyak ya. bence önemli olan senin mutluluğun huzurlu olman gerisi boş. yoksa uğraştıkça batıyosun. allah herzaman yanında olsun. ben şimdi işten çıkıyorum akşama yine buralarda olurum. kendine çok dikkat et arkadaşım.

cnm çok geçmiş olsun. evet karşımızdaki insanı tanıyamıyoruz özellikle eşleri. nası bir insanmış senin kv de manyak ya. bence önemli olan senin mutluluğun huzurlu olman gerisi boş. yoksa uğraştıkça batıyosun. allah herzaman yanında olsun. ben şimdi işten çıkıyorum akşama yine buralarda olurum. kendine çok dikkat et arkadaşım.

Allah razi olsun canim sagol
ya iste bilemioyruz, yapacak bisey yok
gerci benim kaynanam bastan belli etti kendinide ben yolumdan sasmadim, kendim ettim kendim buldum hesabi :)
sende kendine dikkat et
görüsmek üzere :)

ayy kv deli konu görünce dayanamıyorum :KK70:
benim kv de de hacı üstelik gitmeden evvel beni ağlatmıştı bide helallik almadı bende vermedim hala haberi yok :KK70: :KK70:

Merhaba arkadaşlar,

Açtığım konu hepimize biraz biraz dokunuyor. Uzun zamandır kadinlarkulubunu takip ediyorum, arkadaşlarımı dinliyorum. Problem hep aynı. surekli pohpohlanmayı bekleyen, saygıyı hakettigine inanan erkek aileleri.
İstediklerinde müdahale eden, istediklerinde elini kolunu çeken, sürekli tehditkar aileler ( Türk filmlerinde de bu böyle. )
Biraz önce BDV de bir konu okudum, Kızcagız cocuguyla berabe haftanın 5 günü ailesinde kalıyor, çalıştığı için. Yorumlarımızın çoğu, 5 gün erkek yalnız kalmamalı yönünde.
Beynimizin içine o kadar işlenmiş ki, bu kızcağızın kaldığı 5 gün boyunca ne kadar çok yorulduğu, ne kaprisler çektiği nelerle mücadele ettiğini düşünemiyoruz bile. O adam 5 gün yalnız kalmalıymışmış. Eğer o kadın çatır çatır parasını kazanıyorsa, çocuğuna güvenilir bir ortam sağlamışsa, eşiyle de haftasonu kaliteli zaman geçirmek için bir düzen kurmuşsa, o kadının eli ayağı öpülür.
Ama maalesef toplumun değil, itiraf edelim hepimizin birbirimizden beklediği bu (kendimizden bile):
Muhteşem bir mutfak becerisi olan, para kazanabilen, çocuk doğurabilen, eşinin çapkınlık yapmaması için sürekli pusuda bekleyen, üstüne üstlük top model kıvamında kadınlar.
Soruyorum peki size,
haftada 168 saat bunun için yeterli mi? hesaplamayı size bırakıyorum. 168 saat şahsen bana yetmedi
Ne mücadeler verdiğimizi ve neleri başardığımıza önce biz inanalım,
Niyetim kimseye akıl vermek değil. Tek derdim, çocuklarımızın mutlu olmaları

verdiğiniz örnek tartışılabilir ama şu koyulaştırdığım yere özellikle katılıyorum tüm erkeklerin neredeyse eşlerinden beklentisi her gün dört başı mamur sofralar kursun ama çok mutfak masrafı yapmasın
çocuk doğursun ama çalışsın eve ekmek de getirsin üstelik çocuğun tüm bakımıyla kendi ilgilensin
üzerime düşsün beni el üstünde tutsun sonuçta ona evlenme bahşettim
ve bütün bunları bir gram kilo almadan ömür boyu bakımlı gezerek yapıcaz
örnek deyince aklıma geldi bizim arkadaşlardan biri ağlayarak anlatmıştı kadın ikizlere hamile ve son aya kadar 15 kilo almış ve adam kendisine öküz gibi kilo aldın bildiğin şişko oldun falan demiş bir ayı var
ve bu adam yolda görsen yüzüne bakmayacağın bir tip
birde sadece suçlusu adamlar değil onları bu şekilde yetiştiren kadınlarda ve hayatın ve evin tüm yükünü omzuna almayı iyi kadınlık ve süper annelik görenler de

ayy kv deli konu görünce dayanamıyorum :KK70:
benim kv de de hacı üstelik gitmeden evvel beni ağlatmıştı bide helallik almadı bende vermedim hala haberi yok :KK70: :KK70:

:KK70::KK70::KK70:
bende dayanamiyorum, su an kv siz olmama ragmen
bu arada benimkide oglunu terk ettim, cocuguna sözde ölümüne düskün olan kadin cekti haca gitti
ben daha helal edip etmemeye karar vermedim :KK59:

mesele eşine ve çocuğuna nasıl davranması değil, mesele yanında olmasına ihtiyacı olduğunda olamaması.. mesela kendi adıma konuşayım yine, işte canım sıkıldığında ilk arayacağım ya da yanına gideceğim insan eşim.. hani eşler için bir elmanın iki yarısı deniyor ya, işte bu yüzden.. keza eşimin işte canı sıkılsa annesini değil beni arar.. çünkü bilir ki ben onu yatıştırıp sakinleştireceğim..

ama uzakta olunca konuya hakim olamıyorsun kaybedilecek şey bu.. eşin 5 günü nasıl geçirdi değil mesele, sen o 5 gün neler kaybedeceksin? insanlar mutlu olmak için evleniyorlar.. eğer ayın sadece birkaç günü bir araya gelinecekse bu mutluluk değil, esaret olur..
aslında söylediklerinize katılmıyor değilim ama farklı durumlar olabilir evlenirler adam askere gider kadın bekler
yada tayin durumları nedeniyle bir buçuk senedir bir araya gelemeyen farklı şehirlerde yaşayan karı kocalar var
adamın hemen soğuyup başka bir yerlere mi gözü kayacak
sadece beraberken bana sadık olacaksa veya beni sevecekse o durumda da biraz sıkıntı olmaz mı

:KK70::KK70::KK70:
bende dayanamiyorum, su an kv siz olmama ragmen
bu arada benimkide oglunu terk ettim, cocuguna sözde ölümüne düskün olan kadin cekti haca gitti
ben daha helal edip etmemeye karar vermedim :KK59:

Helal etmedim derken haram etttim anlaminda degil..
O istemedi bende bisey demedim oyle yani.
Kp istedi helallik helal olsun baba dedim mesela

ailelerde hata. cok sevdigimiz hep beraber oldugumuz aile dostlarimiz var. 2 ogullari var. küçük biraz mizmiz. Babası onu 'kizim benim 'diye seviyor. cok aglayip mizmizlandigi icin.
buyuk olan bizle biryere gelmek istemeyince annesi onu ,'basimizda erkek yok, sen basimizda olmalisin 'diye ikna ediyor. ve bu cocuk 7 yaşında.
aranizda bu tarz cocuk yetistirenler varda lutfen degissin

aslında söylediklerinize katılmıyor değilim ama farklı durumlar olabilir evlenirler adam askere gider kadın bekler
yada tayin durumları nedeniyle bir buçuk senedir bir araya gelemeyen farklı şehirlerde yaşayan karı kocalar var
adamın hemen soğuyup başka bir yerlere mi gözü kayacak
sadece beraberken bana sadık olacaksa veya beni sevecekse o durumda da biraz sıkıntı olmaz mı

yok viki, o örneklerin sadece geçici bir dönem için olan bir durum.. zaten öyle durumlar için söylemedim.. ama bir de seneler sürecek bir ayrılık var ki zorunluluk da değil.. istense pekala çözüm bulunabilir.. düşünsene bir kadın emekli olana kadar sadece haftasonu götürecek evliliğini.. neden? annesinin evi işe daha yakın diye.. ben böyle durumlar için söyledim, konu sahibi onu örnek verince :)

ailelerde hata. cok sevdigimiz hep beraber oldugumuz aile dostlarimiz var. 2 ogullari var. küçük biraz mizmiz. Babası onu 'kizim benim 'diye seviyor. cok aglayip mizmizlandigi icin.
buyuk olan bizle biryere gelmek istemeyince annesi onu ,'basimizda erkek yok, sen basimizda olmalisin 'diye ikna ediyor. ve bu cocuk 7 yaşında.
aranizda bu tarz cocuk yetistirenler varda lutfen degissin

:KK9:
hep anlatmaya calistigim seyler, hep

evet cünkü alismisiz ya kocanin karisini dövmesine, kadin karsilik verip sac bas girisilince vay be oha felan oluyoruz

insallah bundan sonra daha iyi daha güzel insanlarla karsilasirsin, en dogru karari almissin
dün de aynen öyle dedim.bidaha birisi sorarsa evet dövdüm dicem.böyle bişey duyarsan sasırma dedim. :)

X