• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkekler ve Temizlige Karismalari -.-

Ay evet esim temizlige cok karisir ben de cok kizarim bu duruma oyle dertli bir aileyiz cok uzuluyoruz hatta kaynanam bile karisir cunku eltilerim benden guzel

Kadinlik erkeklikten kastim kari gibi dir dir edip karismamasi yemin ediom kaynana gibi benim babamda var bes tane abimde var hic birinden görmedim kadinin isine bu kadar karisildigini bu karisio

Kırmızı olarak belirttiğim kısımda cinsiyetçilik yaptığınızı vurgulamak istiyorum sadece kadınlar dırdır yapmaz erkekler de dırdır yapar; aynen eşiniz olan er kişinin yaptığı gibi . Evin işleri kadının işleri değildir, eğitin eşinizi size yardım etsin.Evlenmek sizin ev işi yapmanız onun çalışması da değil. Ben sizin yerinizde olsam kendi yediğimi içtiğimi çamaşırımı yıkardım başka bir şeye de yapmazdım yaptığımı beğenmiyorsa kendisi yapsın bana ne değil mi ama

Becerebilse.. Gecen yeri silerken gicik etti al sen sil dedim ilac bile katmamis suya tutmus bezi bi kere bütün evi onunla silmis -.-

Becerebilse diye bir şey yok.
Becermese de yaptıracaksın ki yaptığın işin kıymetini anlasın.
Yapa yapa öğrenir ayrıca.
Valla ben eşim ne yapsa ufacık, hemen ellerine sağlık güzel oldu güzel, insan istese her şeyi becerir derim ki
sorumluluğu üstünden atmasın. Öyle öyle alışacak.

biraz da kendi yapsın beyefendi,yapmayın,yapmıyorsun dediğinde de evliliği ne sandın sen de yapacaksın deyin onun dediği gibi
benimki çok güzel temizlik yapıyor maşallah en sevdiğim huylarından

:( kolay gelsin sana bu adamla huyludur huyundan vazgeçmez bence bir kulağından girsin bir kulağındn çıksın neden ağlıyorsun erkekler böyle gamsız. sen çalış didin sonra bi şey söylesinler sen üzül kahrol, o orda keyif yapsın

biraz da kendi yapsın beyefendi,yapmayın,yapmıyorsun dediğinde de evliliği ne sandın sen de yapacaksın deyin onun dediği gibi
benimki çok güzel temizlik yapıyor maşallah en sevdiğim huylarından
Hergüzelim bi kusuru olur derler Ya
Benimkininde tek ama en büyük kusuru bu maalesef -.-

:KK43: kolay gelsin sana bu adamla huyludur huyundan vazgeçmez bence bir kulağından girsin bir kulağındn çıksın neden ağlıyorsun erkekler böyle gamsız. sen çalış didin sonra bi şey söylesinler sen üzül kahrol, o orda keyif yapsın
Tam anlattigin gibiyim su an ben üzülüyorum ama o bunu anlamio bile sanirim
Biseylere dur deme degistirme zamanim geldi ve yapacagim!

canım evde sadece kendi işlerini yap onunkileri yapma diye yazanlar olmuş
bu evliliğinizi zora sokar.:110: sen tabiki kendi kararlarını kendin verirsin fakat ben olsam onun karşısına kendime güvenli ve kararlı bir şekilde çıkıp:KK28: evde yapılan işlerin onun yanında listesini çıkarırdım. yaptığım işlerin kolay olmadığını çok uğraştığımı kendisinden takdir beklediğimi:KK68: ifade ederdim. bence bir kadının kendine yapabileceği en kötü şeylerden biri kendisini sadece ev işlerine vermek.:KK43: dışarıda çalışmadığın için(evde canın çıksada) seni eleştirmeyi kendine hak görüyor. çalışsan seni bu kadar eleştiremez diye düşünüyorum. şartlarını bilmiyorum ama ben olsam çalışıp para kazanmaya uğraşırdım

Evet ben demistim camisiri, yemegi kendine yap diye. Niye biliyormusun? Konu sahibin esi laftan anlamayan tip belli. Bak konu sahibi kac defa konusmus ve ise yaramamis. Senin fikrin hos fakat adam bunu sadece dirdir olarak algilar, hatta "eeeh sen zaten ev hanimi degilmisin? Bunlar görevin zaten" diyebilir.

Bu adam laftan degil tavir ve icraatten birseyler anlar. Zaten bence ev temizligi ne kadar zor oldugunu bilmiyor. Onun bilmesi icin en iyi yol, kendisinin yapmasidir. Bir hafta konu sahibi birsey yapmadiginda, o evin nasil kirlendigini, aslinda ne kadar cok camasir, bulasik oldugunu kendi gözleri ile görmesi ona verilcek en iyi derstir.

ev işlerini ortaklaşa yapın sorununuz çözülsün. tabağını masadan kaldırmasını kibarca rica edin, siz sofrayı toplarken bulaşık makinesini yerleştirmesini söyleyin.
ev işi kadın işi değildir. o üzerine düşeni yapmazsa siz kendinize ve varsa çocuğunuza kadar hazırlayın, onları toplayın.

Yemegi yapdim kendim yedim oturdum
Kaldirdim oda kendi kaldirdi hala barismaya calisio disari cikalim vs ben konusmuyom :D

Şimdi eşinizin penceresinden bakarsak akşama kadar evdesin makine da var ama halen tezgahta bulaşık var diyor

bunu da sözüm ona, size kibarca (!) şaka ile söylüyor

Bulaşıklardan rahatsız olduysan onlar çıkar balkona biz burada otururuz deyip karşı atak yapın; pişkin olun

Bir de eskiden bulaşık vs lavabonun içine konurmuş mutfağa girince tezgah kirli görünmesin diye; oğlumun bakıcısından duymuştum zamanında

Şimdi eşinizin penceresinden bakarsak akşama kadar evdesin makine da var ama halen tezgahta bulaşık var diyor

bunu da sözüm ona, size kibarca (!) şaka ile söylüyor

Bulaşıklardan rahatsız olduysan onlar çıkar balkona biz burada otururuz deyip karşı atak yapın; pişkin olun

Bir de eskiden bulaşık vs lavabonun içine konurmuş mutfağa girince tezgah kirli görünmesin diye; oğlumun bakıcısından duymuştum zamanında
Aynen benimkide lavabonun icindeydi :D
Sizim takdigide deniycem güzel fikir :D

Kadın görevi erkek görevi. Karı gibi dırdır etmek. Toplumsal Cinsiyet rollerine uygun kelimeler bunlar değil kanımca. Biz kendimiz bile karı dırdırı dersek erkekler ne demez

Çoook itici. Erkeğin ADAM olduğu yerde, kadın herzaman hanımefendidir.

benimkisi tam tersi yapiyor ben temizlik yapiyorum gecede olsa yapiyorum aklima takarsam sen delimisin diyor olsun diyorum olursem nolacak aa bu kiz pismis derler diyorum yav diyor evimiz pis degilki zaten.. bide sinir oluyorum insaatta calisiyor ben ne guzel araligi temizliyorum o geliyor pantalonunu orda cikartiyor oyle iceriye giriyor hopp heryer kum, ayh diyorum ben temizliyorum sen batiriyon tamam karicim temizlerim diyor amaa nerdeee :)) bence erkegin cok titiz olmasi iyi degil ya birgun evi temizlemesen hemen basina kakar, ALLAH sana sabir versin..

En iyisi çalışmak,ev hanımının yaptığı hiç görülmüyor ne yazıkki....hem ekonomik olarak bağımsız olursunuz hem de ev işlerini bölüşmüş olursunuz.belki o sayede eşinizin temizlik anlayışını yakından Görmüş olursunuz
valla canım öyle degıl aslında olay ben çalışıyorum ıkı tanede çocuk var bütün ısı kendim yapıyorum hıc öyle dedıgın gıbı çalışan ev ısınden yırtmıs olmuyor hatta kaynana gıbı dırdır etmeye devam edıyor yanı bu çalışan olmakla degıl adamın karakteri malesef..

hanimlar sizin esinizde temizlige karisiomu? Sizin yaptiginiz isi begenmemezlik yapiomu,
Benimki mesela hic temizlikden anlamaz ama bana herseferinde karisio emir veriyo
Isten gelir o isten gelene kadar her yeri mis gibi yaparim gelir saga sola bakar toz varmi diye be yaptin tüm gün sen evde yerleri bari silseydin der SILDIYIM HALDE!!!!!!! Kafayi yiyom o öyle diyince yaptigimi görmemezlukten geliyo

Daha yeni yasanan olayi anlatim
Kalkdik ben kahvaltiyi hazirliyorum
Bulasikmakinesi calisiyor bi kac tabakda sigmadi disarda..
Bana nerde yiyoruz dedi balkonda hem havada güzel dedim
Tabi balkonda yersin dedi gitti
Pesinden gittim ne demek istiosun dedim
Mutfagin haline baksana burda kim yemek yer dedi
Yemin ediom iki bardak ve iki tabakdan baska hic bisey yok
Terzemiz bi mutfak ve yikanmamis iki tabak düsünün
Öylemi sen yap o zmn dedim
( bu hep yasandigi icin ) sinirim bozuldu agladim odamda
Sonra gelip
Gel yiyelim dedi yok dedim
Oturdu kendi yedi :) bulasigida yemek masaainda birakti toplamadi bile

Simdi benim ona anlatmak istedigim: sen böyle yapip yemegi burnumdan hayati burnumdan getirecegine
Karismasanda sen adamligini bende kadinligimi bilsem diyorum
Tmm diyo söz verio iki gün gecio yine ayni
Bikdim vallaha bikdim kuma gibi kaynana gibi kendisi yemin ediyorum normal degil
Bunun yüzünden kavga ediyom bende insanim robotmuyum her dakka temizlik mi yapcam diyom
Ev hanimi degilmisin diyo evliligi ne aandin diyo
Cok bunaldim inanin patlicam bikdim yardim edinnnnnnnnnnn
Benim eşim de ara da yapıyo ve cok sinirleniyorum haftada 2-3 kez temizlik yapyorum kek poğaça vb eksik etmiyorum evden ve bi toz alsam onu bile ballandira ballandira anlatyorum Şurayı temizledim burayı temizledim diye biraz karakterle alakalı malesef eşim balık burcu yükseleni başak düzen takıntılı

Bilmiomki gülüm kaynanamda gicik o mu diyo acaba bilemedim -.-
Ben bunu adam edecem ama o zamana kadar vetem olurum herhalde
Cahil insan çok ev süpürmeyi bile buralara getiriyolar bence kayinvalidenizin yanında da en titiz sizmişsiniz gibi davranın şurayı temizledim şu yemeği yaptım şöyle titizim böyle huyluyum filan saçma ama işe yarıyor :)

Back
X