• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile ile ayni sehirde iken ayri eve cikmak...

Mrb kk hanimlari

Bu konuda eminim deneyim sahibi kisiler vardir. Hem bunun icin hem de disardan durumumun nasil gorundugu konusunda fikir sahibi olmak icin bu konuyu aciyorum

Ben 28 yasindayim. 28 yildir annemin babamın dizinin dibindeyim. Uniyi yanlarında okumak en buyuk pismanligim. Hatirliyorum sehir disinda istedigim bi bolum tutuyodu, o zamanlar cok zayiftim ben, annem soyle bi yorum yapti "orda acliktan olursun"...

Simdi ise bu yasima geldim. Calisiyorum. Ve tek basima yasayabilcek kadar kazaniyorum. Icimde ayri eve cikma istegim var. Ama bunu asla aileme aciklayamam. Odum kopuyo. Ki onlar da asla izin vermezler. Isim geregi sehir degistiremem zaten. Ayni sehirde ayri evde yasayacam yani.

Simdi gelelim bununla ilgili duruma. Annem suan yemegimden tutun temizlige kadar her seyimi yapar. Evet benim icin cok rahat ama bana bu sorumluluklari kazandirmadigi icin yine ona kiziyorum. Yapamam mi yaparim. Onlar uzun süre evde yokken cok yalniz kaldim. Tabiki yaparim. Ama annem dun soyle bi laf etti 28 yasindasin bala yemegini onune getiriyorum. Kavga ettigimizde burasi benim evim benim kurallarim der. Bi kere gidicem artik burdan sen gorursun dedim. Git ben de bi rahatliym gitsen evin kokar, acliktan olursun gibi seyler soyledi.

Simdi heme yarin ben evlenicem diyip iyi bi kismet cikarsam karsilarina hemen verirler beni. Bu kizin yasi geciyo dusuncesiyle. E elin oglu mu yemek yapacak. Temizlik yapacak. Kaldi ki ben tek basima yasamak istiyorum. Bizdeki dusunce evlenince aileden ayrilinir. Benim eve cikmak icin bir erkege ihtiyacim yok. Kendimi bulmak istiyorum.

Simdi yatirim icin ev bakiyoruz bana. 1+1 ev dusunuyorum. Yatirim olarak ailem destekliyo ama bilmiyolar ki icten ice ben orayi kendime aliyorum. Ilk firsatta oraya tasincam. Acikcasi yumusak bi gecis yapmak istiyorum. Iste esyalari aliym, kiraci cikmadi diyip ara ara eve gitmek haftasonlari gitmek gibi.
Ama annem suphenmis olacak ki dun komusurken hemen kiraya vericen nasil olsa. Kiraya verirsin. Hemen kiracı bulman lazim. Iki kanepe bi yatak attim mi tamam. Ben de dedim ki o benim bilcegim sey kendi zevkime gore dosiycem. Kendi zevkine ne gerek var sanki sen oturcan kiraya verirsin diyor hemen. Supheleri var bence. Ben de diyorum ki kiraci biraz zor bulunur. Bulunmazsa da onemli degil fln diye alistirmaya calisiyorum.

Annemin bu tepkileri ilerde nasil teoki vericegini acikliyo sanki. Babamdan hic bahsetmedim bile.. daha beter bile olabilir.
Cok uzattim ama durumu net oetaya koymak icin
Ben napicam
Yetiskin olmak istiyorum
Rsmen ailenin en kucuk cocugu modundayim.
Aileme bagimli bi sekilde, evden ancak evlenip ayrilabilecek dusuncesine sahip ailemle
Bu normal mi
Bu surecten gecen birileri oldu mu cok merak ediyorum

benim iki arkadaşım karar verdi ve cıktı 28 yaşlarında iken
ailelerine izin için sormadılar
kararlarını uygun dille açıkladılar
bu ikisi arasındaki farka dikkatinizi çekerim.
izin isterseniz vermezler
ama kararınızı paylaşırsanız ona göre kendi tavırlarını alırlar.
burda sizin ne kadar sağlam durduğunuz ve kendinizi ne kadar iyi ifade ettiğiniz önemli
bi süre kabul etmeyebilirler ve gerçekten zorlanabilirsiniz
ama neden ayrı ev istediğinizi iyice düşünün. kararınızdan eminseniz zorluklar sizi yıldırmamalı zaten.
açıkçası biraz heves etmişsiniz gibi ya neden olmuyo modunda yazmışsınız ama icinizdekini bilemem
yazdığınızdan o intiba oluştu sadece.
kolaylıklar...
bu iki arkadaşın biri evlendi, eşi onun evine geldi bu arada
ikincisi de baba evine döndü maddi sebeplerden sanırım tam emin değilim

Yakin zamanda bi olay yasadik eski sevgilim tekrar donmek ve evlenmek istedi. Annemse ya ben ya o dedi. Bence annem beni artik cocuk gormenin de otesinde mali gibi goruyor. Malesefe artik cok tatli gelmiyo

anneniz baskın bi tip sanırım
sizi çocuk gibi değil kendi parçası gibi görüyor galiba . yani kendi kişiliğiniz tercihiniz olamaz ve o olmadan açlıktan pislikten ölürsünüz

Özgür Bolat var eğitimci. Onun bi kaç videosunu izleseniz çok faydalı olur. çocuklar için konusuyor gibi aslında ama daha çok biz 30lu yaşlarda hala birey olamayanlara daha çok hitap ediyor bence

Klasik anne kız atışması , kimin annesi arada böyle laf sokuşturmuyor ki , senin annende bu %95 in içinde o yüzden ben hiç garipsemedim. Bende düşünürdüm yalnız yaşayayım evcil hayvanım olsun herşey benim olsun diye hayallerim vardı:KK53::KK53::KK53: Evlendim yalnız değilim ama sonuçta ayrı bir evim var , çalışıyorum ve hergün yemek derdim var , bulaşık var , çamaşır var. İlk zamanlar çok zevkliydi şimdi :kızgın: , baba evindeki o prensesliği , sorumsuzluğu özlüyorum ve yerinde olsam tadını çıkartırdım. Şöyle birşey söyleyeyim, zaman geçtikçe biz çocuklar olgunlaşıyor , ailemizde yaşlanıyor gözlerimizin önünde , inanki bu duygu bambaşka birşey , babaevine gittiğimde annemle uyumak istiyorum daha fazla vakit geçirmek istiyorum , daha çok anı biriktirip hafızama kazımak istiyorum.

Back
X