arkadaşlar bende 4 senelik evliyim ve 2 senedir çocuk istiyouz..aylardır ben gidip geliyordum doktora..en nihayetinde eşim ikna oldu ve sperm testinde hareket azlığı çıktı hareketi %2 seviyelerinde.. doktor üroloğa başvurun dedi...yeni en baştan başladık bakalım hayırlısı inşaallah.. umarım ilaç tedavisi yeterli olur..ama okuduğum yorumlara bakarak sanırım aşılama ve tüp bebek yolu gözüküyor bana... gözüm korktu açıkçası.. eşime çok zor geliyor bu şeyler.. uğraşmak istemiyor.. bilmiyorum.. bugün çok hassastı üroloğa gitti geldi ve daha şimdiden psikolojisi bozuldu.. doktor sperm testine tekrar istemiş ona göre tedaviye başlayacak.. sizce bu kadar düşük seviyede hareket ilaçla iyileşebilirmi... Allah cümlemizin yar ve yardımcısı olsun
Canım merhaba. :1hug: Yalnız bir kere spermiogram yaptırmak aslında çok da sağlıklı değil. Bizim de ilk spermiogramımızda hareketsiz çok çok fazlaydı. Sıcak suyla duş alıyordu eşim. O bölgeye sıcak su yapılmaması gerekliymiş. Hareketi engelliyormuş. Onu bıraktı , e vitamini ve trental diye ilaçlar verdi doktor. Sonra çok şükür hareket düzeldi. Eşimde varikosel yokmuş ona da baktırmıştık. Eğer bir dahaki spermiogramda hareket yine çok az çıkarsa ultrason ister. Varikosel olup olmadığına bakılır. Ameliyat olabilir. Eğer yoksa ilaç verebilir. Sen kendin keçiboynuzu kürü yapabilirsin. Harekete iyi geliyor. Ama herkesin bünyesi farklı bunu da unutmamak lazım. İnşallah düzelir canım değerler ve en kısa zamanda bebek sahibi olursunuz. Eşlerimizin maalesef bu duruma canları çok sıkılıyor. Amin canım. Allah hepimizin yardımcısı olsun bu yolda. :Saruboceq: