- Konu Sahibi ASDElmaliSekerim
-
benim eşimde temizliğe önem verir bazı günler öğleye doğru işe gidiyor ben çalıştığım için benimle beraber kalkıp temizliğe girişiyo mobilyaların yerini değiştiriyo falan eve bi geliyorum miss gibi o zaman dünyalar benim oluyo
benm eşimde düzen hastasıdır. ev tertipli düzenli olsun buna çok önem veriyo. birde aradığını bulamadımı delirir :)) şu sıralar hamile olduktan sonra temizlik işlerinde yardımcı oldu. ama ben sadece bi pazarı var diye kıyamıyorum. o yüzden yetişemediğim yerlerde kadın çağırmayı planlıyorum. inşallah o zaman işlerimi daha düzene sokarım diye düşünüyorum. şimdi yapıyoruz elden geldiğincede ama hele çocuk olunca napcaz bilmiyorum artık :26:
Allah yardimcin olsun canim, kucuk cocukla cok zor oluyodur.
Benim esimde duzen hastasi, demek tek benimki oyle degilmis. Benim bildigim erkekler daginik olur.
Dedim okadar erkek arasinda en titiz olani beni buldum:26:
Ama kendi kesinlikle duzenlemez, ben duzenlemeliyim. Kendi dagittigi yeri toparlamadigim zamanda bana kizar. Bu huyu beni sinir ediyor.
işte bende buna çok sinir oluyorum. 3,5 senelik evliyiz evliliğimizin ilk seneleri böleydi. işten gelip kıyafetini asmazdı. benden beklerdi. yapmayıncada kızardı. bende madem düzen istiyosun en azından kendi eşyanlarını düzenli tut dedim. haliyle kavga ettik. sonra ben oralı olmayınca her zaman tepki gösterince artık kendi kullandıklarını yerine koymaya başladı. şimdi artık kendi dağınıklığını düzenliyoda en azından yüküm hafifliyo tabi bu böle olana kadar az tartışma yaşamadık zamanla alışılıyo işte :97:
Evin temizliğine bende önem veririm eşimde..
ama çalışıyorum ve bazen hafta boyunca tatilim olmuyo nöbetlerim filan oluyo ve eger temizlik yapmadıysam eve gidiyorumki eşim viledayla silmiş evi :)
çok mutlu oluyorumm
Yani hersey aslinda annenin elinde. cocuklarimizi nasil yetistirdigimize cok dikkat etmeliyiz..benim eşim üzülerek söylüyorumki hayatta ev temizliği ile ilgilenmez. elini hiçbirşeye sürmez. sürsede eline yüzüne bulaştırır. yerbezini tutmayı bile bilmez ..bulaşık makinasına bir bardak koymuşluğu yoktur. hatta bi keresinde ben mutfaktaykken su içti de bulaşık makinesine koy bardağı dedim. daha bardak bulaşık mak.nasıl koyulur onu bile bilmez. 8 senelik evliyiz. anasından görmemişki. babası da öyle. babası acıksa yerinden kalkıp da hazır yemeği buzdolabından alıp da ısıtıp yiyemezmiş. eşim yemek konusunda kendine pratik şeyler yapabilir karnını doyurur da mutfak tezgahını temizlemem saatler sürer..balık o yapar bizim evde. ama temizlik yine bana aittir.velhasıl çok pasaklıdır. hep arkasından toplarım. bazen dayanamıyoumr kızıyorum tabi. ayakkabılarını eve geldiğinde çıkarır öyle kapının orda bırakır.eline alıp da ayakkabı dolabına kaldırmaz.kahvaltı yapar ben işteyken evdeyse. masayı öylece bırakır. traş olur kolanyası fırçası lavabonun yanında bırakır dolabına kaldırmaz.yani hep arkasında bişeyler bırakır. ben de sinir olurum. bikere bana bu evi temizle falan dememiştir. çünkü kendisi bunu düşünemez aklına bile getirmez. herşeyi karmançormandır. işle ilgili olsun başka bişey olsun atmaz. tam bir çöpçübalığıdır. ben atarım ona çaktırmadan. allahtan farketmez. o şeyin varlığını da unutmuştur zaten. o kadar yani.çok özenirim bazen sokaktan geçerken görürüm balkonda çamaşır asan,cam silen,halı silkeleyen erkekleri. o da yanımdayken ona laf çarparım bak adama helal olsun derim. ama o hiç takmaz. işte o da böyle biri.ama çok titiz olmasını da istemem kocamın. o zaman hayat daha da zehir olurdu.
Bendemi temizlemesem neyapsam artik. Tartismalarada dayanamiyorum ama bu bi omur boyle gitmezz
Benim eşim pek ilgilenmez evin temiz olup olmamasıyla. Yani kendiliğinden "bu ev pis" demez. Ama her yaptığım işe de yardım eder. "Ev temizlenecek" dersem birlikte temizleriz. Bulaşık makinasını boşaltır. Sofra toplar, ütü yapar. Yani ne iş varsa birlikte yaparız ama yapılacak işler onun aklına gelmez, benim söylemem lazım "hadi çarşafları değiştireceğiz" diye mesela. Ben organizatör o işgücü.:)))
Eşini bu yönde eleştiren erkeğe her işi yaptırın. :)))
Eşim ilk hamileliğimde hafta sonları kadın gibi temizlik yapmıştı dip köşe,,,ikincide annem yanımızda kaldığı için işler ona kalmadı,,,normal zamanlarda da yardımcı olur temizliğe fakat tek hayıflanmam giyim dolabımızın kendine ait olan kısmını hiçbir zaman derli toplu görmüyor olmam,topluyorum,, ertesi gün çıkardığı kazak atılmış durumda dolabın içine ya da başka herhangi bisey,bi ara hiç bakmıyorum bakalım toplayacak mı dıye yokk,,, yıne iş bana düşüyor,,,buna gıcık oluyorum gıcıkkkkkkkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?