Erkekler neden hep kadınların regl dönemlerinde yaşadığı duygusal stresten kaçarlar

Benim regl süreci çok şükür ki sancısız geçiyor. Yüzümde hafif sivilcelenme oluyor o dönem. Cinsel isteğim zaten yüksek ama reglken daha bir istekli oluyordum. Bunu bilen eski sevgilim " regl olduğunda her zaman söyle hayatım" diyordu 😆😆🤭

Valla o dönemlerde mümkün olsa ben de kendimden kaçarım. Kendimin yanında olmak istemem hiç. Adam da mümkünse uzak dursun kaçsın kurtarsın kendini. Hatta o dönemde beni tecrit etseler de böyle bir kaç gün uyutsalar, zaman dursa, sonra uyanınca hayatıma kaldığım yeden devam etsem.

Son düzenleme:
10 senelik evliyim, bir kez bile eşimin regl yüzünden benden kaçtığını görmedim. Ben o dönem çok gergin oluyorum mesela eşim bununla ilgili bir video izlemiş hatta o dönemler daha anlayışlı oluyor bana karşı.
Bu bahsettiğiniz durumu farklı farklı kişilerlemi yaşadınız peki?
Aynen ya benim eşimde o dönemler toleransini fazlasıyla arttırır. Ama adet öncesi benim bile kendimden kacasim var 🤣 en son mesela adam eve geldi ocakta birşey mi yanıyor koku var deyip mutfağa gitti hemen diye olay cikartmistim. Ayy kabus bir dönem. Adam birşey yanıyor diye endiselenirken, ben binbir emekle yaptığım yemeğe nasıl yanık kokuyor dersin diye ortalığı ayağa kaldırmıştım. Garip bir kafa...

Yani evet dışardan bakıldığında zor kabul ediyorum çok sıkıcı bir durum da. Ama eşin olur sevgilin olur ya da arkadaşın diyelim ki. Mutlu zamanlarda ne güzel berabersin tam kadının regl dönemi yaklaşır kadın ya gerginlesir ya da çok duygusallasir. Erkek ortadan kaybolur ulaşamazsın. Ya da hemen kapatır telefonu. Neden ya çok mu zor yanında olduğunu hissettirmek
Valla ex eşim dahil bütün sevgililerim muayyen dönemde extra ilgili oldular bulduklarınızda sıkıntı olabilir yani telefon kapatmak ne ya

Böyle genellemeler çok itici geliyor bana.
Hiç de böyle bi şey yaşamadım.
Sevgi şefkat dolu, düzgün adamlar sevgilisinin özel günlerinde daha da sevgi ve şefkat dolu oluyorlar bence.

Aynen ya benim eşimde o dönemler toleransini fazlasıyla arttırır. Ama adet öncesi benim bile kendimden kacasim var 🤣 en son mesela adam eve geldi ocakta birşey mi yanıyor koku var deyip mutfağa gitti hemen diye olay cikartmistim. Ayy kabus bir dönem. Adam birşey yanıyor diye endiselenirken, ben binbir emekle yaptığım yemeğe nasıl yanık kokuyor dersin diye ortalığı ayağa kaldırmıştım. Garip bir kafa...
Gerçekten garip bir kafa. Bide benim adetlerim düzensiz, zamanında olamıyorum diye ekstra gergin oluyorum,herşeye sinirleniyorum. Eşim bana uysa her ay o zamanlar yuvamız yıkılır 😂😂😂

Yani evet dışardan bakıldığında zor kabul ediyorum çok sıkıcı bir durum da. Ama eşin olur sevgilin olur ya da arkadaşın diyelim ki. Mutlu zamanlarda ne güzel berabersin tam kadının regl dönemi yaklaşır kadın ya gerginlesir ya da çok duygusallasir. Erkek ortadan kaybolur ulaşamazsın. Ya da hemen kapatır telefonu. Neden ya çok mu zor yanında olduğunu hissettirmek
Hayir bebeğim sen yanlış iliskidesin biz öyle seyler yaşamıyoruz ben ekstra ilgi görürüm o dönemde

ama siz dümdüz ilgi beklemişsiniz daha sevgili bile değilmişsiniz saçma olmuş sizin adınıza utandım yani

Sevgilim olmayan birisi ben hastayım bir çorba verenim yok dese ilgi beklese annene söylesene yapsın derim , ne münasebet.Bazı şeyler zamanında yaşanmalı.
Ben adetim falan demedim zaten. Kendimi iyi hissetmiyorum hassas bir dönemdeyim yanımda olmana ihtiyacim var dedim sesim ağlamakliydi öncesinde ağlamıştım. Buna rağmen biri biz bu aşamada değiliz daha dedi gitti. Diğeri de ben sana dönecegim diyip kaçtı. 😄😄 Söylemek istediğim bir insanın yanında olmak için illa bişey olmaya gerek yok arkadaş olmak bile yeterli değil mi bu çok insanca bişey bence

Ben adetim falan demedim zaten. Kendimi iyi hissetmiyorum hassas bir dönemdeyim yanımda olmana ihtiyacim var dedim sesim ağlamakliydi öncesinde ağlamıştım. Buna rağmen biri biz bu aşamada değiliz daha dedi gitti. Diğeri de ben sana dönecegim diyip kaçtı. 😄😄 Söylemek istediğim bir insanın yanında olmak için illa bişey olmaya gerek yok arkadaş olmak bile yeterli değil mi bu çok insanca bişey bence
Tamam da niye sizin yanınızda olsunlar en yakın arkadaşları mısınız veya sevgilisi misiniz ? gayet insanca diyorsunuz da onlar da kabul etmek zorunda değil ben olsam ne alaka annesi babası kalmamış en yakın arkadaşı kalmamış flörtüne mi bunu söylüyor derim uzaklaşırım.
Kimse sizin hassas döneminizle ilgilenmek zorunda değil iyi demiş bence.Bir daha çok yakın olmadığınız kişilere böyle istekle gitmeyin dalga geçilirsiniz anca.

sevmiyordur seven çekiyor herseyini seven adam kaybolmuyor işte.

Kaçilacak raddeye getirecek kadar nemrut olsam da eşimin beni bastırıp surat yaptığını hiç görmedim kaldı ki kaçacak, doğru ilişkiler olduğundan emin misin ?

Regl donemlerimde ben bile kaçıyorum kendimden 😂 ama telefonu kapatacak ortadan kaybolacak sevgiliyi/eşi bulur ilk çıktığı yere geri gönderirim 😂

Bir yandan sizi de anlıyorum ama bu biraz şey olmuş, bana yara bandı olarak biri gerekli der gibi.

İkisi de sevgilin değil. Sevgilin olmadıkları için sana o konuda ayrıca bir ilgi göstermemişler, ki bu çok normal.

Sevgilin ilgi göstermemiş olsa " evet bir sorun var" derdik.

online konuştuğunuz sevgili bile olmadığınız birinden yüksek bir beklenti değil mi bu? Bir geçmişim, doğru düzgün paylaşımım olmayan birinin derdinden tasasından bana ne?

Seninki seni sevmiyor olabilir mi bilmiyorum yoksa genelde çok ilgisiz birisi olmayasın?

Benimki o dönemlerde çikolatalarla boğuyor veya çikolata yemek istemiyorsam meyve hazırlıyor keyfim yoksa normalde yaptığım çay demlemeyi kendi demliyor o dönemlerde gergin olmam sadece dinlenmeye uyumaya ihtiyacım olur. Kaçıp kaybolmaz benimle iletişimde kalmaya devam eder veya evden de çekip gitmez. Size taviyem böyle erkekleri yüceltmeyin tepenize size değer vermeyeni değer vermeyin.

Yoo öyle bir şey yok. Neşen kayboksun ki öyle saçma şey mi olur?

Back
X