Muslumanin derdi beni germez bende muslumanim ve orucluyum su an..lakin her konu dine baglanmaz...cunku maalesef garip ama gerçek birsey var dunyada buda islam dunyasinda cok eslilik ve kadina kötü davranma..buda islamin degil insanlarin sucu bunu gormezden gelemem..
...eger ben islamin ve muslumanligin kadina kotu davranilmasi gerektigi emrettigini dusunup emin olsam asla bu dinin farziyetlerini yerine getirmezdim ve itaat etmezdim!!!!
sizden farkli dusunuyorum,nitekim Hz Ali buyuruyor' Kadın olmasaydı dünyada hayatın neşesi olmazdı.
Kadınlara hürmet et. Düşün ki, kadınlık insanlığın anasıdır.
Hanımlarınızı üzmeyin . Onlar , Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun , iyilik edin! [Müslim ]
Hanımı ile iyi geçinip şakalaşanı Allahü teâlâ sever, rızklarını artırır. [ İ.Lâl ]
En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir. [Tirmizi]
Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine, bir köle azat etmiş sevabı yazılır. [R . Nasıhin]
Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları , oruçları kabul olmaz. )[ Mürşid-ün -nisa]
Hanımını döven , Allah ’a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.[ R. Nasıhin]
Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir . Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür . [ İ. Asakir]
Kızlarınızı altın ve gümüş ile süsleyin ! Elbiseleri güzel olsun! İtibar kazanmaları için en güzel hediyelerle ihsanda bulunun ! [Hakim ]
]
Çarşıdan aldığı şeyleri , erkek çocuklardan önce kız çocuklarına verene , Allahü teâlâ rahmetle nazar eder . Allahü teâlâ rahmetle nazar ettiğine de azap e