• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile ile ayni sehirde iken ayri eve cikmak...

Her zamanki gibi yine sana katılıyorum fozgeb!
Aile evi cinselliğe vurulan kocaman bir darbe. Yaşın 30 bile olsa 'mervelere' gitmen gerekir, açık açık nerede kaldığını bile söyleyemezsin. O yaşında kendinden utandirir insanı...
Ayrıca sizin annenize suç bulmanız çok doğru. Kadın resmen asalak, kendine bağımlı bir çocuk yetiştirmek için çalışmış çabalamış. Maalesef çoğu türk annesi böyle. Evlenince kendi evini benimseyemeyen-donunu makinaya atmaya erinen erkekler de hep bu annelerin eseri!
Benim gerçekten de içimdeki en büyük boşluk; hala aile evinde yaşamam.
4 sene kadar kendi evimde yaşamıştım öğrenciyken. Aksam yemeğini yiyip bisikletle tura çıkardık,gece yarısı eve gelirdim. Oysa şimdi 'persembe akşamı bisikletcileri' gurubu var şehrimde, en sevdiğim şey gece bisiklet sürmek onu bile yapamıyorum ailem yüzünden... Bir mekana gitmissem en erken ben ayrılıyorum, kendi arkadaşımı çağırıp mutfakta güle oynaya egzantrik yemekler yapip yiyemiyorum,sıcak şarap kaynayatamiyorum...
Benim için büyük bir eziyet... Ama neyse ki ailemi gittigim seyehatlere alistirdim. En azından yılın onbeş gunu- bir ayı tamamen kendimle başbaşa kalabiliyorum.
Kürk mantolu madonna'da diyor ya: 'Asıl ben otuzbes seneye yaklaşan ömrümde,ancak üç dört ay kadar yaşamış, sonra,benimle alakası olmayan manasız bir hüviyetini derinliklerine gömülüp kalmistim' diye.
Ben de tam olarak böyle hissediyorum. Kocaman bir sene vakit geçiriyorum ama sadece elimde haritayla özgür özgür dolaştiğim seyehatlerde kendimi yaşamış hissediyorum...
Umarım ikimiz de tez vakitte kendi evimize çıkarız
Bende bende! :KK49:
Okulum bitsin (aile evindeki arabaya muhtacım şu an) kendi evime çıkmak istiyorum. Şu an önümde zaman olduğu için özgürlüğümü bisiklet alarak ilan edeceğim. Sanki o zaman evden uzakta rahat bir nefes alacakmışım gibi geliyor.

Herkes de yok istediğin zaman uyu istediğin zaman yoga yap gibi minnoş minnoş yazmış. En önemli konu seks arkadaşım. Şu aile muhabbetlerinde odadaki fil gibi bir şey bu. Herkes yanından dolaşıyor kimse açık açık söylemiyor. Yok sorumluluk kazanmak yok kendine bakabilmek. Ailen senin sevgililerin olsun, onlarla seks yap istemiyor. Olay bu. O yüzden 30 yaşına gelmiş kazık kadar kadına evin ortasında katlaniyorlar. Aç kalırsın endişesi kadar saçma bir endişe olamaz. Ayrıl bağımsız ol özgür ol. Kolay değil ama yapabilirsin. Ve inanan ayrılmak isteyince anne ve babanın esas cekinecekleri ileride damat adayı ve ailesinin senin ayrı evde yaşaman ile ilgili soru işaretleri olacağı endişesi olacak.
Su seks kismina katiliyorum ama valla en sondaki soyledigin aklimin ucuna dahi gelmemisti. Valla dogru. Yani dile de gelmese hatta akla bile gelmese bilincaltind bu dusunceler eminim yatiyordur. Ne diyim valla kendimi gslistirmek icin yalvariym mi yani. Ya var ya dusundukce diyorum ki ne sacma bi hayatin var. Bagimli bi evin en kucuk odasinda su yasa kadar geldim. Odamin seklini degistirmeme karisildi, isten geldigimde bu baktim odamin sekli degismis, ozel notlarimin okundugunu daha yeni bi olayla ogrendim. Ozel hayati birak bi hayatim olduguna supheliyim.

Ben de aynı durumdayım. O kadar çok ayrı eve çıkmak istediğimi söyleyip hayır cevabını aldım ki. Bir türlü anlaşamayıp hep kavga etmemize rağmen sadece evlenip çıkarsın bu evden dediler sürekli.
Şu an 32 yaşındayım, geçenlerde en sakin halimle babama artık imkanım varken bu yaşa gelmişken ayrı eve çıkmama izin ver hemen hayır deme biraz düşün falan dedim bu sefer bana hak verdi. Herhalde evlenip çıkamadığımı kabullendi o yüzden tamam dedi. annemi de yumuşattı ama ev bulamadım henüz. Bakıyorum. Belki sen de ilk olarak babana sakin bir şekilde neden ayrı eve çıkmak istediğini, onlardan tamamen kopmayacağını ama kendi ayakların üzerinde durmak istediğini anlatıp söylersen babalar daha mantıklı bakıyor anneler kadar duygusal olmadıkları için baban seni anlayabilir.

Al annemi vur babama bendeki durum.
Bence bir an once ev bulun. Fikirleri degismeden.
Bense nasil yapicagimi bilmiyorum cidden.
Dedigim gibi yatirim diye ev alip, kiraci cikmiyo diyip yalan soyleyip bir iki kalicam alistiricam

18 yasimda universiteyi kazanip eve ciktim, tabi once ailemin bir sure yurtta kal, evde yapamazsin baskilari, sonra her tatilde (nerdeyse haftasonlari bile) gelmemi beklemeleri derken yavas yavas bir birey oldugumu kabullendiler, ama bir yandan hep mezun olup eve donecegimi dusunuyorlardi, derken mezuniyetime geldiklerinde, staj yaptigim yerle anlastigimi, burada calisacagimi ve erkek arkadasimla birlikte yasayacagimi soyleyip bunu da kabul ettirdim.
Kendi ailem icin sunu anladim: yapabilir miyim dersem hayir diyorlar (konu ne olursa olsun.
Yapmaya karar verdim/yapacagim dersem tamam kizim biz hep arkandayiz diyorlar, demek ki ciddi ve kararli oldugunu belli etmek lazim.

Ben varım. 30 yaşımda ayrılmıştım evden. Bende önce satın almak için ev bakıyordum, sonra bi gün annemle ev düzeninden dolayı tartıştık. Dedim ben gidiyorum iki kadın bir evde olmuyor. İkna etmeye çalıştılar ama ben izin almamıştım zaten, asi bi tip olduğum için. Güvenlikli bir sitede 1+1 kiralamıştım.

Gerçekten çok güzel bir şey. Tüm eşyaları kendi zevkime göre almıştım. Tek başıma 180/200 yatak almıştım yaylana yaylana yatıyordum :)

Yalnız büyük maddi külfet olduğunu planlayarak çık. Öyle bi yatak iki çekyayla olmuyor o iş. Buzdolabından, el bezine kadar sıfırdan alıyorsun. Zevkine göre alınca ucuzuna da kaçamıyorsun. Ben 2 sene önce ufacık evi 30binr döşemiştim. Ki ufak tefek çeyizlerim olmasına rağmen.. Ama aldığım her şeyi şu an evlendiğim evimde de kullandığımdan bi zararım olmadı.
Sizin yerinizde olsam bu kadar kısa sürede evlenmezdim herhalde :KK53:

Zaten cocuk gibi hissediyorum hic yetiskin gibi hissetmiyorum

Dogrudan soylersem ev bile aldirmazlar bana. Karsima almaktan korkuyorum ailemi

peki niye üstü kapali evden gidicem orda ben oturcam mesaji veriyosunuz
ne gerek var ki buna
evet anne haklisin anne deyip gecin, madem icten ice yapiyosunuz plani caktirmayin

bide annenizin evi diye oturmaniz gerekmiyo. yapabildiginiz seyleri yapin, sorumluluk almak icin ayri eve cikmaya ne gerek var. anne bundan sonra detayli temizligi ben yaparim, utuler benim, banyo tuvalet ben temizlerim, haftasonu yemekleri ben yaparım vs vs ustlenip yapabilirsiniz mesele sorumluluksa

ayri yasamak istiyosaniz da kim kirilcak kim kuscek diye bakmazsaniz basarabilirsiniz ancak

28 yasina kadar aileyle yasamak cidden cok zor. Ben universiteyi aynen sizin gibi ailemin yaninda okudum. Ama bolumden kizlara ortak da olmustum bir evde. Canim istediginde gider kalirdim odam her seyim vardi. Ailem desteklemisti bu durumu cunku onlar kendi ailelerinden cok erken yasta ayrilmis ki bundan 50 sene oncesinde yapmislar bunu. Bu nedenle beni desteklediler. Bence siz de yaparsaniz her iki taraf da memnun olur.

Bence annen senin ona bağımlı olmanı istiyor ve kendine güvenini kırıyor. Bilinçli yapmıyordur ama yaptığı bu.
Kendi güvenini kendin kazanmak durumundasın. Zor olacağını da sanmıyorum. Okumuşsun, çalışıyorsun, aklı başında bir insansın. Ne açlıktan ölürsün ne de evin kokar, bir iki ayda rutinini oturtursun.
Yalnız ayrı eve çıkacağını gördüklerinde sana her türlü manevi baskı ve üzüntüyü, pişmanlığı yaşatmaya çalışacaklarına eminim. Kalbini kıracaklardır ve sen yeni hayatına ailen tarafından dışlanma psikolojisiyle başlayacaksın büyük ihtimal. Ama cesur ol, üstüne git. Senin bağımsız ve iyi yaşadığını gördüklerinde ve onlara uymayıp kırıcı da davranmamışsan ister istemez yumuşayacaklarını düşünüyorum. Önce sabrını ve ruhsal durumunu sınayacaklar ama, hazır ol.

Bende bende! :KK49:
Okulum bitsin (aile evindeki arabaya muhtacım şu an) kendi evime çıkmak istiyorum. Şu an önümde zaman olduğu için özgürlüğümü bisiklet alarak ilan edeceğim. Sanki o zaman evden uzakta rahat bir nefes alacakmışım gibi geliyor.
Bisiklete hep destek tam destek
Mutlaka almalısın, bir süre sonra yokuslar da viz gelecekEn Büyük KK
Ayrıca çoğu şehirde uygun saatlerde otubuse metroya metrobüse binebiliyorsun bisikletle. Büyük kolaylik

Dedigin gibi annen süphelenmis olmalı. Bu durumu anlayışla karşilayacagını zannetmiyorum. Benim annemin zihniyetinde oldugunu dusunuyorum. Ayrı eve cikmak istemeni bireysellesmek olarak görmeyecek. Bir isler mi karistiriyor acaba? Görüstügü birisi var da onunla mı cıkacak? Yoksa bu kız tek basina bir evi cekip ceviremez. Bu evde bile bisey yapmıyor diye dusunecektir.

Yani annende gördügüm potansiyel bu yonde. Sen daha iyi tanırsın tabi.

Üniversite, iş hayatı derken evlenene kadar ailemden farklı şehirlerde yaşadım ama her fırsatta soluğu ailemin yanında aldım. İsteğim hep memleketteki evime dönebilmekti ama kısmet olmadı, evlendim. Belki o özgürlük hissini tadabildiğim, belki de yalnız yaşamanın maddi/manevi zorluklarını gördüğüm için, bilemiyorum ama aynı şehirde farklı evde yaşama isteğiniz bana gereksiz ve mantıksız geldi. Ona harcayacağınız parayla gidin yurtdışına, yiyin, için, gezin.

Bu arada aileniz evde evcil hayvan bakmaya karşıysa güzel bir bahaneniz olur. Köpek almak istediğinizi söyleyin. Kabul etmezlerse “Öyleyse ben de kendi evimde kalırım.” falan deyin. Bu ülkede geleneksel ailelerin kolay kabul edebileceği bir şey değil bu. Özellikle kız çocukları için. Gerçekçi olalım, bu konuda onlardan olgunluk beklemek yersiz bir çaba olur. Mecburen böyle bahaneler lazım.

Mrb kk hanimlari

Bu konuda eminim deneyim sahibi kisiler vardir. Hem bunun icin hem de disardan durumumun nasil gorundugu konusunda fikir sahibi olmak icin bu konuyu aciyorum

Ben 28 yasindayim. 28 yildir annemin babamın dizinin dibindeyim. Uniyi yanlarında okumak en buyuk pismanligim. Hatirliyorum sehir disinda istedigim bi bolum tutuyodu, o zamanlar cok zayiftim ben, annem soyle bi yorum yapti "orda acliktan olursun"...

Simdi ise bu yasima geldim. Calisiyorum. Ve tek basima yasayabilcek kadar kazaniyorum. Icimde ayri eve cikma istegim var. Ama bunu asla aileme aciklayamam. Odum kopuyo. Ki onlar da asla izin vermezler. Isim geregi sehir degistiremem zaten. Ayni sehirde ayri evde yasayacam yani.

Simdi gelelim bununla ilgili duruma. Annem suan yemegimden tutun temizlige kadar her seyimi yapar. Evet benim icin cok rahat ama bana bu sorumluluklari kazandirmadigi icin yine ona kiziyorum. Yapamam mi yaparim. Onlar uzun süre evde yokken cok yalniz kaldim. Tabiki yaparim. Ama annem dun soyle bi laf etti 28 yasindasin bala yemegini onune getiriyorum. Kavga ettigimizde burasi benim evim benim kurallarim der. Bi kere gidicem artik burdan sen gorursun dedim. Git ben de bi rahatliym gitsen evin kokar, acliktan olursun gibi seyler soyledi.

Simdi heme yarin ben evlenicem diyip iyi bi kismet cikarsam karsilarina hemen verirler beni. Bu kizin yasi geciyo dusuncesiyle. E elin oglu mu yemek yapacak. Temizlik yapacak. Kaldi ki ben tek basima yasamak istiyorum. Bizdeki dusunce evlenince aileden ayrilinir. Benim eve cikmak icin bir erkege ihtiyacim yok. Kendimi bulmak istiyorum.

Simdi yatirim icin ev bakiyoruz bana. 1+1 ev dusunuyorum. Yatirim olarak ailem destekliyo ama bilmiyolar ki icten ice ben orayi kendime aliyorum. Ilk firsatta oraya tasincam. Acikcasi yumusak bi gecis yapmak istiyorum. Iste esyalari aliym, kiraci cikmadi diyip ara ara eve gitmek haftasonlari gitmek gibi.
Ama annem suphenmis olacak ki dun komusurken hemen kiraya vericen nasil olsa. Kiraya verirsin. Hemen kiracı bulman lazim. Iki kanepe bi yatak attim mi tamam. Ben de dedim ki o benim bilcegim sey kendi zevkime gore dosiycem. Kendi zevkine ne gerek var sanki sen oturcan kiraya verirsin diyor hemen. Supheleri var bence. Ben de diyorum ki kiraci biraz zor bulunur. Bulunmazsa da onemli degil fln diye alistirmaya calisiyorum.

Annemin bu tepkileri ilerde nasil teoki vericegini acikliyo sanki. Babamdan hic bahsetmedim bile.. daha beter bile olabilir.
Cok uzattim ama durumu net oetaya koymak icin
Ben napicam
Yetiskin olmak istiyorum
Rsmen ailenin en kucuk cocugu modundayim.
Aileme bagimli bi sekilde, evden ancak evlenip ayrilabilecek dusuncesine sahip ailemle
Bu normal mi
Bu surecten gecen birileri oldu mu cok merak ediyorum

Yani aile yapınızdan dolayı bu olay sorunsuz çözülmeyecek gibi zaten. Ben olsam önce sakince anlatırım. Aynen buraya yazdığınız gibi kendi evim kendi düzenim olmasını istiyorum yaşım da artık küçük değil kendi sorumluluğumu alabilirim derdim. Muhtemelen aa tamam anladık haklısın demeyecekler. Kararlı davranıp evime çıkardım zamanla alışırlar duruma zaten.

Bende esimle tanismadan once ikna etmistim. Ama benimkiler sehir disina yerlesmeyi dusunuyordu bende dusunmuyorddum oyle ikna etmistim ama sonra esim cikti karsima ve evlendim

Bu arada aileniz evde evcil hayvan bakmaya karşıysa güzel bir bahaneniz olur. Köpek almak istediğinizi söyleyin. Kabul etmezlerse “Öyleyse ben de kendi evimde kalırım.” falan deyin. Bu ülkede geleneksel ailelerin kolay kabul edebileceği bir şey değil bu. Özellikle kız çocukları için. Gerçekçi olalım, bu konuda onlardan olgunluk beklemek yersiz bir çaba olur. Mecburen böyle bahaneler lazım.
Dun annemle tam boyle bi muhabbet gecti. Annem dedi ki hayvanlari uzaktan seviyorum. Niye anne surda minik bi kopek kossa fena mi olur dedim:) burdaaaa? Mumkun degil asla istemem falan yapti. Yani o ev annemin evi anlatabiliyo muyum. Televizyonda onun izledigi diziler kanallar acik olmali. Ben baska bisey izledigimde of pof yapilinca keyfim kaciyo. Ben cok bunaldim galiba. Hayatim sadece ise gelip gitmekten ibaret gibi hissediyorum

Üniversite, iş hayatı derken evlenene kadar ailemden farklı şehirlerde yaşadım ama her fırsatta soluğu ailemin yanında aldım. İsteğim hep memleketteki evime dönebilmekti ama kısmet olmadı, evlendim. Belki o özgürlük hissini tadabildiğim, belki de yalnız yaşamanın maddi/manevi zorluklarını gördüğüm için, bilemiyorum ama aynı şehirde farklı evde yaşama isteğiniz bana gereksiz ve mantıksız geldi. Ona harcayacağınız parayla gidin yurtdışına, yiyin, için, gezin.
Belki gereksiz olabilir ama mantıksız kismina cidden katilmiyorum. Yani evet alternatifinde dediginiz seyler yapilabilir ama her daim yurtdisina cikamam seyahat edemem. Nereye kadar ki. Ozel ve bireysel bi hayatim yok

Dedigin gibi annen süphelenmis olmalı. Bu durumu anlayışla karşilayacagını zannetmiyorum. Benim annemin zihniyetinde oldugunu dusunuyorum. Ayrı eve cikmak istemeni bireysellesmek olarak görmeyecek. Bir isler mi karistiriyor acaba? Görüstügü birisi var da onunla mı cıkacak? Yoksa bu kız tek basina bir evi cekip ceviremez. Bu evde bile bisey yapmıyor diye dusunecektir.

Yani annende gördügüm potansiyel bu yonde. Sen daha iyi tanırsın tabi.
Ya belki bu dusunceyle abarticam ama. Soyle bi dusunuyorum. Yapmam ama hadi bi isler ceviricem bundan kime ne. Nereye kadar ailem bana kariscak. Mezara kadar belki ben evlenmiycem. Beni korusalar ne kormasalar ne. Kaldi ki bunu icin eve cikmaya bile gerek yok.

Ama haklisiniz annem ozel hayatimi bilir o dusunmese babam dusunur.

Ya belki bu dusunceyle abarticam ama. Soyle bi dusunuyorum. Yapmam ama hadi bi isler ceviricem bundan kime ne. Nereye kadar ailem bana kariscak. Mezara kadar belki ben evlenmiycem. Beni korusalar ne kormasalar ne. Kaldi ki bunu icin eve cikmaya bile gerek yok.

Ama haklisiniz annem ozel hayatimi bilir o dusunmese babam dusunur.
Olur mu ama "elalem ne der! "

Maalesef anne babamıza yetiskin birer birey oldugumuzu kabul ettiremeyiz. Ne zaman evlendin o zaman ayrı ev ayrı hayat. Ben evliyim gerci. Bosanacam yakinda. İste o zaman hem aileden hem kocadan bagimsiz hayat basliyor :dondurma:

Yakin zamanda bi olay yasadik eski sevgilim tekrar donmek ve evlenmek istedi. Annemse ya ben ya o dedi. Bence annem beni artik cocuk gormenin de otesinde mali gibi goruyor. Malesefe artik cok tatli gelmiyo

Reste rest ya onunla evlenirim ya da ayrı evde yaşarım diyin anneniz seçim yapsın

Back
X