• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkekler evin temizligine nekadar onem verirler?

ASDElmaliSekerim

вιℓιуσя&#96
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2011
617
4
31
Ankara
Kizlaar merak ettigim birsey var.. :61:
Esleriniz evin temizligine onem veriyormu, yani evin temizligine karisirlarmi.Yapmadiginiz temizligi kizarlarmi?
Veya temizlige yardim ederlermi (Boyle bir erkegin olugunu dusunmuyorum, sadece sana isleri dusunce belki yapabilirler)
Benim esim cok onem verir hatta temizlik onun icin yemekten once gelir.
Istersen yemegi yapma ama evi temiz tut der. Biz daha evlenmeden once bunu diyordu bana.
Sasirmistim aslinda, cunku benim bildigim erkegin kalbine giden yol migdesinden gecer ama buna temizlikten geciyor :86:

benim eşimde temizliğe önem verir bazı günler öğleye doğru işe gidiyor ben çalıştığım için benimle beraber kalkıp temizliğe girişiyo mobilyaların yerini değiştiriyo falan eve bi geliyorum miss gibi o zaman dünyalar benim oluyo :6:

benim eşimde temizliğe önem verir bazı günler öğleye doğru işe gidiyor ben çalıştığım için benimle beraber kalkıp temizliğe girişiyo mobilyaların yerini değiştiriyo falan eve bi geliyorum miss gibi o zaman dünyalar benim oluyo :6:

Aaayy nekadar guzel. Darisi esimin basina. Sadece evliligimizin ilk 2 haftasi yardim etti ondan sonrada elini surmedi

Benimkiside çok önem veriri bazen cmtsileir işe gideirm evi temizler o çalışmaz ama benim eşim rahatsızlık derecesinde gerçi onun için yemekte çok önemli ama ben işten gelip akşamalrı hiç oturmamı istemez sürekli temizlik yapayım ister

Benin eşim temizlik ve düzen hastası kızımda öyle içlerinde ben çok rahatım eşim yemek düşkünü değil kendi akranlarına bakıyorum kel,göbekli şükür eşim yanlarında manken gibi

benm eşimde düzen hastasıdır. ev tertipli düzenli olsun buna çok önem veriyo. birde aradığını bulamadımı delirir :)) şu sıralar hamile olduktan sonra temizlik işlerinde yardımcı oldu. ama ben sadece bi pazarı var diye kıyamıyorum. o yüzden yetişemediğim yerlerde kadın çağırmayı planlıyorum. inşallah o zaman işlerimi daha düzene sokarım diye düşünüyorum. şimdi yapıyoruz elden geldiğincede ama hele çocuk olunca napcaz bilmiyorum artık :26:

benm eşimde düzen hastasıdır. ev tertipli düzenli olsun buna çok önem veriyo. birde aradığını bulamadımı delirir :)) şu sıralar hamile olduktan sonra temizlik işlerinde yardımcı oldu. ama ben sadece bi pazarı var diye kıyamıyorum. o yüzden yetişemediğim yerlerde kadın çağırmayı planlıyorum. inşallah o zaman işlerimi daha düzene sokarım diye düşünüyorum. şimdi yapıyoruz elden geldiğincede ama hele çocuk olunca napcaz bilmiyorum artık :26:

Allah yardimcin olsun canim, kucuk cocukla cok zor oluyodur.
Benim esimde duzen hastasi, demek tek benimki oyle degilmis. Benim bildigim erkekler daginik olur.
Dedim okadar erkek arasinda en titiz olani beni buldum:26:
Ama kendi kesinlikle duzenlemez, ben duzenlemeliyim. Kendi dagittigi yeri toparlamadigim zamanda bana kizar. Bu huyu beni sinir ediyor.:57:

benım eşim asla temizlikten düzenden anlamaz bugun bu ev temizlenmiş falan anlamaz dağınıktır herseyı her yere atar tıkar klasık erkek tıtız olmasını ozellıkle duzenlı ne cok ısterdım

Allah yardimcin olsun canim, kucuk cocukla cok zor oluyodur.
Benim esimde duzen hastasi, demek tek benimki oyle degilmis. Benim bildigim erkekler daginik olur.
Dedim okadar erkek arasinda en titiz olani beni buldum:26:
Ama kendi kesinlikle duzenlemez, ben duzenlemeliyim. Kendi dagittigi yeri toparlamadigim zamanda bana kizar. Bu huyu beni sinir ediyor.:57:

işte bende buna çok sinir oluyorum. 3,5 senelik evliyiz evliliğimizin ilk seneleri böleydi. işten gelip kıyafetini asmazdı. benden beklerdi. yapmayıncada kızardı. bende madem düzen istiyosun en azından kendi eşyanlarını düzenli tut dedim. haliyle kavga ettik. sonra ben oralı olmayınca her zaman tepki gösterince artık kendi kullandıklarını yerine koymaya başladı. şimdi artık kendi dağınıklığını düzenliyoda en azından yüküm hafifliyo tabi bu böle olana kadar az tartışma yaşamadık zamanla alışılıyo işte :97:

işte bende buna çok sinir oluyorum. 3,5 senelik evliyiz evliliğimizin ilk seneleri böleydi. işten gelip kıyafetini asmazdı. benden beklerdi. yapmayıncada kızardı. bende madem düzen istiyosun en azından kendi eşyanlarını düzenli tut dedim. haliyle kavga ettik. sonra ben oralı olmayınca her zaman tepki gösterince artık kendi kullandıklarını yerine koymaya başladı. şimdi artık kendi dağınıklığını düzenliyoda en azından yüküm hafifliyo tabi bu böle olana kadar az tartışma yaşamadık zamanla alışılıyo işte :97:

Bendemi temizlemesem neyapsam artik. Tartismalarada dayanamiyorum ama bu bi omur boyle gitmezz

bence erkeği annesi doğurur karısı şekillendirir.yani tabi erkekde de olucak.hamur iyi olmayınca şekil vermesi zor.biz ilk evlendiğimizde eşim asla yerinden kalmazdı yani herşeyi ayağına getirirdim.herkes şaşardı sen dominantsın niye böyle oldun diye.acıdımmm işte.neyse gel zaman git zaman bi curcuna çıkarttım evde dedim ben bu eve hanım olmaya geldim senin malzemecin değilim arkanı toplayan yada herşeyini temizleyecek uşağın.bıraktım elimden elektrik süpürgesini+yemek masasındaki servisleri filan inanın üçgün o süpürgeye değerek içeri girdik salonun ortasında yani kenara bile almıyo bende karışmadım dedim annenmi gelir akraban mı gelir sen düşün herkes diyecek karısı ne kadar pis miş laf etsin bana hava hoş.sonra baktık yavaş yavaş kaldırıyo ama bu arada hiç kavgamız yok yada laf sokma.herşeyi tatlı dille hallediyoruz.şimdi inanın işteyim diyelim arıyorum eğer ogün erken gelecekse diyorum misafirimiz var ben geç gelicem.eve gidiyorum yeni gelin gibi tertemiz yapmışş.annesi bile şaşıyoo bu bizim oğlan mı diye.evdeki yasaklar bellirleyin.tabi evi tapınağa çevirmeyin salon kapalı kalacak yok misafir için filan uyuz olurum öyle kadınlara.heryer açık kalsın ve kullansın ama temiz bırakmayı öğretinnn...eğitim şart :) + ben öyle çok ev işine giren erkekden nefret ederim beni yanlış tanıyın istemem sadece kötü günler için bilsin.yani evli erkek olduğu belli olsun istiyorum

Son düzenleme:
Benim eşim pek ilgilenmez evin temiz olup olmamasıyla. Yani kendiliğinden "bu ev pis" demez. Ama her yaptığım işe de yardım eder. "Ev temizlenecek" dersem birlikte temizleriz. Bulaşık makinasını boşaltır. Sofra toplar, ütü yapar. Yani ne iş varsa birlikte yaparız ama yapılacak işler onun aklına gelmez, benim söylemem lazım "hadi çarşafları değiştireceğiz" diye mesela. Ben organizatör o işgücü.:)))

Evin temizliğine bende önem veririm eşimde..
ama çalışıyorum ve bazen hafta boyunca tatilim olmuyo nöbetlerim filan oluyo ve eger temizlik yapmadıysam eve gidiyorumki eşim viledayla silmiş evi :)
çok mutlu oluyorumm :9::9:

Evin temizliğine bende önem veririm eşimde..
ama çalışıyorum ve bazen hafta boyunca tatilim olmuyo nöbetlerim filan oluyo ve eger temizlik yapmadıysam eve gidiyorumki eşim viledayla silmiş evi :)
çok mutlu oluyorumm :9::9:

Ayyy ne guzel is yapan erkek yaa.
Benimki elini surmez. Darisi basina artik.
Elimden geleni yapacam ama =))

Eşim ilk hamileliğimde hafta sonları kadın gibi temizlik yapmıştı dip köşe,,,ikincide annem yanımızda kaldığı için işler ona kalmadı,,,normal zamanlarda da yardımcı olur temizliğe fakat tek hayıflanmam giyim dolabımızın kendine ait olan kısmını hiçbir zaman derli toplu görmüyor olmam,topluyorum,, ertesi gün çıkardığı kazak atılmış durumda dolabın içine ya da başka herhangi bisey,bi ara hiç bakmıyorum bakalım toplayacak mı dıye yokk,,, yıne iş bana düşüyor,,,buna gıcık oluyorum gıcıkkkkkkkk :47:

benim eşim üzülerek söylüyorumki hayatta ev temizliği ile ilgilenmez. elini hiçbirşeye sürmez. sürsede eline yüzüne bulaştırır. yerbezini tutmayı bile bilmez ..bulaşık makinasına bir bardak koymuşluğu yoktur. hatta bi keresinde ben mutfaktaykken su içti de bulaşık makinesine koy bardağı dedim. daha bardak bulaşık mak.nasıl koyulur onu bile bilmez. 8 senelik evliyiz. anasından görmemişki. babası da öyle. babası acıksa yerinden kalkıp da hazır yemeği buzdolabından alıp da ısıtıp yiyemezmiş. eşim yemek konusunda kendine pratik şeyler yapabilir karnını doyurur da mutfak tezgahını temizlemem saatler sürer..balık o yapar bizim evde. ama temizlik yine bana aittir.velhasıl çok pasaklıdır. hep arkasından toplarım. bazen dayanamıyoumr kızıyorum tabi. ayakkabılarını eve geldiğinde çıkarır öyle kapının orda bırakır.eline alıp da ayakkabı dolabına kaldırmaz.kahvaltı yapar ben işteyken evdeyse. masayı öylece bırakır. traş olur kolanyası fırçası lavabonun yanında bırakır dolabına kaldırmaz.yani hep arkasında bişeyler bırakır. ben de sinir olurum. bikere bana bu evi temizle falan dememiştir. çünkü kendisi bunu düşünemez aklına bile getirmez. herşeyi karmançormandır. işle ilgili olsun başka bişey olsun atmaz. tam bir çöpçübalığıdır. ben atarım ona çaktırmadan. allahtan farketmez. o şeyin varlığını da unutmuştur zaten. o kadar yani.çok özenirim bazen sokaktan geçerken görürüm balkonda çamaşır asan,cam silen,halı silkeleyen erkekleri. o da yanımdayken ona laf çarparım bak adama helal olsun derim. ama o hiç takmaz. işte o da böyle biri.ama çok titiz olmasını da istemem kocamın. o zaman hayat daha da zehir olurdu.

benim eşim üzülerek söylüyorumki hayatta ev temizliği ile ilgilenmez. elini hiçbirşeye sürmez. sürsede eline yüzüne bulaştırır. yerbezini tutmayı bile bilmez ..bulaşık makinasına bir bardak koymuşluğu yoktur. hatta bi keresinde ben mutfaktaykken su içti de bulaşık makinesine koy bardağı dedim. daha bardak bulaşık mak.nasıl koyulur onu bile bilmez. 8 senelik evliyiz. anasından görmemişki. babası da öyle. babası acıksa yerinden kalkıp da hazır yemeği buzdolabından alıp da ısıtıp yiyemezmiş. eşim yemek konusunda kendine pratik şeyler yapabilir karnını doyurur da mutfak tezgahını temizlemem saatler sürer..balık o yapar bizim evde. ama temizlik yine bana aittir.velhasıl çok pasaklıdır. hep arkasından toplarım. bazen dayanamıyoumr kızıyorum tabi. ayakkabılarını eve geldiğinde çıkarır öyle kapının orda bırakır.eline alıp da ayakkabı dolabına kaldırmaz.kahvaltı yapar ben işteyken evdeyse. masayı öylece bırakır. traş olur kolanyası fırçası lavabonun yanında bırakır dolabına kaldırmaz.yani hep arkasında bişeyler bırakır. ben de sinir olurum. bikere bana bu evi temizle falan dememiştir. çünkü kendisi bunu düşünemez aklına bile getirmez. herşeyi karmançormandır. işle ilgili olsun başka bişey olsun atmaz. tam bir çöpçübalığıdır. ben atarım ona çaktırmadan. allahtan farketmez. o şeyin varlığını da unutmuştur zaten. o kadar yani.çok özenirim bazen sokaktan geçerken görürüm balkonda çamaşır asan,cam silen,halı silkeleyen erkekleri. o da yanımdayken ona laf çarparım bak adama helal olsun derim. ama o hiç takmaz. işte o da böyle biri.ama çok titiz olmasını da istemem kocamın. o zaman hayat daha da zehir olurdu.
Yani hersey aslinda annenin elinde. cocuklarimizi nasil yetistirdigimize cok dikkat etmeliyiz..

benim eşimde ev pis dağınık demez. zaten değildir. temiz olmasa da anlamaz. kafaya takmaz yani.ona göre temizdir.fazla iş yapmaz. ben çalışıyorum bu arada. ama ondan önce eve geldiğim için yemek temizlik işini o gelmeden hallediyorum. hafta sonları rica ederim süpürge tutar. halı siler. ama içinden gelip de evi temizleyim demez. yemek yapmayı da bilmez. bazen salata yapar. kahvaltıyı hazırlamama yardım eder. üstünden çıkanı kapının arkasında askı var oraya asar( hiç sevmem ama napalım). dolaba konmazmış giyilmiş kıyafet:) öle düşünür. ama dağınık değildir. bir kaç şey bırakırsa da sorun etmem toplarım. üstünden çıkan pijamasını katlar. ama beğenmem bi daha katlarım. çünkü düzgün yapamıyor.belki bebek olursa daha çok yardım eder. ha bi de ütüyü eline almamıştır

şart şurtu bilir sağ olsun, ama ev işi her ne olursa olsun hayatımızda alt sıralarda önemlidir. yaşanacak zamanın değeri hiç bir şeyle ölçülemez. yaşlanınca çok zamanımız olabilir evde iş yaparak geçirmek için. ayrıca yalnız yaşamış bir erkek biz kadınların kriterlerine uymasa da bir düzene alışmış oluyor. yani etraftan duyduklarım gibi üstünden çıkardığını halının üzerinde bırakmıyor, ya da diş macununu ağzı açık orda burda bırakmıyor. sonra arkasını toplayan olmadığı için tabii:1:

Bendemi temizlemesem neyapsam artik. Tartismalarada dayanamiyorum ama bu bi omur boyle gitmezz

hiç düşünmeden boykot edin, ama kavgaya çevirmeden ve hatta mümkünse hissettirmeden, eskiden 2 günde 1 yapıyorsanız 4 günde bire sonra haftada 1 e çıkarıp öyle bırakın, tabii eşinizi siz daha iy itanırsınız en çok hangi yöntemden mesaj alacağınızı siz bilirsiniz yani:1:

Benim eşim pek ilgilenmez evin temiz olup olmamasıyla. Yani kendiliğinden "bu ev pis" demez. Ama her yaptığım işe de yardım eder. "Ev temizlenecek" dersem birlikte temizleriz. Bulaşık makinasını boşaltır. Sofra toplar, ütü yapar. Yani ne iş varsa birlikte yaparız ama yapılacak işler onun aklına gelmez, benim söylemem lazım "hadi çarşafları değiştireceğiz" diye mesela. Ben organizatör o işgücü.:)))

süper iş bölümü:46:

Eşini bu yönde eleştiren erkeğe her işi yaptırın. :)))

:13::13::47::10:

Eşim ilk hamileliğimde hafta sonları kadın gibi temizlik yapmıştı dip köşe,,,ikincide annem yanımızda kaldığı için işler ona kalmadı,,,normal zamanlarda da yardımcı olur temizliğe fakat tek hayıflanmam giyim dolabımızın kendine ait olan kısmını hiçbir zaman derli toplu görmüyor olmam,topluyorum,, ertesi gün çıkardığı kazak atılmış durumda dolabın içine ya da başka herhangi bisey,bi ara hiç bakmıyorum bakalım toplayacak mı dıye yokk,,, yıne iş bana düşüyor,,,buna gıcık oluyorum gıcıkkkkkkkk :47:

yeterince sabırlı değilsiniz, pes etmeyin kazanın siz olursunuz. hele bir işe gidecekken giyecek şey bulamasın ya da en sevdiği giysi kırış kırış olsun tam onu giyip sokağa çıkmak istemişken :27::47:

Back
X