erkeklerin ve erkek ailelerinin bu kadar yüceltilmesi kadınların ızdırabı hakkında

Ataerkil toplumun yapisi bu. Degisecegini de sanmiyorum farkindaligi yuksek kadin az. Oysa artik kadinin islevi cok daha fazla. Hem calisiyo para kazaniyo (bazen erkekten cok) hem evi ceviriyo, hem doguruyo, hem dogurduguna bakiyo. Yani carkin basinda kadin var artik eskisi gibi erkek cevirmiyor evi. Illa bir liderlik olacaksa guc kadinda olmali, anaerkil yapiyo tasinmaliyiz. Ama maalesef kadinlarimizin farkindaligi dusuk. Kocasindan maddi manevi ustun olup yine de aldatilmayi siddeti bile signeye ceken kadinlari goruyoruz forumda. Umitvar degilim o yuzden yakin gelecek icin

ülkemizde durum bu, bu anlayışı değiştirmek de bizlere düşüyor. biz değil de belki gelecek nesiller sayemizde rahata kavuşur. avrupada amerikada bu anlayış çoktan terkedilmiş durumda. ev işi yapmak senin görevin demiyorlar eşlerine, sen de çalışıyorsun beraber yapmalıyız sana yardım edeyim vs gibi şeyleri kendiliğinden söylüyorlar bizim gibi kadın işten gelmiş evde yemeğe girişmiş erkek de eahhh bugün çok yoruldum diyip tv karşısında yayılmıyor camış gibi. istisnalar var ama genel böyle eşim böyle değil çoğu zaman ama babam öyle arkadaşlarımın eşleri öyle eşimin babası öyle. biz herşeyi geriden takip ediyoruz bu duruma çok canım sıkılıyor

Cok haklisin, sonuna kadar hemde. Birde kendisini pohpohladigimiz yetmiyormus gibi ailesinide tepemizde tasiyoruz. Karsilik olarak kendi ailemizin yuzune bakmayan, saygisiz, kibiri tavanda kocalarimizla bas edemiyoruz. Kabul etmedim, edemedim. Adil olmayan o davranislarina katlanamadim, evi terkettim. Mutlu muyum, yooo mutsuzlugun dibine dibine vurdum. Ama biliyorumki yarin oburgun gunesim yine dogacak. Uc bes gozyasindan acidan kederden korkmadim, korkmuyorumda. Rabbim yanimda olsun yeterki.

Erkek kardesim yeni evli. Ve inanin annemle resmen tartismalar yasiyorum, annemin ilk gelini, yani kendiside biraz arayis icerisinde. Ama gelinini okadar sahiplenmeye calisiyorki, kendi kendine emri vakiiler filan yapiyor bazen. Kiziyorum, mesafeni koru diyorum, erkek tarafisin diye seni sirtinda gezdirmek zorunda degil diyorum, oglun arada kalmasin birak diyorum. Bi sure once burada gelinimizle alakali bir konu actigimda topa tutmuslardi beni, kotu gorumce damgasi yemistim burdaki hanimlardan :) kardesimin kafasi guzel calisiyor sukur, karisinin ailesine cok nazik ve kibar davraniyor, cok guzel gecinebiliyorlar, hep beraber eglenebiliyorlar vs. Gelinimizin bize karsiki mesafesinden cokcokcok daha yakin davraniyor erkek kardesim onun ailesine. Helal olsun diyorum inanin, baskada birsey degil.
Demem o ki: Burda birsuru anne var, veya anne adayi kadin var. Evlatlarimizi yetistirme seklimize lutfen lutfen lutfen dikkat edelim. Biz yetistiriyoruz bir nesli. Ve biz karar veriyoruz onlarin dogru ve yanlislarinin buyuk bir kismina. Kurt atasindan gordugunu islermis. Allah korkusu olan, vicdan sahibi olan kocalar nasip etsin Rabbim, veya bunlardan mahrum kocalara bunlari nasip etsin Rabbim.

Maalesef öyle, hep kadın idare edecek. söylenecek o kadar çok şey var ki...ama tek söyleyebildiğim yazık bize. sadece çalışan kadınlar için değil çalışmayan kadınlarda da durum böyle, sürekli bitmek tükenmek bitmeyen bir mesai

toplumun bize bictigi bitmez tükenmez kiliflar
ama cogu zamanda kala kaliyorum
mesela neden bir kadin, siddete maruz kalir, aldatilir, hakarete ugrar sonrada buraya böyle böyle oldu ailemde bosan diyor ama sizce ne yapmam lazim diye konu acar
neden yazilan bosan cevaplarina ama beni seviyor/ ama cok seviyorum diye yorum yapar

kocayi birak, kizin sevgilisi var, 1 aylik adam aldatmis
yada konustugu adam (sevgili bile degiller) evli/ nisanli cikmis
vazgecemiyorum diyor

bende ayrilik acisi tatdim, bende kocamdan bosandim
bekara kari bosamasi kolay durumu degil yani
29 yasimda herseyinde net farkindayim
feminist felanda degilim

düsüncelerimde cok uc noktalarda degil
hersey ya beyaz ya siyahda degildir benim icin

buna ragmen bazen diyecek kelime bulamiyorum
bazi konu sahiplerini omuzlarindan tutup silkelemek istiyorum :confused:

Konunuzu okudum. Yemeği sürekli annenizde yiyormuşsunuz. Biraz pasif kalmışsınız galiba. Dediklerinizden de açık bir şey anlaşılmıyor. Bu genel bir kültür sorunu. Bunları yaşamak istemeyen yabancıyla evlensin.

ben ailenin bir arada yaşamasından yanayım..benim annem hala memlekete gider ki çok uzak okadar yolu çeker 1 hafta sonra evde bunun 2 günüde yollarda geçer..gelme diyorum babam bize emenet yok der özledim evimi kocamı der..

gitmesi gerekirse tabiki gitsin ama bir mecburiyet varsa gitsin..yoksa zevk için ben kocamdan ayrı kalmam..ailemi tabikide çokk çokk seviyorum benim için öncelik onlar herzaman ama bende onlar gibi olmak için aile kurdum.

eşiminde mecbur kalmadıkça gitmesini istemem kendimde gitmem..

İyi o zaman sen evlenince öyle yaparsın.

Kocan çocuklarını da alıp gider 5 gün annesinin evinde kalır çalışıyor diye. Hem adam çatır çatır parasını kazanıyor hem çocuklarına güvenli bir ortam saglıyor, adam işteyken babaanneleri bakar güzel güzel, işten gelince de babası ilgilenir falan. Haftasonu da seninle kaliteli zaman geçirir işte ne güzel. Hafta sonu yer, içer, gezer, tozarsınız, cinsellik... vs. bak bu adamın eli öpülür işte ne de olsa dimi :KK14: Hem yadırgamaman lazım, 5 gün kim bilir neler çekecek adam, nelerle mücadele edecek, ne kadar yorulacak... vah vah... Pazar akşama dogru da vedalaşırsınız, çocuklarını alıp tekrar annesinin evine gider. Sen de evin duvarlarıyla seviyeli bi dostluga başlarsın. 5 gün boyunca sen duvara bakarsın o sana.

teallam ya nerden buluyorrsunuz böyle garip düşünceleri. Evlilik mi bu şimdi? Friends with benefits'ten hallice bir şey bu dedigin.
Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir $100,000 ?

Söylediklerinizde çok haklısınız ama,aslında zaten bu durumun iki sebebi var.İlk sebebi kadının görevi sadece çocuk bakmak değil,sevdiği adamlada güzel vakit geçirebilmek birlikte uzanıp tv izlemek kendisine sevdiğiyle güzel şeyler yapıcak fırsatı vermesini sağlamaktır.Eğer adam git diyorsa,adamdan önce kendi içinde zaten bu mücadeleyi kendisi için vermeli.Çünkü düşünsenize karşınızda aslında içten içe sorumsuz,çözümü çocukları anneye kitleyip sen git ananda kal bende kafamı dinliyimci bi adam var.Doğru olan kesinlikle bu değildir ve haklı bi yönü kesinlikle yok.Bu yüzden herşeyden ziyade kadın kocasını rahat ettirmek için sadece çocuklarına kendi başına kendi evinden uzak bakmayı normal görmemeli.İkinci sebepse ne yazıkki hayatın bazı gerçeklerinden biri olan erkek kimyası... Bişeyleri önce kendimiz için zaten yapmalıyız ama,kadınlar olarak erkeklerin hiçççç bir zaman üstlenmediği düzeni kurmak ve bu düzeni sabitlemek zorunluluğu (şayet eşini seviyorsa şayet boşandığında sıkıntıya düşücekse şayet bitirmek istemiyorsa vs) her daim vardır.Çünkü erkekler için mutlaka gözden ırak gönülden ıraktır.Mutlaka çocuk sesinden gürültüsünden bunalan sen git annenle kal diyen ben sana iyi gelirim demek yerine annen sana iyi gelir mantığıyla hareket eden bi adamı dinleyip giderse,bu adam zaten evde yalnız kalmaya kafasını dinlemeye çok çabuk alışıcak biri olduğu için,ileride kendi evliliğiyle ilgili sorunlar yaşayacaktır.Çünkü o adam artık karısının ve çocuklarının anne anneanne yanında olmasından dolayı içi rahat olucaktır evdeki sessizlikten iyice huzur bulucaktır ve artık her dönüş bu adama daha zor gelicektir.Bile bile lades dedikleri bu değilmi o zaman şu durumda.Yani hangi açıdan bakıcak olursak olalım,yol hep aynı kapıya aynı sonuca aynı gerekliliğe varıyor...

Neden geçirmesin ki? 5 gün ayrı kaldığında ne kaybediyoruz, 5 gün beraber olduklarında ne kazanıyoruz?
Şöyle bir soru sorayım size, bu durumda erkek çocuğu alıp 5 gün babada (annede her neyse) kalsa.
Kadın ev iş gidip geliyor haftaiçi , haftasonu sizce eşine ve çocuğuna nasıl davranır?
Benim eşim bu gece nöbetçi karalar bağladım 1 geceyi ayrı geçireceğimiz için. O evde yokken ne yemek yiyesim geliyor ne uyuyasım. Bunun erkek egemenliği ile alakası yok.
Diğer konularda haklısınız.

şartlarımız buna elverişli değilse ne yapacağız peki? erkeğin bizden hemen soğuması ve başka kişileri aramasını mı bekleriz. yıl 2015, teknoloji çok ilerledi, 120 saat iletişim için bir çok seçenek yok mu? Neden erkekler ve aileleri bu fedakarlığı gösteremiyor?
Bakın o konuyu dikkatli okuduysanız konu sahibi 5 gün ayrıyız evlilikten soğudum diye yazmıştı. Bu soğuma meselesi sadece erkek için geçerli değil ki kadında evlilikten soğuyor ayrı geçirilen zamanlarda.

Benim eşim bu gece nöbetçi karalar bağladım 1 geceyi ayrı geçireceğimiz için. O evde yokken ne yemek yiyesim geliyor ne uyuyasım. Bunun erkek egemenliği ile alakası yok.
Diğer konularda haklısınız.
Katılıyorum... Bunun aşkla sevgiyle alakası var...

Evden ayrı kalmak zorunda kalan kadın, maalesef sosyal haklarımızın olmadığı bir ülke, ve çaresiz çocuğumuza sağlayabileceğimiz güvenli bir ortam.
ve bunun sonucunda duruma köstek olan erkekler. 120 saat ayrı kalmak zorunda da değil erkek, arasıra gidip kayınvalidesinde de kalabilir.
Ama yok nasıl iğreti duruyor değil mi yazdıklarım,

İyi de bunun erkek ya da kadın olmakla alakası yok.Ne bir kadın ne de bir erkek böyle bir şeyi kabul etmek zorunda.Kabul eden kadın ya da erkek kendisi bilir.

Konunuzu okudum. Yemeği sürekli annenizde yiyormuşsunuz. Biraz pasif kalmışsınız galiba. Dediklerinizden de açık bir şey anlaşılmıyor. Bu genel bir kültür sorunu. Bunları yaşamak istemeyen yabancıyla evlensin.
Ataerkil toplumun yapisi bu. Degisecegini de sanmiyorum farkindaligi yuksek kadin az. Oysa artik kadinin islevi cok daha fazla. Hem calisiyo para kazaniyo (bazen erkekten cok) hem evi ceviriyo, hem doguruyo, hem dogurduguna bakiyo. Yani carkin basinda kadin var artik eskisi gibi erkek cevirmiyor evi. Illa bir liderlik olacaksa guc kadinda olmali, anaerkil yapiyo tasinmaliyiz. Ama maalesef kadinlarimizin farkindaligi dusuk. Kocasindan maddi manevi ustun olup yine de aldatilmayi siddeti bile signeye ceken kadinlari goruyoruz forumda. Umitvar degilim o yuzden yakin gelecek icin
Umarım bu farkındalılık oluşur en kısa zamanda. Gönül ister ki adaletli bir paylaşım olsun hem kadın hem de erkek için ama maalesef yük kadının sırtında. Teşekkür ederim.

ülkemizde durum bu, bu anlayışı değiştirmek de bizlere düşüyor. biz değil de belki gelecek nesiller sayemizde rahata kavuşur. avrupada amerikada bu anlayış çoktan terkedilmiş durumda. ev işi yapmak senin görevin demiyorlar eşlerine, sen de çalışıyorsun beraber yapmalıyız sana yardım edeyim vs gibi şeyleri kendiliğinden söylüyorlar bizim gibi kadın işten gelmiş evde yemeğe girişmiş erkek de eahhh bugün çok yoruldum diyip tv karşısında yayılmıyor camış gibi. istisnalar var ama genel böyle eşim böyle değil çoğu zaman ama babam öyle arkadaşlarımın eşleri öyle eşimin babası öyle. biz herşeyi geriden takip ediyoruz bu duruma çok canım sıkılıyor
Maalesef, ve biz kadınlar buna inandırılıyoruz.

Maalesef öyle, hep kadın idare edecek. söylenecek o kadar çok şey var ki...ama tek söyleyebildiğim yazık bize. sadece çalışan kadınlar için değil çalışmayan kadınlarda da durum böyle, sürekli bitmek tükenmek bitmeyen bir mesai
valla bunlari cok simartmiyacaksiniz her seyi oldugu kadar yapin. bide asla ben anneme babam giderken izin almam. ben onun ne kolesi ne cariyesi degilin koca bulunur ama ana baba bulunmaz. bu demek degildir ki esimi sevmiyorun seviyorum tabi ama oda esi oldugumu hayat arkadasi oldugumu bilecek egosunu tatmin ettigi biri degil.

Cok haklisin, sonuna kadar hemde. Birde kendisini pohpohladigimiz yetmiyormus gibi ailesinide tepemizde tasiyoruz. Karsilik olarak kendi ailemizin yuzune bakmayan, saygisiz, kibiri tavanda kocalarimizla bas edemiyoruz. Kabul etmedim, edemedim. Adil olmayan o davranislarina katlanamadim, evi terkettim. Mutlu muyum, yooo mutsuzlugun dibine dibine vurdum. Ama biliyorumki yarin oburgun gunesim yine dogacak. Uc bes gozyasindan acidan kederden korkmadim, korkmuyorumda. Rabbim yanimda olsun yeterki.

Erkek kardesim yeni evli. Ve inanin annemle resmen tartismalar yasiyorum, annemin ilk gelini, yani kendiside biraz arayis icerisinde. Ama gelinini okadar sahiplenmeye calisiyorki, kendi kendine emri vakiiler filan yapiyor bazen. Kiziyorum, mesafeni koru diyorum, erkek tarafisin diye seni sirtinda gezdirmek zorunda degil diyorum, oglun arada kalmasin birak diyorum. Bi sure once burada gelinimizle alakali bir konu actigimda topa tutmuslardi beni, kotu gorumce damgasi yemistim burdaki hanimlardan :) kardesimin kafasi guzel calisiyor sukur, karisinin ailesine cok nazik ve kibar davraniyor, cok guzel gecinebiliyorlar, hep beraber eglenebiliyorlar vs. Gelinimizin bize karsiki mesafesinden cokcokcok daha yakin davraniyor erkek kardesim onun ailesine. Helal olsun diyorum inanin, baskada birsey degil.
Demem o ki: Burda birsuru anne var, veya anne adayi kadin var. Evlatlarimizi yetistirme seklimize lutfen lutfen lutfen dikkat edelim. Biz yetistiriyoruz bir nesli. Ve biz karar veriyoruz onlarin dogru ve yanlislarinin buyuk bir kismina. Kurt atasindan gordugunu islermis. Allah korkusu olan, vicdan sahibi olan kocalar nasip etsin Rabbim, veya bunlardan mahrum kocalara bunlari nasip etsin Rabbim.
Geçen gün kızım ile parka gittik. Kızım yere yapıştırılmış bir reklam afişinin üstünde dans ediyordu. Yaşıtı bir çocuk geldi. Çocukta dans etmeye başladı, babaannesini çocuğa sürekli eliyle müdahale ediyordu, duumu önce anlamadım, sonra kadın izah etti: "babasıyla evde dövüşüyorlar, kızınıza zarar vermesinden korkuyorum dedi" bir süre sonra kızıma saldırmaya başladı, itekliyor, düşürmeye çalışıyor,:KK43: düşünebiliyor musunuz zihniyeti, arkadaşların çoğu düşüncelerime katıldı teşekkür ederim, bir ya da iki kişi; git yabancıyla evlen, yersen durum bu, kimisi hakaret etti yavaştan, söylemek istediğimi özetlersem, biz kadınlar top model değiliz erkeklerimiz de milyar dolar kazanamıyor. Şartların ağır olduğu bu dünya da kadın çözüm bulmaya çalışırken neden erkek bu çözümün üzerinden sorun çıkartmaya çalışıyor? nedeni maalesef yine biz, zihniyetimiz.

toplumun bize bictigi bitmez tükenmez kiliflar
ama cogu zamanda kala kaliyorum
mesela neden bir kadin, siddete maruz kalir, aldatilir, hakarete ugrar sonrada buraya böyle böyle oldu ailemde bosan diyor ama sizce ne yapmam lazim diye konu acar
neden yazilan bosan cevaplarina ama beni seviyor/ ama cok seviyorum diye yorum yapar

kocayi birak, kizin sevgilisi var, 1 aylik adam aldatmis
yada konustugu adam (sevgili bile degiller) evli/ nisanli cikmis
vazgecemiyorum diyor

bende ayrilik acisi tatdim, bende kocamdan bosandim
bekara kari bosamasi kolay durumu degil yani
29 yasimda herseyinde net farkindayim
feminist felanda degilim

düsüncelerimde cok uc noktalarda degil
hersey ya beyaz ya siyahda degildir benim icin

buna ragmen bazen diyecek kelime bulamiyorum
bazi konu sahiplerini omuzlarindan tutup silkelemek istiyorum :confused:
Kadın gücünün farkında ve yüklendikçe yükleniyor ama erkek (ve dolaylı olarak erkek ebeveynleri) bu yükü paylaşmak istemiyor. Kadında yeter diyor ve problemler başlıyor diye düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar,

Açtığım konu hepimize biraz biraz dokunuyor. Uzun zamandır kadinlarkulubunu takip ediyorum, arkadaşlarımı dinliyorum. Problem hep aynı. surekli pohpohlanmayı bekleyen, saygıyı hakettigine inanan erkek aileleri.
İstediklerinde müdahale eden, istediklerinde elini kolunu çeken, sürekli tehditkar aileler ( Türk filmlerinde de bu böyle. )
Biraz önce BDV de bir konu okudum, Kızcagız cocuguyla berabe haftanın 5 günü ailesinde kalıyor, çalıştığı için. Yorumlarımızın çoğu, 5 gün erkek yalnız kalmamalı yönünde.
Beynimizin içine o kadar işlenmiş ki, bu kızcağızın kaldığı 5 gün boyunca ne kadar çok yorulduğu, ne kaprisler çektiği nelerle mücadele ettiğini düşünemiyoruz bile. O adam 5 gün yalnız kalmalıymışmış. Eğer o kadın çatır çatır parasını kazanıyorsa, çocuğuna güvenilir bir ortam sağlamışsa, eşiyle de haftasonu kaliteli zaman geçirmek için bir düzen kurmuşsa, o kadının eli ayağı öpülür.
Ama maalesef toplumun değil, itiraf edelim hepimizin birbirimizden beklediği bu (kendimizden bile):
Muhteşem bir mutfak becerisi olan, para kazanabilen, çocuk doğurabilen, eşinin çapkınlık yapmaması için sürekli pusuda bekleyen, üstüne üstlük top model kıvamında kadınlar.
Soruyorum peki size,
haftada 168 saat bunun için yeterli mi? hesaplamayı size bırakıyorum. 168 saat şahsen bana yetmedi
Ne mücadeler verdiğimizi ve neleri başardığımıza önce biz inanalım,
Niyetim kimseye akıl vermek değil. Tek derdim, çocuklarımızın mutlu olmaları

İNSAN İLK ÖNCE KENDİNE DEĞER VERMELİ..KENDİNİ DÜŞÜNMELİ.. GERİSİ ZATEN GELİR.. sevgi saygı PARA PUL VS..

MUTLU OLMAK MI İSTİYORSUN KİMSEDEN BİRŞEY BEKLEMEYECEKSİN ARKADAŞIM..

K PEDER ŞUNU ALSIN EŞİM SOFRAYI KALDIRSIN.ŞU DESTEK OLSUN BU ÇOCUĞUMU DÜŞÜNSÜN VS. BU HAYATTA TEKSİN.. TEK OLDUĞUM HAYATTA 3.ŞAHISLARI DÜŞÜNEREK ÖMÜR TÜKETEMEM..

X