• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklerin Hizmetçisi Olarak Yetiştiriliyoruz

ben taraf değilim bilakis düşüncelerinize katılıyorum, güzel düşünen bir kadının güzel konuşmasını güzel tartışmasını da beklerdim o nedenle hayal kırıklığımı sizinle paylaşmak istedim.
Sayfa sayısına bakın. Konunun başından beri ne kadar sabırla, ne kadar mücadele ettiğimi okuyabilirseniz okuyun. Sayfalarca yazı yazdım ama bir kadını özgür olduğuna inanmaktan daha zor bir şey yok bu hayatta. Kendisine hayatta başarılar diyor, layık olduğu birini bulmasını diliyorum.

Ettiğim hakaret rahatsızlık verdiyse özür dilerim ancak bir erkek ya da erkeklerin üstün olduğunu savunan bir kadının fikirlerine saygı duyamıyorum. Saygı duymadığım birine de sabırla yaklaşamıyorum. Eğer ceza alırsam ya da bu forumdan kovulursam, bir daha gelmem zaten. Haksız olduğumu sanmıyorum, kadın haklarını en çok kadınların savunacağını sanıyordum ben.

Güzel tartışmayı çirkin tartışmaya çeviren beyefendinin kendisidir. Sabırla tüm sayfaları okursanız, görürsünüz. Ama bamya ve patlıcan meselesi yüzünden beni linç edecekseniz, önden buyrun. Linç edilmesi gereken "Kadınlar ikinci sınıftır" düşüncesi iken, linç edilen bamya olsun. Önemli değil. Her görüşe saygı duyalım madem, kadın forumunda bile "Siz ikinci sınıfsınız" diyen birine hak verelim, "bu da görüştür" diyelim.

konu sahibinin imaları çok çirkin .ki kendisi kadın haklarını savunan özgür ayakları üstünde duran modern şehirli bir kadını temsil ediyormuş gibi görünüyor ama yazdıkları çok kaba uslup zaten yerlerde .karşıdaki kişi erkekde olsa kadında olsa bu laflar hiç hoş değil .zaten kendisi karşıt fikirlere tahammül edemeyen biri bence yazmayın .

daha yeni düşündüm zaten :26:
öyle olmasa yılın üyesine onu yazmazdım :1:
ben sussam iyi olur :3:

Allah'ın sopası yok işte,anladın sen beni :24:

konu neydi ne oldu?en son vardığımız nokta maklakukla erkek mi değil mi?

konu başlığı erkeklerin hizmetçisi olarak yetiştirliyoruz,konu içeriği bir üyenin erkek olup olmaması..

şu konuyu açan birinin kendini sokak ağzıyla savunmasını hiç yakıştıramadım. bence bu bireyselleştirme olayını bırakın. herkes düşündüğünü söylüyor maklakukla madem öyle düşünüyor onun doğruları da odur demeyi neden kendinize yediremiyorsunuz anlayamadım. herkesi tek bir kalıba sokmaya çalışmak ne kadar mümkün ki? hem o size bu tarz bir yaklaşımda bulunmamışken belatı muhabbete girmeniz garip geldi bana.

maklakukla'yı kayser sozer vardı bi sözlükte ona benzetiyorum ben, hoşuma gidiyor yazdıkları erkek ya da kadın ben eğleniyorum onu okurken, rahatsız edici biri olabilir belki ama hiç sizin ona karşı kullandığınız uslupla birileriyle konuştuğunu görmedim.

umuyorum ki onun avukatlığını mı yapıyorsun şeklinde bir tutumla karşılaşmam yoksa komik olur hakikaten :) ben taraf değilim bilakis düşüncelerinize katılıyorum, güzel düşünen bir kadının güzel konuşmasını güzel tartışmasını da beklerdim o nedenle hayal kırıklığımı sizinle paylaşmak istedim.
siz kimseye sokak agziyla konusuyorsunuz diyemezsiniz. bende konu sahibinin yazdiklarini cok.begendim. cok hakli...eglendim bayildim....helal olsun....

konu sahibinin imaları çok çirkin .ki kendisi kadın haklarını savunan özgür ayakları üstünde duran modern şehirli bir kadını temsil ediyormuş gibi görünüyor ama yazdıkları çok kaba uslup zaten yerlerde .karşıdaki kişi erkekde olsa kadında olsa bu laflar hiç hoş değil .zaten kendisi karşıt fikirlere tahammül edemeyen biri bence yazmayın .

Jovano, sabahtan beri sana hakaret ettiğimi sandığın için taraf oldun bana. Karşıt fikirlere tahammül edememe gibi bir durumum yok, sana defalarca "Çalışmayan kadınlara tembel demiyorum" diye açıkladım.

Bu konu ve konu sahibi "kadın erkek eşitliği" nin erkeklerin savunuculuğuna bırakılması gerektiğinin en büyük kanıtı...

Jovano, sabahtan beri sana hakaret ettiğimi sandığın için taraf oldun bana. Karşıt fikirlere tahammül edememe gibi bir durumum yok, sana defalarca "Çalışmayan kadınlara tembel demiyorum" diye açıkladım.

hayır bunun onla ilgisi yok gerçekten bir bayana yakıştıramıyorum ben bu tür sözleri .tamam belki o erkek bilemiyorum ama öylede olsa bence hoş değildi uslubun .

bencede cok haklisin mesela sen yazmayarak bir adim atabilirsin.....
kimsenin adinada konusma bence...yazmak.isteyen yazar.....

hanımlar şimdi karşıdan bakınca bamya patlıcan olayı ooo belatı olmuş, seviyesizlik gibi geliyor haklısınız. ama onlarca sayfayı okuduğunuzda bamya sever misin? sözü gerçekten gülümseten birşey olmuştu. :ssz::1: bu sözün gittiği arkadaş gerçekten üzerine fena alınıp kocana söyleye getirmeseydi patlıcana da dönmezdi muhabbet diye düşünüyorum.

Benim eşim ütü yapar, yemek yapar, çamaşırlarını yıkar, etrafı süpürür. Pardon ama ben nasıl zararlı çıkıyorum bu işten?

Hepsi bir yana da ütü yapan erkek pek cazip gelmedi bana :26:
Elbette yardım etsin ama yukarıda yazdığınız işlerin tamamını da yapmasın :31:

Bu konu ve konu sahibi "kadın erkek eşitliği" nin erkeklerin savunuculuğuna bırakılması gerektiğinin en büyük kanıtı...
Bize ait olan her şey size bırakılıyor zaten. Kürtajı bizden çok erkekler konuşuyor, namusu ve bekareti de öyle.

Tamam muklakukla, dediğim gibi git iyi biriyle evlen ve ataerkil hayatında mutlu ol. Ben şu anki hayatımda mutluyum Allah nazarlardan saklasın ve bu saygıyı tüm kadınlar eşlerinden görsün, her kadın evinde biraz daha rahat olup yükü azalsın diye bu kadar mücadele ettim. Bunu görmek istemeyen kadınlar için bir laf edemem artık.

Yaradılışlarımız aynı diyen yok ki? Ama temizlik yapmak için de yaratılmadık, savunduğum o. Mecbur olduğumuz tek yaradılış görevi doğum yapmak. Onun haricinde evlilik müşterektir, hayat ortaktır, görevler ve sorumluluklar denktir. Kadınlar yaradılışları farkı sebebiyle, hem çalışıp hem eve bakmak sorumluluğunu üstlenmemeli. Kadın yıpranır sonuçta. Günün birinde bebek olsa, baba bebekle ilgilenirken temizliği anne yapmalı ya da anne bebeğe bakarken temizliği baba. Hepsi kadına yüklense, kadının ne günahı var?

Herşeyin kadına yüklenmemesi konusunda aynı şeyi savunuyoruz sadece bana cevaben yazdığınız bu mesajınızda ama ben zaten bunları konuya ilk mesajımızda kendi uslubumla yazdım.
Son yazdığım başka bir nokta idi.
Neyse ; başta da söylemiştim bu kadar hassas bir konu açınca , ikili polemiklere girmek yerine , yazılanları tek tek okuyup cevaplamak daha doğru olurdu.
Aksi halde '' kadının günahı ne '' gibi bir sorunun muhatabı oluyorum bir anda.

bencede cok haklisin mesela sen yazmayarak bir adim atabilirsin.....
kimsenin adinada konusma bence...yazmak.isteyen yazar.....

oda ben sen dediği için sen diyebilirim sanırım .sen sözünde terbiyesiz birşey yok ayrıca siz dedim genelde .ben anlamadığınız için benim gibi düşünen arkadaşların yazmamasını söyledim sadece .tabiki isteyen yazar .

kadınlar kendi haklarını savunabilirler, erkeklerin eline bırakıldığında neler olduğunu görüyoruz. erkeğin kendine pay çıkarmadan kadına adil bir hak vereceğini düşünmüyorum.
bu nasıl bir mantıktır ki? o zaman çalışanlar bir konuda fikir ayrılığı yaşarsa haklarını patronlar savunsun. :1:

amacım kimseye muhalefet olmak
değil.yorumlarında hepsini okuyamadım zaten.sadece bir pedagoqtan duyduğum bişeyi yazmk istiyorum.kız çocuklarınızı kız gibi erkek çocuklarınızı erkek gibi yetiştirin.erkek gibi kız yetiştirdim her işin üstesinden gelir diye övünmeyin kızınızla.erkek gibi yetişen kzınız ileride evlendiğinde bir eve iki erkek girmiş olacak.eşinede baskıcı davranmaya çalışacak buda evlilikte problemlerin çıkmasına neden olack diyor.yani şu anda konuştuğumuz gibi.mesela düşünüyorum.ben çalışsam eşim çalışsa ikimie eşit olsak ev işlerinde ortak olsak sorun yok.eşim çalışsa ben ev işlerini yapsam yine sorun yok.yalnız ben çalışsam eşim ev işlerini yapsa hani hayat müşterek ya.ben o adama adam gözüyle bakamam be.bu nacizane kendi fikrim.ne biliyim sadece canlandırdım kafamda.normalde eşim çalışıyo ben ev hanımıyım.seviyorum ve o yüzden bir su istediğinde aklıma bu tür şeyler gelmiyo.tamamen zıt fikirlerde olabiliriz belki sizlerde kendinizce haklısınızdır.bu dediğim gibi sadece benim fikrim saygı duyulmasını isterim...

Back