• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile ile ayni sehirde iken ayri eve cikmak...

Mrb kk hanimlari

Bu konuda eminim deneyim sahibi kisiler vardir. Hem bunun icin hem de disardan durumumun nasil gorundugu konusunda fikir sahibi olmak icin bu konuyu aciyorum

Ben 28 yasindayim. 28 yildir annemin babamın dizinin dibindeyim. Uniyi yanlarında okumak en buyuk pismanligim. Hatirliyorum sehir disinda istedigim bi bolum tutuyodu, o zamanlar cok zayiftim ben, annem soyle bi yorum yapti "orda acliktan olursun"...

Simdi ise bu yasima geldim. Calisiyorum. Ve tek basima yasayabilcek kadar kazaniyorum. Icimde ayri eve cikma istegim var. Ama bunu asla aileme aciklayamam. Odum kopuyo. Ki onlar da asla izin vermezler. Isim geregi sehir degistiremem zaten. Ayni sehirde ayri evde yasayacam yani.

Simdi gelelim bununla ilgili duruma. Annem suan yemegimden tutun temizlige kadar her seyimi yapar. Evet benim icin cok rahat ama bana bu sorumluluklari kazandirmadigi icin yine ona kiziyorum. Yapamam mi yaparim. Onlar uzun süre evde yokken cok yalniz kaldim. Tabiki yaparim. Ama annem dun soyle bi laf etti 28 yasindasin bala yemegini onune getiriyorum. Kavga ettigimizde burasi benim evim benim kurallarim der. Bi kere gidicem artik burdan sen gorursun dedim. Git ben de bi rahatliym gitsen evin kokar, acliktan olursun gibi seyler soyledi.

Simdi heme yarin ben evlenicem diyip iyi bi kismet cikarsam karsilarina hemen verirler beni. Bu kizin yasi geciyo dusuncesiyle. E elin oglu mu yemek yapacak. Temizlik yapacak. Kaldi ki ben tek basima yasamak istiyorum. Bizdeki dusunce evlenince aileden ayrilinir. Benim eve cikmak icin bir erkege ihtiyacim yok. Kendimi bulmak istiyorum.

Simdi yatirim icin ev bakiyoruz bana. 1+1 ev dusunuyorum. Yatirim olarak ailem destekliyo ama bilmiyolar ki icten ice ben orayi kendime aliyorum. Ilk firsatta oraya tasincam. Acikcasi yumusak bi gecis yapmak istiyorum. Iste esyalari aliym, kiraci cikmadi diyip ara ara eve gitmek haftasonlari gitmek gibi.
Ama annem suphenmis olacak ki dun komusurken hemen kiraya vericen nasil olsa. Kiraya verirsin. Hemen kiracı bulman lazim. Iki kanepe bi yatak attim mi tamam. Ben de dedim ki o benim bilcegim sey kendi zevkime gore dosiycem. Kendi zevkine ne gerek var sanki sen oturcan kiraya verirsin diyor hemen. Supheleri var bence. Ben de diyorum ki kiraci biraz zor bulunur. Bulunmazsa da onemli degil fln diye alistirmaya calisiyorum.

Annemin bu tepkileri ilerde nasil teoki vericegini acikliyo sanki. Babamdan hic bahsetmedim bile.. daha beter bile olabilir.
Cok uzattim ama durumu net oetaya koymak icin
Ben napicam
Yetiskin olmak istiyorum
Rsmen ailenin en kucuk cocugu modundayim.
Aileme bagimli bi sekilde, evden ancak evlenip ayrilabilecek dusuncesine sahip ailemle
Bu normal mi
Bu surecten gecen birileri oldu mu cok merak ediyorum

Ben üniversiteyi dışarıda okudum keşke ailemin yanında olmasa bile daha yakın yerde olsa diyorum şimdi.. İstanbul'da okudum çok zor yaşam şartları çok yıprandım maddi ve manevi.. Zaten 28 yaşındaymışsın.. Ne zaman olacağı belli olmaz ama zaten evlenirsen her işi kendin yapacaksın. Kazanıyorsan yaparsın.. Biz okuldayken bi kız vardı niye öyle yapti bilmiyorum ailesinin evine 500 metre yakında kendisi ev tutmuş.. İstanbul gibi şehirde hem de kira ödeyerek.. Anlamsız geliyor hala.. Çalışıyorsan hemen çıkabilirsin öyle yumuşak geçiş de olabilir.. Ama ev öyle kötü bi ev ise bakım gerekir. İyi bir ev olsun sonra uğraşıyorsun.

Yani nereye gittigimi soylemem cogu zaman ya da gec kalacagimi haber vermedigim olur. Ama 1 hafta iicnde 3 kez 11 de gelsem yan bakışlar surat asmalar baslar. Ozgurum ama degilim denetim hep var.
Bense ozgurlukten cok kendimi bulmak istiyorum. Misal evde iki tv var. Biri salonda biri oturma odasinda. Oturma odasinda babam izliyor salonu ben ve annem. Netflixden bi dizi acsam annem oflar pofler sıkılır. Ben de hemen etkileniyorum bu tepkilerden. Keyfim kaciyo. Ya aciyorum turk dizisini ya da odama gidiyorum. Ne bilim aciym yoga yapaiym tvnin karsisjnda mesela. Evin tek ve en kucuk odasina mahkum kalmiym. Annrm diger buyuk odayi asla bana vermez mesela
O zaman ailenize çok yakın bi küçük ev alın. Onlarında gözü sizde kalmamış olur. Istediği zaman gelir anneniz ya da Babanız.
Bunu teklif edin.
Bakacağımız ev ailenize mümkünse yürüme mesafesinde olsun.

Ben üniversiteyi dışarıda okudum keşke ailemin yanında olmasa bile daha yakın yerde olsa diyorum şimdi.. İstanbul'da okudum çok zor yaşam şartları çok yıprandım maddi ve manevi.. Zaten 28 yaşındaymışsın.. Ne zaman olacağı belli olmaz ama zaten evlenirsen her işi kendin yapacaksın. Kazanıyorsan yaparsın.. Biz okuldayken bi kız vardı niye öyle yapti bilmiyorum ailesinin evine 500 metre yakında kendisi ev tutmuş.. İstanbul gibi şehirde hem de kira ödeyerek.. Anlamsız geliyor hala.. Çalışıyorsan hemen çıkabilirsin öyle yumuşak geçiş de olabilir.. Ama ev öyle kötü bi ev ise bakım gerekir. İyi bir ev olsun sonra uğraşıyorsun.
Ben o arkadasinizi cok iyi anliyorum b3nce cok dogrubbir sey yapmis. Benim yakindan ev almak gibi bi durumum olamaz cunku yakinlarda hem 1+1 ev yok hem de cok pahali. Almak istedigim ev uzakta. Ve sifir zaten pek sorun olmaz diye umuyorum. Sorun kismi sadece aile asmaasi

Belli bir yaştan sonra aile yanı çekilmiyor. İnsan kendi düzeni olsun istiyor, özgür olmak istiyor. Ailenle yaşadığın sürece yetişkin bir kadın olamayacaksın. Maddi durumun müsaitse mutlaka evden ayrılıp yalnız yaşamaya başka kendi hayatının sorumluluklarını al eminim kendini daha özgür ve özgüvenli hissedeceksin. Maddi durumum müsait olsa ben de ayrı eve çıkardım.

Ailem izin vermez, istemez diye çekinmeyin cesur olun! Forumda yalnız yaşamaya başlayan, üniversite için uzak yerlere giden kişilerin aileleri çok mu destekliyorlardı sanki... Bizim türk ailesinin protipi bellidir. İş bizde bitiyor ;)

Ev durumunuzu bilmiyorum ama anne evi gibisi varmi ben her ikisinide yasayan biri olarak evlenmeden asla evimden cikmam eve geliirum yemek hazir cay hhazir arkasina cekirdek hazir camasir derdi utu derdi yok evin icinde size ses nefes var daha once yanliz yasarken deli gibi kosturuyordum cogu zamn disardan yemek soyluyordum insan tek basina evde yemek bile yapip yemek bile istemiyor oyole arkadas es dost falanda surekli bir arada da olamiyorsun herkesin isi gucu var yanlizken kopegim vardi simdi ttek sikinti annemde evcil hayvanimi barindiramamak ama onuda iisyerime goturdum oh miss
Ama siz ikisini de gormussunuz bakin biliyosunuz. Ben diger haayati hic gormedim. Belki cok daha mutlu olucam. Hic cikmazsam nasil gorebilirim ki bunu. Hem eve hic gelmem de demiyorum. Belki haftanın 3-4 gunu annemlerle diger gunler kendi evimde. Ben orayi daha cok kendime ait bi alan olarak istiyorum. Ne bilim kafami dinlemek icin hobilerimi gerceklestirmek icin. Calismak icin belki ( kutuphaneye gidiyorum) gibi..

Hem yalnız hem ailemle yaşamış bekar bir insan olarak kesinlikle yalnız yaşamaktan yana kullanıyorum oyumu. Ne kadar rahat olursan ol anneye babaya haber vermek zorundasın. Belli bir yaştan sonra o da külfet geliyor. Yalnız yaşasan canın isteyince yersin canın istemezse yemezsin pisirmezsin ister uyur istdigin saatte uyanırsın. Güzelliklerini say say bitmez ama evet klasik Türk aile yapısında bayanların evlenmeden ayrı eve çıkması zordur ya bir tartışmayı fırsata çevirip öyle çık ya da işine yakın bir ev al onu bahane et ;) hele de ev alma imkanın varsa kira derdin olmayacaksa hiç durma derim

Gerekirse karsina al aileni, ama dirayetli dur bu konuda.
28 kucuk bir yas degil. Boyle bir sebepten ailen seni kaybetmeyi goze almaz zaten, bir iki kuserler sonra alisirlar merak etme.

Zaten cocuk gibi hissediyorum hic yetiskin gibi hissetmiyorum

Dogrudan soylersem ev bile aldirmazlar bana. Karsima almaktan korkuyorum ailemi

Korkma onlar seni kaybetmekten korkmalı bence. Sen de annene niyetini citlatmissin zaten. O da şimdiden önünü kapamaya çalışıyor. Evi al sonra da ben artık tek yaşamak istiyorum konuşmalarına başla. Ağlamayana meme yok. Bir hirlarlar iki gürler üçüncüsünde sakinlerler.

Herkes de yok istediğin zaman uyu istediğin zaman yoga yap gibi minnoş minnoş yazmış. En önemli konu seks arkadaşım. Şu aile muhabbetlerinde odadaki fil gibi bir şey bu. Herkes yanından dolaşıyor kimse açık açık söylemiyor. Yok sorumluluk kazanmak yok kendine bakabilmek. Ailen senin sevgililerin olsun, onlarla seks yap istemiyor. Olay bu. O yüzden 30 yaşına gelmiş kazık kadar kadına evin ortasında katlaniyorlar. Aç kalırsın endişesi kadar saçma bir endişe olamaz. Ayrıl bağımsız ol özgür ol. Kolay değil ama yapabilirsin. Ve inanan ayrılmak isteyince anne ve babanın esas cekinecekleri ileride damat adayı ve ailesinin senin ayrı evde yaşaman ile ilgili soru işaretleri olacağı endişesi olacak.

Annenizle ilişkiniz çok farklı sizin.Belli ki bunalmışsiniz.Ama benimde bu kızım var.ayni şehirde ayrı eve çıkmasını bende istemem.

Yasiniza inanamadim
Liseli çocuk hayali gibi
Çok büyük.sorunlu bir aile yada kardeşiniz yokmuş
Evden ayrılma fikri pekniyi görünmüyor

Mrb kk hanimlari

Bu konuda eminim deneyim sahibi kisiler vardir. Hem bunun icin hem de disardan durumumun nasil gorundugu konusunda fikir sahibi olmak icin bu konuyu aciyorum

Ben 28 yasindayim. 28 yildir annemin babamın dizinin dibindeyim. Uniyi yanlarında okumak en buyuk pismanligim. Hatirliyorum sehir disinda istedigim bi bolum tutuyodu, o zamanlar cok zayiftim ben, annem soyle bi yorum yapti "orda acliktan olursun"... :110:

Simdi ise bu yasima geldim. Calisiyorum. Ve tek basima yasayabilcek kadar kazaniyorum. Icimde ayri eve cikma istegim var. Ama bunu asla aileme aciklayamam. Odum kopuyo. Ki onlar da asla izin vermezler. Isim geregi sehir degistiremem zaten. Ayni sehirde ayri evde yasayacam yani.

Simdi gelelim bununla ilgili duruma. Annem suan yemegimden tutun temizlige kadar her seyimi yapar. Evet benim icin cok rahat ama bana bu sorumluluklari kazandirmadigi icin yine ona kiziyorum. Yapamam mi yaparim. Onlar uzun süre evde yokken cok yalniz kaldim. Tabiki yaparim. Ama annem dun soyle bi laf etti 28 yasindasin bala yemegini onune getiriyorum. Kavga ettigimizde burasi benim evim benim kurallarim der. Bi kere gidicem artik burdan sen gorursun dedim. Git ben de bi rahatliym gitsen evin kokar, acliktan olursun gibi seyler soyledi.

Simdi heme yarin ben evlenicem diyip iyi bi kismet cikarsam karsilarina hemen verirler beni. Bu kizin yasi geciyo dusuncesiyle. E elin oglu mu yemek yapacak. Temizlik yapacak. Kaldi ki ben tek basima yasamak istiyorum. Bizdeki dusunce evlenince aileden ayrilinir. Benim eve cikmak icin bir erkege ihtiyacim yok. Kendimi bulmak istiyorum.

Simdi yatirim icin ev bakiyoruz bana. 1+1 ev dusunuyorum. Yatirim olarak ailem destekliyo ama bilmiyolar ki icten ice ben orayi kendime aliyorum. Ilk firsatta oraya tasincam. Acikcasi yumusak bi gecis yapmak istiyorum. Iste esyalari aliym, kiraci cikmadi diyip ara ara eve gitmek haftasonlari gitmek gibi.
Ama annem suphenmis olacak ki dun komusurken hemen kiraya vericen nasil olsa. Kiraya verirsin. Hemen kiracı bulman lazim. Iki kanepe bi yatak attim mi tamam. Ben de dedim ki o benim bilcegim sey kendi zevkime gore dosiycem. Kendi zevkine ne gerek var sanki sen oturcan kiraya verirsin diyor hemen. Supheleri var bence. Ben de diyorum ki kiraci biraz zor bulunur. Bulunmazsa da onemli degil fln diye alistirmaya calisiyorum.

Annemin bu tepkileri ilerde nasil teoki vericegini acikliyo sanki. Babamdan hic bahsetmedim bile.. daha beter bile olabilir.
Ben napicam
Yetiskin olmak istiyorum
Aileme bagimli bi sekilde, evden ancak evlenip ayrilabilecek dusuncesine sahip ailemle
Bu normal mi

Üniversiteyi bitirdikten sonra aldığım maaşımla ailemle aynı şehirde farklı bir eve çıktım, aramızda arabayla 15 dakika var evlerimiz yakın.
Annem tamamen aynı senin annen gibiydi. Habire sen yapamazsın sen edemezsin aç kalırsın pislikten ölürsün. :110:Ben de sen yapabiliyorsan ben de yapabilirim gayet diye çıkışmıştım. :KK45:Annemin genel huyudur bu şekilde beni beceriksizmişim gibi göstermek.
Neyse biriktirdim paramı dedim ben gidiyorum, annem başladı bana bağırmaya sen bizi beğenmiyor musun? Ne eksiğin var vs vs. Diyemedim ki ruh sağlığı eksiğim var. Onun yerine bak anne her zaman yanımda olmayacaksın kendi ayaklarımın üzerinde durmayı öğrenmem lazım falan. HoppaBana günlerce küstü ama ben kararlı olduğumu her seferinde söyledim. En sonunda tamam git yapamazsın zaten dediler.:KK34:
Evden ayrıldım ( 20-21 yaşımda) o kadar mutluyum ki hayatımın en iyi kararını verdiğimi görüyorum. 3 yıl oldu. Annem birşey söyleyemiyor çünkü bazı konularda ondan daha çok şey öğrenmişim benden akıl alıyor, e bende gerine gerine anlatıyorum tabi.:KK39:

Yasiniza inanamadim
Liseli çocuk hayali gibi
Çok büyük.sorunlu bir aile yada kardeşiniz yokmuş
Evden ayrılma fikri pekniyi görünmüyor

Hayal hayaldir. Ister liseli cocugun olsun ister bir yetiskinin olsun. Bana gore her hayal degerlidir. Kimsenin hayalini kucumsemek de sizin haddinize degil.

Üniversiteyi bitirdikten sonra aldığım maaşımla ailemle aynı şehirde farklı bir eve çıktım, aramızda arabayla 15 dakika var evlerimiz yakın.
Annem tamamen aynı senin annen gibiydi. Habire sen yapamazsın sen edemezsin aç kalırsın pislikten ölürsün. :110:Ben de sen yapabiliyorsan ben de yapabilirim gayet diye çıkışmıştım. :KK45:Annemin genel huyudur bu şekilde beni beceriksizmişim gibi göstermek.
Neyse biriktirdim paramı dedim ben gidiyorum, annem başladı bana bağırmaya sen bizi beğenmiyor musun? Ne eksiğin var vs vs. Diyemedim ki ruh sağlığı eksiğim var. Onun yerine bak anne her zaman yanımda olmayacaksın kendi ayaklarımın üzerinde durmayı öğrenmem lazım falan. HoppaBana günlerce küstü ama ben kararlı olduğumu her seferinde söyledim. En sonunda tamam git yapamazsın zaten dediler.:KK34:
Evden ayrıldım ( 20-21 yaşımda) o kadar mutluyum ki hayatımın en iyi kararını verdiğimi görüyorum. 3 yıl oldu. Annem birşey söyleyemiyor çünkü bazı konularda ondan daha çok şey öğrenmişim benden akıl alıyor, e bende gerine gerine anlatıyorum tabi.:KK39:
Yaa iste aradigim ornek bu.. cok erken ayrilmissiniz valla tebrik ederim. Ben o yasta cesaret edemezdim ama artik icten ice arzuluyorum.
Muhtemelen yetisyirilme tarzimiz da aynidir sizinle az cok. Ruh sagligi iste anlatabiliyo muyum. Annemle yan yana oturup icimde firtinalar koparken onun bundan haberinkn dahi olmamasi bana bisey katmiyor. Ustune yapabileceklerimi sınırlıyor.
Diger aile bireyleri bir sey demedi mi.
El alem ne derciler harekete gecmedi mi
O savasi nasil kazandiniz ya

Yaa iste aradigim ornek bu.. cok erken ayrilmissiniz valla tebrik ederim. Ben o yasta cesaret edemezdim ama artik icten ice arzuluyorum.
Muhtemelen yetisyirilme tarzimiz da aynidir sizinle az cok. Ruh sagligi iste anlatabiliyo muyum. Annemle yan yana oturup icimde firtinalar koparken onun bundan haberinkn dahi olmamasi bana bisey katmiyor. Ustune yapabileceklerimi sınırlıyor.
Diger aile bireyleri bir sey demedi mi.
El alem ne derciler harekete gecmedi mi
O savasi nasil kazandiniz ya

Elalem ne derci kişi benim annem. Ben açık açık söyleme taraftarıydım ama annem habire yok işte biz nasıl diyeceğiz senin başka evde olduğunu diyip durdu. Kendi başının çaresine bakıyor gurur duyuyorum onunla bize zorluk yaşatmıyor hiç de dedim. :-) Orası öyle de bizi zan altında bırakma dedi. Sen ne öneriyorsun peki dedim, onu da bilemedi. En sonunda o sırada aynı şehirde master yapıyordum, bir yandan da o civarlarda çalışıyordum. Gel git zor oluyor diye yurtta kalıyor demiş soranlara. ( Okul onların evinden arabayla 10 dakika :-)) Diğer akrabalar da başka şehirde onlara gerek görmedi söylemeye. Ben söylemekten yanaydım herkese doğruyu ama madem bu kadar önemsiyorlar bişey demeyeyim dedim. Artık kimse de sormuyor zaten. :KK73:

Evin kokar :KK70:

Ne istediğinizi biliyosunuz yapabilirim derseniz tabiki çıkabilirsiniz ayrı eve.
Ama ben olsam anneciğimden asla kopamam
Diğer odaya gitse on dakika sonra anne diye seslenmeye başlıyorum tıpkı küçük bir çocuk gibi.. bence gidip paranızı savurmayin yazık günah o paraya gerekli değil . Atın kenara bankaya birikim yapın evlenince kocanizin bile haberi olmasın o paradan ömür boyu bekar kalacak değilsiniz elbet . Bekar kalırsanız da ilerde sağlıklı bir yaşam için birikiminiz olur

Mrb kk hanimlari

Ben 28 yasindayim. 28 yildir annemin babamın dizinin dibindeyim. Uniyi yanlarında okumak en buyuk pismanligim. Hatirliyorum sehir disinda istedigim bi bolum tutuyodu, o zamanlar cok zayiftim ben, annem soyle bi yorum yapti "orda acliktan olursun"...

Ben napicam
Yetiskin olmak istiyorum
Bu normal mi
Valla bir tatsaniz bekar hayatin tadini evlenmek istemezsiniz:)))) evlendim mutsuz degilim ama con ozluyorum ogrencilik sonrasi 7 sene suren bekar hayatimi...

Herkes de yok istediğin zaman uyu istediğin zaman yoga yap gibi minnoş minnoş yazmış. En önemli konu seks arkadaşım. Şu aile muhabbetlerinde odadaki fil gibi bir şey bu. Herkes yanından dolaşıyor kimse açık açık söylemiyor. Yok sorumluluk kazanmak yok kendine bakabilmek. Ailen senin sevgililerin olsun, onlarla seks yap istemiyor. Olay bu. O yüzden 30 yaşına gelmiş kazık kadar kadına evin ortasında katlaniyorlar. Aç kalırsın endişesi kadar saçma bir endişe olamaz. Ayrıl bağımsız ol özgür ol. Kolay değil ama yapabilirsin. Ve inanan ayrılmak isteyince anne ve babanın esas cekinecekleri ileride damat adayı ve ailesinin senin ayrı evde yaşaman ile ilgili soru işaretleri olacağı endişesi olacak.
Her zamanki gibi yine sana katılıyorum fozgeb!
Aile evi cinselliğe vurulan kocaman bir darbe. Yaşın 30 bile olsa 'mervelere' gitmen gerekir, açık açık nerede kaldığını bile söyleyemezsin. O yaşında kendinden utandirir insanı...
Ayrıca sizin annenize suç bulmanız çok doğru. Kadın resmen asalak, kendine bağımlı bir çocuk yetiştirmek için çalışmış çabalamış. Maalesef çoğu türk annesi böyle. Evlenince kendi evini benimseyemeyen-donunu makinaya atmaya erinen erkekler de hep bu annelerin eseri!
Benim gerçekten de içimdeki en büyük boşluk; hala aile evinde yaşamam.
4 sene kadar kendi evimde yaşamıştım öğrenciyken. Aksam yemeğini yiyip bisikletle tura çıkardık,gece yarısı eve gelirdim. Oysa şimdi 'persembe akşamı bisikletcileri' gurubu var şehrimde, en sevdiğim şey gece bisiklet sürmek onu bile yapamıyorum ailem yüzünden... Bir mekana gitmissem en erken ben ayrılıyorum, kendi arkadaşımı çağırıp mutfakta güle oynaya egzantrik yemekler yapip yiyemiyorum,sıcak şarap kaynayatamiyorum...
Benim için büyük bir eziyet... Ama neyse ki ailemi gittigim seyehatlere alistirdim. En azından yılın onbeş gunu- bir ayı tamamen kendimle başbaşa kalabiliyorum.
Kürk mantolu madonna'da diyor ya: 'Asıl ben otuzbes seneye yaklaşan ömrümde,ancak üç dört ay kadar yaşamış, sonra,benimle alakası olmayan manasız bir hüviyetini derinliklerine gömülüp kalmistim' diye.
Ben de tam olarak böyle hissediyorum. Kocaman bir sene vakit geçiriyorum ama sadece elimde haritayla özgür özgür dolaştiğim seyehatlerde kendimi yaşamış hissediyorum...
Umarım ikimiz de tez vakitte kendi evimize çıkarız

Anneler çocuklarının onlarsız yapamayacaklarını söylerler.Lakin asıl onlar çocukları yanlarından ayrılınca yalnız kalacaklarını bildiklerinden hep olumsuz yorumlarla yaklaşırlar.Çok istiyorsanız ayrı evde yaşamayı kararlı bir duruş gösterip,ailede başka sizden büyük kardeşleriniz varsa onlardan bu konuda sizi desteklemelerini isteyebilirsiniz.Bu ailenizi ikna etme kısmında size yardımcı olur diye düşünüyorum.

Ben de aynı durumdayım. O kadar çok ayrı eve çıkmak istediğimi söyleyip hayır cevabını aldım ki. Bir türlü anlaşamayıp hep kavga etmemize rağmen sadece evlenip çıkarsın bu evden dediler sürekli.
Şu an 32 yaşındayım, geçenlerde en sakin halimle babama artık imkanım varken bu yaşa gelmişken ayrı eve çıkmama izin ver hemen hayır deme biraz düşün falan dedim bu sefer bana hak verdi. Herhalde evlenip çıkamadığımı kabullendi o yüzden tamam dedi. annemi de yumuşattı ama ev bulamadım henüz. Bakıyorum. Belki sen de ilk olarak babana sakin bir şekilde neden ayrı eve çıkmak istediğini, onlardan tamamen kopmayacağını ama kendi ayakların üzerinde durmak istediğini anlatıp söylersen babalar daha mantıklı bakıyor anneler kadar duygusal olmadıkları için baban seni anlayabilir.

Back
X