- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
- 823
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet aynen öyle açgözlü gibi konuşmuş bazı arkadaşlar ama bunlar evlenmeden önce konuşuldu ve kim ne yapabilir diye karşılıklı söz alındı .Birincisi en büyük hatayı altınları bırakarak yapmışsınız. Hata o aşamayı geçtim bilezikleriniz kaynınıza gitmiş muhtemelen ben ortalığı yıkardım sessiz olmak ikinci en büyük hatanız. Bu altınlar takılırken mehir olarak takılmıyor mu ? Bizim adetimizde öyle çünkü. Kişinin rızası olmadan ellenemez.
Ev dizme konusunda haksız değilsiniz. Anladığım kadarıyla evi onlar dizecek sizde dönüp ev alacaktınız ancak hayal kırıklığı oldu. Ortada verilmiş bir söz varsa, kardeşe a dan z ye herşey yapılıyorsa konu sahibi burada bozulmakta haklı. Ancak bu durumu eşin ailesi ile konuşması lazım sizin değil.
Burada yapılan yorumlara katılmıyorum açıkcası iki tarafta çalışıp evlenen insanlar var evet ve aileleri gayette yardım ediyor. Yardımdan kastım imkanları çerçevesinde, Örneğin bir odaya halı almak, bir perde almak kimseyi batırmaz ama o evlenecek çifte bir katkı olur.
Ben ve eşimde çalışıyorduk ancak ailelerimiz yardım etti. Ailenin durumu kadar yardım etmesi gerektiğine inanıyorum iki tarafında.
Siz önce bileziklerinizi geri alın, sonrasında aileye mesafeye koyun. Net
Saklama kabına kadar dedim hanımefendi . Bir saklama kabında değilim olayı anlamamışsınız belli kiBen bunu hiç anlamıyorum. Şunu şu aldı, bunu bu aldı diye nasıl söyleyebiliyorsunuz? Bunu nereden biliyorsunuz? Konuşmalarınız hep bunu da bize şu kişi aldı şunu da bu kişi aldı şeklinde mi oluyor . Ne bileyim biz tüm eşyalarımızı kendimiz aldık; ailelerin de hediyeleri oldu sağ olsunlar ama hiç kimseye bunu da annem aldı bunu da kayınvalidem aldı diye söyleme gereği duymadım hele hele saklama kabını bile söylüyorsa bu bariz görgüsüzlük!
Bakın burada peşinen istenmiş yanlış anlaşılma olmasın . Evlenmeden önce 2 aile de yapabilecekleri oturdu anlaştı bizde böyle olur . Benim ailem yapmasaydı sürekli başa kalkılırdı onlarda yapacaklarına söz verdiler diye böyle bir beklentim var . Düğün yapamayız dediler nikah a tamam dedik iki tarafta karşılıklı zora sokmayacak şekilde anlaştı mutabık kaldı . Ben bana söz verilen şeyi istedim sadece . Size vaadde bulunulup yapılmasaydı kimse tamam demezdi bende onu söylüyorum zaten ne yapmam lazım kötü olmadan kötü olmak istemiyorum çünkü .Böylece kız mal gibi satılmış oluyor. Sonra da eş ve ailesi de gelin hanımı mal gibi kullanıyorlar, normal olarak çünkü parasını verdiler. Çocuk kendi isteği dışında dünyaya gelir, anası onu emzirmek, babası bakmak zorundadır. Çocuğun emzirilmesinin helalliği ve haramlığı söz konusu olamaz. Anne kendi sütünü kendi çocuğuna satamaz. Emzirmeyeceksen, sonradan da başına kakacaksan (kızın için müstakbel damattan süt parası tahsil edeceksen) doğurmasaydın.
Kötü olunmayacak bir durum kesinlikle kalmamış...emanet ettiğiniz altına kadar satmış borç verdiklerinizi de hiç etmişler.Kötü olmanızın ne gibi bir sakıncası var? O ağzı dili olmayan iyi niyetli saf eşinizin size karşı dilinin gayette varolduğu ile yüzleşmekten mi korkuyorsunuz?Bakın burada peşinen istenmiş yanlış anlaşılma olmasın . Evlenmeden önce 2 aile de yapabilecekleri oturdu anlaştı bizde böyle olur . Benim ailem yapmasaydı sürekli başa kalkılırdı onlarda yapacaklarına söz verdiler diye böyle bir beklentim var . Düğün yapamayız dediler nikah a tamam dedik iki tarafta karşılıklı zora sokmayacak şekilde anlaştı mutabık kaldı . Ben bana söz verilen şeyi istedim sadece . Size vaadde bulunulup yapılmasaydı kimse tamam demezdi bende onu söylüyorum zaten ne yapmam lazım kötü olmadan kötü olmak istemiyorum çünkü .
kötü olmak istemiyorumBakın burada peşinen istenmiş yanlış anlaşılma olmasın . Evlenmeden önce 2 aile de yapabilecekleri oturdu anlaştı bizde böyle olur . Benim ailem yapmasaydı sürekli başa kalkılırdı onlarda yapacaklarına söz verdiler diye böyle bir beklentim var . Düğün yapamayız dediler nikah a tamam dedik iki tarafta karşılıklı zora sokmayacak şekilde anlaştı mutabık kaldı . Ben bana söz verilen şeyi istedim sadece . Size vaadde bulunulup yapılmasaydı kimse tamam demezdi bende onu söylüyorum zaten ne yapmam lazım kötü olmadan kötü olmak istemiyorum çünkü .
kötü olmak istemiyorum
aileme söylemek istemiyorum
ama sözlerini tutsunlar istiyorum
döner istiyorum ama dönmesin istiyorum sizinki
ya bunların üstüne soğuk su içeceksiniz
ya da kötü olacaksınız bunun kötü olmaması mı kalmış?
Hicnir sey yapamazsın ,su içmekten başka.Gitmis artıkBakın burada peşinen istenmiş yanlış anlaşılma olmasın . Evlenmeden önce 2 aile de yapabilecekleri oturdu anlaştı bizde böyle olur . Benim ailem yapmasaydı sürekli başa kalkılırdı onlarda yapacaklarına söz verdiler diye böyle bir beklentim var . Düğün yapamayız dediler nikah a tamam dedik iki tarafta karşılıklı zora sokmayacak şekilde anlaştı mutabık kaldı . Ben bana söz verilen şeyi istedim sadece . Size vaadde bulunulup yapılmasaydı kimse tamam demezdi bende onu söylüyorum zaten ne yapmam lazım kötü olmadan kötü olmak istemiyorum çünkü .
Bileziklerinizi size sormadan boduran insanlardan verdikleri sözü tutmalarını beklemek, kötü olurum diye de ödünüzün kopması.Bakın burada peşinen istenmiş yanlış anlaşılma olmasın . Evlenmeden önce 2 aile de yapabilecekleri oturdu anlaştı bizde böyle olur . Benim ailem yapmasaydı sürekli başa kalkılırdı onlarda yapacaklarına söz verdiler diye böyle bir beklentim var . Düğün yapamayız dediler nikah a tamam dedik iki tarafta karşılıklı zora sokmayacak şekilde anlaştı mutabık kaldı . Ben bana söz verilen şeyi istedim sadece . Size vaadde bulunulup yapılmasaydı kimse tamam demezdi bende onu söylüyorum zaten ne yapmam lazım kötü olmadan kötü olmak istemiyorum çünkü .
Kötü olmaktan başka şansınız yok. Altınlar hakkınız, alın, kötü mü olmak gerekiyor olun; başka da bir şey beklemeyin. 2 sene öncesiyle şu an bir değil, ekonomik olarak gerçekten aslında 3 basamaklı enflasyonlarla savaşıyoruz; altınlarınızı harcayanlar, verilen sözleri mi yerine getirecek? Az olsun, öz olsun; bir koltuk, televizyon, yatak olsun sizin olsun.Bakın burada peşinen istenmiş yanlış anlaşılma olmasın . Evlenmeden önce 2 aile de yapabilecekleri oturdu anlaştı bizde böyle olur . Benim ailem yapmasaydı sürekli başa kalkılırdı onlarda yapacaklarına söz verdiler diye böyle bir beklentim var . Düğün yapamayız dediler nikah a tamam dedik iki tarafta karşılıklı zora sokmayacak şekilde anlaştı mutabık kaldı . Ben bana söz verilen şeyi istedim sadece . Size vaadde bulunulup yapılmasaydı kimse tamam demezdi bende onu söylüyorum zaten ne yapmam lazım kötü olmadan kötü olmak istemiyorum çünkü .
İşte maddi konularda kimseye güven olmaz varsayımlar yerine getirilecek şeyler değil neden döndünüz yurtdışından aslında daha iyi para birikebilirdiMerhaba kızlar , 2.5 yıllık evliyim ve 4 aylık hamileyim . Eşimle severek evlendik evliliğimiz biraz hızlı oldu ikimizde çalışmaya yurtdışına gidecektik ev kurulmasına gerek kalmadan evlendik ve yurtdışına gittik biz oraya giderken kayınvalidem ve bizim taraf konuşup anlaştı . Herkes üstüne düşeni biz buraya yerleşince yapcaktı . Altınlarımı yaptılar erkek tarafı ( sonradan büyük bir kısmını eşimin kendi parasıyla aldığını öğrendim) , bizim taraf ise beyaz eşya ve diğer alacağı ev eşyası vs . takı olarak verdi kayınvalidem biz tr ye geldiğimizde mobilya vs yapacaklarını söylediler . Velhasıl biz Türkiyeye temelli geldik ve şuan bu söylediklerinin üstüne yatıyorlar zaten yeni ev kurma masrafımız çok fazla biriktirdiğimiz paranın üstüne kredi çekip ev alma gibi bir düşüncemiz var . Yurtdışındayken kendilere çok borç para gönderdik onlardan ses yok . Ben yokken benden habersiz bileziklerimi satıp kendi borçlarını ödemişler .geçen sene kayınım evlendiğinde perdesine kadar kendiler yaptı ama eşime üvey evlat gibi davranıyolar herşey bize kaldı ve çok fazla borca gireceğiz . Altınlarımı habersiz sattıkları ailem bilmiyor öğrenirlerse olay çok büyüyecek . Böyle davranmaları zoruma gidiyor . Susmak zorunda kalıyorum kötü olmamak için ama ne yapcağımı şaşırdım ( canım çok sıkkın sizce ne yapmalıyım kendilere düşeni yapmaları için ailemi karıştırırsam iş büyüyecek diye korkuyorum .
Sanırım siz de beni anlamamışsınız :) yargılamak ya da size laf etme amacında değilim. Sadece anlamıyorum saklama kabına kadar eşinizin ailesinin aldığını nereden bilebiliyorsunuz buna şaşırıyorum zira bana kimse şunu bu kişi aldı diye açıklama yapmaz, ben de yapmam. Bu bana garip geliyorSaklama kabına kadar dedim hanımefendi . Bir saklama kabında değilim olayı anlamamışsınız belli ki
Esini saf buldukları icin baksana esin saygisizlik yapmiyormus sizin altinizi nasil bozarlar sizde bi acayipsiniz altini bozup bankaya koyamadinizda kaynananizda biraktiniz biraz uyanik olun uyanikBizim yörede kız tarafına ve erkek tarafına düşen şeyler vardır bu onlara düşüyor tüm çocuklarına yapıp neden benim eşime yapmasınlar ? Bana haksızlık geliyor kusura bakmayın kaynımın saklama kutusuna kadar kendi aldı