• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklerin Hizmetçisi Olarak Yetiştiriliyoruz

hanımlar şimdi karşıdan bakınca bamya patlıcan olayı ooo belatı olmuş, seviyesizlik gibi geliyor haklısınız. ama onlarca sayfayı okuduğunuzda bamya sever misin? sözü gerçekten gülümseten birşey olmuştu. :ssz::1: bu sözün gittiği arkadaş gerçekten üzerine fena alınıp kocana söyleye getirmeseydi patlıcana da dönmezdi muhabbet diye düşünüyorum.
Evet, patlıcan muhabbetini o lafın üzerine yaptım. Eşime saldırı yapılmasına asla dayanamam.

Destek için teşekkür ederim.

Hepsi bir yana da ütü yapan erkek pek cazip gelmedi bana :26:
Elbette yardım etsin ama yukarıda yazdığınız işlerin tamamını da yapmasın :31:

Yapsın yapsın bence tatlım yaa...Hatta bunları yapamayan,bilmeyen, hep kadından bekleyen bir erkek utanç duysun bence kendinden....

Ciddi söylüyorum,şaka değil..............:ssz:

Sabahtır takip ediyorum o bamya muhabbetini görmedim ben kaçıncı sayfa biri özelden link atabilir mi :1:

Sayfa sayısına bakın. Konunun başından beri ne kadar sabırla, ne kadar mücadele ettiğimi okuyabilirseniz okuyun. Sayfalarca yazı yazdım ama bir kadını özgür olduğuna inanmaktan daha zor bir şey yok bu hayatta. Kendisine hayatta başarılar diyor, layık olduğu birini bulmasını diliyorum.

Ettiğim hakaret rahatsızlık verdiyse özür dilerim ancak bir erkek ya da erkeklerin üstün olduğunu savunan bir kadının fikirlerine saygı duyamıyorum. Saygı duymadığım birine de sabırla yaklaşamıyorum. Eğer ceza alırsam ya da bu forumdan kovulursam, bir daha gelmem zaten. Haksız olduğumu sanmıyorum, kadın haklarını en çok kadınların savunacağını sanıyordum ben.

Güzel tartışmayı çirkin tartışmaya çeviren beyefendinin kendisidir. Sabırla tüm sayfaları okursanız, görürsünüz. Ama bamya ve patlıcan meselesi yüzünden beni linç edecekseniz, önden buyrun. Linç edilmesi gereken "Kadınlar ikinci sınıftır" düşüncesi iken, linç edilen bamya olsun. Önemli değil. Her görüşe saygı duyalım madem, kadın forumunda bile "Siz ikinci sınıfsınız" diyen birine hak verelim, "bu da görüştür" diyelim.
boşa kürek çekiyorsunuz...insanlardaki önyargıyı parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur demiş, einstein..:ssz:

[h=3][/h]

konu başlığı dikkatimi çekti ilk sayfaya baktım..sonra son iki sayfaya baktım..konu nerden nerelere gitmiş..şurda 2 gün sonra 2013 e giricez..hala kadın erkek eşitliği, kadın hakları tartışlıyorsa vayy ülkemin kadınlarına,analarına hatta gelecekteki doğmamış kız çocuklarının haline...

çok cazip yahu ayrıca çok tatlı oluyo ütü yapan erkek eline yeni yeni alıyorsa ütüyü :1:

:1: katılıyorum
eşim ilk defa gömleğini ütüleyecek nerden esti bilmiyorum
kafamı bi uzattım gömlek ve ütüyle resmen kavga ediyor
daha çok buruşturdu gömleği :37:
işimi zorlaştırdı :9:

konu başlığı dikkatimi çekti ilk sayfaya baktım..sonra son iki sayfaya baktım..konu nerden nerelere gitmiş..şurda 2 gün sonra 2013 e giricez..hala kadın erkek eşitliği, kadın hakları tartışlıyorsa vayy ülkemin kadınlarına,analarına hatta gelecekteki doğmamış kız çocuklarının haline...

İşin kötü yanı o bile tartışılamıyor benim güzel ülkemde,:9:

Herkes kendi fikrini diğerlerine benimsetme,dayatma ;kendi gibi düşünmeyenleri aşşağılamaya çalışma derdinde .

2013 e girerken kadın haklarında geldiğimiz son nokta bu son iki sayfa malesef.:50:

bence erkek ev işlerinde becerikliyse yardım etsin..
değilse istemem... bazen eşimi pazara yolluyorum
hangi tezgahta kalabalık toplanmışsa, orda ne satılıyosa alıp geliyo ..
istemem ben:19: evimin hizmetçisi olurum önemli değil:37:

Hanımlar merhaba, otuz küsür sayfayı okuyamadım ama konuyu görünce hemen yazmak istedim. Ben çok küçük yaşlardan beri toplumda kadının yeri ve kadına bakış açısı konularından bir hayli rahatsızımdır. Hatta eşimle ilk çıkmaya başladığımız zamanlarda eşim neden bu konuda bu kadar isyankarsın ailende ya da sosyal yaşamında seni bu denli rahatsız eden ne yaşadın derdi ama zamanla beni tanıdıkça karekterimden kaynaklandığını anladı. Maalesef şartlanmaları ve bize dayatılanları o kadar kanıksamışız ki her şeyi görev olarak benimsemişiz biz, bırakın bir şeyleri değiştirmeyi sorgulamıyoruz bile. Mesela neden hizmetle yükümlüyüz, çalıştığımız halde ev işleri çocuk bakımı vs. niye bizim üstümüzde, niye hala biz eşimiz titizliğimiden ya da hamaratlığımızdan bahsedince gururlanırız, neden boyanıp kendimizi beğendirmeye çalışrız, hanım hanımcık olmayı bir şey sanırız. Neden hala erkek çocuklarımıza sünnet düğünleri yaparız ya da neden biz kapanırız, erkek çocuğumuz olacağını öğrendiğimizde bunu bir gurur kaynağı olarak görürüz. Nolur uyanalım artık, hadi gelin sütyenleri yakalım demiyorum tabii ama bir yerlerden başlamamız gerekli, toplumsal farkındalık ve uyanış her şeyin başlangıcıdır, önce kadınlar biz destek olalım birbirimize.

Artur çok güzel çay demliyor sabahları kalkıncada höpürdederek içiyorum :52::52:

oda ben sen dediği için sen diyebilirim sanırım .sen sözünde terbiyesiz birşey yok ayrıca siz dedim genelde .ben anlamadığınız için benim gibi düşünen arkadaşların yazmamasını söyledim sadece .tabiki isteyen yazar .
yanlis anlamissin. sen siz deyil.demek.istedigim. sen yazmayalim bence demissin bende istersen sen yazmayabilirsin dedim. yazmak isteyen devam etsin dedim...

İlerde bi oğlum olursa,evlenene kadar belki suyunu bile ayağına getiricem.
Henüz o annelik duygunun ne olduğunu kestiremiyorum.
Ama evlenince eşine yardım etmesi gerektiğini mutlaka öğreticem :129:
Saltanat bi yere kadar,bayanların da canı var

Bazı arkadaşların da şu abuk subuk yorumları beni öldürüyor...
Şurda sivrilicem derken saçma sapan şeyler yazıyolar ya,senin işin gücü yok mu demek geliyo içimden.
Amaç ne anlamıyorum.
Çok rastgeliyorum,her topikte aynı isimler aynı tavırla bişeyler yapmaya çalışıyolar ama ne...?

bu yoruma bayıldım.. demek ki bu kadar insan toplandıklarına göre bir bildiği var diyordur :1:

kadın hakları..
daha birkaç gün önce 15 yaşındaki bir kız çocuğu aile kararyla infaz edildi. suçu ise kuzenlerinin tecavüzüne uğramaktı.. cenazeye ailesi gitmedi. kadınlar kaldrdı.. çöp torbasındaydı cesedi.
neden bahsediyoruz ne haklarından...

Son düzenleme:
Back