Canım merhaba. Kesin tüp bebek denilen durumlarda bile hemen tüp bebeğe geçmeyi doğru bulmuyorum ben. Aşılamayla vakit kaybedin demiyorum. Doktorun da dediği gibi aşılama çok birşey farkettirmeyecektir. DOğal yoldan mucize ile bile olabilir. Listemizde de göreceğin üzere mucizeler var..
Bence üroloğa görünerek en azından değerler biraz daha iyileştirilebilir. Belki ameliyat gerekecektir. Bu yolda 1 seneniz gidebilir ama tedavi yoluna gitmek her zaman iyidir. Bu 1 sene içinde (en fazla-isteğe göre kısa da tutulabilir) doğal yoldan da olabilir. Diyelim bu şekilde tüp bebek denemesine başladınız. Allah göstermesin tutmadı. O zaman hemen bir tüp bebek denemesi daha gerçekleştirebilecek misiniz? Maddi durumunuz veya psikolojiniz buna el verecek mi? O zaman 6 ay veya 1 sene beklemek durumunda kalacaksınız. Ve o 1 sene içinde hiçbir şey tedavi olmadığından aynı çaresizlik içinde kalacaksınız. Ama tedavi ettirirsiniz bu ömür boyu size kâr olarak kalır. Belki teavisi de yoktur bilemiyorum. Ama üroloğa gitmek de her zaman fayda var. Vitamin takviyesi , keçiboynuzu kürü ile daha verimli olunabilir.
Sperm kalitesindeki düşüklükler nedeniyle gebelik sağlansa bile düşük olma olasılığı fazla oluyormuş. Değerlerimizi ne kadar yükseltirsek bu riski o kadar aza indirgemiş olabiliriz. Kaliteli sperm yumurtayı daha iyi döller ve daha sağlıklı bir embriyo oluşturabilir. Bilmiyorum tabi bu benim düşüncem. Bizim de morfoloji %2. En son tüp bebek dediler. Ama ben 1 sene şans tanıyacağım bize. Olmazsa da en azından değerlerimiz yükselmiş olur..
Eğer sen de listemize dahil olmak istersen canım ; muhtemel adet tarihini , eşinin kullandığı takviye varsa onu bildirirmisin. Bir de müsait zamanda spermiogram değerlerini yazarsan daha detaylı bakarız. İnşallah en kısa zamanda meleğine kavuşursun canım. a.s.
inşallah canım,inşallah en kısa zamanda bebişlerimize kavuşuruz:teselli:
bu arada şu anda adetim zaten,bir sonraki muhtemel adet tarihim 21 ağustos..herzaman düzenlidir..sadec bu ay sanırım hem stresten,hem de hsg filminden sonra kullandığım antibiyotikten dolayı 3 gün kadar gecikmişti..
eşimin testini yolluyorum:
İLK TESTİMİZ:
miktar:2.1 cc
ml deki spermatozoon sayısı:50 400 000
total spermatozoon sayısı:105 840 000
normal hareketli:%10
yavaş hareketli:%30
hareketsiz:%60
morfolojisi
normal görünümlü:%94
anormal görünümlü:%6
her sahada 3-4 lökosit görüldü