erkek tarafı geline kaç altın yapar?

Böyle şeylerin karşı tarafla konuşulması bile bana göre ayıptır. Adamda yoksa nerden bulupta alacak. çalsın çırpsınmı.Sonradan borcunu ödeyeceğim şeyi alsa ne olur almasa ne olur.
Kim ne yaparsa kendi şanı için yapar.-tatlicadiarzu-

kızlarr bende sevmiyorum altın ama bi yönden yatırım sayılıyor bnm kayınvalidemler bana 10 tane bilezik takacaklar bide set saat sanırım normalde onlar 6 tane yapaım dediler ama annem istemedi ne kadar fazla olursa o kadar iyi yani ama ailenin durumuna bağlı yksa nasıl yapsınlar

Böyle şeylerin karşı tarafla konuşulması bile bana göre ayıptır. Adamda yoksa nerden bulupta alacak. çalsın çırpsınmı.Sonradan borcunu ödeyeceğim şeyi alsa ne olur almasa ne olur.
Kim ne yaparsa kendi şanı için yapar.-tatlicadiarzu-

Al benden de o kadar ...
Bizde konuşulmadı bilezik mevzusu falan , konuşulsun da istemem...
Herhalde o kadar düşünebiliyorlar takılması gerektiğini :sm_confused:

Bizde bu konu hiç konuşulmadı sanırım konuşulmamalı da bence fiyat biçer gibi ne o öyle
biz nişan yapmamıştık ayrıca sözde 2 burma takmışlardı. sonra ziyaretlerine gittiğimde bi tanr daha taktılar
mezuniyet törenimde bi bileklikle bi yüzük hediye ettiler
düğünde de bunlara ek olarak 2 bilezik birde saat taktılar.kayınvalideme konuşurken küpe takmayı pek sevmiyorum demişim oda ondan set almamıştı
çok deil ama bunları bile borçla aldıklarını biliyorum durumları olsaydı onlarda daha fazlasını yapmak isterlerdi mutlaka.
annemlerde hatıra olarak kalsın bozulmasın diye bilezik yerine beyaz altın şık bi set almışlardı.
insan başta takıyo kafasına ama sonradan anlaşılıyo gereksiz bi konu olduğu
bunun için huzurunuzu bozmaya ve eşinizin ailesiyle aranıza soğukluk sokmaya değmez bence

valla şekerim erkek tarafının taktığı takı şanındandır. takan benim babama takmayacak ya gelinine takacak . tabiiki huzur en önemlisi ama bazı şeyler olmadanda olmuyo herkesin belli çevresi eşi dostu var ele güne karşı mecbur takılacak hamama giren terler yapamıyosa dengine göre bulsun herkes...

herkes aynı şeyleri takacak diye birşey yok önemli olan mutluluk..100 tane burma taksalar sen mutlu olmadıktan sonra neye yarar...ama illaki söyle diyorsan herkes kendi maddi durumuna göre takar arkadaşım..normalde saati erkek tarafı alır mesela ama bizimkini ben almıştım eşimin durumu kötü olduğundan değil ben öyle istedim diye..

valla takı meselesi açlımışken bizde de konuşulmadı hiç ama kesin en az 6 bilezik takacaklar çünkü oğulları evlendikten sonra onları bozdurup açacağı kliniğe harcayacak.neysem annem bana sıkı sıkı tembihliyo kına gecesi elini açma altın koymadan kaynanan diye.ama ya kayınvalidemin böyle bi adetten haberi yoksa?bunu herkes bilir demi?

valla bızdede su kadar bılezık yapıaksın bılmem ne demek ayıptır ne takılırsa ne yapılırsa amenna cunku benım annem su sözu soyle hep benım kızım mal deıl hep bu altın mevzusunu boş bulurlar sonucta ne yaparlarsa kendıne deılmı?bız ıstemedık sette mette ıstemedık onlarda sey dedıler ufak setler var kolye ucu bılmem ne ıncılı böle o tarz yapıcaklarmıs cunku ben takmam öle buyuk setlerden satıldıktan sonrada kıymetı yok hep bende durcak bı set takımı alıcam hatıra kalıcak kızlarımada..
bılezık konusuda şöyle kayınvalıdem sözde bı tane taktı bayramdada benı göturdu bılezık begenmem ıcın bı tane begendım dıgerınıde degıstırdık o tarz aldık saolsunlar nişandada bı baba bı anne taktı suan 4 bılezık taktılar..düğündede 2 felan takarlar sanıorum bılmıorum 6 tane takmıs oluolar toplamda yanı..
aman huzur mutluluk olsun gerısı bahane annemde hep böle dedı zaten oglum dedı benım kzııma ıyı bak ben bişicik ıstemıorum dedı..

herkesın adetı farklıdır mesela bız bosnagız esımlerde ole tabı gucu yettıgınce ama bana 3 bılezık bı kelepce bı gerdanlık bıde yuzuk taktılar yanı ole belırlı bı adetı yoktur ama bızde yuzuk ve abartılı bı gerdanlık mutlaka takarlar

canım ben nişanlıyım bızımkiler 5 bilezik bir takı seti istedi o kişiden kişiye fark edıyo anlıycan altınla mutluluk olmuyoama adetlerimiz böyle bana kalsa hic istemezdimben aşkımı cok seviyorum o yeter banahihoyyyt

4yılonce 9bilezik ve bi set taktılar bana sordualr ne istiyon dıye bende siz ne uygun görursenız dedim yok dediler sen söle bıkaç kez sendi bendi surdu gitti ogunde ayın 9uydu bende dokuz bilezik bi set dediim.açıkcası acımıştım bıan onlara ozmanın şartalrında iyi paraydı yani.eenapım sormasalrdı ama ben ilk gelınım buarda eblkı onun verdıgı biseydi.ama benım aileme dugune eşyay ortak oldular.paylaşıldı hersey.eltime 5bilezik bi set yaptılar ama dugunu eşyayı hepsını bizimkıler yaptı kız tarafıı sadece oturma odasını ve 2halıyı aldılar

bizimde düğünümüze daha tam 7 ay var ama kayınvalidemle geçen konuştuk =) nikahta 2 adana burgusu takıcaklarmış. düğünde 1 tane de aşkım adana burgusu takıcakmış kayınvalidemlerde set takıcaklarmış.nişandada kayınpederim söz bileziği,kayınvalidem yüzük,görümcem saat takmıştı
aman ya umurumda değil takı makı ağzımızın tadı olsunda 2 bilezik eksik olsun

bende isterem bilesik gerdanlik setii.. yüsük.. vs.
vallah almicaksa gelmesin dügünüme :mymeka:

4yılonce 9bilezik ve bi set taktılar bana sordualr ne istiyon dıye bende siz ne uygun görursenız dedim yok dediler sen söle bıkaç kez sendi bendi surdu gitti ogunde ayın 9uydu bende dokuz bilezik bi set dediim.açıkcası acımıştım bıan onlara ozmanın şartalrında iyi paraydı yani.eenapım sormasalrdı ama ben ilk gelınım buarda eblkı onun verdıgı biseydi.ama benım aileme dugune eşyay ortak oldular.paylaşıldı hersey.eltime 5bilezik bi set yaptılar ama dugunu eşyayı hepsını bizimkıler yaptı kız tarafıı sadece oturma odasını ve 2halıyı aldılar

Allahtan ayın 20 si fılan değildi iyiymiş valla :nazar:

benım nısanlımda sımdıye kadar üç takıtı dugunde de ıkı taksalar 5 bılezık bır set bırde saat toplamına denk gelecek.ee kolay mı bı evın bı kızını alıyo,alacak valla :dilcikar:

Moralini bozmak gibi olmasın ama senin çok çekiceğin var vallahi. Annesine düşkünse yandın sen. Benim eşimde annesine düşkün annesine ona çok. Allah kolaylık versin...

X