ERKEK TARAFININ VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMAMASI . :((

O altınların içinde ailenizin taktığı altınlar da mı var rezalet. Eşinizi hiç beklemeyin açmaz ağzını, açık açık altınlarımı istiyorum deyin. Ne ayıp nasıl bir yüzsüzlük bu.

Şöyle düşünüyorum. İmkanı olan yapabilir sonuçta herkes kendi evladına yapıyor isterse saray alsın. Ama imkanı olmayan kişilerden beklenti, zorunlu koşma olunca ne olacak sonu? Borç harçla yapılacak. Bu sefer ekonomik zorluk yüzünden sürekli huzursuzluk, herşeyin göze batması. Zor duruma düşülerek yapılan hiçbirşeyden hayır gelmez. Hahaha hiç öyle düşünmeyin haa ama Türk toplumunda öyleleri yaranırsa evet biz biraz fazla fedakar olabiliriz :)

Mobilyayı ve borç olarak gönderdiğin paraları unut da, sen altınlarını kurtarmaya bak.

Baba evinde görmemiş ortalama olarak Şirek’teki dev Fiona tipli haspalarıma bak hele ya. Sanki Adriana Lima veriyorlar. Liste de yaptılar mı?

Son düzenleme:
Olur dediler mi kaynanan.. sut hakki midir nedir emzirmeye imis kaynanani mi emzirmek tovbe yarabbim

Kayninizin dugununu sizin altinlarla yapmis olmasinlar? Kötü olmak istemiyorum yazmissiniz ya bazen kötü olmak gerekir diye dusunuyorum. Hadi verdikleri sözü tutmadilar ama altinlarinizi satip yemeyi nasil kendilerinde hak gördüler?

Koca koca insanlarsınız coluk çocuğa karışmışsınız ama hala ailelerden eşya beklentisi içerisindesiniz yok artık

geçmiş bolun pazarı şu saatten sonra gönderdiklerinle, yurt dışından Türkiyeye döndüğünle kaldın.
Devir kimseye güvenip iş yapmama devri. Üzerine soğuk su için.
Ancak eşiniz katı olacak ailesine, verin altınlarımızı şu saatten sonra herkesin borcu harcı kendine diyecek başka yapacağınız bir şey yok gibi..

Bileziklri neden bıraktınız onlarda?Yani bıraktıgınızda gelmeyecegini az cok bilmeniz lazımdı.Yeni gelinin bileziğini alan insanlar %90 geri vermez.Verecek olan zaten koyun kasaya falan der.
Borc verdiğiniz insanların size destek olacagı kanısına nerden vardınız ya:S

Bu toplumda aile içi borç demek, üstüne yatmak demektir. En baştan hata altınları asla eş ailesine vermemekti. Banka kasasında koruyacaktınız. Şimdi hem eşinizle hem de eşinizin ailesiyle itişip kakışacaksınız.

Bir de niye size ev kuracaklarmış ki, kendi evinizi kendiniz kurun.

Sizin yolladığınız paralarla kaynınızı evlendirip ev kurmuşlar saklama kabına kadar, yetmemiş sizin bilezikleri de satmışlar kendi kolundaki altın takılar dururken. Yok artık ortada epey büyük sorun var. Olay yetişkin insansınız kendi evinizi kendiniz kurun olayından çok farklı bana göre, sizden alıp diğerine harcamışlar, sizin durum iyi olsa tamam da siz de zor durumdasınız. Gerekirse aileniz de öğrenecek, sakın üzerini kapatmalarına izin vermeyin

Ay! Aynısını yazmışım. Pişti olduk.

Bileziklerinizi bozdurmalari konusunda haklısınız buna hakları yok ama siz de niye onlara bıraktınız .Ben altinimi kimseye vermem.Onun dışında kimse size eşya falan almak zorunda değil, istediğiniz kadar ailenize de söyleyin gitmis artık geçmiş olsun

Böylece kız mal gibi satılmış oluyor. Sonra da eş ve ailesi de gelin hanımı mal gibi kullanıyorlar, normal olarak çünkü parasını verdiler. Çocuk kendi isteği dışında dünyaya gelir, anası onu emzirmek, babası bakmak zorundadır. Çocuğun emzirilmesinin helalliği ve haramlığı söz konusu olamaz. Anne kendi sütünü kendi çocuğuna satamaz. Emzirmeyeceksen, sonradan da başına kakacaksan (kızın için müstakbel damattan süt parası tahsil edeceksen) doğurmasaydın.

Valla bende bizzat böyle düşünüyorum. Aynı şey gibi bişey alırsın mal alırsın para ödersin karşılığında aynı öyle olmuş oluyor yani çok ayıp bence benim kültürüm de böyle şeyler olmadığı için o kadar tuhafıma gitti ki anlatamam.

Birincisi en büyük hatayı altınları bırakarak yapmışsınız. Hata o aşamayı geçtim bilezikleriniz kaynınıza gitmiş muhtemelen ben ortalığı yıkardım sessiz olmak ikinci en büyük hatanız. Bu altınlar takılırken mehir olarak takılmıyor mu ? Bizim adetimizde öyle çünkü. Kişinin rızası olmadan ellenemez.

Ev dizme konusunda haksız değilsiniz. Anladığım kadarıyla evi onlar dizecek sizde dönüp ev alacaktınız ancak hayal kırıklığı oldu. Ortada verilmiş bir söz varsa, kardeşe a dan z ye herşey yapılıyorsa konu sahibi burada bozulmakta haklı. Ancak bu durumu eşin ailesi ile konuşması lazım sizin değil.

Burada yapılan yorumlara katılmıyorum açıkcası iki tarafta çalışıp evlenen insanlar var evet ve aileleri gayette yardım ediyor. Yardımdan kastım imkanları çerçevesinde, Örneğin bir odaya halı almak, bir perde almak kimseyi batırmaz ama o evlenecek çifte bir katkı olur.

Ben ve eşimde çalışıyorduk ancak ailelerimiz yardım etti. Ailenin durumu kadar yardım etmesi gerektiğine inanıyorum iki tarafında.

Siz önce bileziklerinizi geri alın, sonrasında aileye mesafeye koyun. Net.

Ben bunu hiç anlamıyorum. Şunu şu aldı, bunu bu aldı diye nasıl söyleyebiliyorsunuz? Bunu nereden biliyorsunuz? Konuşmalarınız hep bunu da bize şu kişi aldı şunu da bu kişi aldı şeklinde mi oluyor . Ne bileyim biz tüm eşyalarımızı kendimiz aldık; ailelerin de hediyeleri oldu sağ olsunlar ama hiç kimseye bunu da annem aldı bunu da kayınvalidem aldı diye söyleme gereği duymadım hele hele saklama kabını bile söylüyorsa bu bariz görgüsüzlük!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…