• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi yüzünden hamiş kalamayan bayanların listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşlar bende 4 senelik evliyim ve 2 senedir çocuk istiyouz..aylardır ben gidip geliyordum doktora..en nihayetinde eşim ikna oldu ve sperm testinde hareket azlığı çıktı hareketi %2 seviyelerinde.. doktor üroloğa başvurun dedi...yeni en baştan başladık bakalım hayırlısı inşaallah.. umarım ilaç tedavisi yeterli olur..ama okuduğum yorumlara bakarak sanırım aşılama ve tüp bebek yolu gözüküyor bana... gözüm korktu açıkçası.. eşime çok zor geliyor bu şeyler.. uğraşmak istemiyor.. bilmiyorum.. bugün çok hassastı üroloğa gitti geldi ve daha şimdiden psikolojisi bozuldu.. doktor sperm testine tekrar istemiş ona göre tedaviye başlayacak.. sizce bu kadar düşük seviyede hareket ilaçla iyileşebilirmi... Allah cümlemizin yar ve yardımcısı olsun

Canım merhaba. :1hug: Yalnız bir kere spermiogram yaptırmak aslında çok da sağlıklı değil. Bizim de ilk spermiogramımızda hareketsiz çok çok fazlaydı. Sıcak suyla duş alıyordu eşim. O bölgeye sıcak su yapılmaması gerekliymiş. Hareketi engelliyormuş. Onu bıraktı , e vitamini ve trental diye ilaçlar verdi doktor. Sonra çok şükür hareket düzeldi. Eşimde varikosel yokmuş ona da baktırmıştık. Eğer bir dahaki spermiogramda hareket yine çok az çıkarsa ultrason ister. Varikosel olup olmadığına bakılır. Ameliyat olabilir. Eğer yoksa ilaç verebilir. Sen kendin keçiboynuzu kürü yapabilirsin. Harekete iyi geliyor. Ama herkesin bünyesi farklı bunu da unutmamak lazım. İnşallah düzelir canım değerler ve en kısa zamanda bebek sahibi olursunuz. Eşlerimizin maalesef bu duruma canları çok sıkılıyor. Amin canım. Allah hepimizin yardımcısı olsun bu yolda. :Saruboceq:

herkesin cuması mübarek ols arkadaşlar Rabbim bu mübarek günde açılan ellerimizi amin diyen dillerimizi ve ona bağlı gönüllerimizi boş geri çevirmesin bugün diliniz durmasın kızlar çünkü cuma günü öyle bir saat varki o an edilen dua geri çevrilmiyor bizde ne yapicezzz bol bol dua edicezzz dimi;)

arkadaşlar bende 4 senelik evliyim ve 2 senedir çocuk istiyouz..aylardır ben gidip geliyordum doktora..en nihayetinde eşim ikna oldu ve sperm testinde hareket azlığı çıktı hareketi %2 seviyelerinde.. doktor üroloğa başvurun dedi...yeni en baştan başladık bakalım hayırlısı inşaallah.. umarım ilaç tedavisi yeterli olur..ama okuduğum yorumlara bakarak sanırım aşılama ve tüp bebek yolu gözüküyor bana... gözüm korktu açıkçası.. eşime çok zor geliyor bu şeyler.. uğraşmak istemiyor.. bilmiyorum.. bugün çok hassastı üroloğa gitti geldi ve daha şimdiden psikolojisi bozuldu.. doktor sperm testine tekrar istemiş ona göre tedaviye başlayacak.. sizce bu kadar düşük seviyede hareket ilaçla iyileşebilirmi... Allah cümlemizin yar ve yardımcısı olsun

canım benim eşimde aynı mantıkla hareket ediyor.eşim ilk ve son olarak 1,5 yıl önce benim zorumla sperm testi yaptırdı.hem sperm sayısı az hemde hareketsiz çıktı.bu testten 1 ay sonra ben hamile kaldım ve düşük yaptım hala çocuk sahibi olamadık.1 kere hamile kaldığım için o bende birşey yok havalarında ama pazartesi günü ikna edip tekrar sperm testi verdiricem.bu konu açıldıkça bunalımlara giriyo kaçacak delik arıyo

kızlar bir şeyi çok merak ediyorum erkekten gelen meni koyu kıvamlımı olmalıdır yoksa su gibi birşeymi benim eşiminki su gibi birşey çok az koyu bir kıvamı var.hamile kaldığım ay (düşükle sonuçlanan) yoğurt gibi beyaz ve koyuydu

canim tam emin değilim diğer arkadaşlarda yorumlasin ama .ilk test yaptirdiğimizda çok net olarak eşimin verdiği örneği görmüştüm.koyu kivamli bir şey.dediğin gibi hemen hemen yoğurt kivaminda.likefaksiyon süresi denilen bir şey var testte o bizde 20 dakika .normal yaziyordu..eşimin dediğine göre spermin sivi faza geçme zamani demek demişti.normal olduğu için üzerinde çok arştirma yapmadim.ama aşilama yapilirken 2 saat sonra almiştik örneği o nedenle tamamen sivi haldeydi spermler.doktor enjektöre çekerken gördüm.sanirim normali ilk edapta koyu kivamli olur en geç yarim saat içerinde su gibi olmasi diye biliyorum.

arkadaşlar bugün eczaneye gidip vitaminler alıcam aktardan keçiboynuzu alıcam eşimi iyi bir bakıma sokucam.sperm testi yaptırmaya ikna olmazsada o ikna olana kadar onunla konuşmıycam.

canim tam emin değilim diğer arkadaşlarda yorumlasin ama .ilk test yaptirdiğimizda çok net olarak eşimin verdiği örneği görmüştüm.koyu kivamli bir şey.dediğin gibi hemen hemen yoğurt kivaminda.likefaksiyon süresi denilen bir şey var testte o bizde 20 dakika .normal yaziyordu..eşimin dediğine göre spermin sivi faza geçme zamani demek demişti.normal olduğu için üzerinde çok arştirma yapmadim.ama aşilama yapilirken 2 saat sonra almiştik örneği o nedenle tamamen sivi haldeydi spermler.doktor enjektöre çekerken gördüm.sanirim normali ilk edapta koyu kivamli olur en geç yarim saat içerinde su gibi olmasi diye biliyorum.

evet olabilir arkadaşım diğer arkadaşlarda yorum yaparsa bir fikir edinmiş oluruz.

canım benim eşimde aynı mantıkla hareket ediyor.eşim ilk ve son olarak 1,5 yıl önce benim zorumla sperm testi yaptırdı.hem sperm sayısı az hemde hareketsiz çıktı.bu testten 1 ay sonra ben hamile kaldım ve düşük yaptım hala çocuk sahibi olamadık.1 kere hamile kaldığım için o bende birşey yok havalarında ama pazartesi günü ikna edip tekrar sperm testi verdiricem.bu konu açıldıkça bunalımlara giriyo kaçacak delik arıyo

güzelim ayrica eşine bunu anlatmaya çaliş .ilki doğal yoldan olupta ikinci için tüp bebek yaptiran arkadaşlarimiz var burda.
Sabah yanliş anlamadiysam nevrosyk seninde eşinin ilk evliliğnden çocuğu var değil mi.ilk defa duydum .böyle anladim umarim yanliş değildir.
Erkeklerin bir çoğu böyle düşünüyor 1 tane oldu bir daha niye olmasin.benimde bu konuya yorumum şu o erkeklerin ilk çocuğu olduğunda yaşlari çok küçük oluyor.ama aradan 7-8 yil geçince bir şeyler değişiyor demekki.

herkesin cuması mübarek ols arkadaşlar Rabbim bu mübarek günde açılan ellerimizi amin diyen dillerimizi ve ona bağlı gönüllerimizi boş geri çevirmesin bugün diliniz durmasın kızlar çünkü cuma günü öyle bir saat varki o an edilen dua geri çevrilmiyor bizde ne yapicezzz bol bol dua edicezzz dimi;)

Sağol bitanem. a.s. Allah razı olsun. Senin de cuman mübarek , tüm duaların kabul olsun inşallah. Sana katılıyorum. Üzerimize düşen herşeyi yapıyoruz. Bol bol dua etmeliyiz. :Saruboceq:

ealsnas ; güzelim nasılsın? Nasıl gidiyor hamilelik? :nazar: Maşallah 3,5 aylık olmuş :nazar: Cinsiyet artık yakınlarda belli olur. Allahım sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inşallah tatlım. :Saruboceq: Şeniz Şeniz

Son düzenleme:
kizlar herzaman söylüyorum ya sizin bu performansiniza hayranim dünden beri kaç sayfa atlamişsiniz yaw rabbim muhabbetinizi arttirsin..

Her geldiğimde yeni bir hamiş haberi aliyorum belinay seni yürekten tebrik ediyorum canim rabbim kucağina almayi nasip etsinn

inşallah bir sonraki gelişimde yeniyeni hamişler daha çikar rabbim dualarinizi kabul etsinn [/b]

arkadaşlar bugün eczaneye gidip vitaminler alıcam aktardan keçiboynuzu alıcam eşimi iyi bir bakıma sokucam.sperm testi yaptırmaya ikna olmazsada o ikna olana kadar onunla konuşmıycam.

bak güzelim konuşmamak işleri daha çok bozar.bence tatli dille durup durup söyle .burda okuduklarindan bahset.mesela ben vitaminleri hep kendim aldim.doktor tavsiye etti dedim.hep ağzina verdim de öyle içti. Erkekler çocuk gibi pişpişlayacaksin .ben ve buradaki arkadaşlar gün takiplerimizde eşlerimizi uykudan bile uyandiriyorduk.vallah en çok iş bize düşüyor.önce sen bunlara kendini hazirla sonrada eşini.

ealsnas ; güzelim nasılsın? Nasıl gidiyor hamilelik? :nazar: Maşallah 3,5 aylık olmuş :nazar: Cinsiyet artık yakınlarda belli olur. Allahım sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inaşllah tatlım. :saruboceq: şeniz şeniz

ya bende geçen onlari soracaktim.bizim pembe köşedeki 1.siralardaki arkadaşlarimiz nerde.ne yaşiyorlar hiç anlatmiyorlar bize

güzelim ayrica eşine bunu anlatmaya çaliş .ilki doğal yoldan olupta ikinci için tüp bebek yaptiran arkadaşlarimiz var burda.
Sabah yanliş anlamadiysam nevrosyk seninde eşinin ilk evliliğnden çocuğu var değil mi.ilk defa duydum .böyle anladim umarim yanliş değildir.
Erkeklerin bir çoğu böyle düşünüyor 1 tane oldu bir daha niye olmasin.benimde bu konuya yorumum şu o erkeklerin ilk çocuğu olduğunda yaşlari çok küçük oluyor.ama aradan 7-8 yil geçince bir şeyler değişiyor demekki.

Evet canım doğru. Benim eşimin ilk evliliğinden bir oğlu var. Ve şu an 13 yaşında. Eşim 34 yaşında. 21 yaşında baba olmuş. O zamanki değerler ile bu zamanki değerler bir değil elbet. O zamanlar 3 yıllık bir sigara geçmişi varken ; şimdi 16 yıllık bir sigara geçmişi oluyor. Artık herşey hormonlu. Bu sebeple bir kere çocuğum oldu bende sorun yok demek yanlıştır. Hoş benim eşim öyle demiyor , ne zman ne gerekiyorsa yapıyor. 9 ayda 4 kere spermiogram yaptırdı. Arada da 2 aşılama ile bu 6 oluyor neredeyse. Ama dediklerin çok doğru. a.s

Hadi bakalım. :dance: Keşke kendiliğinden adım atsa. Hatta kendiliğinden araştırıp üzerine gitse. Ama olmuyor. Bu erkekler hep koca bebek. Sen de bak bakalım canım , bebeğini besle. Allah şifasını verir inşallah canım. :içelim:

kizlar herzaman söylüyorum ya sizin bu performansiniza hayranim dünden beri kaç sayfa atlamişsiniz yaw rabbim muhabbetinizi arttirsin..

Her geldiğimde yeni bir hamiş haberi aliyorum belinay seni yürekten tebrik ediyorum canim rabbim kucağina almayi nasip etsinn

inşallah bir sonraki gelişimde yeniyeni hamişler daha çikar rabbim dualarinizi kabul etsinn

Merhaba tatlım. a.s. Gerçekten maşallah :nazar: Allah muhabbetimizi arttırsın. Bütün gün burdayım inan ben zor yetişiyorum. Sağolsun arkadaşlarımız hiç yalnız bırakmıyorlar burayı. :lepi:

Sen nasılsın bitanem? Keyifler nasıl? :nazar:

ya bende geçen onlari soracaktim.bizim pembe köşedeki 1.siralardaki arkadaşlarimiz nerde.ne yaşiyorlar hiç anlatmiyorlar bize

Evet canım daha çok gelseler çok iyi olur. Deneyimlerine ihtiyacı olan çok arkadaşımız var. Şükürler olsun hamişlerimiz artıyor. :dance: :nazar:

Evet arkadaşlar hamile kalınca bizi terk ettiler. :çok üzgünüm: Mesela Menzilgülü hamile kaldığından beri gelmiyor. CADIARZU Gelse bize anlatsa yaşadılarını ne güzel olurdu valla. CADIARZU Sen bitanesin narencim. kaydirigubbakcemile5 Bende hamile kalırsam bırakmıycam burayı. :jeyyar: :jeyyar:

İnşallah şifasını bulursunuz. kaydirigubbakcemile2 Benim eşimde keçi boynuzu kürü içiyo. İlk zamanlar pek beğenmiyodu tadını. Ama internetten bir sürü keçiboynuzunun faydalarını içeren sayfalar okuttum ona. :jeyyar: :jeyyar: Şimdi hadi benim şifalı suyumu getir diyo. Onu içmeden yatmıyo.

bak güzelim konuşmamak işleri daha çok bozar.bence tatli dille durup durup söyle .burda okuduklarindan bahset.mesela ben vitaminleri hep kendim aldim.doktor tavsiye etti dedim.hep ağzina verdim de öyle içti. Erkekler çocuk gibi pişpişlayacaksin .ben ve buradaki arkadaşlar gün takiplerimizde eşlerimizi uykudan bile uyandiriyorduk.vallah en çok iş bize düşüyor.önce sen bunlara kendini hazirla sonrada eşini.

evet canım haklısın ama tek başıma mücadele etmek istemiyorum oda birşeyler yapsın istiyorum

Back