• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ERKEK TARAFININ VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMAMASI . :((

O altınların içinde ailenizin taktığı altınlar da mı var😳😳 rezalet. Eşinizi hiç beklemeyin açmaz ağzını, açık açık altınlarımı istiyorum deyin. Ne ayıp nasıl bir yüzsüzlük bu.

2 gün önce kaynıma kız istedik adete geleneğe bakarmısınız resmen enayi yerine koymak bunun adı. Bizim adetimi de olmayan şeyler istendi. İstedikleri şey 1 metre zincir kzıın çeyizi için 20 milyar süt hakkı anneye 2 bilezik ev eşyası a dan z ye dizilecekmiş. Valla azğım açık dinledim ben evleneli 1 sene oluyor zaten fiyatlar almış başını gidiyor. İnsan düşününce diyoki kral kızımı bu. Valla kendimi salak gibi hissettim ne fedakarmışım da haberim yokmuş. Yani yaşamayan bilemez arkadaşlar herkes farklı açıdan düşünüyor çünkü.
Şöyle düşünüyorum. İmkanı olan yapabilir sonuçta herkes kendi evladına yapıyor isterse saray alsın. Ama imkanı olmayan kişilerden beklenti, zorunlu koşma olunca ne olacak sonu? Borç harçla yapılacak. Bu sefer ekonomik zorluk yüzünden sürekli huzursuzluk, herşeyin göze batması. Zor duruma düşülerek yapılan hiçbirşeyden hayır gelmez. Hahaha hiç öyle düşünmeyin haa ama Türk toplumunda öyleleri yaranırsa evet biz biraz fazla fedakar olabiliriz :)

Mobilyayı ve borç olarak gönderdiğin paraları unut da, sen altınlarını kurtarmaya bak.

2 gün önce kaynıma kız istedik adete geleneğe bakarmısınız resmen enayi yerine koymak bunun adı. Bizim adetimi de olmayan şeyler istendi. İstedikleri şey 1 metre zincir kzıın çeyizi için 20 milyar süt hakkı anneye 2 bilezik ev eşyası a dan z ye dizilecekmiş. Valla azğım açık dinledim ben evleneli 1 sene oluyor zaten fiyatlar almış başını gidiyor. İnsan düşününce diyoki kral kızımı bu. Valla kendimi salak gibi hissettim ne fedakarmışım da haberim yokmuş. Yani yaşamayan bilemez arkadaşlar herkes farklı açıdan düşünüyor çünkü.
Baba evinde görmemiş ortalama olarak Şirek’teki dev Fiona tipli haspalarıma bak hele ya. Sanki Adriana Lima veriyorlar. Liste de yaptılar mı?

Son düzenleme:
Olur dediler mi kaynanan.. sut hakki midir nedir emzirmeye imis kaynanani mi emzirmek tovbe yarabbim

Merhaba kızlar , 2.5 yıllık evliyim ve 4 aylık hamileyim . Eşimle severek evlendik evliliğimiz biraz hızlı oldu ikimizde çalışmaya yurtdışına gidecektik ev kurulmasına gerek kalmadan evlendik ve yurtdışına gittik biz oraya giderken kayınvalidem ve bizim taraf konuşup anlaştı . Herkes üstüne düşeni biz buraya yerleşince yapcaktı . Altınlarımı yaptılar erkek tarafı ( sonradan büyük bir kısmını eşimin kendi parasıyla aldığını öğrendim) , bizim taraf ise beyaz eşya ve diğer alacağı ev eşyası vs . takı olarak verdi kayınvalidem biz tr ye geldiğimizde mobilya vs yapacaklarını söylediler . Velhasıl biz Türkiyeye temelli geldik ve şuan bu söylediklerinin üstüne yatıyorlar zaten yeni ev kurma masrafımız çok fazla biriktirdiğimiz paranın üstüne kredi çekip ev alma gibi bir düşüncemiz var . Yurtdışındayken kendilere çok borç para gönderdik onlardan ses yok . Ben yokken benden habersiz bileziklerimi satıp kendi borçlarını ödemişler .geçen sene kayınım evlendiğinde perdesine kadar kendiler yaptı ama eşime üvey evlat gibi davranıyolar herşey bize kaldı ve çok fazla borca gireceğiz . Altınlarımı habersiz sattıkları ailem bilmiyor öğrenirlerse olay çok büyüyecek . Böyle davranmaları zoruma gidiyor . Susmak zorunda kalıyorum kötü olmamak için ama ne yapcağımı şaşırdım :KK43:( canım çok sıkkın sizce ne yapmalıyım kendilere düşeni yapmaları için ailemi karıştırırsam iş büyüyecek diye korkuyorum .
Kayninizin dugununu sizin altinlarla yapmis olmasinlar? Kötü olmak istemiyorum yazmissiniz ya bazen kötü olmak gerekir diye dusunuyorum. Hadi verdikleri sözü tutmadilar ama altinlarinizi satip yemeyi nasil kendilerinde hak gördüler?

Koca koca insanlarsınız coluk çocuğa karışmışsınız ama hala ailelerden eşya beklentisi içerisindesiniz yok artık

geçmiş bolun pazarı şu saatten sonra gönderdiklerinle, yurt dışından Türkiyeye döndüğünle kaldın.
Devir kimseye güvenip iş yapmama devri. Üzerine soğuk su için.
Ancak eşiniz katı olacak ailesine, verin altınlarımızı şu saatten sonra herkesin borcu harcı kendine diyecek başka yapacağınız bir şey yok gibi..

Merhaba kızlar , 2.5 yıllık evliyim ve 4 aylık hamileyim . Eşimle severek evlendik evliliğimiz biraz hızlı oldu ikimizde çalışmaya yurtdışına gidecektik ev kurulmasına gerek kalmadan evlendik ve yurtdışına gittik biz oraya giderken kayınvalidem ve bizim taraf konuşup anlaştı . Herkes üstüne düşeni biz buraya yerleşince yapcaktı . Altınlarımı yaptılar erkek tarafı ( sonradan büyük bir kısmını eşimin kendi parasıyla aldığını öğrendim) , bizim taraf ise beyaz eşya ve diğer alacağı ev eşyası vs . takı olarak verdi kayınvalidem biz tr ye geldiğimizde mobilya vs yapacaklarını söylediler . Velhasıl biz Türkiyeye temelli geldik ve şuan bu söylediklerinin üstüne yatıyorlar zaten yeni ev kurma masrafımız çok fazla biriktirdiğimiz paranın üstüne kredi çekip ev alma gibi bir düşüncemiz var . Yurtdışındayken kendilere çok borç para gönderdik onlardan ses yok . Ben yokken benden habersiz bileziklerimi satıp kendi borçlarını ödemişler .geçen sene kayınım evlendiğinde perdesine kadar kendiler yaptı ama eşime üvey evlat gibi davranıyolar herşey bize kaldı ve çok fazla borca gireceğiz . Altınlarımı habersiz sattıkları ailem bilmiyor öğrenirlerse olay çok büyüyecek . Böyle davranmaları zoruma gidiyor . Susmak zorunda kalıyorum kötü olmamak için ama ne yapcağımı şaşırdım :KK43:( canım çok sıkkın sizce ne yapmalıyım kendilere düşeni yapmaları için ailemi karıştırırsam iş büyüyecek diye korkuyorum .
Bileziklri neden bıraktınız onlarda?Yani bıraktıgınızda gelmeyecegini az cok bilmeniz lazımdı.Yeni gelinin bileziğini alan insanlar %90 geri vermez.Verecek olan zaten koyun kasaya falan der.
Borc verdiğiniz insanların size destek olacagı kanısına nerden vardınız ya:S

Adı üstünde borç olarak istediler o zaman gönderdik geri ödemediler ama hiç göndermeyedebilirdik . Eşim ailesine saygısızlık yapmak istemiyor kayınbabam geri ödeyeceğini söyledi ama oda gidecek kesin daha önce gönderdiklerimizde gelmedi zaten onlardan geçtim hadi neyse ama bileziklerim şuan benim için büyük maddi kayıp
Bu toplumda aile içi borç demek, üstüne yatmak demektir. En baştan hata altınları asla eş ailesine vermemekti. Banka kasasında koruyacaktınız. Şimdi hem eşinizle hem de eşinizin ailesiyle itişip kakışacaksınız.

Bir de niye size ev kuracaklarmış ki, kendi evinizi kendiniz kurun.

Sizin yolladığınız paralarla kaynınızı evlendirip ev kurmuşlar saklama kabına kadar, yetmemiş sizin bilezikleri de satmışlar kendi kolundaki altın takılar dururken. Yok artık ortada epey büyük sorun var. Olay yetişkin insansınız kendi evinizi kendiniz kurun olayından çok farklı bana göre, sizden alıp diğerine harcamışlar, sizin durum iyi olsa tamam da siz de zor durumdasınız. Gerekirse aileniz de öğrenecek, sakın üzerini kapatmalarına izin vermeyin

ahahahahhahah yurt dışında okumuşu da gelenek görenek diyorsa vay halimize.

ya kardeşim siz cahil de değilsiniz. neden altınlarınızı ona buna bıraktınız? banka diye bir şey var.

soğuk su için üstüne geçmiş olsun.

koca koca insanların böyle düşünmesi çok garip geliyor ya. boşluğuna mı denk geliyor insanın nedir.

Bu toplumda aile içi borç demek, üstüne yatmak demektir. En baştan hata altınları asla eş ailesine vermemekti. Banka kasasında koruyacaktınız. Şimdi hem eşinizle hem de eşinizin ailesiyle itişip kakışacaksınız.

Bir de niye size ev kuracaklarmış ki, kendi evinizi kendiniz kurun.
Ay! Aynısını yazmışım. Pişti olduk. :KK1:

Kusura bakmayın ama yurtdışı dediysem öyle avrupa olarak algılanmasın kötü bir ülkeye gittim ben ve 2 yıllık evliliğim bomboş ve amele gibi çalışmakla geçti psikolojim çok bozuldu orda 2 sene boyunca . Sırf para biriktirebilmek için gittik . eşimle severek evlendim ve gittim orda sorun yok ama bana söz verilip yapılmaması zoruma gidiyor .
Bileziklerinizi bozdurmalari konusunda haklısınız buna hakları yok ama siz de niye onlara bıraktınız .Ben altinimi kimseye vermem.Onun dışında kimse size eşya falan almak zorunda değil, istediğiniz kadar ailenize de söyleyin gitmis artık geçmiş olsun

Böylece kız mal gibi satılmış oluyor. Sonra da eş ve ailesi de gelin hanımı mal gibi kullanıyorlar, normal olarak çünkü parasını verdiler. Çocuk kendi isteği dışında dünyaya gelir, anası onu emzirmek, babası bakmak zorundadır. Çocuğun emzirilmesinin helalliği ve haramlığı söz konusu olamaz. Anne kendi sütünü kendi çocuğuna satamaz. Emzirmeyeceksen, sonradan da başına kakacaksan (kızın için müstakbel damattan süt parası tahsil edeceksen) doğurmasaydın.

Böylece kız mal gibi satılmış oluyor. Sonra da eş ve ailesi de gelin hanımı mal gibi kullanıyorlar, Çocuk kendi isteği dışında dünyaya gelir, anası onu emzirmek, babası bakmak zorundadır. Çocuğun emzirilmesinin helalliği ve haramlığı söz konusu olamaz. Anne kendi sütünü kendi çocuğuna satamaz. Emzirmeyeceksen, sonradan da başına kakacaksan (kızın için müstakbel damattan tahsil edeceksen) doğurmasaydın.
Valla bende bizzat böyle düşünüyorum. Aynı şey gibi bişey alırsın mal alırsın para ödersin karşılığında aynı öyle olmuş oluyor yani çok ayıp bence benim kültürüm de böyle şeyler olmadığı için o kadar tuhafıma gitti ki anlatamam.

Birincisi en büyük hatayı altınları bırakarak yapmışsınız. Hata o aşamayı geçtim bilezikleriniz kaynınıza gitmiş muhtemelen ben ortalığı yıkardım sessiz olmak ikinci en büyük hatanız. Bu altınlar takılırken mehir olarak takılmıyor mu ? Bizim adetimizde öyle çünkü. Kişinin rızası olmadan ellenemez.

Ev dizme konusunda haksız değilsiniz. Anladığım kadarıyla evi onlar dizecek sizde dönüp ev alacaktınız ancak hayal kırıklığı oldu. Ortada verilmiş bir söz varsa, kardeşe a dan z ye herşey yapılıyorsa konu sahibi burada bozulmakta haklı. Ancak bu durumu eşin ailesi ile konuşması lazım sizin değil.

Burada yapılan yorumlara katılmıyorum açıkcası iki tarafta çalışıp evlenen insanlar var evet ve aileleri gayette yardım ediyor. Yardımdan kastım imkanları çerçevesinde, Örneğin bir odaya halı almak, bir perde almak kimseyi batırmaz ama o evlenecek çifte bir katkı olur.

Ben ve eşimde çalışıyorduk ancak ailelerimiz yardım etti. Ailenin durumu kadar yardım etmesi gerektiğine inanıyorum iki tarafında.

Siz önce bileziklerinizi geri alın, sonrasında aileye mesafeye koyun. Net.

Bizim yörede kız tarafına ve erkek tarafına düşen şeyler vardır bu onlara düşüyor tüm çocuklarına yapıp neden benim eşime yapmasınlar ? Bana haksızlık geliyor kusura bakmayın kaynımın saklama kutusuna kadar kendi aldı
Ben bunu hiç anlamıyorum. Şunu şu aldı, bunu bu aldı diye nasıl söyleyebiliyorsunuz? Bunu nereden biliyorsunuz? Konuşmalarınız hep bunu da bize şu kişi aldı şunu da bu kişi aldı şeklinde mi oluyor 🙄. Ne bileyim biz tüm eşyalarımızı kendimiz aldık; ailelerin de hediyeleri oldu sağ olsunlar ama hiç kimseye bunu da annem aldı bunu da kayınvalidem aldı diye söyleme gereği duymadım 🤔 hele hele saklama kabını bile söylüyorsa bu bariz görgüsüzlük!

Back